המשך דיון על ג´ונגל

**לילך**

New member
הסרט "גונגל" - בערוץ 2 ביום ג´

בשעה 23:30 (לפי לוח שידורים של יום שלישי - קשת) הסרט "ג`ונגל", על חתולי רחוב בתל אביב יוקרן ביום שלישי בערוץ 2 אחרי שנדחה לפני כמה שבועות. על הסרט (מאתר קשת): ג`ונגל - יצירה ישראלית בשידורי קשת סרט טבע תיעודי, המתרחש בנוף עירוני. גיבורי הסרט הם חתולי הרחוב התל-אביביים, החיים על קו התפר שבין חוק הטבע לחכמת הרחוב. הרחובות של תל-אביב הם איתני הטבע ... מי שיכול - אנא הקליטו את הסרט לטובת מי שאין לו ערוץ 2 (מה אני היחידה שיש לה רק ערוץ 1??? ).

לאטה

New member
סליחה שטרם למדתי להתמש בפורום אבל

לא רציתי שתתפספס הודעה שהוספתי לשירשור הג´ונגל אז רשמתי גם פה כחדשה אז אתם מוזמנים לדפדף מטה. לאטה

גם לי יש רק ערוץ ראשון

ואפשר להשאיל את הסרט בספריות וידאו. לפחות בירושלים. באופן אישי, אני חוששת שליבי לא יעמוד במשימיה של הצפייה בסרט, אז דווחו לי בפורום.

ori190

New member
שמעתי שזה סרט ענק!!!

ראיתי קטעים ממנו, וזה סרט חובה גם למי שלא חובב חתולים, מבחינת הבימוי וזויות הצילום הלא שגרתיות. תודה על התזכורת. אני בהחלט אנסה להקליט אותו

shanty.G

New member
למען השירשור -מלונה ולמען האיזכור:

היום בערב- ג´ונגל!!! אני מצרפת קישור לרעיון מדליק לבניית מלונה סטייל "עשה זאת בעצמך", מפורום בוואלה באותו השם. אישית- אני מעדיפה מה שנקרא- לינה משותפת, אבל למי שבכ"ז... מלונה לכלב

2 Koma

New member
זה דלוק אצלי עכשיו!

הולכת לראות! עוד מעט אחזור!

2 Koma

New member
חזרתי ואני מאוכזבת קשות!

זה היה אחד הסרטים המדכאים והמגעילים ביותר שראיתי בתקופה האחרונה! זה רק מראה את המציאות האכזרית, את פגרי התרנגולות, דלקות העינים של החתולים,את כל הגועל נפש שבעולם האנושי.

shanty.G

New member
סרט מחריד. עלובי החיים באשר הם

אין לי מילים לתאר את מה שראיתי בשעה האחרונה. אונס, דם, קרבות לחיים ולמוות, רצח. כל העליבות של חתולי תל אביב נאספה לקובץ מפחיד (!) של פריימים מודבקים בבלגן אטומי. חתולים נכים, עוורים, חסרי עיניים ואיברים אחרים, גורים חסרי ישע, זכרים הנלחמים בלי סוף, טינופת וזוהמה הפושות בכל, מוות בדריסה. יחסי ציבור גרועים ביותר לחתולי החצר הפזורים לרוב ברחובותינו. כאילו כל חתולי הרחוב חיים ונראים כך. כאילו קרבות עד זוב דם הם מהות חייהם. לא הסתלבטות בשמש. אנני שוכחת לרגע את החיים הקשים שלהם, את הקרב על המנה היומית שתחזיק אותם עוד יום נוסף בחיים. אבל מה עם הצד השני? אה, כן. היה שם חתול צפוני אחד, אם אני לא טועה חתול הימליה אפילו, שגם אותו- הראו כיצור טורף. חתולים הם טורפים נטו. הם לא יצורים מתלטפים ומתפנקים. הם לא יפים חלילה. לא בכדי לא שודר הסרט בשעה ידידותית יותר. וטוב שכך.

babe10

New member
ממש לא ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

הסרט גרם לי ללא מעט דמעות. קרע לי את הלב בצורה שלא תתואר. א-ב-ל, אל תשכחו, שאנחנו אוהבים חתולים. אנחנו הולכים ברחוב ורואים אותם, רעבים, מחפשים מחסה מהקור, מתחבאים מתחת למכוניות, רצים לכביש כשבלבנו תקווה שיצליחו לעבור אותו בשלום. אנחנו רואים כל חתול, בכל רחוב, פינה, חצר, אנחנו רואים אותם. שאר האנשים לא . ובשביל האנשים האלה היה חובה לשדר את הסרט. שיסתכלו. שיזדעזעו. שיבינו מה עוברים חתולי הרחוב. שיראו, כמו שהראו שם שיש פתרון והפתרון הוא עיקור וסירוס, ע"י העיריות, כמו בסרט. כמה שזה נשמע אולי חולני, מה שהכי אהבתי בסרט, למרות הקישור המזעזע, הוא את הקטע , די בהתחלה, שרואים אותם נדרסים, נפצעים בקרבות, נלחמים על פיסת אוכל כשברקע מתנגנת "התקוה" . עם כל הזעזוע, זה היה סרט חובה! וזו דעתי.

גלי10

New member
אני מסכימה

הסרט היה מדהים באופן הצגת הדברים. ללא התיפיפות. האמת בפרצוף.הקטע של האמת שאותו רצו להציג הוצג במלוא הכח והקיף את כל האספקטים של מלחמת הקיום. בחרו נישה מסויימת והציגו אותה באופן חודר. כולל זוויות צילום דרך עין החתול.אפילו זה בעל העין האחת. זירת האירועים המרכזית הזכירה לי בקטעים מסויימים גם את אותם חסרי הבית מבין ההולכים על שתיים , שגם הם מנסים לשרוד לפעמים משרידי השוק שנזרקים בסוף כל יום לאספלט הקרוע למרגלות הבסטות. בהחלט השליך לי גם על אנשים . עם כל העצב.

אפרת ר

New member
זו ממש לא הייתה האמת...

זה היה צד אחד מעוות ומגעיל של עולם חתולי הרחוב! ראו רק את החולים, המסכנים, הרזים, המלוכלכים... הראו רק את הגועל של הגועל, ולא הראו שיש גם מקומות שבהם יש אנשים טובים שמאכילים חתולים, ושם החתולים נראים קצת יותר טוב... ומה היה הקטע של הניתוחי סירוס ועיקור? אני מבינה שצריך להעביר את הרעיון הנהדר של סירוס במקום מוות, אבל להראות את הניתוחים עצמם בקלוז-אפ מזעזע רק גרם לי לסובב מבט... הסרט הזה גורם לדעתי למי ששונא חתולים לשנוא אותם עוד יותר, ולמי שאוהב, רק להזדעזע יותר מהמצב של חלק מהם. הסרט לא גרם לי לרחם על החתולים האלו, אלא להזדעזע ממצבם, אני יודעת שיש הרבה חתולים במצב טוב יותר גם ברחובות, אבל מי שלא יודע, אחרי צפייה בסרט הזה רק יכול להמשיך לחשוב שחתולים הם חיות זבל, מלוכלכים, דוחים... ושאלה בקשר לדריסה! נראה לכם שהם צילמו דריסה של חתול באופן מקרי לחלוטין??? משהו פה ממש הסריח! הזוויות של הצילום של דריסת החתול היתה "טובה מידי" בשביל שזה יהיה צילום מקרי. ואם הבמאי דורס בכוונה חתולים למען הסרט שלו, הוא פשוט בן אדם נוראי!

babe10

New member
תשמעי...

מה לעשות. יש לא מעט אנשים טובים שמאכילים חתולי רחוב, ועל זה מגיעה להם כל התודה שבעולם. א-ב-ל, עדיין החתולים האלה שזוכים למנת חסד הם המיעוט. הרוב של חתולי הרחוב חיים ככה, כמו שהראו בסרט, מחפשים את האוכל בפחי אשפה, בערימות של שאריות בשר. ומה לעשות שככה נראים חתולים שנאבקים על פת הלחם שלהם. מוכים, חולים, קטועי ופגועי איברים מקטטות, מפגיעת מכוניות, מכלבים. מאנשים... אלה הרוב הכואב והדומם של החתולים ברחוב. אלה שיוצאים בעיקר בלילה למלחמת הקיום היומיומית שלהם. נכון שהיתה קצת הקצנה (מבחינת האפקטים, לא מבחנת האמת) והצילומים נועדו לזעזע, אבל ככה זה בסרט. סרט הוא חשיפה קצרה לתופעה מסויימת, ומעצם היותו חשיפה קצרה בזמן , חייבים בזמן הזה להעביר את כל המידע במרוכז ובבירור. לגבי הענין עם הדריסה - קודם כל - סרט לא מצלמים ביום אחד, ולפי מה שקראתי בזמנו בראיון עם יוצר הסרט הבנתי שהם ישבו ימים ארוכים וצילמו מאות ואלפי תמונות עד שהשיגו את מה שרצו להעביר. כך שאני לא חושבת שהדריסה היתה בעידודו של הבמאי אם לזה התכוונת. לצערנו, עם לא הרבה סבלנות ומצלמה אחת, לא צריך לחכות הרבה כדי לתפוס תמונה "טובה" של דריסת חתול. זה קורה כל יום. מה גם שבסוף הסרט בקרדיטים היה קרדיט למישהו על "בובת החתול המת". נכון שאפשר היה להראות גם את חתולי החצרות המואכלים, ואפילו את אלה במכלאות, ואלה בבתים, ואלה בבתי הגידול, אבל שמו של הסרט הוא "ג´ונגל" וזה מה שהוא בא להראות. את הג´ונגל בו חיים החתולים של רחובות תל אביב. לגבי הסירוס, קשה לי להיות אובייקטיבית. כמי שהשתתפה בלא מעט ניתוחים שכאלה, אחרי הסחרחורות על סף עילפון שחוויתי בניתוח הראשון, השאר באמת נהיו פשוטים, אולי בגלל ההרגל, אולי בגלל שידעתי מה המטרה לשמה נעשה הניתוח. אני בכל אופן ראיתי את הניתוחים מזוית אחרת, הראו לצופים כמה ניתוח כזה הוא פשוט קצר ומהיר, וכמה בהליך קצר כל כך ניתן למנוע את כל התופעות של הג´ונגל הזה כמעט. איך בהליך פשוט, קצר, נקי, ניתן לשפר פלאים את איכות חייהם של חתולי הרחוב. שוב, ככה זה סרט, כל אחד רואה אותו מנקודת מבט אחרת. ואגב, חברים שלי שלא אהבו חתולים, או שסתם הסתכלו עליי כעל משוגעת עם כל האובססיה שלי לחתולים, התקשרו אליי אחרי הסרט והודו שהסרט גרם להם לבכות. נקודה למחשבה.

ori190

New member
אולי הסרט יעודד עיקור וסירוס

במקום לטאטא את התופעה מתחת לשטיח הראו אותה. אולי בצורה בוטה, אולי היו כמה קלוז-אפים מיותרים. אני חושב שככל שיהיו יותר סרטים כאלה - כך אנשים יהיו מודעים יותר ואולי, באיזה שהוא מקום, יהיה שינוי לטובה. זה המקום אולי להזכיר את מבצע העיקור והסירוס לחתולי רחוב - קישור מצורף

shanty.G

New member
הבעיה- מודעות

אתם שוכחים דבר חשוב- לרוב האנשים שצפו בסרט, אין מודעות גבוהה כמו שיש למאכילי החתולים/ תל אביבים שמכירים את השיטה/ מצדדי זכויות בע"ח. כל אלו- מכירים את נושא העיקור/סירוס על משמעויותיו השונות, השלכותיו לטווח הארוך ויתרונותיו. לא כן רוב הציבור! מזדהה עם bebe לגבי נוכחות ותחושות בניתוח ראשון, הייתי שם, מתרגלים למראות, אך רוב האנשים- כולל אוהבי חתולים- לא מסוגלים לצפות בדברים כאלו. מה גם, שאם באמת רצו להיטיב עם מושא הסרט, יכלו להרחיב בעניין, או לפחות להציגו באור חיובי יותר מהאוירה האפלה והקודרת של כל הסרט. דבר נוסף: גבר אלפא בכרמל, שנשאר עם הביצים- לפי הקריין, ימשיך "לכייף". כלומר המסר ברור: סירוס הוא שלילי. בניתוח הסירוס אנו עושים עוול לחיה. *אגב- גם אני שמתי לב לקרדיט על "בובת חתול מת", מה שהרגיע אותי רק במעט אחרי הזוועות. *ואכן- לא סתם מקשרת אפרת את מצב החתולים שצולמו לאנשים. היתה בסרט אנלוגיה ברורה לפן האנושי של אותו החתך. צילומים אלו היו לא פחות קשים לעיכול.

2 Koma

New member
צריך להודות...

בדברים של "בייב" יש הרבה היגיון וצדק... ולמרות זאת, זה לא מפחית את הזעזוע שלי מהסרט. גם אני כמו אפרת לא הרגשתי שום רחמים על החתולים בסרט. הרגשתי גועל, חלחלה, החתולים קיבלו אצלי בראש תמונה של טורפים חסרי רגשות, חיות מלוכלכות שמעבירות מחלות, מעכירות את הנוף ומביאות רק נזק לסביבה. גם האנשים הדוחים שהוצגו שם שוחטים באכזריות תרנגולות, ראשי תרנגולות שחולדות מכרסמות, ליכלוך, צחנה... אני מבינה שמטרת הסרט היא להעביר מסר קשה ובוטה על החיים האכזרים של החתולים חסרי הבית... אבל הסרט עשה את ההיפך. הוא גרם לצופה להיגעל, לא להביע אמפתיה לחיות האומללות הללו, אלה לסובב את הראש ולהעביר ערוץ במקרה הטוב ובמקרה הרע להמשיך בענינים שלו תוך כד מחשבה שחתולים זה גועל נפש וחבל שלא מרדימים את כולם... הסרט היה קשה מדי ומלנכולי בצורה מפחידה. אם היו מרככים קצת את כל נקודת המבט של הסרט ומראים גם צדדים חיובים, אם לא בחיים של חתולי הרחוב אז לפחות בחתולי הרחוב עצמם. אבל הראו אותם במצבים הכי מבישים ומגעילים שלהם" עם עינים מדממות, אונסים גורים, אוכלים נבלות, שותים משלוליות מלוכלעכות. נראה לי שמי שהפיק את הסרט הזה שונא מאוד חתולים וכך גם סרטו נראה. הסרט לא היה עם שום עניין, עם שום התגלגלות או מסר, חוץ מלהראות תמונות מזוויעות שיגרמו לצופה להזדעזע. ובקשר לדריסת החתול- אני כמעט בטוחה שמדובר בבובה בגלל רשימת הקרדיטים בסוף על "בובת החתול המת". זה לא אומר שחתולים לא סובלים, לא נדרסים,לא נאנסים ולא מתייסרים אבל שכחו להראות או שלא טרחו הרבה פינות טובות שיש לחתול, והראו רק את השלילי בדרך קשה שבכלל לא ניתנת לא לראייה ולא לקליטה. הסרט היה פשוט דוחה, אין מה להגיד!

לאטה

New member
גם הקלטתי וגם משהו חמוד:

אני וחתולתי היקרה צפינו יחד במיטה בתוכנית (החתול השני כבר ישן בשעות כאלה). והיא התחילה לקלוט שאכן אלו חתולים שהיא רואה, קפצה אל הטלויזיה, ניסתה לתפוס, קפצה על ה-ט.ב, חיפשה מאחוריה, בקיצור נגנבה לגמרי! אחרי זמן ממושך של חיפושים וקפיצות אל המסך, חזרה למיטה, ואני (עם החוויה הקשה שלי) אמרתי לה: רחלי, את לא יודעת כמה מזל יש לך עם בית חם ואוהב,ואז הלכנו לישון.

**לילך**

New member
../images/Emo108.gif ../images/Emo107.gif ו ../images/Emo44.gif

זה ממש מעניין מה הכלבים והחתולים שלנו חושבים ,כשהם רואים חתולים וכלבים בטלויזיה אתם חושבים שהם חושבים שאלה חתולים וכלבים אמיתיים ,שחיים להם בתוך הטלויזיה? או שזה מעניין אותם ,רק בגלל התזוזות על המסך? ואולי מה שמושך אותם זה קולות היללה והנביכות שיוצאים מהטלויזיה ,אולי הם חושבים שיש פה יצור ממש מוזר ,מרובע עם אנטנות מוזרות שנשמע ממש כמו חתול או כלב וחושבים שזה יצור שנחת ממאדים?

למעלה