המשטרה רוצה לאמץ את "שיטת ג'וליאני"

s h o o s h a

New member
לאמץ חלק מהשיטה האמריקאית, זה רעיון

אם שוטר ישראלי יהיה בעל מראה וסמכות שיהיו שווים, כך גם היחס אליו יהיה שונה. לא כפי שקורה היום. רואים שוטר? רואים אוויר בעל גוון תכלכל ולא ממש יש לו צד בענין. שוטר היום הנו בגדר המלצה ולא בגדר חוק. אז אולי כדאי 'לחמש' את שוטרינו כמו אלו המריקאים ולו רק כדי להחדיר בציבור הפושע מידת דרך ארץ לאלו שאמורים להשליט חוק וסדר במקומותנו. ובכלל, להעתיק את דרך התנהלותה של אמריקה הגדולה, לא בטוח שמה שטוב לאמריקאים טוב גם לנו. אבל בהחלט יש לדעתי מקום ללמוד מהם ולאמץ את השיטות והדרכים שנוכל ליישם כאן. והדגש הוא על ליישם. להמשיך להשוות אליהם...נשמע טוב (או לא) אבל עדין לא תורם דבר לשיפור המצב הקיים. אין ליצור מצב שבו אזרח יפחד משוטר אלא שיחשוב פעמיים בטרם יחליט לשלוף סכין או אקדח או כל כלי תקיפה אחר משום שידע שפעולה כזו שלא מתועדת ולא יוכל 'לסבן' ו'למרוח' את אלו שבפניהם יצטרך לתת את הדין באמירה של "לא ידעתי, לא ראיתי, לא הבנתי". צילום של פושע שולף טובה מאלף מילים שיעיד שוטר אחד. אז מה רע בזה? ובאשר למערכת המשפטית? כיצד היא תתמודד עם שלל כזה של עדויות מרשיעות. יתוגברו בתי המאסר, יתוגברו כוחות המשפט, יוכשרו בעלי מקצוע נוספים שתחום עיסוקם הנו זה ולא אחר וכל מקרה יידון לגופו. ונסיבות חייו של הפושע יהיו פחות רלבנטיים, אם בכלל, ביחס לפשע שביצע. הרי לא מתקבל על הדעת שחייל שאנס לאורך שנים את אחיניתו שהיתה בגילאי 8-10 'יענש' בשישה חודשי שירות וסכום פיצוי מגוכך וזאת מתוך התחשבות למצוקה הנפשית בה הוא היה שרוי. ומה עם הקטנה שחייה נהרסו כליל ומי יודע אם תזכה להבגר??? ולכן, לא כל מה שהאמריקאים עושים ולא כל פעולה שהם נוקטים נכונה לנו. כי אנו עם אחר, בעל מנטליות שונה ובעל דינמיקה שונה. ובכל זאת, יש לנו חוקים ברורים ויש אנשים שאמונים לאכוף את החוקים הללו וליישמם הלכה למעשה. ואת אלו אנו דורשים. המשטרה תפקידה אינה לחנוק את תושביה אלא לגרום להם לנשום נשימות עמוקות ובטוחות ועד אשר לרא יעשו זאת הרי שאנו נשב כאן ומוחנו הקודח יקדח בניסיונות למצוא את המשוואה הכי נכונה שעל פיה נוכל לבנות חברה נקיה יותר, אחראית יותר, אלימה פחות.

להניע את המערכת המנוונת

מקבל את דברייך. בשאלתי למנכ"ל "מצילה" העלתי את טיפולו של ג'וליאני בפשע בניו יורק ואת העובדה שאנחנו נמצאים עמוק עמוק במלחמה. לצערי עד עתה במלחמה הזו יש רק צד אחד מנצח: העבריינים והאלימים. לפחות בנושא אחד יש התקדמות. התקשורת בעיקר הכתובה, ממלאת את דפי הכותרת (ולא רק את הפנימיים) בכל התופעות המכוערות שאנו כאן בפורום הזה דנים עליהם במשך חודשים ובמיוחד עניין האכיפה והענישה הסופר מגוחכת. הגדיל לעשות אחד העיתונים ש"מרח" על עמוד שלם את מגוון העברות החמורות ובמקביל את העונשים השערורייתיים שנפסקו בגינם. באשר למשטרה. נכון שהיא סובלת מחוסר תקנים, אך יש מה לעשות בנדון. לא מכבר העליתי את עניינו של מובטל אחד שכל חייו עסק בנשק. רק עכשיו לאחר כמעט שנתיים, כנראה (ושוב אני מסייג ואומר, כנראה) התפנה עבורו תקן, אולי בלחץ הארועים. בנוסף לאלימות הגואה, אנו סובלים ממכת אבטלה. אני מסכים שלא כל המובטלים מתאימים לשרת בכוחות הביטחון, אבל 2000-3000 צדיקים אני בטוח שניתן לגייס לשורות המשטרה. כך יצאו רבים ממעגל העוני, המדינה תחסוך דמי אבטלה הניתנים בחינם וללא כל תמורה והאכיפה תהיה יותר משמעותית והדוקה ממה שהיא היום. בנוסף קיימת אבטלה סמוייה בשורות המשטרה. כ - 400 שוטרים ממשטרת ההגירה נשארו למעשה מחוסרי עבודה בגלל שהרב המוחלט של העובדים הזרים כבר גורש ולא נותר להם אלא להיטפל לפיליפיניות שבאמת עושות עבודת קודש ואין להן תחליף בארץ. אז מה עושים במקום כל הנ"ל? מקימים עוד ועדה שתדון במשך שנים, תקבל הרבה כסף מהמדינה והעיקר תפרנס היטב את חבריה שלא סובלים ממצוקת יתר. כך דינם של כל הועדות לשעבר. ועדות הרכבת התחתית הבלתי נגמרות, ושאר הפרוייקטים הגדולים "המאושפזים" במצב אנוש אי שם בתחתיות של מגרות. אז מה אתם אומרים? מנהיג כזה כמו ג'וליאני לא היה מזיק לנו. אחד כזה שינער את האבק מהאטימות והאדישות ויתחיל להניע את כל המערכת המנוונת. ועכשיו תסלחו לי כולכם. ההתנתקות בפתח ולמי יש זמן לדון בזוטות כגון מעשי רצח ואונס. את מי זה בכלל מעניין??

ובנוסף...

שמעתי באחת המדיות, שהפוליטיקאים בכלל לא מעוניינים במשטרה חזקה. מה הם צריכים משטרה כזו שתחטט גם להם בקרביים. הלא הם עצמם מושחתים עד היסוד, אז מה רע במשטרה חלשה יס מנית כזו שתעזוב אותם לנפשם ולא תתחוב את אפה לעניינים לא לה? לא הייתי פוסל את ההשערה הזו על הסף. באמת מתאים לנו.
שבת שלום ושכל ילדינו יחזרו בשלום מ... המועדונים. זו הברכה הכי נכונה לימים אלו.

שילה1

New member
השערתך האחרונה נכונה.בכל חקירה

רצינית-יש מי שמנסה להתערה,לכאן או לכאן. וביחס למובטלים-חלקם לפחות,בוגרי יחידות קרביות בצה"ל,בעלי ידע והשכלה מתאימה. אלא שגם עליהם מקשה המשטרה את הגיוס,בהליך ארוך ומסורבל,שאין בו כל טעם.מאחר וממילא היום כל מגוייס עובד על חוזה אישי. כך שבין המובטלים-יש בהחלט מתאימים!

גידעון1

New member
שהמשטרה תמשיך לא לעשות כלום

חבל על כספי משלם המיסים כי אם המשטרה אכן תתחיל לעצור את הפושעים אז בית המשפט ישחרר אותם מיד אז אין טעם לעצור אותם מהתחלה.

שכל אחד יהיה ג'וליאני - דורית קראדי

הוא שאמרתי וחבל על כל דקה מבוזבזת. ובנוסף למשאבים האנושיים, קיים חוסר משווע במוסדות כליאה ושיקום. אולי כדאי לחשוב על מאהלים בנוסח אלו שהוקמו בזמנו בקציעות ובמקומות אחרים עבור הכלואים הבטחוניים, בתקווה שיהוו פיתרון זמני עד לסיום גל האלימות הגואה. דיברנו רבות בפורום (אני גאה שהיינו החלוצים) על רודי ג'וליאני. לכן אסיים במשפט מפתח שבלט לנגד עיני מתוך ראיון שהעניקה אשת מפכ"ל המשטרה דורית קראדי לאחד המקומונים: "שכל אחד יהיה ג'וליאני של הבית שלו, של הסביבה שלו, של החצר שלו".

atidih1

New member
יש מה לעשות

לדעתי, מן הראוי להביא דברים שפורסמו בנושאי הרצח והאלימות והתפרסמו בפורום זה, שבנוי לשם כך ועוסק רק בהם (אפילו שמו נקרא על שמם), ואז הללו יכולים להוות ספר עב-כרס. לשם כך אני מציע, להעביר את הכתובים שהתפרסמו כאן, למזכירות של הנמענים שאליהם (כך אני מבין) יש כוונה להביאם. אותן מזכירות, ילקטו את החומר, יכרכו את דפיו לספר שייקרא "כתבי 'עמך"'. לדעתי, יש לכך סיבה מתבקשת, כי עד עתה - במשך שנים! - מי שמטפל, נותן עצות ו"פתרונות" הם אותם שנקראים "הפה של הציבור" ומביעי דעתו. יש אתי עוד כמה אזכורים בהקשר הנושא ואשר פורסמו לאחרונה בעיתונים. כך, למשל, על ג'וליאני ועצות של עיתונאי זה או אחר ואיני חושד בנ"ל ש"העתיקו" מכאן כי גם הם כאחרים - לצערי - לא מסתכלים באינטרנט... לגבי ג'וליאני אפוא, במספר הצהרות שלו, הוא הדגיש במפורש, שיש קודם כל לטפל בפשעים הקטנים וציין את ריסוס הגרפיטי. אני חושב, שההיגיון שעומד מאחורי דבריו אלה של ג'וליאני, שאותם פשעים קטנים, הם הסטאג' לאלו הגדולים. יש בהם "יתרון": ה"סטאג'יסט" לומד את השיטה, רואה את עירנות המשגיחים והאוכפים (האחרונים הם סימן שאלה גדול) ובכלל, חריגות מנורמות התנהגות כמו במדינות מתוקנות, הן ה"אמא" של כל מה שבא בהמשך והרי בזה אנו עוסקים. ריסוס גרפיטי אפוא, הוא אחד מרשימה ארוכה של בה"ס לעושי הצרות אצלנו. אפשר להוסיף את צואות הכלבים במסות ברחובות שבעליהם של החמודים, מפגינים באמצעות "תוצרתם" את כל הנורמות שהם חיים לפיהם: זלזול ברשות הרבים, "צפצוף" עליהם, התעלמות ובעצם מה לא - ב"עשייה" זו, מתרכזים שפע של "נורמות" בחרבון אחד. כן, גם על שוטרי מקוף קראתי, כך למי שהרעיון לא נראה לו, הנה יש גדולים וחכמים שכותבים על כך בעיתון. זאת ועוד, אפשר לחלק את מכלול האכיפות בין כמה גורמים ובכך להקל על האוכפים החוקיים. למשל, "אגד" שנותנת שרות לאזרחים, הייתה משלימה מתן שירות זה ובו זמנית תורמת לנושא הנדון כאן. הנה, נהג האוטובוס שלפניו ראי גדול, יכול באמצעותו (אם הוא והממונים עליו רוצים) לראות מניחי רגליים על המושבים או עושי מעשי ונדליזם וכיו"ב. לסיכום, המלחמה לביעור המכה שהונחתה עלינו, זרע הפורענות של הדברים שהוזכרו לעיל הם רק בבחינת "על קצה המזלג", הוא ניבט באותם דברים קטנים שגדולים וחכמים מצביעים עליהם. עתידי המנחם

שוטר82

New member
s h o o s h a מה נראה לכם המשטרה

משחקת שחמט דוקים? הם עושים את מיטב המאמצים להפחית את האילמות אבל יש גם את הבאלגן של ההתנתקות והכל תחשבו על זה

s h o o s h a

New member
פעולה חזקה ובטווח זמן קצר

לרגע אחד לא טענתי כי המשטרה/ השוטרים משחקים דוקים או גולות. אלא שהטענה שלי היא כי רוב השוטרים אינם ערוכים לטפל בבעיית האלימות הקשה שפוקדת אותנו. ואל נא 'נקטין ראש' לענין השוטרים שאינם מפעילים שיקול דעת אלא רק את שעון העבודה בתחילת וסיום משמרת. אינני מכלילה חלילה שכן כך אחטא לאלו אשר עושים מלאכתם נאמנה, את מה שביכולתם ובתוקף תפקידם והאפשרויות שיש בידיהם אולם עדין, נדמה שהרוב הגדול פשוט אינו עושה די. הרי אם נציג כאן דוגמאות של מקרים שיכלו להימנע נזדקק לגליונות שלמים של דפים אלקטרוניים. נושא ההתנתקות הוא נושא נוסף שעל כוחות המשטרה להתמודד עמו, בבוא הזמן, אולם כרגע הנושא הדחוף הוא האלימות המשתוללת ועכשיו צריך להתמודד אתו. והרי אם חלילה היתה פורצת מלחמה, היו מוזעקים מייד כוחות מילואים כדי לבלום את מתקפות האויב תחת תכנית כללית שהיה מתווה הרמטכ"ל ורוה"מ. הלא כן? ולאחר שהאויב היה נבלם יכלו לתכנן את יתר המהלכים הדרושים. כך גם כאן, במלחמה הזו, המלחמה נגד האלימות, השוטרים חייבים לבלום את האויב הפושע נגד ילדינו ובוגרינו. את כל התכניות כיצד לפעול בהמשך, לחזק את הדרוש חיזוק, החינוך וכו', כל אלו חייבים גם הם טיפול אולם כרגע דרושה פעולה חזקה וקצרת טווח למען ידעו כל אלו שחושבים לפשוע כי בסוף מסלול הייסורים שהם מתכננים לקורבנם מחכה להם מערכת שלא תקל עמם בשום מצב ותחת שום נסיבות.

atidih1

New member
גם אתה מדבר בביטחון רב

כמו ששושה אמרה, אין הכללה ואני לשם הזהירות ממשיך ואומר, שמה שאני חוזר וכותב "הטובים למשטרה", יש בזה הכול - גם בין השאר שיש מצב חירום ועם השוטרים שיש כבר, אין ביטחון ש-כו-לם, "הטובים למשטרה". במילים אחרות, יש שוטרים טובים אבל לנושא הבוער כרגע, צריכים עוד יותר טובים ומתאימים למשימות הבוערות. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
להיות או לא להיות- זו השאלה

רועי, אני לא רוצה להיות כמו ארצות הברית. כי אם ארצה להיות כמוהם, על דובשם ועוקצם, אארוז מזוודה, אעלה על טיסה ותוך כמה שעות אהיה שם, בניו יורק או בכל מדינה אמריקאית אחרת. אבל- אני נשארת בארץ שלי. כפי ששרו וכתבו לפניי:
ושוב עם מבט, משחק השבת, בין שמאל לימין, הסתדרות ממשלה, עסקת חבילה, אף אחד לא מבין, נצא או לא נצא, העם כל כך רוצה, נמשיך עוד למשיח לחכות, עוד מס ועוד היטל, נמשיך להתבטל, אנחנו עוד שנה כאן לפחות. אנחנו נשארים בארץ, אנחנו נשארים, אנחנו נשארים בארץ, עד מאה ועשרים.
ובארץ שלי אני רוצה שיהיה טוב, הכי טוב שאפשר. ואם משהו שאומר, אציע, אדאג ליידע את בעל היכולת, יתקבל, הרי שזו תרומתי הצנועה למהלך שצריך להתחיל כאן לשינוי. ואם אלי יצטרפו רבים, רועי למשל וחבריו ועוד כמה רועי'ם וחבריהם, הרי שיש בידינו את הכח ליצור שינוי ואז לא נצטרך אמריקה כי יש לנו פנינה, אוצר, צריך רק למרק ולשמר אותה פן אחרים יפגעו בה פגיעה נואשת ובלתי חוזרת.

להיות או לא להיות זאת התשובה

את לא יודעת עד כמה עד צודקת אין כמו המדינה שלנו אבל מה לעשות שיש אילמות צרכים להתמודד איתה

למעלה