המשך

אמיר72

New member
הרגת אותי

רק בשביל שתבין - מה שעשית זה כמו לשים פה את הרשימה של כל המכוניות בעולם ולשאול "מה הייתם קונים". ברור לך שמה שמתאים לבחור בן 24 שרוצה מהירות ולהרשים בנות, לא מתאים לאשה בת 35 עם שלושה ילדים וכלב שרוצה גם מקום לקניות מהסופר. לא ברור מה אופק ההשקעה שלך, מה הסיכון שאתה מוכן לקחת, למה (אם בכלל) מיועד הכסף המושקע ... אם אתה רוצה תשובה רצינית, אזי תן מידע בסיסי. אגב, ממש לא מובן לי למה את מתעקש לקנות רק קרנות של מזרחי. ביקשת ונתתי לך אתר של כל הקרנות, אז למה רק של מזרחי ?

אז ככה

סליחה אל כל הרשימה . אז ככה יש לי בסביבות 20000 ש"ח בעובר ושב אני מחפש מקום דיי בטוח, תמיד יש עליות וירידות אבל בסופו של דבר הייתי רוצה שזה ירווח או לפחות שלא יפסיד.

אמיר72

New member
זה כבר ממקד יותר

אם אתה לא מוכן להפסיד, לך על קרנות אג"חיות קצרות. אין בקרן נאמנות בכמעט כל המקרים הבטחת תשואה כלשהי, אבל סיכויי ההפסד והרווח קטנים יותר בקרנות אג"חיות מאשר בקרנות מנייתיות - ובקרנות אשר אופק ההשקעה שלהן קצר מאשר בקרנות אשר אופק ההשקעה שלהן ארוך טווח. אגב, עדיין דרוש מיקוד נוסף - אף אחד מאתנו, בהנחה שהוא משקיע רציונלי ואין לו צדדים נסתרים שאיננו רואים, אינו רוצה להפסיד. כולנו, למרבה הפליאה, רוצים להרוויח. למה הסכום הזה מיועד ? ללימודים ? לרכישת רכב ? לטיול בחו"ל ? יש משמעויות לתשובות, אולי תוכל לפרט יותר - ואז תוכל לקבל עזרה יותר ממוקדת.

אמיר72

New member
קשה לענות לך

אתה לא יודע מה השימוש בכסף, ואתה לא יודע מתי תזדקק לו ... קשה. אם היית אומר, לדוגמה, שלא תיגע בו שנתיים - הייתי מייעץ לשים את חלקו בקרנות מניתיות. נכון, סיכוחי ההפסד גדולים יותר - אבל גם סיכויי הרווח, וככל שתקופת הזמן הנמדדת ארוכה יותר, המניות עדיפות. לפי כרטיסך אתה בחור צעיר, הכסף הזה יכול לשמש אותך בתחנות רבות בזמן הקרוב (אוטו, לימודים, שכירת דירה). אם כך, אני חוזר על המלצתי לקרנות אג"חיות קצרות.

אמיר72

New member
עוד נקודה שראוי להבהיר

כסף ששוכב בעו"ש, לרוב אינו צובר ריבית, או שצובר ריבית אפסית. כסף שתשים בקרן נאמנות, כמעט כל קרן נאמנות, אינו מבטיח תשואה - לא לחיוב ולא לשלילה (הכמעט מתייחס לכמה קרנות בודדות שמבטיחות תשואה, אבל זאת רק אם תישאר מושקע בקרן עד מועד פדיונה, בעוד כמה שנים - ולטעמי זה לא מתאים לך). האלטרנטיבה היחידה שבה לעולם לא תפסיד נומינלית (היינו תצא עם יותר כסף ממה שנכנסת) היא פקדון בנקאי או תכנית חסכון. יכול להיות שריאלית תפסיד (היינו ערך הכסף נשחק) אבל נומינלית לא - ואילו בקרן נאמנות אתה יכול להפסיד או להרוויח, גם ריאלית וגם נומינלית. הבהרתי את הנקודה ? אתה מוכן להפסד אפשרי, גם אם קטן ?

אמיר72

New member
עדיין

שנה זה טווח קצר מדי להשקעה מנייתית - השאר עם קרנות האג"ח.

falash

New member
בהתחשב בשרשור הייתי הולך על

"עמדה מדדית", או "עמדה תיק אג"ח + 20", זאת בהנחה שאתה בוחר במסלול סולידי, אג"ח, ובקרן של בנק המזרחי. שתי הקרנות ותיקות ונתנו תשואות יפות בשנים 2003, 2004 . לקרן אג"ח + 20 אלמנט מנייתי מוגבל, שיכול להוות סיכון אבל גם סיכוי. בהצלחה.

למעלה