המשך חקירת זומר

sonja23

New member
המשך חקירת זומר

תודה שרי על נסיונך לעזור. אכן השם מטעה ולנו לא היה ידוע על המקור הספרדי אלא לאחר מות סבי בשנות ה80 (מאה 20 כמובן). יש לי מסמכים כתובים והוא, אחיו אחיותיו וכל הדודים רשומים בקהילה הספרדית של וינה. אלא מה? נאמר לי בוינה כי נישואין היו נרשמים במקום הולדת האישה כך שJOSEPH SOMMER מיאסי נשא לאישה את ROSALIA ZAUDER גם היא מרומניה ולכן אין עדות על נישואיהם בוינה. גם אב סבי ששמו קרל זומר נשא לאישה את תרזה הירשל שמוצאה מטישינה הונגריה (היום בסלובניה) ולכן גם אודותיה אין לי מקורות חיפוש. למרות שכל אלו חיו בוינה. עד כמה שעלה הדבר בידי לא נמצא שיוזף נקבר בוינה אך אבדוק שוב. רבים הסיפורים ועוד יותר השאלות לגבי כל אחד מהקרובים. אגב בספר הקהילה נרשם פעם השם כ SOMER עם אומלאוף. תודה רבה רבה ואשמח לכל רמז.

שרי סילבר

Active member
כדאי שאת התגובות תרשמי בהמשך לשרשור עצמו אין טעם לפתוח בכל פעם שרשור חדש. כך ישאר השרשור אודות זומר מרוכז, ויהיה קל יותר לעקוב אחרי הדברים.

כללית, אם בני-הזוג נישאו בוינה, הרישום חייב להיות בוינה. בבית-הקהילה היהודית בוינה יש רישומים של מי שנולד/נישא/נפטר בוינה. אמנם ראיתי בעבר קבוצה של רישומים, שנעשו מחוץ לוינה, אך הרישומים שראיתי היו העתק, שהועבר לבית-הקהילה בוינה כמתחייב.

יתכן שנישאו ברומניה, ואח"כ עברו לוינה. במקרה כזה הרישום ימצא ברומניה. מקווה שהמומחים להונגריה ולרומניה יגיעו, ויוכלו לסייע לך איך לנסות לאתר רישומים רלוונטיים במקומות אלה.

soring

New member
את יכולה להוסיף מידע

על השנים בהם הוא חי ומתי בערך התחתן?

sonja23

New member
מידע אודות זומר מיאסי

יוזף זומר נולד ביאסי בסביבות 1820-1825. נישא לרוזליה זאודר ילידת רומניה בסביבות 1850 והם התגוררו בוינה בה קמו להם בנים ונכדים. לפי רשימות ועד הקהילה היהודי בוינה, הוא היה סוחר ממוצא ספרדי עם נתינות טורקית ומקום קבורתו אינו ידוע.

למעלה