שוויון?
וודאי שיש חזק. למשל, ישראל חזקה מהפלסתינים. גרמניה הנאצית הייתה חזקה מעמיה הכבושים, וארה"ב חזקה מרוב מדינות העולם. בהתחשב בעובדה שהשוויון הנצחי עליו אתה מדבר מתורץ בעובדה היחידה "כולנו חלשים", אני לא חושב שיש לך זכות לגנות את החזק - ישראל, הרייך או ארה"ב - על שהשתמש בזכותו ה*טבעית* (טבעית, במובן שהיא קיימת בטבע הדרוויניסטי ולא מעוגנת במשהו שלא ראית ולא שמעת מעולם) לכוח, זכות ששללת ממנו באמצעות משהו שאין לך הוכחה אחת לקיומו. המוסר הליברלי נשען רבות על קיומו של אל עליון, או לפחות של תבונה עליונה, ורוב אלו שהשתמשו בו או הגו אותו, היו חסידים של אחד מהשניים. אבל אני לא רואה אתכם מדברים על משהו עליון ואבסולוטי, אלא רק על "חופש", בקשה שבאופן מתמיהה שייכת דווקא לתחום האישי ונטול הערכים (שכן חופש, בסופה של הסקאלה, הוא חופש לעשות כל שעולה על רוחך). אלוהים-מוסר היא שטות? אז אולי תואיל בטובך לבדוק את כל (למעט שופנהאור) דוגמות המוסר, כפי שעוצבו במהלך השנים, ותואיל בטובך לאמר לי, על מה הן מתבססות - על אלוהים, או על חופש. יתרה מכך - הסבר לי בבקשה, למה מתכוון העולם המערבי באומרו "המוסר היהודי נוצרי", כי עד כמה שידוע לי הוא מייצג את המוסר של העולם המערבי. מדוע לא ניתן לשפוט את האל והשווין באותם כלים? הרי לא שאלתי מי מהם אנשוי יותר, שאלתי מה ההבדל בנקודה האמונית - הרי לאלוהים אתם מבקשים הוכחה. אז בבקשה, תבקשו גם לשוויון. קשה להתעלם מהעובדה, שאלוהים מפריע לכם לנסוע בשבת, אבל השוויון מגן עליכם מעצם היותכם חלשים, מה שמעיד על צביעות. המוסר הליברלי דוגל בשוויון זכויות כי הוא יוצא מנקודת הנחה, שכל בני האדם שווים בזכויותיהם, ושדעותיהם ותרבותם, כמו גם ערכם, שווה. ואני מצטער, אבל אני חושב שמספיק מחקרים מדעיים הפרכיו את זה, ועדיין לא הבאתם לי סיבה הגיונית להאמין בכך.