המשך בעית הגרפיקה

Doron Atik

New member
המשך בעית הגרפיקה

נכתב לפני חודש: לפני שבועיים קיבלתי את ה-ATI Radeon 9200SE 128DDR שלי. התקנתי אותו כמו שצריך, עדכנתי את הדרייבר האחרון מהאתר של ATI והתחלתי לטוס. הבעיה היא שאני פשוט רואה אופק בלתי מוגבל, גם כשאני מכוון אותו על 40 מייל, לדוגמא. אותה בעיה באה לידי ביטוי כשאני בוחר להגביל את הראות באופן עצמאי, נגיד ל-10 מייל. הסימולטור פשוט מציב "גבול" לבן בקו ה-10 מייל וחושף את הקרקע בצורה גסה ככל שאני מתקדם בטיסה א. מכיר את הקונפליקט בין לוח האם לבין הכרטיס מסך החדש שרכשתי (בנושא מהירות ה-AGP שהכרטיס מסוגל להפיק מול הגבלת לוח האם). אני קונה לוח חדש בקרוב, וזו גם ההזדמנות לבקש הצעות וחוות דעת על לוח אם טוב שיוכל להחזיק לי ביצועים גם לעוד שנה, שנה וחצי. ב. לדעתי - הבעיה לא נובעת מהגדרות ה-SCENERY. ביצעתי את מה שהמלצת וביצעתי Reset default להכל כולל הכל. וזו התוצאה, מצורפת כתמונה בהודעה זו ובהודעות הבאות. שוב - הכל על רמה ממוצעת (בכל מקרה יש לי מחשב חזק, הראה נתונים כאלה טוב מאוד עם הכרטיס מסך הקודם (G-force 4 MX420 64MB), ומצב מזג האויר הוא נקי - ללא עננים, וכמעט מייל ראות. אפשר לראות את התוצאות המשונות. -------- עד כאן. הסרתי הערב את הסימולטור באופן מסודר (Uninstall כמובן), מחקתי את הפולדרים שנשארו בכל-זאת ולאחר מכן התקנתי את כל העסק מחדש. הפעלתי אותו בפעם הראשונה, לא נגעתי בהגדרות והמצב עדיין נשאר כמו שהיה. הנה עוד תמונות מזוויעות...
אני צועק נואש לעזרה, לפני שאני חוזר לחנות ומטיח בהם את הכרטיס המזייף.

Doron Atik

New member
תמונה נוספת

ככה רואים בנינים בהגדרת ראות של מייל אחד. הסביבה נראית נקיה ממזג אויר, רק העצמים עצמים מקבלים את הגדרות המזג.

avi8tor

New member
עניתי לך פעם, ולא ברור לי אם עזר...

אז אני שוב מצרף את מה שכתבתי אז, וכאז כן עתה, אם כלום לא עוזר, תתקין מחדש. להלן הציטוט מלפני כשלושה שבועות: ********************************************************* בעיה ממש מעניינת. מה שמיוחד הוא שכל אחד מהאובייקטים (המטוס, הבתים וכו') קיבל את הגדרת הראות הנמוכה, ולכן הוא נצבע בלבן, כמו שצריך להיות הצבע שלו בכזו ראות, אבל, הקרקע, המים וכו', נשארו ללא ההשפעה של הראות הנמוכה. מה שזה אומר שעל קבצי ה SCENERY (קבצי ה BGL) אין שום השפעה, לעומת זאת על קבצי ה TEXTURE (קבצי ה BMP) זה כן משפיע. אגב, זה תיאור מאד מאד כוללני, כי חלק מהאובייקטים נמצאים ללא ה"כיסוי" גם כן בתוך ספריית ה SCENERY, אבל, בגדול זה מה שזה. לבעיה שאנו רואים יכולות להיות כל מני סיבות, החל בהגדרות הכרטיס וכלה בהתקנה רעה של המשחק. ומכיוון שהעברת את כל ההגדרות ל DEFAULTS מה שאני הייתי מציע לך הוא לחפש פתרון בכוון של ה ADDONS. כלומר, לבטל את כל ההתקנות הנוספות שעשית ל SCENERY כלשהם, כי משתי התמונות שצירפת, נראה לי שהתקנת התוספת, לפחות את זו של שדה דב (ובצדק מבחינתך...) ואולי, אולי, משהוא דפוק בהתקנה. הדרך הכי פשוטה לבדוק את זה היא ללכת ל SETTINGS (עוד לפני שהמשחק עולה !, בחלון הראשון שעולה לפני המסך המלא) ומשם ל SCENERY LIBRARY, ואז מגיעים לרשימה שבחלק העליון שלה יש את כל התוספים, אני הייתי מבטל את כולם. כלומר, לוחץ על ה V האדום, ומוריד אותו מכוווווולם, עד שאני מגיע לשורה ששם כתוב ADDON SCENERY, ובשורה הבאה שמתחת כתוב PROPELLER OBJECTS. שתי שורות אלו, וכל מה שבא מתחת להם הם חלק אינהרנטי של ההתקנה המקורית של מיקרוסופט, ובהם אל תיגע (כלומר, תשאיר את ה V האדום מסומן). זה מה שאני הייתי עושה. ניסיתי לשחק הרבה עם ההגדרות של הכרטיס שלי ושל הראות ושל כל מה שאתה יכול לחשוב עליו, לא הצלחתי להגיע לתופעה מעניינת כל כך כמו שמוצגת בתמונות ששלחת. אם גם כל מה שכתבתי לא עוזר, תבצע UNINSTALL מלא למשחק, תמחק ידנית את כל הספרייה הראשית שחלקים ממנה יישארו גם אחרי ביצוע UNINSTALL, ורק אז תתקין אותו מחדש. לסיכום, את הפעולה הזו אתה יכול לעשות ישר בהתחלה, וכמעט בטוח שזה יפתור לך את הבעיה, אבל זה כמו להחליף אוטו כשיש פנצ'ר בגלגל. אז אם אתה רוצה טיפה להתמקצע בסימולטור הנ"ל, נסה את מה שהצעתי, ואם זה לא הולך, תתקין מחדש. בהצלחה. *********************************************************** זה מה שכתבתי אז, ואם ניסית כל זאת, ועדיין לא עזר, תתקין מחדש.

Doron Atik

New member
אז ככה:

ניסיתי הכל: א) Default להכל; ב) התקנה והסרה של כל הסינרי; ג) עבודה ללא סינרי כלל; ד) הסרה מסודרת והתקנה מחדש של המשחק (היום); ועדיין - אותה בעיה, כפי שכתבתי הערב.

avi8tor

New member
דורון - אם עשית את כל זה...

והורדת לחלוטין, כלומר, כולל מחיקה ידנית של ספריית המשחק (ולא רק UNINSTALL), אזי המשמעות היא שמשהוא בהגדרות הכרטיס לא טובות, או שבכרטיס משהוא פיזי לא טוב. ניסית לשחק איתו את ה 2002, והכל היה תקין? אם התשובות שלך לכל השאלות הן עדיין "כן" - וו'אללה שאין לי יותר שום כווני מחשבה. באמת בעיה משהוא.

אייל201

New member
לדעתי זה הכרטיס מסך

תקרא בREADME של התוכנה באיזה כרטיסים היא תומכת תחפש באתר של מיקרוסופט אם יש לה עידכונים בנוגע לכרטיס ותבדוק אם יש תופעות גרפיות אחרות במשחקים אחרים

avi8tor

New member
שמע בחור, חרשתי בשבילך את ה ...

WEB, ומסתבר שאתה לא לבד. מצאתי פורום שדיבר בדיוק על הבעיה הזו, וצירפתי את הלינק למטה. בכל מקרה, שורה תחתונה, צריך להוריד את הדרייברים המעודכנים של כרטיס המסך, וכמו כן, את ה- DIRECT X 9 המעודכן, שנמצא כאן - http://www.microsoft.com/windows/directx. לבחור האנגלי זה פתר את הבעיה, אני מקווה שגם לך זה יפתור. דבר אחרון, אני/חברי פורום אחרים מתאמצים כדי לפתור לך את הבעיה. נסה את הפתרונות ועדכן אותנו בתוצאות, אחרת איך נדע ?

avi8tor

New member
וכדי שלא יהיה לך קשה, צירפתי את...

הקישור לעדכון הדרייברים והתוכנה שמאיצה את הוידאו. כל זה בהנחת WINXP כמערכת הפעלה.

דורון אם הבעיה לא נפתרת

צור איתי קשר, אולי אני אבוא לראות בעצמי מה הולך שם.

patael

New member
יש לי כרטיס כמו שלך בדיוק...

אבל עם לוח מתאים, בכל מקרה היו לי איתו המון בעיות עד שהתקנתי מחדש WINDOWS והתקנתי DIRECT X אחרון + DRIVER אחרון. אחרי זה לא ידעתי בעיות, יכול להיות שה DRIVER שלך מתנגש בתוכנה אחרת, או עם DRIVER של הכרטיס מסך הקודם, זה בכל מקרה שווה את ההשקעה, תתקין WIN והכל מחדש. זו דעתי. בהצלחה, אבי

avi8tor

New member
אני לא הייתי רץ ומתקין מחדש את כל..

מערכת ההפעלה. קודם כל, הייתי מבצע UNINSTALL לדרייברים הקיימים של הכרטיס, אחר כך מתקין את ה CATALYST (כך כותבים זאת, ולא כמו שכתבתי בטעות בקישור מההודעה למעלה) ובסוף, את DIRECT X 9 המעודכן ביותר. 99% שזה יפתור את הבעיות של הכרטיס והסימולטור. מבלי להעלב, לדעתי הבעיה פה שונה לחלוטין. נראה כאילו אנחנו מתאמצים לפתור בעיה של מישהוא, שלא ממש בוער לו לפתור אותה. במקור, רציתי לעזור לדורון ולכן הגבתי, אבל בהמשך הבנתי שזה לא ממש לחוץ לו, אבל בכל זאת, המשכתי להגיב - סתם כי זה מעניין (הבעיה) ואולי יעזור למשתתפים אחרים בפורום...

למעלה