המשך שרשור - פאשיזם.

תום30

New member
טלמון...כל הכבוד! מילים בסלע!

לגזור, לקרוא שוב כמה פעמים- ולחזור על הפעולה. אולי משהו יימטע בכל זאת. (אני אופטימי חסר תקנה..
)

preacher

New member
ההגדרה הזו לא נכונה!

לא יודע מה זה המילון הזה ומי זה דן פינס, אבל ההגדרה שנתת יכולה לכלול גם את ג'ינג'יס חאן ובעצם כל שליט דרקוני מאז חמורבי ועד קים איל סונג.

preacher

New member
אם כך אני אתרגם

1 often capitalized : a political philosophy, movement, or regime (as that of the Fascisti) that exalts nation and often race above the individual and that stands for a centralized autocratic government headed by a dictatorial leader, severe economic and social regimentation, and forcible suppression of opposition 2 : a tendency toward or actual exercise of strong autocratic or dictatorial control תנועה, משטר, או פילוסופיה פוליטית (כמו זו של ה"פשיסטי" האיטלקים) שמפארת/מעמידה את הלאום ולרוב גם את הגזע מעל האינדיבידואל, ושתומכת בממשלה רודנית ריכוזית שבראשה עומד מנהיג דיקוטטור, בארגון מלמעלה של הכלכלה והחברה, ובשימוש בכוח להשתקת האופוזיציה.

תודה. ובכן,

זמנים משתנים, סימנים חיצוניים של תופעות משתנים. האחים סטרוגצקי, ענקי המדע הבדיוני, כתבו ספר "הפלישה השנייה של אנשי המאדים", מעין המשך סטירי-היתולי ל"מלחמת הכוכבים" של הרברט ולס. הפעם, לפי האחים סטרוגצקי, אנשי המאדים אינם הורגים אותנו, תושבי כדור הארץ, ואינם מוצצים את דמנו, אלא רק שואבים מאיתנו מיץ קיבה... ומי שמקבל את מרותם יכול להסתדר אתם טוב, זה כבר לא כל כך נורא. א. לא טענתי שהמשטר הקיים בארץ הוא ממש משטר פשיסטי, אבל ישנם אנשים והתארגנויות לא מעטים העונים בדיוק להגדרה שהבאתָ, גם אם הם מכחישים חלק מהסממנים החיצוניים שבה. הרי אם ישנו, למשל, שליט אחד ויחיד, או קבוצת שליטים, או מעמד שלם של שליטים, בזמן ששאר הסממנים מתאים להגדרה, אז המהות היא אותה מהות פשיסטית. תן את מושכות השלטון למתנחלי חברון או קריית גולדשטיין או תפוח (אם אתה מוכן להסתכן) ותראה אם זה פשיזם או לא. גם אם נניח שהם לא יקימו מחנות ריכוז לאופוזיציה, ואפילו לא ישתיקו אותה, ואפילו לא ישנו את המבנה הכלכלי, עדיין יחסם ללאום ולאינדיווידואל עונים בדיוק להגדרת הפשיזם. לא כך? ובינתיים שומעים יותר ויותר קולות גם להשתקת האופוזיציה, לדה-לגיטימציה של הציבור הערבי ושל גופי שמאל. לא ראיתָ שלטים "פושעי אוסלו לדין"? האם כותביהם אינם פשיסטים? ב. במה שקורה בארץ בכלל נראים יותר ויותר סממנים של פשיזם ממלכתי, אם כי זוחל, "מתון". בדיוק אנו עדים לרתימת התקציב לצרכי הכיבוש והקולוניזציה, להעלאת גיל הפנסיה גם של נשים(!) ל-67, ושאר גזירות כלכליות. זה לא ארגון מסויים מלמעלה של הכלכלה? ובנוסף, עם העיתונות שיש לנו פשוט אין צורך "להשתיק את האופוזיציה". מוזס, גוסינסקי וחבורתם, כחלק מהחונטה, ממלאים נאמנה את תפקידם. וכן, לאוכלוסיה הפלסטינית בשטחים הכבושים, כל עוד נמשכים הכיבוש והדיכוי והזלזול בקניין הפרטי שלהם, גזל מטעיהם, אדמותיהם ובתיהם, לא כל כך משנה העובדה שבישראל ישנה גם במה חופשית, אם כי מצומצמת, למתנגדי הכיבוש, ושבישראל אין דיקטטור אלא ממשלה נבחרת.

preacher

New member
טלמון, אל תהיה ילד

החלטת שפשיזם הוא רע ולפיכך כל מה שרע הוא פשיזם. אז פשיזם זו מילה נחמדה לקלל בה אנשים אבל אם אתה פותח דיון בנושא פוליטי כדאי שתשתמש בה רק במונח המקורי והמדויק שלה ולא תפזר אותה לכל עבר. יש עוד מילים שניתן להשתמש בהן - מיליטריזם, דיקטטורה, תאוקרטיה, וכיו"ב. לגבי הכלכלה, אנחנו הולכים בדיוק לכיוון ההפוך מפשיזם. פשיזם אומר הלאמה מסיבית של כל אמצעי היצור, ואצלנו יש הפרטה מסיבית. בקיצור, אני לא יודע בן כמה אתה, אולי עוד לא למדת על פשיזם בשיעורי היסטוריה - אבל זה די ברור שאתה פשוט לא מבין את המושג. מה שקורה בשטחים, אגב, זה מצב שלא כל כך קיים בהיסטוריה - לא העלאת העם או הגזע על נס, אלא קידוש האדמה. האדמה כערך עליון, מעבר לחיי אדם וכל דבר אחר. אני לא חושב של*זה* המציאו איזו מילה לטינית אי פעם...

אריק ל

New member
זה בדיוק מה שאני אמרתי לו

אבל הוא היה עסוק בלהמשיך לקלל רק בגלל שתייג אותי כימני. הוא לא ראה מעבר לשנאה. אני מקווה שלפחות לדברים שלך הוא יקשיב וילמד. ד"א, המצב שקיים בשטחים הוא תוצאה למלחמות ישראל, שהיו, אם תרשה לי לבצע את האנולוגיה, די דומות למלחמות ימי הביניים מהמובן שמדינות ערב לא הסכימו לוותר אפילו על חתיכת אדמה קטנה אחת. עצוב.

מסקנותיך קצת נמהרות.

מישהו זוכר הלאמות שביצעו מוסוליני, היטלר, פרנקו, סאלאזאר או פינושה? אתה גם מפריז בערכן של מילים בודדות, וגם לא מדייק. המתנחבלים שלנו אינם מקדשים את האדמה לכשעצמה, אלא את רצונם לשלוט בה. נסה לדבר אתם, גם עם הדתיים שבהם, ותיווכח שאפילו את התנ"ך הם לא ממש מכירים... את מה שהם מקדשים לאמיתו של דבר זה את ה"מתחשק שלי" שלהם, זה את אינסטינקט כף היד שלהם. נגיד שהם לא מסתובבים סתם כך ויורים בפלסטינים על ימין ועל שמאל, אם כי גם זה קורה, אלא פועלים "בשקט" לכיבוש מרחב מחייה ולדחיקת רגליהם של התושבים החוקיים, בלי מחנות ריכוז ובלי תאי גזים, אבל גם בלי התחשבות יתר בקודש קודשים של הקפיטליזם - קניין הפרט - כאשר הפרט הזה אינו מהעם שלהם. אז מה אם יש להם צוויון יחודי וסממנים חיצוניים מיוחדים להם? הקולוניאליזם נשאר קולוניאליזם, והברוטליות וההתעללות בכל חוק ("לקחת את החוק(?) לידיים") מתאימים למושג פשיזם ככפפה לכף היד. אז מה אם למתנחבלים שיורים על פלסטיני שבא למסוק את זיתיו אין פיהרר? זה הופך אותם לפחות פשיסטים?

preacher

New member
לך זה כנראה חשוב

אחרת לא היית מתעקש לקרוא להם ככה.

לדעתי קראתי להם נכון. בגדול, מה

שמעניין אותי זה היחס אליהם, זו השפעתם ההולכת וגוברת. בינתיים הם "רק" שרים בממשלה. מזעזעת אותי השאננות בה מתייחסים אליהם "אנשי מרכז", "מתונים" וכו'. כאילו לא למדתם דבר מההיסטוריה. כאילו הכתב אינו מוכָּר. הלוואי ואתבדה...

למעלה