המשך נסיונות בנייר

udiwudi

New member
המשך נסיונות בנייר

במסגרת המשך פרוייקט הנסיונות בנייר החלטתי לנסות קיפול בנייר שטופל קודם טיפולו בתערובת של מתיל צלולוז. השתמשתי באבקת דבק טפטים מסוג Quilosa bricofix שיש באייס. כולי תקווה שהוא מבוסס על מתיל צלולוז (לא הצלחתי למצוא מידע על כך באינטרנט). בכל אופן את העבודה הוא עשה. בחרתי בשביל הנסיון את הסנאי של לה-פוס. נייר 30סמ A3 רגיל 80גר, נצבע בצידו האחד טרם הקיפול בספריי חום, טופל טרם קיפולו בתערובת של דבק הטפטים הנ"ל, חוזק לאחר קיפולו במספר מקומות (בעיקר הזנב) עם אותה תערובת, הוחזק עם אטבי כביסה בלילה, היה מוכן בבוקר. אודי.

udiwudi

New member
טיפול בדיעבד לדגם מצ'וקמק

לקחתי את הגמל שלמה של לאנג שקיפלתי לפני מספר שנים מנייר ממש ממש רע (עבה מידי, חלש מידי, מוריד צבע, משאיר סימנים, וכ"ו). עשיתי לו עכשיו טיפול בתערובת דבק הטפטים. עכשיו הוא לפחות עומד, הרגלים נשארים במקומם ושומרים על עוביים. מפתה לחזור להרבה דגמים ישנים עכשיו ו"לטפל" בהם... אודי

bshuval

New member
יפה מאד

בדרך כלל דבק לטפטים מכיל מתיל צלולוז, אך הוא באיכות פחות טובה מהמתיל צלולוז בו משתמשים בדרך כלל מקפלי אוריגאמי. אני יכול לתת לכם אתרי אינטרנט בהם ניתן לרכוש מתיל צלולוז. הסנאי יצא יפה מאד, אך אני ממליץ לקפל אותו מנייר אחר ולא מנייר מדפסת 80 גרם... בכל אופן כל הכבוד. מי שמכיר אותי ודאי יודע שאני פשוט הייתי מקפל את הדגם מקאמי... אני אוהב קאמי.

udiwudi

New member
אשמח לקבל אתרים

שבהם אפשר לרכוש און-ליין מתיל צלולוז. אודי. נ.ב לגבי נייר 80גר - קיפלתי אותו במשך 30 שנה, כל כך התרגלתי לאיכויותיו, קשה לי להיפרד... כמו כן, כשצובעים אותו הוא נראה לא רע בכלל. אני מעדיף נייר 80גר צבוע בספריי (נראה יותר "אומנותי") מאשר נייר קאמי מסחרי (נראה "בוהק" יותר, מלאכותי יותר...). כמובן שכל זה לגמרי סובייקטיבי...

למעלה