המשך השרשור ...

lightflake

New member
המשך השרשור ...

לייטפלייקון:

לא חוויה?
אז איך אתה זוכר את זה ? מה זה הדבר שנרשם בזכרון ?
מה חוויה ומה לא חוויה ?
ראיה היא לא חוויה ?

רועיקון:

כאמור
השילוב בין התבוננות לבין פרשנות הוא חוויה.
אם אני סתם זוכר דשא- זו לא חוויה, אלא זיכרון.
אם אני רואה דשא והוא מעורר בי רגש כלשהו או מזכיר לי משהו- זו חוויה.
מה שתיארתי הוא לא חוויה, כי הוא לא כלל פרשנות.
אח"כ יכולתי לפרש כאוות נפשי.
יש להבחין בין התבוננות לבין חוויה. התבוננות אינה כוללת פרשנות.

לייטפלייקוש:

גם "דשא" הוא פרשנות
גם "ירוק" הוא פרשנות
למעשה אפילו לדעת שזה בתחום הראיה, זה כבר פרשנות, זו חוויה ויזואלית
אם זו לא חוויה אתה לא יכול לזכור את זה
לדעתי אתה עובד על עצמך בעיניים

ומה לא חוויה ?
רק הסובייקט, החווה, אתה!!!
אתה לא יכול לזכור את עצמך מהעבר ובכל זאת אתה תמיד נוכח בכל חוויה, הווה, בלתי נפרד מהחוויה.

האם הייתה אי פעם חוויה ללא חווה ?
האם היה אי פעם חווה ללא חוויה ?

רועיקוש:

בבואי לתאר משהו אני מוכרח להשתמש במילים
אולם בהתבוננות עצמה- אין מילים.
ברטרוספקטיבה, מבט לאחור, אני משתמש במילים כדי לתאר משהו, בין אם לעצמי או לאחרים.
המילים עצמן מייצרות חוויה.
ואתה יודע מה- אני אפילו ארחיק לכת ואשנה את הגדרת החוויה ואומר- חוויה אינה מבוססת על התבוננות. היא מבוססת על מילים פלוס פרשנות.
אם אני מספר לך על מה שקרה לי- זה מייצר אצלך חוויה.
אבל מה שקרה לי- אינו חוויה. הוא פשוט מאד התבוננות.
אתה יודע למה התבוננות היא בבניין התפעל ולא בבניין פעל? כי אין שום פעילות אלא סבילות. המציאות מייצרת את המחשבה.
לאנשים שקשה להם עם העובדה הזו שהמציאות מייצרת מחשבה, שקשה להם להיות פאסיבים, קשה להכיר במעלת ההתבוננות, וקשה בכלל להשלים עם קיומה. אני חושב שאנשים כאלו הם שטופי מוח של מנגנונים תחרותיים שהצליחו להלחיץ אותם. רבים מה"רוחניקים" הם אנשים כאלו שמבלי משים לוקחים את הלחץ הזה וממנו מקרינים שיטות ואמונות. שיטות מדיטציה הן ביטוי של לחץ. הן נוצרו ע"י אנשים לחוצים שרוצים תוצאות ולא מוכנים להיכנע לתכתיבי ההתבוננות.

לייטי:

לפני שאתה מתקשר את זה איתי
יש בך רושם מסויים שזכור לך שבלעדיו לא היית יודע שזה התקיים נכון ?
הרושם הזה הוא לא החוויה, הוא רישום של חוויה בזכרון, אבל בשביל שיווצר רישום חייבת להיות חוויה, יש חוויה שנחווית בצורה ישירה, לדוגמה ויזואלית, או קולית, ויש חוויה שנחווית ועליה מתווספים פרשנויות בצורה כל כך צמודה שאנחנו אומרים שזו לא חוויה ישירה אלא כאילו שעוברת דרך מסננת או משקפיים, נאמר שאתה מביא למישהי פרח והיא מתרגשת מזה, מה היא חווה באותו רגע? מה היא תזכור מהחוויה?
אבל גם החוויה הישירה היא חוויה פשוט היא פשוטה ונקייה ממחשבות ורגשות, אבל תכלס גם מחשבות ורגשות עשויים במקורם מאותו חומר שממנו עשויה לדוגמה חוויה ויזואלית ישירה, ה"חומר" המקורי הזה יכול להקרא "תודעה" או "אנרגיה" או "החלום"...

הסתכלת פעם על האור היוצא ממקרן קולנוע ?

על המסך מופיע "הסרט" - כלומר דמויות שזזות
בראש שלנו נוצרת הבנה של היחסים בין הדמויות וכל הדרמה, הרגשות וכו'

זה מתאר יפה כמה רמות של החלום,
1. הדרמה המלאה שהיא פרשנות מורכבת שנמצאת בראשנו
2. הדמויות שנעות על המסך זו פרשנות פשוטה של הצורות והצבעים שמרצדים על המסך
3. צורות וצבעים מרצדים על מסך - זו ראיה ישירה שאתה מדבר עליה לדעתי, חוויה ויזואלית טהורה
4. והמשלב הזה אתה מתעלם לחלוטין, האור עצמו, בין המקרן למסך, זה מבחינתי ה"חומר" הבסיסי שמשנה צורות אבל הוא בעקרון אחדות, כלומר כל חלקיק בו הוא פשוט אור וכולו פשוט אור
5. מקור האור - מה זה שמודע לכל זה ? כל השלבים הקודמים הם "חוויות" בדרגות שונות של פרשנויות, אבל מה שמודע לכל זה, מה שזה מתרחש "בתוכו", או ה"מקום" שבו כל זה נמצא, זה לא חוויה, זה מעבר לחוויה. וזה ברמה הכי בסיסית והכי אמיתית מה שאנחנו (שמתבטא בכל הרמות הקודמות).

רועיקי:

הבנתי את שורש טעותך
אתה מדמה את מה שאני מדבר עליו למקרן מאחורה (מחשבות) ומסך קולנוע מקדימה (סרטים).
אבל לא הכנסת נתון חדש ומפתיע שהוא החשוב מכל- המסך הוא שקוף, הוא חלון החוצה!
כאשר מוקרנים על המסך סרטים מהמקרן מאחורה- הם מפריעים לראות מה יש בחוץ.
כל תנועה של המחשבה מייד משתקפת על הזגוגית של החלון. אין תנועות מחשבה "נכונות" או "לא נכונות"- כולן מפריעות לראות החוצה בזמן נתון.
כאשר רואים זאת (ממש רואים)- אז חדלה תנועת המחשבה ורואים החוצה. אם חושבים על מה שרואים בחוץ או בפנים אז בוודאי שיוקרנו עוד סרטים שיפריעו להמשך הראיה אבל במצב ההתבוננות הזה רואים גם את תנועות המחשבה האלו ולכן גם הן חדלות.
זה לא מצב יומיומי ואי אפשר לשחזר אותו אבל מרגע שנכנסים אליו אפשר לזהות איכויות שלו אח"כ בכל מיני מצבים ביום יום. זה בעצם מה שחשוב- שיהיה לך קנה מידה לזיהוי איכות של התבוננות.
אם אין לך את קנה המידה הזה- אז אינך צריך שיטות כי לא תדע לזהות מצבים רצויים ואם יש לך את זה אז אתה לא צריך שיטות כי תמצא את זה בכל מקום.

קושקושון שחושב שהוא אני:

נו באמת
המסך במציאות זה לא משהו קיים, אתה יכול לומר שזה החלל (או המטריקס) שבתוכו כל החוויה מתרחשת,
הרי עכשיו יש חוויה מסויימת,
יש כאן גוף שיושב וכותב מול מחשב לפ-טופ
כל החוויה הזו היא הסרט
על מה הוא מוקרן ? על שום דבר ספציפי, זה כמו הולוגרמה של הקרנה
אז יש את הדרמה (הוא אמר לי ככה ואני יגיד לו ככה ומי הוא בכלל חושב שהוא וכל החרטא האנושי הרגשי-מחשבתי)
זו הדרמה, זה שיא הפרשנות,
אחרי זה יש את הדמויות, כרגע גוף עם אצבעות שזזות על מקלדת
והמחשב וכיסא וקיר ומסביב צליל של ילד שצורח משהו לא ברור...
אלו פרשנויות בסיסיות יותר - עדיין זו רמה של הפרדה
אחרי זה אפשר לדבר על חוויה ישירה של "אור" שמופרד לצבעים וצורות שמשתנות
בעצם קודם טעיתי בדוגמה, תיארתי את רמה 3 ו4 בעצם אותו דבר, רמה 4 אמורה להיות האור כפי שהוא יוצא מהמקרן ולפני שהוא עובר דרך הסרט, ואז במציאות אתה חווה אחדות, החוויה מרגישה שווה כלומר הצליל שהיה קודם ילד נפרד ממני, והאור שנובע מהמסך שהיה כביכול נפרד ממני, ברמה הזו אתה חווה שזה הכל אותו אור, אותו צבע, אפילו הצליל הוא אותו אור, אנחנו רק משתמשים במילה אור לבטא את "חומר" התודעה
ורמה חמישית היא לא רמה אלא היא החווה שמגלה את עצמו בכל החוויה הנ"ל, הידיעה העצמית, "אני" ללא צורה, אתה לא יכול להבין את זה כי כל הבנה היא של צורה, אתה יכול רק לדעת שזה מה שאתה, זה משהו שלעולם לא נרשם, כיוון שהוא לא חוויה, לכן יש לנו רק אופציה לידיעה ישירה של זה ולא לדמיין את זה

הרמות האלו הם לא באמת נפרדות, החווה קיים כל הזמן ומתבטא בכל הצורות

פושפושון שחושב שהוא חושב:

המסך קיים, קיום פיזי
אני לא יודע ממה הוא מורכב בדיוק- אבל זה מזכיר לי אוסף של גבישים זעירים שרגישים מאד לכל תדר. וכשהתדר של החשיבה חדל- הם משקפים את מה שקורה בחוץ.
אני משער שזה קשור לבלוטת האיצטרובל- כי המיקום שלה חופף את המיקום שהדבר הזה מתרחש בו.
בלוטת האיצטרובל מכילה תאי חישה לאור ויש שטוענים שהיא היתה עין קדמונית בשלבים מוקדמים של האבולוציה.
אני לא יודע אם הם צודקים אבל בכל אופן יש ראיות מסויימות לכך שתהליך של ראיה של ממש עשוי להתרחש בתוך המוח עצמו. זו ראיה ולא חשיבה.

----------------------------------------------

lightflake

New member
"הם משקפים את מה שקורה בחוץ" מחוץ למה ?

אני לא מבין את ראיית העולם שלך
מה שאני אומר לך זה שגם הגוף שאתה חווה כגוף שלך וגם כל מה שאתה חווה כמחוץ לגוף שלך - זה הכל חוויה אחת
אז כשאתה אומר מחוץ למה אתה מתכוון ? מחוץ לגוף הנחווה כגוף פיזי ?

למה אתה מוכרח להסתבך עם שאלות פילוסופיות

אני מדבר על זה שראיתי עץ. אתה מתווכח איתי ומפרק את הכל לחירבושים פילוסופים טפלים- לא ראית עץ, ראית את פרשנותך לעץ וכ"ו, מטיל ספק בממשות החישה הגופנית וכל מיני הטלות ספק ממש לא ענייניות. מה יוצא לך מזה? חישה זה חישה זה חישה. לא מסובך.
אני אומר לך שאפשר לראות את מה שאני מדבר עליו. כמו שאתה רואה עץ! ממש כך. לא בדמיון, לא בהזיה, לא בפרשנות, לא בתיאוריה. ראיה פשוטה של היחסים בין המחשבה לחוש הראיה.
אני לא יודע למה זה לא היה לגבי חושים אחרים. אני מתאר לעצמי שגם לגבי חושים אחרים- המצב דומה. אני מספר על מה שראיתי באופן המינימלי ביותר- תיאור עובדתי של התופעה.

lightflake

New member
איפה ראית פה פילוסופיה?

אני רק מנסה להבין מה שאתה אומר

מה כבר יש להבין?

תופעה פיסית לחלוטין.
רכיבים: מקרן, מסך שקוף.
מצבים אפשריים- מקרן פועל, מקרן לא פועל.
כאשר מקרן פועל מסך נעשה עכור ולא רואים דרכו.
פשוט יותר מזה אין.

lightflake

New member
בערך

המחשבות לא יוצרות את ההקרנה
הן באות ומפרשות הקרנה שקיימת עם או בלעדיהן
הפירוש באמת משמעותו קיבוע (זמני אבל משפיע) של צורות (יצירת הדמויות והחפצים), ופירוש נוסף על הראשון, שמספר את הסיפור (האינטראקציה בין הדמויות והחפצים)

אז אתה כשאתה אומר "משקפים את מה שקורה בחוץ" אתה מתכוון בעצם לראיה של הדברים כפי שהם, ולא לשום חוץ, כלומר לראות את הרמה שבה מתגלה שהכל רק אור בצורות שונות
בעולם המורים הרוחניים זה נקרא פשוט "לא להאמין למחשבות", כלומר לא לקבל את הדברים כממשיים. כי המשמעות של ההבדל נוצרת לא בגלל קיום או אי קיום מחשבות אלא קיומה או אי קיומה של האמונה במה שהמחשבות יוצרות...

ועכשיו עולה בי המשפט הידוע של בודהה ומציע שאכתוב אותו כאן, אז בכבוד רב נסיים איתו:

"באמצעות מחשבותינו אנו יוצרים את העולם"

מאיפה אתה מביא את השטויות האלו?

"הכל אור רק בצורות שונות"? באמת? מאיפה לך? זה לא פועל בחיים שלך. עוד מנטרה ריקה. גילית את סודות היקום? די לחרבש.
אם אני הולך לשירותים ומגלה גוש קקה צף באסלה ומספר לך על זה- אז מה אתה מתחיל להתפלסף? יש נתון, עובדה.
מתארים לך חישה פיסית של משהו- קבל כנתון אמת או שקר ואל תבלבל את המוח. זה לא רלוונטי מה אתה חושב על היקום, אם הכל זה אור או בונזו או מה שנדמה לך שהסוואמי המואר מחורתחתסטן הצפונית התכוון אליו.
אי אפשר לתאר לך שום תופעה בלי שתסלף אותה עם גיבובי שטויות שקראת ממורים רוחניים? בחייך!
באמצעות מחשבותיך אתה מסלף את העולם!

lightflake

New member
למה אתה מתפרע ? מנסים לדבר

ולא, זה לא פשוט להבין מה שאתה אומר אם אתה משתמש בדימוי שהבאתי בצורה שאני לא התכוונתי אליה, ואז אתה מדבר על שיקוף "מה שקורה בחוץ" אז אני שואל מחוץ למה? אבל אם אתה רק רוצה להתפרע אז אוקיי ניתן לך להוציא קצת וכשתרגע אתה מוזמן לחזור אל שולחן הדיונים

נ.ב.
מה שכתבתי זה רק מתוך החוויה שלי והשימוש המילה "אור" נפוץ לתיאור חומר התודעה, אני מרגיש שזו מילה טובה כי ככה זה מרגיש, כמו הולוגרמה של המציאות, אז ממה עשוייה הולוגרמה ? ממילא לא מדובר על האור הנראה, שגם הוא עשוי מאותו "אור", אלא שהוא מתאר רק את החלק הויזואלי, מה שאני מדבר עליו יכול להקלט גם כתחושה "פיזית"... זה גם אותו אור...

מה אתה רוצה ? נסה להיות ברור ולדון בצורה סבלנית

.........................

תאר לעצמך שאתה יושב מול מסך מחשב. אתה באמת יושב עכשיו מול אחד אז זה לא קשה :p
אלא שהמסך הוא לא מסך רגיל. הוא מחובר לשני מקורות בבת אחת-
האחד הוא מחשב שנמצא מאחוריך.
השני הוא מצלמה שנמצאת לפניך.
המסך הזה, הוא פשוט מעביר את מה שהמצלמה קולטת.
וכאשר המחשב שמאחוריך מתחיל לשדר לו דברים- זה מייצר הפרעות שדופקות את השידור מהמצלמה, נוצרים שיבושים, יש עיוותים שמופיעים על המסך- קוי שבר נוצרים, התמונה מתחלקת.
זה כל הסיפור.
למה זה קורה? לא יודע. זה פשוט ככה. זה מכאני לגמרי. דינמיקה של חיווט. שום דבר רוחני, מיסטי, פילוסופי, דתי. רק ראיה של כיצד עובד החיווט הבסיסי שלך- כיצד משפיעה תנועת המחשבה על הראיה. לא שום דבר מעבר לזה.
הדבר היחיד המשונה בתופעה הוא שאפשר לראות תהליך פנימי כזה- שיש חישה בתוך המוח עצמו. השם שנשמע לי הכי הולם הוא "עין שלישית"- ולא בשום מובן מיסטי אלא במובן גופני. זו יכולת חישה פנימית, בתוך המוח שחשה הן את תנועת המחשבה מחד והן את שדה הראיה מאידך.
האמן לי- אין שום דבר מיסטי או רוחני בתופעה הזו. זה בסך הכל התעוררות של חוש כלשהו שקיים אצל כולם אבל הוא רדום. חבל שתסלף את זה עם מיסטיקה וחירבושים רוחניקיים. אתה תופתע שזה לחלוטין גופני.

lightflake

New member
רוחני, מיסטי, פילוסופי, דתי.

אני לא דיברתי על כל הנ"ל, אני מדבר כמוך על חוויה שלי, מה לעשות שאני מוצא קשר ישיר בינה לבין מה שדיברו עליו מורים רבים במהלך ההיסטוריה? אז עכשיו זה הופך לדתי? מיסטי? אנחנו פה רק מנסים להבין אחד את השני

עכשיו הבנתי יותר טוב למה אתה מתכוון, אני חושב, בכל אופן אני רואה שאתה לא שם לב כמה פרשנות הכנסת לאותה חוויה שחווית, אתה כותב "לחלוטין גופני" או "מכני לגמרי" כל הדברים האלו הם לחלוטין פרשנויות שכל כך טבועות בנו בתקופה שאנו נמצאים בה עד כדי שנראה לך שזה הדבר ה"רגיל" ביותר, לך אחורה בזמן לפני תקופת ההשכלה ו"רגיל" היה דבר אחר לגמרי, לך עוד אחורה לתקופת מצרים הפרעונית או יוון האלילית ו"רגיל" היה שונה לחלוטין לך עוד רברס לתקופת האבן ואני מבטיח לך שאז "רגיל" היה שוב שונה לחלוטין, כל התיאור שלך הוא פרשנות תלויית הבנה-תפישה-תרבות-תקופה ואתה לגמרי מתעלם מזה כי אלו הם האקסיומות שאתה יוצא מהן מבלי להיות מודע אליהן וזה תמיד שורש השגיאה... בדוק את הנחותיך הראשוניות

lightflake

New member
אפילו לדבר על "ראייה" כאילו שזה נורא ברור

אתה לא שם לב לכמה הנחות אתה מניח
א. שאתה זה הגוף
ב. שהגוף נמצא מול חפץ מסויים שהאור (מנורה או שמש) פוגע בו וחוזר ממנו ומגיע לעין. (כמובן שאנחנו מתעלמים מהעובדה שהאור לא נכנס לתוך המוח אלא רק פוגע ברשת נוירונים שמתרגמים את התדר לאות חשמלי שמפורש בתוך המוח אבל נתעלם מזה כרגע)

שתי ההנחות הנל מתעלמות מהעובדה שאנחנו חווים גם את הגוף וגם את הראיה, ממש כמו בחלום, יש לך גוף חלום ואתה "רואה" דברים בחלום - האם באמת בתוך החלום פוגע אור חיצוני בחפצים ואז הוא פוגע בעין (החלומית) של הגוף החלומי ?.... ברור שלא... זה רק נראה כך... אבל אתה יוצא מהנחות בלי לבדוק אותן...

אין ולו שמץ מההנחות האלו במה שאמרתי

1. "אני" זה תנועה של מחשבה. כל מחשבה מפריעה לראיה.
2. האור קיים במוח. בין אם הוא מגיע לשם ישירות או, סביר יותר, מופק במוח על גבי מסך כאינטרפולציה של נתונים מהעיניים. גילו שיש תאי חישה לאור בבלוטת האיצטרובל, בתוך הגולגולת. מה הם עושים שם? הם לא אמורים להיות שם אלא רק בתוך העיניים. קיומם שם תואם את תיאור התופעה שהבאתי- תופעת ראיה פנימית. ראיה ממש.

lightflake

New member
מה זאת אומרת מה הם עושים שם?

כל האורגניזמים נוצרו ו- מושפעים מ- שינויי אור וחושך ויש מערכת שלמה של כימיקלים/הורמונים שמשתנים בגוף בהתאם לשעות היום שמושפעות מרמת האור (מלטונין?) וקשורות לערות ושינה ופעילות ביולוגית כזו או אחרת, אפילו יצירת ויטמין די בעור בחשיפה לשמש... אור לא קשור רק לראיה ותוכן ויזואלי

יש השפעה עקיפה ויש השפעה ישירה

מדובר פה בתאים שמושפעים ישירות מאור. לא במערכת שמגיבה לאור באופן עקיף!
אתה לא מבין את ההבדל? אלו אותם תאים שנמצאים בעיניים, שקולטים אור פיסי ישיר.
הגוף יכול לקלוט אור דרך העיניים וגם דרך העור. אבל תאי חישה לאור שנמצאים בעומק המוח שסגור בגולגולת? נראה לך סביר?

lightflake

New member
קראתי שנמצאו מאובנים שאצלם האיזור היה פתוח

כך שבאמת שימש כעין והתאים הללו כנראה שרידים אבולוציונים...

אוקיי... זו רק תיאוריה... מחר תהיה אחת אחרת

אתה חי בתקופה הזו בהיסטוריה

ולא צריך להסביר לך דברים דרך מסגרת תפיסתית שמתאימה לאיזשהו עובד אלילים במצריים הקדמונית. לדעתי זה מזל גדול שהנטל של כל מיני הנחות יסוד אמוניות ירד במידה רבה מאיתנו.
נכון שמכאניקה היא גם כן מסגרת תפיסתית, אבל במקרה הזה היא מתאימה יותר מתיאור מיתולוגי או מיסטי או איזושהי הוראה של מורים היסטוריים ששיחקו את המשחק הדתי-פוליטי-פילוסופי של תקופתם.
החוכמה היא להשתמש במסגרות תפיסתיות המינימליסטיות ביותר המתאימות לתיאור התופעה.
אני מבטיח לך שהתופעה היתה זהה בתקופת מצריים, בתקופת יוון ובתקופתנו. היא חושית לחלוטין, גופנית וכך תפסו אותה כל מי שראו אותה.
אל תשכח שהיו ועודם לא מעט שרלטנים שבילבלו את המוח והפכו את העניין למיסטי. כמו כן היו ועודם לא מעט מבולבלים שחיפשו משהו להיאחז בו. בקיצור- בים האמונות התופעה טובעת. ומהי התופעה? רק חישה פשוטה, גופנית. חוש רדום שהתעורר.

lightflake

New member
הוא לא ירד! וואו אתה לא קולט אה?

בכל תקופה יש את ה"נטל" של הנחות יסוד אמוניות (והמילה נטל לא מתאימה כיוון שהשכל שלנו דווקא מרגיש נוח למדי בתוך אמונה קונבנציונלית מסויימת גם אם בכל תקופה היא משתנה, בהיעדר אמונה אנו חשים פחד מהלא ידוע)

קרא קצת היסטוריה של רפואה לדוגמה, ראה באיזה ביטחון הרופאים תמיד בטוחים בטיפולים שלהם (לא תמיד, לדוגמה היפוקרטיס היה זהיר מאוד ולא סתם היה זה שתבע את המושג !First do not harm) אבל המחשבה הכללית בכל תקופה בטוחה בצדקתה הפנימית ואחרי כמה עשרות שנים יש מהפך טוטאלי ואז באים רופאים חדשים ואומרים "אילו שטויות" עשו קודמינו לתפקיד ועכשיו הם בטוחים במעשייהם וזה כל הזמן נראה בהיסטוריה של הרפואה בצורה ברורה עד לכדי גיחוך שברור לי שעוד 40-70 שנה יבואו רופאים שיסתכלו על מה שנעשה היום בכזו הערצה עצמית, בשלילה נוראית.... זה רק ברפואה אבל זה קיים בכל תחום ואתה עכשיו ממש מציג את ראיית העולם העכשוית באור "ברור מאליו" (אבל מצטער אני לא קונה את זה כי לעומתך אני מתרגל מדיטציה בכל יום)

אתה ממש מייצג של אחד המאמינים במושגים התקופתיים בלי לבקר אותם (וזה מצחיק כי אתה כל הזמן רק מדבר על חשיבות ביקורת המחשבה! אז איפה הביקורת שלך לכל האקסיומות התקופתיות הללו?)

"חישה פשוטה" על זה אני מדבר, וזו מבחינתי מטרת כל הטכניקות המדיטטיביות, במילה אחת "להיות" ובשתי מילים (מסורת הזן היפנית השתמשה במילים אלו אז עכשיו תקרא לי דתי? רוחניקי? מה שתגיד...): "רק להיות"

אוהב אותך

אני לחלוטין לא מייצג שום מסגרת תפיסתית

אני מוכרח להשתמש במילים כדי לדבר.
כבר אמרתי שמכאניקה היא מבחינתי מסגרת תפיסתית ושיש מסגרות מתאימות יותר או פחות. זה לא אומר שאני טוען שיש מסגרת תפיסתית מושלמת. כל מסגרת תפיסתית מעוותת או משמיטה או מוסיפה משהו.
יחד עם האמור- השתמשתי בדימוי טכני מכאני כדי להסביר את הדינמיקה שבדברים שראיתי. לא טענתי שום טענה מכאנית שאינה חלק מהדימוי. זאת ועוד- אתה זה שהעלית דימוי טכני-מכאני של מקרן ומסך ואני רק הוספתי לו דימוי שמשקף יותר במדויק יותר את מה שראיתי- שהמסך שקוף ומראה את חוש הראיה והתמונה הזו משתבשת כאשר המקרן יורה עליו מחשבה זו או אחרת.
לגבי טענתי שמדובר בחישה פיסית- אין פה שום טענה מכאנית, יש פה טענה פיסיולוגית. פיסיולוגיה היתה קיימת גם ביוון וימי קדם, רק לא מפותחת במיוחד.
כל המדעים בימינו די מפותחים באופן יחסי לימי קדם כך שכל טענה בכל תחום שאטען, אתה תוכל לקום ולהזדעק שזה יחסי וזה רק לתקופתנו. אופן החשיבה הזה מגביל אותך מאד. המדעים נותנים שפות יעילות מאד לתיאור תופעות. אין שום סיבה שלא להשתמש בהן.
אין שום קשר בין התופעה הזו למנטרה "רק להיות" כי אם כבר אנחנו משתמשים במונחים של "להיות" אז זה צריך להיות משהו כמו "להיות בתוך הראש של עצמך", אבל אם תנסה להיות בתוך הראש, זה לא יעיר את החוש הזה, כך שהמנטרה הזו חסרת תועלת כדי לראות.
בקיצור- אין מחשבה שיכולה לעורר את החוש הזה. זה תופעה פיסיולוגית לפחות מהבחינה הזו שזה לא תלוי באיזשהו תוכן מחשבתי. אם אתה רוצה להתחמק מהשפה הפיסיולוגית אז קרא לזה תופעה אקראית.

למעלה