המשך השרשור ...

lightflake

New member
למה אתה מסתכל על דברים בצורה כל כך שטחית?

1. למה אתה קורא להוראה מסויימת מנטרה ? אתה יודע מה זה מנטרה ? ומה ההבדל בין הוראה כזו לבין מנטרה ? הרי מבחינת פרקטיקה אין שום קשר בין שני הדברים.
2. למה אתה יוצא מהנחה שכל הוראה מעצם היותה הוראה היא כבר פסולה? הרי הוראות כמו "רק לשבת" או "רק להיות" הן הוראות ללא הוראות! הן אנטי-הוראות, פרקטיקה שהיא אנטי-פרקטיקה. כלומר נאמר לך "לעשות" משהו שכבר קורה (לדוגמה אתה יושב ונאמר לך רק לשבת), אז זה בסופו של דבר מוביל אותך ללמוד להפסיק לנסות כל דבר, כלומר אי-עשיה, אבל במקום לבדוק ברצינות *מעשית* אתה קובע מראש רק בגלל איזו תיאוריה שגויה שיש לך בראש שזה פסול...

אכן

זה אמנם סוג של שיטה נגד שיטה, מה שמוכיח שגם מורי זן הכירו באידיוטיות המוחלטת של תירגול שיטות והבינו שעם אנשים שמאמינים בשיטות- אי אפשר להתווכח ולכן היתלו בהם "לתרגל שיטה" שהיא אנטי שיטתית.
אבל למה אתה צריך להתל בעצמך? אתה לא יכול פשוט לזרוק את השיטות מהחלון?

lightflake

New member
למה אני צריך להתל בעצמי?

כי אני זה מיינד ואני מודע להשפעה העצומה של המחשבות עלי, ולא אני לא יכול פשוט לזרוק את השיטות מהחלון (יכול אבל זה לא ישחרר אותי מאמונות אחרות, מקסימום יהפוך אותי לקוף מסומם כמו ההמון, לכן החיפוש אחר שיטות מלכתחילה)
לכן אני חייב להשתמש במשהו שיש ביכולתו לעצור את המיינד המקפץ
חייב לבלוע את ה"דינמיט" הזה

אם אתה יכול בלי, יופי לך, לדעתי אתה רק מדמיין שאתה יכול בינתיים אתה לא ממש נשמע לי כמו מישהו שהשתחרר מכבלי המחשבות שלו, רק להיפך, אבל תעשה מה שבא לך, מה אני יודע ? ...

lightflake

New member
אתה לא מעריך את עומק הבעיה

יושב לך שד על הפרצוף וחי במקומך ולאן שאתה לא מסתכל אתה מסתכל דרך העיניים שלו וכל מה שהוא חושב אתה בטוח שזה אתה חושב ואתה לא מודע בכלל שיש בעיה כלשהי ?

lightflake

New member
וזה רק הופך את הבעיה ליותר מסובכת

זה סוג של התאבדות
או לפחות ויתור
על מה שאני
מאמין
שאני

רק אומר:

ה"דבר" שנעלם
הוא רק השתקפות, תוצאה

אין לו כוח משל עצמו
והוא לא יכול להחליט "להתאבד" ו"להיעלם" ובאמת לעשות את זה

זה לא בא בסתירה לדבריך
או לדבריו של החושב

רק אומר

אני יודע

שאתה יודע את זה.
פשוט הוספתי את המלים האלה.
לטובת כל מי שרוצה להיזכר בכך.

אין לזה שום קשר

עם איזושהי אמונה שלך. זה מה שאתה. אתה נשאר אתה בלי שום קשר למה שאתה מאמין בו.
אתה יכול להחליף אמונות, אבל אתה לא יכול להחליף את עצמך.
אין שום דבר שאתה יכול לעשות. אינך יכול להערים על עצמך ולהיות מישהו אחר. אינך יכול להשתנות.
אני שולל לחלוטין את דברי כל המורים הרוחניים והדתיים. הם כולם טועים ומטעים. אם תמשיך להקשיב להם הם ימשיכו לשלוח אותך לחיפושים מיותרים. ביזבוז זמן וכוח.

lightflake

New member
"אם כבר אנחנו משתמשים במונחים של "להיות"

אז זה צריך להיות משהו כמו "להיות בתוך הראש של עצמך" "

דוגמה מעולה לאיך הבנה תיאורתית משבשת את המציאות שתתגלה רק ע"י נסיון מעשי.
מעולם לא אמרתי (ולא קראתי איזה מורה זן שאמר) "להיות בראש של עצמך"
אתה קופץ כל כך מהר למסקנות שגויות שזה פשוט עצוב לראות את זה
רק להיות זה לא שום דבר אחר מרק להיות
וזה בעל פוטנציאל אדיר לניפוץ כל מערכת האמונות שלך אם אתה ברצינות נותן לזה צ'אנס, בדיוק בגלל שהטבע (המחשבתי) שלנו כל הזמן חייב למצוא מה הוא, כלומר נסיון מתמיד להיות משהו או מישהו, והוראה כגון זו, שמשמידה את הנסיון הזה כי "רק להיות" קודם ל"להיות משהו" היא הוראה טובה למדיטציה וזה ממש כמו חומר סם משתק למיינד שכמו קופיף כל הזמן קופץ מעץ לעץ, עובר ממחשבה אחת לאחרת, הגדרה עצמית אחת לאחרת... "רק להיות" זה אומר "לעצור"
אל תוסיף על זה שום דבר

אני לא מורה זן ולא ממש מעניין אותי מה אמר

או לא אמר מורה זן. זן זה לא אמת אבסולוטית. בנוסף לכך יש לזן הוראות פומביות והוראות בארבע עיניים, שמכיוון שלא בילית עשר שנים במנזר זן אותנטי (ולך תמצא אחד) לא זכית לשמוע ואין לך מושג מה יכול להיאמר בהן.
שים לב שאתה קופץ על כלום כי הרי מלכתחילה שללתי את ה"להיות בתוך הראש של עצמך" מתוך נימוק מעשי- זה לא מעורר את החוש הנ"ל.

lightflake

New member
אתה נתת פרשנות להוראה ששורשיה במסורת הזן

אז חשבתי שרצוי שתדע שלא שמעתי על פרשנות כזו מעולם ממורי זן
אז אתה טוען שלא מעניין אותך... אז למה אתה קופץ לפרשן (אפילו ששללת מיד את הפרשנות השגויה של עצמך)?
תגיד פשוט "אני לא יודע כי אני לא מכיר ולא מתעניין בזה"

לא נתתי פרשנות לזן

אלא להוראה ששורשיה בדיון הזה. יש לה קונטקסט של הדיון הזה, היא כתובה בעברית פשוטה ואם העתקת אותה מזן, מעז אינדיאנית, מגורו הודי או מסבתא עיראקית זה לא ממש מעניין אותי.

טרללילם

New member
צריך לנצל את הזמן

לא "להעביר" אותו. הזמן זה הדבר היקר ביותר בעולם. כל רגע שעבר איננו חוזר.
יכול להיות שכתיבה בפורום זה ניצול אמיתי של הזמן מבחינתך. ואז זה סבבה. אני למדתי המון מהפורומים.
אבל אם אתה מרגיש שזוהי דרך רק "להעביר" את הזמן , ושמחוסר דברים אחרים לעשות נשאר רק זה בלית ברירה , אז חבל.
תמלא את הזמן במשהו שנותן לך משמעות ואתגר.

למעלה