המשך: גיחה ללונדון

Clockwork Peach

New member
המשך: גיחה ללונדון

מאחר וספק אם השרשור הקודם יקפוץ, אמשיך פה.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=551&messageid=171866327

מסעדה נוספת שסימנו לביקור עוד מהארץ (או, לפחות, אני סימנתי. חבר שלי דאג לדברים שוליים יותר, כמו מלון) היא "פולפו", עליה קראתי ביקורות חיוביות הן בפורום, הן בבלוג של עמית אהרונסון, והן בחיפושים תכופים בגוגל שנועדו אך לחזק את הבחירה שכבר נעשתה. אקדים ואומר לפני שאתחיל להתלונן כהרגלי- גם זו ביקורת חיובית.

הגענו למסעדה בתום יום ארוך שהחל בטייט מודרן (נחמד אך די סטנדרטי. נהנינו יותר בסאצ'י), עבר בבורוו מרקט [אליו הגענו מלאי אנרגיות ותשוקה עזה לקומטה (בהמשך יסתבר שהשוק מוצף אך קומטה וקומטה, משל אין גבינות אחרות בעולם. שום התנגדות פה) בשעה 3, רק כדי לגלות שהשוק נסגר דקות קודם. 'שעות סגירה של מקומות'- הנה דבר שראוי לבדוק לפני הטיול הבא!), ונמשך בסיורים בפיקדילי סקוור, סוהו, קובנט גארדן וכו'. רוצה לומר- הגענו רעבים, רצוצים, עייפים ורעבים.
המקום, מעין בר-מסעדה טאפאסי, היה, כצפוי, מפוצץ.
מארחת נחמדה וידידותית להפליא (נו, לונדון. עייפתי מלהבין את המקומיים) קיבלה את פנינו בעליצות ואמרה שהמקום אומנם מלא, אך נוכל לחכות כשעה בבר הקוקטיילים התחתון.
הצעה מפוקפקת, אומנם, שבכל הזדמנות אחרת הייתי מוותרת עליה (וחבר שלי אומנם התייצב מחוץ לדלת עוד בטרם סיימה לדבר), אבל הביקורות הטובות בנוסף לקהל המקומי המרוצה שגדש את המקום גרמו לי להחליט, באופן בלתי אופייני, להישאר. בכל זאת- קוקטיילים! כמה נורא זה יכול להיות?...

הובלנו ברצון (ברצון!), דרך דלת עץ כבדה, לקומה התחתונה, שם חיכה בר נמוך-תקרה, קטנטן, אפלולי, מהביל ומריח קלות מזיעה וחלומות מנופצים.
אאוטקאסטס נוספים, לבושים ביתר-הידור מאיתנו, חיכו שם ישובים על ספסלים מזעריים סביב שולחנות ממש-מעט נמוכים מדי במכוון.
היה חם עד כדי חוסר-יכולת-לנשום בבגדי הסתיו הלונדוניים, ונאלצנו לערום שכבה אחר שכבה על כסא גבוה ובודד שהונח בצדי הבר, מאחר וכל השולחנות היו תפוסים.
"אנחנו מחכות כבר שעה וחצי!" זעקה בחורה מיוזעת אחת בפני מלצר תועה וזכתה להתנצלות חיננית מלווה בניסון בריחה, "כן, ממש כבר ימצאו לכן, אעע...".
הצילו, מדובר בגיהנום.
כדי להקל על החום הוזמנו שני קוקטיילים, שעד שהוכנו כבר מצאנו שולחן סמוך לכניסה ולמקורו של זרם אוויר קריר ומעודד למדי.
הראשון היה Gin & Campari Old Fashioned (8 פאונד)- קוקטייל מריר ומעולה, עם שתי פרוסות מלפפון שהתאימו בדיוק, והשני הוזמן רנדומלית, אך עלה באיזור ה7 פאונד, והיה מתוק מאוד, וודקאי מאוד, ודי בלתי-שתי. לדעתי זו דוגמה בלתי מייצגת.
בשבי כמו בשבי, נוצרו מן הסתם יחסי ידידות מרובי אינטרסים. לא פעם ניגש אדם אחד אל אחר בבקשה למטען לאייפון 3, או שרפרף, או "אעע, זו אולי בקשה חצופה, אבל תוכלו להודיע לי ראשון כשקוראים לכם למעלה? אנחנו קבוצה גדולה ושולחן-הציפייה שלכם ממש מעולה!" (זו, אגב, כלל לא בקשה חצופה. לתשומת לבו של האדם בן ה50 שהפנה אותה אליי בזמן שחבר שלי היה בשירותים. יש דרכים פחות מלחיצות לפנות לבחורה!).
כמעט שעה ישבנו שם, כמעט מיואשים, עד שהגיע סוף סוף הרגע המיוחל בו המארחת החמושה בקלסר, שעד כה קראה לכולם חוץ מאיתנו, סימנה לנו בעינייה: אנחנו רשמית סועדים.

מרגע שהצטרפנו לחלל המסעדה הרוחש וגועש, השתפרה החוייה פלאים.
התפריט האינטרנטי אומנם השתנה מאז, אבל המחירים והתיאורים זכורים לי בערך.
זה אולי לא בהכרח רלוונטי כרגע, אבל מאחר וזוהי רוח התפריט, ולמקרה שהמנות יחזרו, אבקר אותן בכל זאת:
2 ברוסקטות קטנטנות עם ממרח אפונה טרייה ושפק (מנה שכבר לא בתפריט. כ-4 פאונד)- מנה חמודה, כייפית ומלאה בטעם של טריות. לא מנת חובה, וחבר שלי ממש לא התלהב, אך אני ודאי אנסה לשחזרה בבית.
פיצטה עם פרושוטו ופרמזן (מנה שכבר לא בתפריט. כ-8 פאונד)- ייתכן שהיו רכיבים נוספים במנה שאיני זוכרת. בכל מקרה, היא הייתה בגודל מעט גדול משציפיתי מביקורות קודמות, ובקושי סיימנו אותה. מנה מצויינת וטעימה מאוד מאוד! נראה לי ששווה לעקוב אחר אגף הפיצטות בתפריט.
סלט קלמרי חם עם עלים ירוקים (מנה שכבר לא בתפריט. כ-8-9 פאונד)- "עלים ירוקים" זו דרכי להגיד שאין לי מושג מה הלך שם. מנה נחמדה וטעימה מאוד, אך לא מרגשת.
צלחת של מוצרלה בופאלו ופרושוטו (מנה שקיימת בתפריט תחת ההגדרה: "מבחר בשרים ובופאלו", שודאי מכילה נקניקים אחרים. 14 פאונד)- מנה מעולה ממש ונדיבה בהחלט, שתלויה בעיקר באיכות הרכיבים- והם היו נפלאים. (המנה הגיעה עם כמה פרוסות לחם איכותי)
סלט שעועית ירוקה טרייה ופרמזן (מנה שכבר לא בתפריט. כ-4-5 פאונד)- מנה חביבה אבל מיותרת.

זו אולי נשמעת ביקורת לא חיובית במיוחד, אבל בפועל נהנינו מאוד.
כל הרכיבים היו נפלאים, האווירה הייתה כיפית (מרגע שעלינו לקומת הקרקע. במרתף הקוקטיילים ספרנו דקותינו לאחור), והשירות היה מעולה.
ודאי לא יזיק ששתינו גם בקבוק של יין הבית הלבן, שעלה 17 ליש"ט, והיה מוצלח ומהנה ביותר.
בשורה התחתונה, חבר שלי ממליץ על המסעדה הזו לכל מי שהוא מכיר, ובהתחשב בציפייה הטראגית שנאלצנו לחוות- כנראה שאף מבחינתו זה שווה את זה.

מיתר44

New member
כל הכבוד לכם

קוצר הרוח הישראלי הוקרב למען סעודה.
אני לא הייתי ממתין שעה בשביל מה שתארת למעלה.
חבל לי שלא ציינת את שם היין.

Clockwork Peach

New member
זו לא הייתה בעיה גדולה,

מאחר ובכל מקרה ודאי היינו מחכים בבר אם לא היינו מוצאים מקום פנוי במסעדה אחרת (ואני די קשה בבחירת מסעדות, ודאי באיזור כה מתוייר).
מה גם שהאוכל בסופו של דבר היה בדיוק מה שחיפשנו לערב הספציפי.
חבל רק שחוויית הציפייה הייתה מעט מפוקפקת...

היין, כפי שציינתי,היה יין הבית ונקרא פשוט "פולפו". עפ"י התפריט הענב היה טרביאנו (Trebibiano), שלא הכרתי עד רגע זה אף שויקיפדיה טוען שהוא השני הנשתל-ביותר בעולם. בזמן השתייה הוא הזכיר לי בעיקר שנין בלאן, אבל הבנתי בתחום מוגבלת מכפי שהייתי רוצה, והייתי מרוכזת בעיקר באוכל (בכל זאת, שעה המתנה)...
תודה על התגובה!

bruno01

New member
תודה על ההמשך

הדיווח הקודם באמת לא היה קופץ.
כשגם זה יפסיק לקפוץ, אני אשתדל לזכור לחבר ביניהם לטובת מי שיעזר בחיפוש.

Clockwork Peach

New member
Pizza East, בקיצור לא אופייני:

מסעדה שנבחרה גם כן בשל ביקורות חיוביות ברובן.
המקום, החמוד, רועש ושמח מאוד, היה מפוצץ כשהגענו, אך למרבה המזל (כי בי נשבעתי שלא אשרוד עוד מרתף מבודד) נמצא לנו מקום נאה על הבר- ממנו יכולנו לצפות ממרחק-אפס בטבחים המתקינים את המנות.
מאחר ונראה כי הישיבה במקום היא בשולחנות משותפים, זו ודאי האופציה בה הייתי בוחרת בכל מקרה.
הוזמנו:
Burrata, swiss chard, olives (5 פאונד)- מתפריט האנטיפסטי. הוזמנה במטרה לרענן את כבדות הפיצה. בדיעבד, גוש בוראטה שמנה (ונהדרת) אולי אינו הדרך הטובה ביותר לשמור על קלילות, אך היא עשתה את העבודה. ההערה היחידה היא שנוספו לסלטון כמה חתיכות צ'ילי חריף (הו, כה חריף), שאני אהבתי מאוד- אך אנשים אחרים כנראה פחות. רצוי היה לציין זאת בתיאור המנה.
Prosciutto cotto, tomato, mozzarella, artichoke ו-Pork belly, tomato, fontina, mushroom (11 פאונד כל אחת)- הראשונה הייתה מצויינת, ואיכות המרכיבים בה ניכרה, ומהשנייה נהנינו מעט פחות- כנראה כי זה סוג בשר שלא ממש מדבר אלינו. זו אינה אשמתם כמובן, פשוט רצינו להתנסות בנתח חדש. חתיכות עור החזיר הגדולות (כך נדמה לי) המטוגנות בשמן עמוק אולי היו שוות אזכור בתפריט גם כן, כי המראה בתחילה די מרתיע.
יחד עם שמ"ז לא הכרחי ושמן צ'ילי כיפי (ומשמעותית חריף פחות ממנת הבוראטה)- נהנינו מאוד. בנוסף, חבר שלי למד להכיר בקיומו של הארטישוק (ירק שני לטיול זה!), אותו הוא מכנה באופן עקבי "אנשובי", וזה צעד נוסף בדרך חתחתים שהחלה בפריזרי ה"עוף-טוב בתיבול צ'יפס קריספי".
היה טעים מאוד, לא סיימנו את המנות, ולו הזדמנו שוב לאיזור ודאי היינו חוזרים. לא זול- אבל שווה.

Clockwork Peach

New member
וקצת בעוד-יותר-קצרה:

Cafe Boheme- ממוקם באולד קומפטון סטריט. התגברנו על רוח מלכודת התיירים שנשבה מהמקום מאחר והיה מפוצץ לחלוטין והתפריט נראה מסקרן (סקציית פאטה-שורקוטרי מושקעת, למשל, שלא נראתה אופיינית לבר בלתי-בוהמייני בעליל במקום מתוייר), אך ההתפכחות הייתה כואבת. כל המנות שהוזמנו (פאטה ז'מבון-פטרוזיליה, שמודה שלא הבנתי תחילה שיהיה פאטה- כי לא צויין כך בבהירות- ובניתי על צלחת נקניקים; קרוקטים עם האם וגבינה; המבורגר עם צ'יפס) היו קטסטרופליות עד בלתי-אכילות. מי יכול להרוס קרוקט עם האם וגבינה? מדובר בייצוג של כל מה שטוב ונכון בעולמנו!
אתר האינטרנט של המקום, הממותג כמסעדה צרפתית, מתברר, מהגג בשבחי הרוח הצרפתית הקלאסית וה-hearty השורה על התפריט. על התפריט ייתכן. על האוכל פחות.

Bedales Wines- מקום חמוד שממוקם במס' שווקים בלונדון. אנחנו ישבנו בסניף של בורוו מרקט, שאומנם לא הראה איכות יוצאת דופן אבל היה מהנה בהחלט. בשוק מסוג זה ודאי שעדיף להתמקד בדוכנים, אך מאחר והגענו לאחר סגירת השוק- מצאנו בו נחמה (אגב, אני מודה שגם כשהגענו בזמן למחרת, לא מצאתי יותר מדי מנות-שוק שמשכו אותי ולא הצריכו הרכבה-עצמית. ייתכן שלא חיפשתי מספיק טוב). התפריט קטן וצנוע וכולל בעיקר רכיבים מיצרנים ארטיזנליים מקומיים. קרוק מיסייה שהוזמן היה נחמד אך מעט שמן מדי, ופרוסת לחם שאור יפה מאוד בגודלה עם ז'מבון וגבינת עיזים הייתה מהנה מאוד. איני זוכרת כמה שילמנו יחד עם 2 כוסות יין מהתפריט (המשונה למדי, ומכיל בסה"כ 4 יינות בכוסות, תחת 4 הגדרות שונות ומפורטות מאוד. אנחנו בחרנו ב"מיוחד ובלתי ניתן להגדרה" וה"מלא ועמוק"- שהיו שניהם טובים, עם עדיפות לשני. ניכר שהמקום מקדיש לתחום חשיבות רבה, ואני מניחה שהיינות בכוס מתחלפים לעתים קרובות. במקרה זה, כפי שקורה לעתים קרובות בחו"ל וכפי שאכן קרה רוב הטיול הספציפי, לא הקפדתי לזכור את שמות היינות). היה כרגיל לא זול, אבל טעים ונעים.

נדמה לי שהיו מקומות נוספים שרציתי לציין בקצרה, אך הם נשכחו ממני כרגע.
רק אדגיש את אכזבתי הרבה מפרט-א-מאנגר, שנדמו כהיכל ראוי ביותר לחובבת 'אוכל-ארוז-וממותג' שכמוני, ו- לפחות בסניף בשדה התעופה- לא לגמרי סיפקו את הסחורה.
זה לא ימנע ממני לנסות שוב בפעם הבאה בלונדון.
אם אפשר, בקרוב.

Tanaqui

New member
תודה על הדיווחים המהנים והאינפורמטיביים!

אהבתי במיוחד שהחבר מתעקש לקרוא לארטישוק אנשובי...
הבן שלי קורא לחמאה גבינה, אבל האנשובי לוקח בהליכה.

למעלה