המשך - נמלת הדבש

המשך - נמלת הדבש

בנפרד מהשרשור על הגמל. ============================================== נמלת הדבש: ישנם סוגי נמלים בקן שמכונות נאדיות, מלשון נאד, כלי קיבול. כל תפקידם הוא לערות לתוכן את הדבש שהנמלים האחרות מיצרות עד לכדי ניפוח בטנן לנפח עצום (ביחס לגודלה), ואז להיתלות בתקרת הקן ללא תנועה עד שיסמנו לה שהגיע הזמן לפלוט חזרה את הדבש כדי להאכיל את הנמלים הרעבות, וזה יכול לקחת זמן רב מאד. איך התפקיד הזה התפתח בצורה אבולוציונית? ============================================== בהנחה שתפקוד הנמלים בקן כבר יוּשב, קרי, יצרית המלכה שתפקידה לייצר ולהטיל ביצים, הפועלות, ה'חיילים', הסיירים להביא מזון. מה לגבי אותה נמלה שכל תפקידה מסתכם בלשמש כשק אחסון לדבש בלבד?

SilentMike

New member
כדי להבין איך זה התפתח...

... צריך לדעת איך המנגנון עובד. עד אז אפשר לנחש ניחושים מושכלים ותו' לא.

Wakamusha

New member
עבודת נמלים

טוב , כפי שמייק כבר אמר - אם אינך מכיר את המערכת שמדובר עליה , אז אינך ממש יכול להראות כיצד מערכת זו התפתחה. זו עבודה לביוכימאים, לא להדיוטות כמונו. בכל מקרה, אתה מודע לכך שנמלים הם חיות יוסוציאליות - יש כמות עצומה של פרטים באוכלוסיה של נמלים שהם עקרים המקריבים את עצמם למען האוכלוסיה. אין זה תמוה בכלל מניין בא האלטרויזם לכאורה הזה. תקרא את "הגן האנוכי" של ריצ'רד דוקינז ותווכח . מבחינה אבולוציונית, אם כן - אין שום בעיה עם זה שפרטים עקרים בעלי מטען גנטי זהה לחבריהם השווים יקריבו את חייהם - מבחינת הגנים -זה משתלם.

תגובתך עונה על

שאלה שלא נשאלה. אילו שאלתי היש סיבה לכך שנמלה תקריב את חייה למען הכלל? ומדוע ציינתי זאת? מפני שלא אפשרת לי חומר למחשבה, פשוט לא ענית לי וזה בסדר(*), כבר השבת שאינך יודע = זו עבודה לביוכימאים, לא להדיוטות כמונו.= בכל אופן, חבל ששאלה זו תישאר פתוחה ללא מענה. (*) לא תמיד יש תשובה לכל דבר ואו לשליפה מהירה במיידי.

Wakamusha

New member
אוקיי, משום מה הנחתי שאתה

רומז שזה לא הגיוני שפרטים מסוימים באוכלוסיה יקריבו את חייהם בשביל הזולת. אני הפניתי אותך לראיות המחזקות את תיאוריית "הגן האנוכי" שעונות באופן מצוין על שאלה זו. בנוגע לאבולוציה עצמה של נמלת הדבש - אני לא יודע אם יש על זה מחקר בקהילה המדעית, ולכן איני רוצה סתם להטעות אותך. בנתיים - להגיד על משהו שהוא בלתי-פריק מבלי לבדוק אותו זה בדיוק הזלזול והבזיון המדעי שתנועת "התכנון התבוני" מתרגלת בלי סוף. להגיד שאתה לא יודע משהו <לעיתים אף להודות בבורותך בנושא מסוים> אינו עושה שום דבר על מנת להוכיח דבר מה. יש לך מושג איך קוראים לנמלת הדבש באנגלית?

משהו חשוב לגבי נמלים

אני לא בטוח שאפשר להבין את זה מהתשובה של ווקאמושקה אם לא מכירים את העניין – נמלים הן שונות מאוד מבני אדם בכל מה שקשור לגנים האנוכיים שלהן. מכיוון שכל הנמלים במושבה הן אחיות עקרות, אז מבחינה גנטית "שווה" להן מאוד להקריב את עצמן למען הישרדות המושבה והמלכה. זה לא כמו אצל בני האדם, כאשר פוליטיקאים או מנהיגי דת מנסים לשכנע אותנו ששווה לנו להקריב את עצמנו למען טובת הכלל, וגומלים לנו בפרסים שונים או בימי זיכרון לנופלים... אצל הנמלים זה באמת שווה לגן האנוכי (כמו גם אצל הדבורים ועוד מני חרקים) להקריב את עצמו, ומכאן הדרך להתפתחותן של נמלים מהסוג שתיארת אינה ארוכה.

למעלה