המשיח

המשיח

אני יהודי מאמין, ולאחרונה (בעצם מזה 3 שנים) אמונתי במשיח מתחזקת מאוד. הייתי מאוד רוצה לדעת מי הוא המשיח האמיתי. לפני מספר ימים קבלתי פלייר בדואר המבשר על בוא המשיח. נאמר שם שהמשיח הוא אדם החי כרגע בגולה (מתכנן להגיע לכאן בעוד 333 ימים בדיוק). המשיח, כך נאמר הוא בעצם גלגולו של המלאך מיכאל (נשמתו של המלאך התגלגלה אליו). הפלייר כולל גם הסברים מפורטים על כך. אני מאמין שהפלייר הוא מעין סימן לאמונתי ואני מתכוון לחקור את העניין. ידועים למישהו פרטים על כך? אם כן אשמח לשמוע.

משיח זה מנהיג של עם ישראל

שיבוא ויאחד את עם ישראל תחת הנהגה אחת ויגאל אותנו לאור השם - ויש חילוקים בהלכה ובאגדה בין משיחים שונים... כשיבוא משיח אתה תראה אותו. איני רב - זו דעתי כפי שאני מבין.

אופירA

New member
מנהל
פרטים - לא, אבל אני מציעה לך היגיון פשוט:

תחשוב בהיגיון - הקב"ה ברא את העולם לפני אלפי שנים, לתכלית מאוד עמוקה ועצומה, ועוד קודם לכן היה בורא עולמות ומחריבן - כלומר כל עניין בריאת העולם ובריאת האדם זה משהו מאוד לא פשוט ביסודו. מאוד מורכב. עכשיו, מהאדם הראשון וייעודו ותכליתו, נוצר עם ישראל וייעודו ותכליתו. ותכלית עם ישראל תבוא לידי הגשמה בביאת משיח צדקנו גואל צדק במהרה בימינו אמן! כלומר - תכלית כל הבריאה תתמצה בעניין זה של ביאת משיח. כעת - נראה לך שהבשורה על המשיח האמיתי ועל בואו האמיתי תגיע בתיבת הדואר או באינטרנט או ע"י מודעת רחוב????? לא נראה יותר שמשהו כה משמעותי מבחינת מהותו הרוחנית של כל העולם כולו, אז גם הגעתו קשורה לידיעה מאוד עמוקה וברורה שאין עליה שאלות ותהיות ושיסודותיה מוצקים ומוכחים ולא משאירים מקום לספיקות ולטעויות, באופן של "כל עצמותי תאמרנה" ושל "זה קלי ואנווהו" - כמו בניסי מעבר ים סוף, שכל תינוק יכול היה להצביע על האלוקים בוודאות גמורה ובביטחון גמור ולומר: הנה האלוקים. ובוודאי שלא בדואר או באינטרנט........ יותר מכך - כיוון שהדברים כה משמעותיים ועמוקים עבור תכלית העולם כולו, וכיוון שהעולם מגיע לתכליתו ע"י מאבק בין כוחות הקדושה לכוחות הטומאה - מסתמא והגיוני ביותר שכוחות הטומאה עושים ככל יכולתם כדי לבלבל את האנשים במשיחי שקר שונים לאורך כל הדורות, ובדורות אחרונים של עקבתא דמשיחא על אחת כמה וכמה. אז ברור ואין שאלה בכלל שכל מה שמגיע דרך הדואר או דרך האינטרנט בנוגע ל"בשורת המשיח האמיתי" - הוא עבודה של הסטרא אחרא (השטן) שבאה לבלבל את הנשמות הטהורות שמחפשות באמת את האמונה. עצה: עד שגדולי התורה של הדור לא יכריזו מפורשות פה אחד: הגיע משיח, כולם להתקבץ ולעלות לציון, כולם לעלות לבית המקדש - אל תחשוש שמא הוא הגיע ואף אחד לא יודע על כך... ואולי אנו מפספסים משהו...

אלי ו.

New member
הרמב"ם נדרש לשאלה הזו

ובמשנה תורה הוא מסביר מי יכול להיות "בחזקת משיח" (לא בטוח שהוא כזה אבל מותר להאמין שיתכן שהוא המשיח) לבין "משיח בוודאי". שים לב שלפי הרמב"ם, האדם שתיארת אינו "בחזקת משיח" ולפיכך אין להאמין בו. להלן ציטוטים משם (קישור למטה) הלכות מלכים ומלחמות פרק יא א המלך המשיח עתיד לעמוד, ולהחזיר מלכות בית דויד ליושנה הממשלה הראשונה, ובונה מקדש, ומקבץ נדחי ישראל. וחוזרין כל המשפטים בימיו, כשהיו מקודם: מקריבין קרבנות, ועושין שמיטין ויובלות ככל מצותן האמורה בתורה. ו [ג] אל יעלה על דעתך שהמלך המשיח, צריך לעשות אותות ומופתים, ומחדש דברים בעולם, או מחייה מתים, וכיוצא בדברים אלו שהטיפשים אומרים; אין הדבר כן--שהרי רבי עקיבה חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזבא המלך, והוא היה אומר עליו, שהוא המלך המשיח. ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעוונות; כיון שנהרג, נודע שאינו משיח, ולא שאלו ממנו חכמים, לא אות ולא מופת. ז ועיקר הדברים, ככה הן: שהתורה הזאת אין חוקיה ומשפטיה משתנים לעולם, ולעולמי עולמים, ואין מוסיפין עליהן, ולא גורעין מהן; וכל המוסיף או גורע, או שגילה פנים בתורה והוציא הדברים של מצוות מפשוטן--הרי זה בוודאי רשע ואפיקורוס. ח [ד] ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, ויילחם מלחמות ה'--הרי זה בחזקת שהוא משיח אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל--הרי זה משיח בוודאי. ט ואם לא הצליח עד כה, או נהרג--בידוע שאינו זה שהבטיחה עליו תורה, והרי הוא ככל מלכי בית דויד השלמים הכשרים שמתו. ולא העמידו הקדוש ברוך הוא אלא לנסות בו רבים, שנאמר "ומן המשכילים ייכשלו, לצרוף בהן ולברר וללבן--עד עת קץ: כי עוד, למועד" http://www.mechon-mamre.org/i/e511.htm

א - עבדו עליך

ב - משיח זה מנהיג של ישראל לאחר קיבוץ הגלויות (היה כבר קיבוץ גלויות) ג - יש לנו מצווה מן התורה להרוג נביא שקר (לגבי 333) וכן חז"ל קיללנו אנשים שאומרים מתי בדיוק יבוא המשיח ד - משיח זה נשמה שנכנסת במנהיג של עם ישראל (אך משאירה לו את אפשרות הבחירה - אם יבחר בטוב - ירגיש שיש לו כוחות בלתי מוסברים לממש את הטוב) (<<------שששששששששששששש)

למעלה