המשך ממה יהיה הסוף

yoyo200910

New member
המשך ממה יהיה הסוף

זו העתקה שהשבתי לאחד ששלח לי במייל ורציתי עדיין לשתף את כולם כי אני אבוד בלי בלי תשובה לשאלה זו
תודה שאתה רוצה לעזור לי
אבל אני איש מאד יסודי ומנשה לברר כל דבר ביסודיות ולא מוכן שימכרו לי דברים, ואם השכל שלי לא מבין את זה ישר אני לא מקבל, ולכן כמו שמצד אחד אני רוצה לעזוב את העולם החרדי, מ"מ אני לא רוצה לעשות את זה מחמת הפקרות וכאילו שאני בורח מחמת שאני באמת צמא לכל התאוות שיש בצד השני, אלא כי באמת יהיה לי הוכחה שכאן הכל שקר, ולכן אני מחפש הרבה באינטרנת ומצאתי את האתר שופר שמדבר הרבה על הנושא הזה ועדיין לא מצאתי תשובה לשאלה הזו, תעיין שם על כל ההסברים שיש על אבולוציה ותראה שזה לו עומד על הרגיים, מה וכי ע"י פיצוץ אפשר שעולם כ"כ מסודר יווצר לבד, זה באמת לא נראה לי הגיוני, אז בבקשה אם יהיה לך או לאדח מהחברי תשובה כ"כ אשמח להשתתף איתכם.

sceptic1

New member
שלום לך

כל הכבוד שאתה חוקר כמו שצריך.
אם אתה קורא אנגלית אני ממליץ לך על האתר הזה: http://www.talkorigins.org/
יש בו המון חומר על אבולוציה ובריאתנות.
אם אתה רוצה לקרוא ספר מעולה באמת על הנושא אני ממליץ על "ההצגה הגדולה בתבל" של דוקינס, הראיות שהוא מביא משכנעות מאוד.

ושתי נקודות על מה ששאלת:
א.
אני לא חושב שאתה מכיר את התאוריות שעוסקות בהווצרות היקום/החיים/מגוון החיים. הסיפורים שהעולם וכל מה שבו נוצר מפיצוץ הם קישקושים של המחזירים בתשובה, ושל הסוג היותר גרוע שלהם, אמנון יצחק למשל. יש ביוטיוב סרטונים מעולים שיכולים לתת לך הבנה בסיסית של הדברים, אם לא תמצא לבד תשאל ואני אחפש לך.

ב.
בשאלות האלה תניח בצד את האינטואיציה שלך ואת מה שנראה לך הגיוני ממבט ראשון ותבחן את הטענות עצמן כמו שצריך, האינטואיציה מטעה אותנו כשמדובר בסוג השאלות האלה.

למעלה