הייתי בטוח שאת מסתלבטת עלינו... טורחת לסרוק תמונות, להכנס לפורום, להעלות אותן, לכתוב שאלות, לקרוא תשובות - אולי במקום כל זה תסתכלי רגע על המטבע? על מטבעות קשים נשמח תמיד לעזור בזיהוי - אבל תנסי קודם 10 שניות לזהות לבד! מהמטבעות ששמת קודם, על אחד היה כתוב Belgie - בלגיה ועל אחד U.S.A. אחד היה עם תמונת המלכה אליזבת השניה, ללא ציון שם מדינה - וזהה סימן היכר של מטבעות בריטיים (אם כי לא תמיד. יש גם מטבעות אוסטרליים כאלה). המטבע האיראני קשה לזיהוי ללא קטלוג, אלא אם את יודעת לקרוא ערבית. לעניין שווי - אין למטבעות האלו ערך אספני. סוחר מטבעות אולי ימכור בשקל כל אחד. בשוק פשפשים אפשר להשיג קילו מטבעות מהעולם, בתפזורת, במחיר של בין 5 ל 10 ש"ח. אם תסעי עם המטבעות לארץ מוצאם, תוכלי להשתמש בהם לקנות דברים, לפי ערכם הנקוב. כדי לדעת את שער המטבע נכון להיום, כנסי ל http://finance.yahoo.com/m3?u - האתר יודע אפילו להמיר לשקלים.
אני לא מבין גדול באוסף שטרות ומטבעות (יש לי איזה אוסף באיזה שהוא מקום, סתם משהו קטן). מישהו קרוב אלי סיפר לי היום שיש לו אוסף מטבעות ושטרות גדול, ובין היתר הוא סיפר לי על שטר רוסי ענק (הוא סימן לי ביד משהו בגודל חצי מטר) על סך מליון וחצי רובל מתקופת הצאר ניקולאי. הוא שאל אותי אם אני מעוניין בכזה דבר.. אמרתי לו שישמור את זה... השאלה היא אם מישהו שמע על דבר כזה או שהקדימו את האחד באפריל ולא סיפרו לי שום דבר?
ואני גם לא משוכנע שזה שטר כי אי אפשר לקפל אותו ולהכניס לארנק. הוא משהו ברוחב של חצי מטר. הוא מתקופת הצאר ניקולאי והערך הנקוב שלו זה מליון וחצי רובל. מישהו מכיר יצור כזה? ואגב - דוד שלך הוא ממש אחלה. הוא כל הזמן מקבל חבילות מאירופה ומביא לי את הבולים. יש לי כבר איזה 100 בולי דואר מפולין בזכותו. היום הוא הביא לי בלגים.
המטבעות שראינו בשרשור הזה היו קצת צהובים... (בצחוק). אני נזכר שראיתי פעם איזה מאמר על ניקוי מטבעות, וכן מאמר על סריקת מטבעות כדי לקבל תמונות טובות, שניהם היו באינטרנט. מישהו זוכר? מכיר? טיפול נכון במטבעות שהעלו ירוקת או סתם השחירו יכול לעניין פה הרבה אנשים.
בס"ד. אני לא מכיר שטר בן מיליון וחצי רובל. ישנו שטר בן מיליון רובל מ-1916-8. שוויו כ-$60 למצב בינוני. שטר בן מיליון רובל מ-1921, שוויו $5 למצב בינוני. שטרות בני חמישה וגם של עשרה מיליון רובל מ-1921, שווי $7 כ"א. רוזן.