המשך לימודים.

Celime

New member
המשך לימודים.

נכון לעכשיו אני תלמידה בכיתה י"א וסטודנטית "מועמד מיוחד" באוניברסיטת ת"א. מ.מ. זו תוכנית שבמסגרתה התחלתי לימודים אקדמאים עם התיכון, אני לוקחת קורסים ואוספת נקודות. באופן טיבעי אני יכולה לקחת רק 2-3 קורסים בסמסטר כי אני מחויבת להגיע לבית הספר גם כן. בינתיים הבגריות שלי טובות, ובהחלט לא בזכות בית הספר. השאלה שעומדת בפניי עכשיו היא האם לעזוב את בית הספר ולהשקיע את עצמי בלימודים אקדמאים. לסיים את הבגרויות שלי עם מספיק מאמץ אני יכולה גם בלי בית הספר. רציתי לשאול את דעתכם בנושא, ורציתי לשאול איך זה עתיד להשפיע על שירותי הצבאי (שמאוד חשוב לי.), ואם יהיו לזה השלכות בהמשך. תודה מראש. נ.ב. מתנצלת אם זה לא הפורום הנכון לשאול, ואשמח אם תפנו אותי לפורום המתאים.

stkachov

New member
עצה

אני ממליץ לך להשקיע בלימודים האקדמאיים. אם את חושבת שאת מספיק בוגרת, חכמה ואיכותית על מנת ללמוד לבד ולהצליח בבגרויות, אז לכי על זה. מה שכן אני לא חושב שאת צריכה לעזוב את בית הספר. תראי את עכשיו בי"א... אני מציע לך פשוט לצמצם את כמות הזמן שאת נמצאת בבית הספר. תגיעי רק לשיעורים שממש חשוב לך להגיע. תנסי לדבר עם כמה שיותר מורים בבית הספר ולהסביר שאת מסוגלת ללמוד בעצמך, את לא חייבת להיות נוכחת בשיעורים בשביל להצליח במבחן. כמובן שמבחינה פורמלית הם לא יכולים לאשר לך להעדר מהשיעורים, אבל כך אולי הציון הסופי שלך לא ייפגע בגלל ההעדרות. כמובן תגבי את זה מדיי פעם בפתקים ואישורים מההורים. מהרופא. מהצבא. פעם יש לך זימונים לצבא, פעם מיונים, פעם רופא נשים, פעם רופא שיניים, פעם דוד מחו"ל. קיצר הבנת את העקרון. אני סומך עלייך שתמצאי "הסברים" להעדרויות אם יעשו לך בעיות. בגדול אבל שתדעי לך שב י"ב כמעט ולא לומדים. לומדים בתחילת שנה כמה חודשים ואחר כך זהו, מגיעים לבית הספר למבחנים, מתכונות, חזרות וכו'. כך שלא נשאר לך הרבה עד שתסיימי, לא כדאי לעזוב בית ספר באופן טוטאלי. אני מודע לזה שיהיו כאלו שיחלקו עליי ויגידו שיש לך עוד הרבה זמן, אין מה למהר, תהני מתקופת הבית ספר... גם זו גישה מקובלת, אבל אני במחשבה לאחור(אני סטודנט שנה 2) חושב שמרבית זמן הבית ספר בוזבז לשווא, ואם יש לך הזדמנות לפתוח לעצמך פור קטן מבחינת לימודים אקדמאיים אז למה לא. אילו הייתי במצבך כרגע הייתי נוהג כפי שייעצתי לך.

Kiru

New member
השיקול הוא כמובן שלך,

אבל כמה נקודות למחשבה: 1. האם ממוצע הבגרויות שלך יישאר טוב באותה מידה ללא ביה"ס? 2. אם תתגייסי ללא תעודת בגרות בגרות, הקב"א שלך יהיה נמוך יותר. 3. האם את בטוחה שאחרי הצבא תרצי להמשיך בכיוון האקדמי שהתחלת?

למעלה