המשך העלילה - גנים

ארז ב 1

New member
המשך העלילה - גנים

שלום לכולם, יומיים שלא רשמתי כלום בפורום זה. אז ככה לאחר שקראתי את כל החומר שכתבתם לי החלטתי לרדת כנראה מגן תיקשורתי וללכת על גן רגיל עם סייעת. הילדים בגן תקשורת לא מתקשרים והילד שלי שכן מתקשר ומחפש חברה יאבד בגן זה את המומנתום החברתי. חוץ מזה אף אחד לא יכול לאמר לי באיזה רמה יהיו הילדים בגן. מה שזה אומר שיכול להיות שהילד שלי שנחשב לPDD קל וגם זה בסימן שאלה יקח על כתפיו את שאר הילדים וזה אני לא רוצה. הילד שלי מחכה בגן הרגיל בו הוא נמצא את הילדים ולא רק את המבוגרים. בגן התקשורת ברגע שיהיה ילד עם בעיות קשות הילד שלי יעשה כמוהו. ** פרט מאוד חשוב שאתם צריכים לדעת. לפני כחודשיים קיבלתי ממחלקת החינוך בעיריה אישור לראות את גן התקשורת ומאז ועד היום אני מנסה לשכנע את הגן שיתנו לי לראות אותו ובכל פעם אני נתקל בתקלה אחרת מצידם. מה יש להם להסתיר אני בסך הכל רוצה לדעת לראות גן תקשורת. אז נמשיך בעיניננו...... ביומיים האחרונים אני מחפש מסגרת פרטית קטנה עם חום ואהבה שיהיו מוכנים לקחת ללבם את הילד שלי. מספר גנים ששמעו על הבעיה PDD אמרו פתאום שאין מקום וכל מיני סיבות אחרות. בגן האחרון שראיתי הגן נראה יחסית מוזנח. אך יש שם צוות גדול ומספר יחסית קטן של ילדים. מנהלת הגן כמובן הקשיבה לכל הסיפור שלי. בהתחלה אמרה שאין בעיה והיא לא מפחדת מPDD. תאמרו לי אתם הורים יקרים PDD זה מחלה מדבקת שצריך להזהר ממנה ??? טוב לא משנה היא ביקשה שהביא את הילד ביום א לגן הילדים כדי לראות אותו (שפן ניסיוניות) ואני כמובן הגיע.. יש בעיה חמורה מאוד עם מערכת החינוך והוועדות שלה ומי שעבר את זה בטח יודע. לאחר שקיבלתי תשובה מהם שכמובן אני לא מוכן לקבלה ניגשתי לעריה ובקשתי שיתנו לילד שלי גן שפה וזה על פי מכתב מקלינאית התיקשורת שלו (היא אישה מצויינת ומיקצועית). הוועדה זילזלה במכתב ולא מתייחסת. אני פותח במלחמה ואני יוכיח שהם טועים..... אני מקווה שיהיה לי בקרוב עוד דברים לספר לכם. נראה לי שאכתוב ספר. אני מוכן לענות לכם על כל שאלה כי יש לי הרבה ניסיון מול מאבחנים ומול הממסד שאינו רגיש לא לצורכי הילד ולא להורים..... תודה ארז ב1

ארז, סליחה אבל....

ההודעה שלך העבירה בי צמרמורת. את כותב ש"ילדים בגן תקשורת לא מתקשרים". מאיפה הבאת את זה בכלל?! היית פעם בגן תקשורתי? נפגשת פעם עם ילדים שלומדים בגן תקשורתי? אין להם קרניים, אתה יודע... אני מזמינה אותך לבקר בגן שלנו ולראות איזה ילדים מקסימים נמצאים שם, מתקשרים, מדברים, משחקים ממש כמו כל הילדים! הדבר השני שהרתיח אותי זה שכתבת שהילד שלך יקח על כתפיו את כל הילדים. מה זאת אומרת? אני מקווה שהמשפט הזה ברור לך כי לי הוא לא... בכל הקשור לחיקוי: חיקוי הוא משהו זמני וחולף. המטרה בגן תקשורתי היא קודם כל הטיפולים האינטנסיביים שמקבלים בגן ואותם לא תוכל לקבל באף גן אחר! אז לפני שאתה פוסל גן תקשורתי, לפחות תראה אחד! אתה שואל אותנו, הורים יקרים, אם P.D.D זו מחלה מדבקת? אני חושבת שלא. נראה לי שאתה חושב אחרת... מצטערת על הטונים אבל הצלחת לעשות לי את זה. מאחלת לכם כל טוב ובהצלחה.

avneh

New member
ארז שלום

אני יודעת למה בגן התקשורתי הזה המציאו לך כל פעם תרוצים כדי שלא תבוא. כשנכנס מישהו זר לגן שלא שייך לצוות הגן , זה מוציא את הילדים מהריכוז והם לא שמים לב למה שמנסים לעשות איתם באותו רגע וכל הזמן מסתכלים על הבנאדם הזר שמסתכל עליהם. בגן התקשורתי סדר היום הקבוע הוא חלק חשוב מהחינוך שניתן לילדים שם והוא מופר כאשר נכנס מישהו זר. זה נכון מה שאמרת שלא יכולים להגיד לך באיזו רמה יהיו הלילדים שיכנסו לגן התקשורתי עם הילד שלך כי זה נוגד את חוקי האתיקה. זה מה שהיה אצלי. באתי בתחילת השנה לגן ורק אז גיליתי באיזו רמה הילדים שם וכמה הם לא מתאימים לרמה של הבן שלי. יכול להיות שתצליח והגן יהיה נפלא כמו במקרה של האמא של הנסיכה בת השלוש, ויכול להיות שלא. לגבי המשפט "הילדים בגן תקשורת לא מתקשרים" נכון בצורה חלקית. יש ילדים שלא מתקשרים בכלל ויש שמתקשרים, אך לא כמו ילדים רגילים והם לא יהוו מודל חיקוי טוב לילד שלך. אם הילד שלך יהיה שם בתפקוד גבוה, הגננות ישתמשו בו כדי לקדם ילדים אחרים , וחבל. אתה לא צריך לדאוג לאחרים אלא רק לבן שלך. לפי מה שתארת את הבן שלך (PDD קל וזה גם בספק) באמת יכול להתאים לו גן שפתי, לי יצא לראות גנים שפתיים וממש קשה לראות הבדל בין הילדים שם לבין ילדים רגילים . מספר הילדים קטן ומאפשר מתן יותר יחס לכל ילד. יש שם גננת אחת, סייעת ובת שרות לאומי על 13 ילדים. אם תשלח אותו לגן שפתי ותגביר לו טיפולים אחרי הצהריים זה יכול להיות אידיאלי, גם מבחינה ככלכלית. אני משלבת את הילד בגן רגיל עם סייעת והעלויות של הפרוייקט הזה מאוד גבוהות. לא הבנתי למה עושים לך בעיות בעיריה בקשר לגן השפתי. ממש מעצבן חוסר ההתייחסות הזה. אם אתה מחליט לשלב את הילד בגן רגיל, חשוב שהגננת תראה נכונות מלאה לקבל את הילד ולא תתנהג כאילו היא עושה לך טובה. זה דבר מאוד חשוב להצלחת השילוב. וכמו שכבר כתבתי לך סייעת טובה! אל תתפשר על זה! שיהיה לך המון בהצלחה דרך אגב: קיבלת את האימייל ששלחתי לך?

ארז ב 1

New member
תיקון מאתמול ........והמשך.........

שלום לכולם..... אתמול יצרתי רושם כאילו יש לי משהו נגד גן תקשורתי וכמו כן אמרתי שהילדים לא מתקשרים. אז ככה: א. אני כבר חודשיים לאחר שקיבלתי כבר אישור לראות את הגן מנסה לראות אותו ואולי לאחר שאראה ישתנו החלטותי. אך הגננת והגן קובעים איתי ומבטלים ברגע אחרון. פעם זה פיקוח ופעם זה פיקוח שהתחלף . למה לא מאפשרים מה יש להם להסתיר. ב. אני מאוד כועס וכואב שאין מאפשרים ומתחשבים בדעות ההורים. כמובן אני מתייחס למחלקת החינוך בעיריה. כל הזמן אני מרגיש שאני צריך להוכיח למישהו משהו...... הצוות שאמור להחליט לבן שלי את עתידו בחיים לא ראה את הילד והם רק מתייחסים לאיבחונים אחרונים וכאשר אתה מביא בקשה מקלינאית תקשורת הם לא מתייחסים. כאשר אתה אומר ומספר שהילד ישתנה והדוחות כבר לא שווים. הם חושבים שאני מתומתם. אף אחד לא מכיר את הילד יותר טוב ממני. אתמול כתבתי מעצבים. אין לי שום דבר נגד PDD יש לי ילד כזה ואני בטוח שילדים כאלה יותר חכמים מילדים אחרים אז יש להם בעיות אז מה...... הבעיה זה החברה. הילד שלי לא מדבר אז חושבים שהוא מפגר או לא מבין כלום. שטויות. הגננת שלו כשידעה על הבעיה אמרה ליד הילד שהוא חריג ולפני שאר הילדים אמרה שהילד חריג ולכן יש לו הקלות. למחרת הילד שלי לא רצה ללכת לגן יותר וכך היה חודשיים. אז אני מצטער שפגעתי במישהו אך רציתי להסביר משהו ואך כתבה תלמה בתחילת הפורום כל ילד הוא גופו של עינין.

anidnd

New member
ארז - עכשיו כשכולנו רגועים יותר...

גם אני כעסתי מעט כשקראתי את הדברים שכתבת קודם לכם. אני מבינה שהם באו מתוך כעס ותסכול, ועכשיו כששנינו יותר רגועים, הרשה לי לשתף אותך. אני אם לתאומים (לא זהים) המאובחנים כ PDDNOS, אחד מהם בתפקוד מאוד מאוד גבוה (כזה שאפילו הפסיכולוגית בהתפתחות הילד דחתה את האבחון שקיבלנו מהפסיכיאטר ואמרה שהוא לא PDD ויש לו רק קושי שפתי). שני ילדי הולכים מספטמבר האחרון לגן תקשורת לאחר שאחד מהם היה בשנה שעברה בגן אבחוני, והילד השני (הגבוה יותר) היה בגן רגיל עם סייעת. רוצה לומר - יש לי אמת מידה להשוואה. על מנת לסדר את המחשבות שלי, אני כותבת בראשי פרקים: 1) כניסה לתצפית בגן תקשורת - כניסה כזו התאפשרה לנו רק לאחר שעברנו את ועדת ההשמה וניתן לנו אישור לגן תקשורת. הסיבה היא חיסיון רפואי. נניח שאתה מכיר את אחד הילדים שם ולא יודע שהוא מאובחן כ PDD. פתאום תיכנס ותראה אותו... אני צריכה לומר עוד? גם כאשר ביקרנו בגן, זה נעשה עם מינימום הפרעה לילדים מכיוון שאיפיוני הלקות הם כאלה שכל כניסה של זר לגן מפריעה את שגרת יומם ומוציאה אותם מאיפוס. אני אישית דיברתי עם הורה שהיו לו ספקות לגבי הגן. אתה יכול לבקש לשוחח עם הורים - שיחה שתהווה הקדמה לביקור בגן. 2) בכל כיתה בגן התקשורת (וכל אחד מילדיי נמצא בכיתה אחרת כך שיש לי פרספקטיבה של לפחות שתי כיתות) ישנם ילדים ברמות שונות. מה שחשוב הוא שיהיו לילד שלך לפחות 2 ילדים ברמה שלו איתם הוא יוכל לתקשר. אני יכולה לומר שהילדים בגן אמנם נתרמו מהילד שלי בתפקוד הגבוה, אבל גם הוא נתרם מהם ביכולת לגלות אמפתיה, להבין את האחר ולשלוט בעצמו כאשר עומד מולו ילד שאינו יכול לדבר. 3) האם ביקרת בגן שפתי? האם אתה יודע את מי שולחים לשם? כאשר שקלנו האם לשלוח את הילד בתפקוד הגבוה לגן שפתי התברר לנו שנשלחים לשם ילדים עם בעיות שונות, חלקם בעיות רגשיות, חלקם נכויות פיזיות. מן גן שהוא ערב רב של לקויות ובעיות לא ממש מוגדרות. האם אתה בטוח שאתה רוצה שילדך יבלה עם ילד עמוס בעיות רגשיות שמתבטאות באלימות חיצונית? 4) לכל הפחות, ילד הלוקה ב PDD צריך לקבל שתי פגישות בשבוע של: קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, טיפול רגשי וההורים צריכים לקבל הדרכת הורים המותאמת ללקות. אם יש לך מספיק ממון לממן את כל הדברים האלה מחוץ לגן, ויותר מזה - אם יש לך את הזמן והיכולת הפיזית להסיע את הבן שלך אחרי הצהריים לכל הטיפולים האלה - בבקשה. 5) לכל היותר, ילד הלוקה ב PDD זקוק לסביבה המותאמת ללקות שלו. הלקות אינה מסתכמת בבעיות קשר ושפה, אלא מלווה בהמון חרדות ותסכולים ששונים מילד לילד ולכן אינני יודע במה מתבטאים אצל הילד שלך. אני אתן לך דוגמא מהילד שלי: בוקר אחד הגענו לגן (הפרטי בשנה שעברה) ופתאום הילד אמר:"לשומר אין כובע". די היה בעובדה הפשוטה הזו על מנת לזעזע את כל תמונת העולם המוכרת שלו (השומר חבש כובע יום יום), ולהכניס אותו לחרדה שהתבטאה בדחיפת כל מי שניסה להתקרב אליו. לצערי, האנשים "הרגילים" שאינם מתורגלים בלקות אינם מסוגלים להתחיל ולהבין את המצוקה וכיצד לטפל בה. 6) בחר גן תקשורת שמאמין בשילוב. הילד שלי בתפקוד גבוה התחיל בשילוב מהחודש השני בגן. כמו כן, אנחנו מחזקים את נושא השילוב בשעות אחר הצהריים עם סייעת. אינני מנסה לשכנע אותך להכניס את הילד שלך לגן תקשורת. אני רק מבקשת ממך לשקול את מכלול השיקולים, לא להיבהל מגן כזה ולא למנוע מהילד את הטיפול לו הוא זקוק בגלל כעס או תסכול. ותמיד תזכור: עודף תמיכה עדיפה על חוסר בתמיכה מספקת. קל יותר להוציא ילד מגן תקשורת באמצע השנה מאשר להכניס אותו לשם.

ארז ב 1

New member
הודעה חשובה לANIDND

תודה רבה על התגובה. אני לא שולל עוד את גן התקשורת ואני כבר חודשיים מחכה לראות את הגן הזה אני כבר לאחר וועדת הסמה וכיוון שלא מאפשרים אני מנסה לשריין אותו בגן רגיל פרטי עם סייעת. שתביני אני ואשתי לא יושנים בלילות מרוב דאגה לעתידו של הילד תראי באיזה שעות אני נכנס לפורום. הילד שלי הוא בתפקוד גבוה מאוד ומחפש את החברה מסביבו. הוא מאוד אוהב את הגן בו הוא נמצא היום ושתביני הוא היום מסתדר גן ללא הסייעת ובזכות הגן בו הוא נמצא היום. אני בכל זאת מעדיף אני חושב גן רגיל עם סייעת טובה וטיפולים פרא רפואיים אחרי הגן כמו היום. השנה זה הולך טוב אז למה שזה לא ילך בשנה הבאה. דרך אגב במידה ואת מאזור מודיעין אולי את מכירה סייעת טובה שתוכל לעבוד עם הילד שלי כבר ממחר וכמובן בשנה הבאה כולל בקיץ. אולי את מכירה או שמעת על גן רגיל.

anidnd

New member
לא מאזור מודיעין

אבל אחרים בפורום בוודאי יוכלו לעזור לך. אני בטוחה כי יש הורים מאזור מודיעין שילדיהם נמצאים בגן התקשורת ויוכלו לתת לך המלצות או לספר לך על הגן. לגבי סייע/ת - תוכל לפרסם בלוח של הפורום, ו/או ליצור קשר עם בית לורן - יש להם רשימה של סייעות שתוכל להיעזר בה. חשוב מאוד - לראיין היטב ולקבל המלצות על סייעת.

avneh

New member
ארז בקשר לחיפוש סייעת

אתה יכול גם לפרסם מודעה בעיתונים המקומיים באזור שלך. או לשאול במכון להתפתחות הילד אם הם מכירים סייעת טובה. יכול להיות שהם יעזרו. נטע

למעלה