המשך נפלאות ה-707

gadieid

New member
המשך נפלאות ה-707

אוקיי אני כבר מכיר קצת יותר את המצלמה. עדיין מחפש את ה-MANUAL (איבדתי אותו בפעם הראשונה שהוצאתי מהקופסה)... ועכשיו הבעיה שלי היא כזו. כשאני מבצע מדידת אור המצלמה מתעלמת לחלוטין מהפלאד. כלומר גם אם אני אומר לה להשתמש בפלאש (באחד המצבים הידנים A M או S) היא לא לקוחת את זה בחשבון ומציעה לי חשיפות (בחדר לא מואר לגמרי של צמצם 2 וחצי שניה) שזה כמובן לא שייך לכלום... אין בעיה לצלם בצמצם 4 ו1/100 ויצא בסדר אבל זה אומר שאני צריך לצלם רק ב-M??? (וגם אז המלצמה תמיד תדווח על תת חשיפה...). מה עושים?

maxos

New member
לא בדיוק בטוח שהבנתי

למה אתה מתכוון, אבל אולי אתה נמצא באחד ממצבי הסנכרון איטי?

ממה שאני מכירה - כל צירוף של תוכנית

ידנית,חצי ידנית,ופלאש - הפלאש יהיה ר ק אור משלים,לחשיפה - שתיקבע לפי תנאי התאורה בסביבה - כך בחדר - החשיפה הזו תהיה כמובן 'איטית'. בתוכנית P קורה מצב הפוך - בה הפלאש הוא מקור האור הראשי והמצלמה 'דואגת' לחשיפה טובה של הנושא באמצעות הפלאש,בלי להתייחסת לסביבה - שברוב המקרים נותרת חשוכה. בתוכנית הידנית - בוחרים מה שרוצים - זה דרך אגב גם נהוג בצילום אירועים,כשלא רוצים מריחות של האנשים שזזים כל הזמן בחדר החשוך או החצי חשוך או אפילו מואר. או שממש לא הבנתי את השאלה. (נתקלתי גם במצלמה,האולימפוס 5050 , שכמעט תמיד,לא משנה באיזו תוכנית,קובעת את המהירות ל100\1 ,ובתכנית אחרת ל30\1 ואי אפשר לשנות, אולי בתכנית הידנית לגמרי (גם,לא בטוחה,כבר לא זוכרת,אבל זוכרת שתיסכל אותי כי היה שונה מהתנהגות הרפלקס)

gadieid

New member
תודה על התשובות

לא חושב שיש כפתור מיוחד לביצוע SLOWSYNC רק אם בוחרים את זה במצבים מוגדרים מראש (ואת זה אני אף פעם לא עושה מאחר ויותר נח לי לכוון מצב MANUAL). התשובה של איריס די מסתברת על ההגיון, אם כי נראה עוד פגם קטן במצלמות דיגטליות. כנראה שאין מה לעשות וחייבים לעבוד עם DSLR. עוד מספר אחד בלוטו והייתי מסודר...

רק DSLR ! במיוחד לצילום אירועים

או מצבים דומים. הרבה יותר ממוקד וניתן לקבוע את מה שרוצים ב ד י ו ק , ולא להתפשר לפי מגבלות מצלמה קומפקטית כזו או אחרת,אפילו נקראת Hi End ,ועולה 'הון'. גם למצלמה קומפקטית יתרונות,כמובן,אבל הם בכיוון אחר לגמרי: * קומפקטית ונוח לסחוב לכל מקום - וכך לצלם מצבים שלא ניתן היה לצפותם או נתקלים בהם, *עומק השדה הגדול בהן מצוין למשל לצילומי רחוב,או נוף,בהם רוצים הכל בפוקוס או ברור מאוד *השקעה שיש לה סוף - משקיעים פעם אחת ב'חבילה' וזהו - כי יש גבול אפילו לאביזרים *יתרון אדיר בדיגיסקופינג - כפי שטד כבר גילה ושיתף את הפורומים בכך פעם חשבתי שגם 'ספונטניות',למשל,צילומי הילדים הספונטניים בבית - פתאום איזה רגע מדליק או פוזות שמוכנים,באופן נדיר לעשות כדי להצטלם - חשבתי בזמנו שמצלמה קומפקטית היא היא הפתרון, מסתבר שDSLR לא פחות טובה,ואפילו יותר, כי הפוקוס לא בורח, כי החשיפה כמו שרוצים, כי קובעים ב ד י ו ק מה שרוצים וזהו. אלו מסקנותי האישיות,כמובן. אז...אתה מחכה למינולטה? מעניין מה יהיה הדגם איתו ייצאו (הרי הדיינקס 7 חצי דיגיטאלית,אם ניתן לאמר זאת,סופר משוכללת בהקבלה לדגמים של שאר היצרנים ברמה הזו) ומתי יצאו איתו.

gadieid

New member
אכן כך

הזמן העובר מרגע הלחיצה ועד הרגע שקורה משהו משגע אותי עד שלרוב אני הופך את המצלמה לכפי הפנים שליומקבל תמונה של עצמי (טוב, הגזמתי...) לקח לי שנתיים אחרי כולם לעבור למשהו דיגיטלי ככה שיקח עוד קצת זמן לעבור ל-DSLR. אם מינולטה יתעשתו עד אז ויוצאו DSLR שמבוססת על ה-7 באמת יתקרבו ימות המשיח. נשאר לי ציוד למינולה (ובפרט עדשת המקרו 105 של סיגמא) ככה שאני כנראה בכל מקרה אחפש גוף (5 או 7) שיהיה גם... בכל מקרה המחרים של הDSLR כבר לא יצליחו לרדת הרבה יותר (אני לא רואה איך המחיר של ה-10D יתקרב לזה של ה-300D), והעדשות היאוכתיות מחיריהן ימשיכו להיות בשמיים. לעומת זאת המחרים של הקומפקטיות, וגם המשוכללות שבינהן ילך וירד (אחרת איך אפשר להסביר ש-828 עולה כמו DSLR??).??

גידי@

New member
אם יש לם ציוד למינולטה

הרי זו בחירה טבעית.. שמעתי (ראה באחר של POPULAR PHOTOGRAPHY דבורים על DSLR של מינוחטה בקרוב ראה למטה קשור מצלמת רפלקס דיגיטלית למינולטה

gadieid

New member
תודה על הלינק

למינולטה היו יציאות טובות בעבר. מצלמת ה-AF הראשונה היא של מינולטה לאף חברה לא היה מענה לDynax-7 והיא עדיין יחודית בין מצלמות ה-SLR הרגילות. גם ה-dimage7 כשיצאה היתה יחודית למדי. למינולטה אין מה הלתבייש בתחום האופטיקה והאביזירים הנילווים. מתי שהוא קנון וניקון עקפו אותם ומאז הם נשארים מאחור משאירים הרבה אנשים עם ציוד יקר מעוצבנים לגמרי (לי אין הרבה ציוד יקר ככה שאני לא מוטרד)... בלי DSLR הם לא יכולו לשרוד כי זה יהיה לסגור את כל ה-LINE האופטי שלהם ומבחר העדשות שלהם מתחרה ניקון וקנון בלי בעיות (נו טוב אין להם עדשה 1200-1700...) בכל מקרה חדשות על DSLR למינולטה יוצאות חדשות לבקרים בשנתיים האחרונות כאשר כולם לא מיבינים איך לקראת (מלא לבד את שם התערוכה) הם יצאו בלי כלום, ככה שחובבי מינולטה מאוכזבים. ההערכה הרשמית היתה שה-DSLR שלהם תהיה הראשונה מתחת ל-1000$ (הם תמיד זולים יותר) אבל את זה כבר לקחו להם. אולי הם יעשו משהו שמבוסס על ה-7 בפחות מ-1000$ וזו באמת תהיה חגיגה, אבל אף אחד כבר לא מאמין להם...

גידי@

New member
להזככרך.. בשנות ה 80 של המאה הקודמת

לניקון (F3) קנון (F1) ופנטקס (LX) היו מצלמות מקצועיות למינולטה לא... ב 1985 -פברואר הדהימה מינולטה בהוצאת מצלמת אוטופוקוס חדשה כשהמנגנון בתוך המצלמה ולא בעדשה מה שהיה קיים (מעט מאוד NIKON F3AF עם שתי עדשות כאשר המנגנון בעדשה) אז גם הוציאה מינולטה מצלמה מקצועית.. כל האחרים הלכו אחריה ניקון ופנטקס כמו מינולטה וקנון ששמה את המנגנון בעדשות. מינולטה וקנון שינו ביונט ניקון ופנטקס לא. זו השתלשלות העניינים. כל אחד נשבע במרכת שלו לכן אין ענין בויכוח.

גידי@

New member
אכן אני מסכים איתך

אין כמו רפלקס... האפשרויות רבות יותר מבחר הצמצמים רב יותר... מינולטה ? למה מינולטה? ניקון היא הבחירה. אשר למינולטה אני דיי כועס על הפרסומת של דלתה פילים כאילו 7H ויורשיה רפלקס אין להם כוונת רפלקס !

gadieid

New member
מינולטה יש לה יציאות טובות

מצלמת ה-AF הראשונה היא של מינולטה לאף חברה לא היה מענה לDynax-7 והיא עדיין יחודית בין מצלמות ה-SLR הרגילות. גם ה-dimage7 כשיצאה היתה יחודית למדי. למינולטה אין מה הלתבייש בתחום האופטיקה והאביזירים הנילווים. מתי שהוא קנון וניקון עקפו אותם ומאז הם נשארים מאחור משאירים הרבה אנשים עם ציוד יקר מעוצבנים לגמרי (לי אין הרבה ציוד יקר ככה שאני לא מוטרד)... בלי DSLR הם לא יכולו לשרוד כי זה יהיה לסגור את כל ה-LINE האופטי שלהם ומבחר העדשות שלהם מתחרה ניקון וקנון בלי בעיות (נו טוב אין להם עדשה 1200-1700...)

arnon123

New member
יתרון נוסף לקומפקטיות

הוא יכולת ניתוח התמונה, גם WB גם תאורה ואפילו פוקוס לפני הצילום בפועל. כלומר, ניתן לתקן ולהביא את התוצאה הנדרשת לפני הלחיצה. ב DSLR, ניתן לראות את התוצאה בדיעבד. דבר נוסף, WB ידני נעשה בתהליך פשוט יותר.

למעלה