המשך הדיון על נשים

Le Fay

New member
לקינוח (נירה לי מיציתי להפעם), שתי

מובאות מדבריהן של שתיים מאִמוֹת הפמיניזם, שמביך לגלות עד כמה הם עדיין רלבנטיים, גם יותר ממאתיים שנים אחרי כן: אני מקווה שבנות מיני תסלחנה לי אם אתייחס אליהן כאל יצורים הגיוניים במקום להחמיא להן על חינן. [...] ברצוני לשכנע נשים להתאמץ ולבנות את כוחן, הפיזי והשכלי, להוכיח להן שדברי חלקות, לב רגיש, עדינות נפש וטעם מעודן, הן מלים נרדפות לחולשה (מרי וולסטונקרפט, 1792). ודברים על הקשר בין מעמד האשה בדת לבין מעמדה בתרבות, שעדיין מצטטים מפיה של סוג'ורנר טרות. היא מעולם לא למדה קרוא וכתוב, אבל אמרה את הדברים הבאים בנאום הקרוי אני לא אשה?: הגבר הזה שם אומר שנשים צריכות שיעזרו להן לטפס על כרכרות ושיסחבו אותן מעל תעלות. אף אחד אף פעם לא עזר לי לעלות על כרכרה, או לעבור שלולית בוץ. תסתכלו עלי, אני חרשתי ושתלתי ואספתי תבואה לגורן ואף גבר לא עשה את זה יותר טוב, אז מה, אני לא אשה? ואז הוא מדבר על הדבר הזה שבראש, אינטלקט. מה הקשר של אינטלקט לזכויות של נשים או של שחורים? והאיש הקטן שם, בבגדים השחורים, הוא אומר שלנשים לא יכולות להיות זכויות כמו לגברים כי ישו לא היה אשה. מאיפה בא הישו שלך? מאלוהים ומאישה. לשום גבר לא היה בו חלק! אם האישה הראשונה שברא אלוהים היתה מספיק חזקה כדי להפוך את העולם לבדה, כל הנשים האלה יחד בטח יכולות להפוך אותו בחזרה ולתקן אותו. והגברים יותר טוב שיתנו להן לעשות (סוג'ורנר טרות, 1851).

soelistit

New member
../images/Emo31.gif

בדיוק הגדרת את ההסתיגות שלי מהמונח פמיניסטית... נכון - איננו מוגבלות - אך לרוב בעלות פונקצינליות שונה - ושוב - לא שואפת לתפקד כגבר - ממש לא, תודה.... רק מבקשת יחס עם רספקט ושאינו מנצל לרעה יחסי כוחות שונים...

Le Fay

New member
איזו פונקציונאליות שונה?

ומה פירוש "לתפקד כגבר"? "להתאמץ ולבנות את כוחן, הפיזי והשכלי"? או לעבוד בשדות? עבודה חקלאית בשדות היתה עבודת נשים מסורתית עוד בתקופת האבן, ובמהלך כל ההיסטוריה האנושית הידועה לנו.

דברים כדורבנים

אגב כבוד האישה ושיוויון בין המינים לא קשורים לאינטלגנציה אלא לערך מוסרי שלא תלוי בכלום. לדוגמא אתה תכבד ותישמור על תינוק בן חודש אפילו שיש לו שכל פחות מקוף. ואם אתה מכבד תינוק ברור שתכבד כושי או אישה.

Le Fay

New member
וולסטונקרפט טענה ששוטים נטולי השכלה

לא יכולים להיות בני אדם מוסריים בנוסח המאה שלה (השמונה עשרה), כי הם לא יכולים להבין את חשיבות המוסר ואת הטעמים שבגינם הם נתבעים להתנהגות מוסרית. שכדי שנשים תתפקדנה כרעיות ואמהות מועילות הן חייבות להבין את העולם לא רק באופן אינסטינקטיבי אלא גם באמצעות שכלן. היא יצאה בזה חוצץ נגד הפילוסופים של עידן התבונה ונגד המחוקקים, כמובן.

../images/Emo45.gif המוסר דורש השכלה

מסכימה עם כל מילה, וחבל שלא נתקלתי בציטוט הזה עד היום. כי אחרי הכל, יש יותר מידי נשים שמשתמשות באינסטינקט שלהן במקום בו נדרש שכל.

מתלבט13

New member
אוטופיזם

זה מה שנודף מהמובאה הראשונה. "אני מקווה שבנות מיני תסלחנה לי אם אתייחס אליהן כאל יצורים הגיוניים במקום להחמיא להן על חינן. [...] ברצוני לשכנע נשים להתאמץ ולבנות את כוחן, הפיזי והשכלי, להוכיח להן שדברי חלקות, לב רגיש, עדינות נפש וטעם מעודן, הן מלים נרדפות לחולשה" אני לא חושב שלרצות טעם מעודן, זה חולשה. חלק מהחוזק של אדם שמטרתו היא האני שבו ולא הישגים חיצוניים, היא להיות רגיש ומרגיש. גם המוטו של "אל תחמיאו לנו על יופי" הוא לדעתי סוג של אוטופיזם. ז"א להתעלם מיופי שהוא גורם רב עוצמה בעולם שלנו (האמיתי). גם בחורות שואלות "איך הוא נראה?" כשאתה מכיר להן מישהו. בתיאוריה המאד מופשטת לא אמורה להיות משמעות ליופי, וחוקרים מתפלאים על הדומיננטיות של יופי בעולם החי. אבל במציאות הוא קיים ומשפיע. אוטופיה לעומת ריאליזם זה נושא רחב בהרבה, אבל אני חושב שהציטוט הזה הוא דוגמה טובה.

Le Fay

New member
מפיתום, סלסרו, זו לא התניה!

בנות נולדות עם אסלה דבוקה לתחת (לכן אנחנו חייבות קרינולינות) ונייר טואלט ביד; ואמריקאיות בכלל לא משתינות, לא מחרבנות ולא מזיעות. בטח ובטח שלא מפליצות או תוקעות גרעפסים. יש להן רק הפרשה אחת. קוראים לה וסת והיא כחולה (הראו בטלויזיה). בנים לעומת זאת נולדים עם - איך אמרת? - 'צינור כיבוי'. הוא נפלא ומדוייק ויש להם קפסולה מובנית שעוזרת להם להשתמש בו בלי לרסס את כל חדר האמבטיה (קוראים לה אבא או אמא. ולוקח לה חמש-שש שנים ללמד את זה). מניחה שבמסגרת החיפוש (כמה לינקים קיבלת בגיגול? לפחות שני מיליון, נכון?) הבנת שאני לא היחידה שחושבת שדרישות הצניעות המוגברות מנשים קצת מגבילות אותנו. באשר לפטנט, יש לפחות שני תריסרי פטנטים שאני יודעת עליהם, וכולם מיותרים לגמרי. לתשומת לבך: מכנסיים לא נולדו עם רוכסן לפנים ומשתנות לא נולדו תלויות על הקיר. כמו שתיכננו מכנסיים שנוחים לגברים אפשר היה, ועדיין אפשר, לתכנן בגדים נוחים לנשים. כריסטיאן דיור ואיב סאן לורן פשוט עוד לא עלו על זה. נ.ב. בחצאית בלי תחתונים לא צריך להוריד כלום.הסקוטים כן עלו על זה, מזמן. והבדואים וההודים והסינים וגם אבות-אבותיך העבריים. יאללה, רצה לשמוע את החלק השני של חצי הגמר.

סלסרו

New member
רוצה להבין דבר אחד

לדעתך אתן משתינות בישיבה בגלל דיכוי פטריכיאלי?

Le Fay

New member
לדעתי

אנחנו משתינות בישיבה, כמו זכרים מוסלמיים וזכרים יפנים, מטעמי צניעות. לדעת סימון דה בובואר גם עיקרי הצניעות וגם הביגוד שחייבו נשים ללבוש במרוצת הדורות נועדו להגביל את חירות התנועה שלהן, והצליחו בזה יפה. זה מתיישב יפה עם מנהגים אחרים, כגון שבירת עצמות הרגליים של נערות סיניות, מחוכים, נעלי עקב וחגורות צניעות, העדפת רזון, חיוורון ושאר סימני חולשה וקוצר נשימה, וחוששתני שאפילו הנוהג הנפסד להעמיס עלינו כמה שאפשר יותר זהב. במקרה לדעתי הדיכוי שלי היה ונשאר מטריארכלי, כי מי שהלבישו והנעילו וקשרו והורו לנו שאסור לנו לשבת ברגליים פשוקות היו בדרך כלל אמהות ומורות. למרות שכבר יצא לי לראות אב עברי שבא לקחת את הבת שלו מטרום-חובה (בני שלוש וארבע) וצעק לה עוד מהפתח: תסגרי תכף ומיד את הרגליים! אבל אולי הוא אידיוט בהתנדבות. לי לא משנה מי הסוכנים החברתיים שעליהם הטילו את התפקיד הנבזי הזה, רק מוזר בעיני שבחברה שדופקת במכוון את כושר התנועה של חצי מהפרטים בה, בסוף התלונה הכי שכיחה היא שמסרסים לה את הגברים (כי פתאום אוסרים עליהם לצבוט לי בתחת בעבודה, או משו כזה). אבל עזוב, נשים שזה מפריע להן יודעות שזה לא מעניין אתכם ושלא תבינו למה זה מסריח, הן שומרות את הדיון הזה לפורומים כל-נשיים ומקדמות את זה בהדרגה בלעדיכם. אם המחיר הבלתי נמנע של זה הוא שכל מגירי הריר חייבים להפיץ ברשת תמונות של טניסאיות ושחקניות כדורעף שברח להן ציצי מהחזיה או חצי טוסיק מהמכנסונים או שהשתינו, גיחי-גיחי, בצד, נעמוד גם בזה.

סלסרו

New member
להשלמת הפאזל:

גם זה שאתן מחרבנות בישיבה נועד להגביל אתכן? ושאלה כללית - יש משהו שאתן עושות שלא נעשה לדכא אתכן?

סלסרו

New member
בדר"כ זה נכון, אבל הפמניסטיות, בשם

השיוויון ושחרור עול הגברים, נוטות לחרבן מדי פעם.

Le Fay

New member
אז באופן עקרוני (ולא לציטוט): אכן,

יש כמה דברים שאנחנו עושות מרצון חופשי ולגמרי בשבילנו (לאכול, לשתות, להזדיין, לעסוק בספורט, להשתזף, לקרוא, לשמוע מוסיקה, לכתוב סיפורים, לצלם, לצייר, לרקוד, להלחין, לשיר, לשחק ביליארד וברידג' ולישון). על כל אחד מהדברים האלה רובנו חייבות לעשות, ואכן עושות, לפחות חמישה דברים חינם בשביל אחרים. אם תריץ סקר בפורום תראה בעצמך לגבי איזה שיעורים מכל מין כאן זה נכון.

סלסרו

New member
לא מאמין לך

פשוט לא חפשת מספיק איפה דאגו לדכא אתכן גם בדברים האלה. כשתחפשי חזק יותר, תמצאי.

למעלה