המשטרה רוצה לאמץ את "שיטת ג'וליאני"

s h o o s h a

New member
המשטרה רוצה לאמץ את "שיטת ג'וליאני"

רבות דברו ומדברים בשבחי ראש העיר ניו-יורק, רודולף ג'וליאני אשר מיגר את תופעות האלימות בעירו. אשר אמר ועשה למען טיפול באוכלוסיות הפשע וניקה את רחובות ניו-יורק ויצר מציאות חדשה בה אין חשש עוד מפושעים. ואת שיטותיו מבקשים לאמץ גם בארצנו. והרי שיטותיו אינן חדשות לנו, לא הומצא הגלגל ואמריקה- כבר מזמן ידוע לנו קיומה. ובכל זאת יש הבדל עצום. באמריקה אומרים ועושים. בארץ- חושבים, מקימים וועדה שתחשוב, היא חושבת ומעבירה לעוד וועדה שתסכם וזו מחליטה על הקמת עוד וועדה בראשות מפכ"ל שייקח את הדברים בידיים ויציע תכנית. אנשים- אנחנו שבעי אינפורמציה, אנחנו יודעים היטב מה צריך לעשות, איך צריך לטפל. יודעים שצריך לחנך, יודעים שצריך לתגבר את מערכת האכיפה בכוחות, יודעים שצריך שהכוחות שיתגברו יהיו מוכשרים לתפקידיהם, שיהיו בעלי זיקה לתפקידם, שמערכת המשפט תתחיל להפעיל את החוקים והתקנות אשר עומדים לרשותה במלוא המרץ ובמלוא חומרת הדין. האמריקאים לא טובים מאיתנו בלתת עיצות ולתכנן תכניות. אנו יודעים לעשות זאת בזכות עצמנו באופן חד, ברור ונחרץ. אלא שלנו, לישראל, חסר האיש שיקום ויקח על עצמו את האחריות להתחיל ולהזיז דברים. לא רוצה לשמוע מה צריך. זה גורם לי בחילה. אני רוצה לראות תוצאות בשטח. אנחנו במלחמה! יש לנו משטרה- תפעילו אותה במלוא הקצב והקיטור. פחות חופשות, יותר משמרות, יותר נוכחות מסיבית סביב השעון בכל מקום שנחשד כפוטנציאל לאלימות. מתנדבים? גם אותם (ולא במקום) לשלוח כתגבור למשטרה. שתהיה נוכחות כחולה בכל מקום. אתרי בילוי, באמצע הרחוב, בצמתי כבישים. אני רוצה לראות את יעקב טרנר, מפכ"ל המשטרה לשעבר, יושב אצלי בסלון (בתוך הטלויזיה כמובן) ומדווח על פעילויות שכבר עכשיו נעשות. ובמקביל ידונו כל שאר הוועדות בפיתוח תכניות נוספות, אולי בשינוי חקיקה, בתכניות לשיקום אסירים כדי שלא ישובו אל הרחובות, אולי בעוד נושאים שקשורים ועשויים להועיל. אבל- לעשות!!! זו מילת המפתח. והעשיה עכשיו!!! לא עוד דיבורים מה צריך (כאמור), לא עוד המלצות, ומי שחושב שזה המצב ואין מה לעשות- וואללה, שיקום ויעזוב את הארץ, שיסע לניו-יורק, שם אין פשע כי שם יש ג'וליאני. ואם מי מהכותבים חושב שיש לו מה להוסיף לכאן, שיכתוב ואני אעשה כל אשר ביכולתי כדי להפיץ את הדברים בין כמה שיותר מכותבים שנוגעים לבעיה בין אם באופן ישיר ובין אם באופן עקיף. לא מוכנה להניח למנהיגינו לנהוג בנו, אזרחי המדינה, בכזו אטימות, בכזה זלזול ומתוך אמונה שההבטחות שלהם בלבד יהיו ערובה לכסאותיהם בכנסת או בכל עמדת שררה אחרת. בואו ונגרום להם להקשיב לנו. בואו נעשה יד אחת למען עזרה במיגור התופעות הנוראיות שפוקדות אותנו חדשות לבקרים. כל דעה, כל רעיון, כל מחאה, כאן מקומה. כאן נתחיל.

שילה1

New member
האמריקאים החלו בטיפול ב"עבירות רחוב

היינו:גניבות,חטיפות תיקים,קטטות ותקיפות. החמירו ענישה,שפטו מיד בסמוך לארוע,ואחר כך עברו לשאר העבירות.מאמינה,אישית,שזו הדרך.אלא שכדי להגשימה-יש צורך בתקציבי ענק, שוטרים רבים,ומטרה הכפופה לראש העיר.

s h o o s h a

New member
להגשים

מאחר ואנו במצב חירום, מצב מלחמה, יש להתחיל לפעול בראש וראשונה עם מה שיש! יש משטרה? יש. אז להפעיל אותם באופן מתוגבר! שוטרים? שיתחילו להפעיל שיקול דעת! ואם הם נתקלים בנער 'מסטול', שיכור או מסומם, שיעצרו אותו ויזעיקו את האפוטרופוס עליו וישחררו אותו רק לידיו ולא יתנו לו לצאת חופשי ומאושר כי לא מצאו ברשותו סכין או אמצעי אחר שעלול לגרום נזק. הרי גם ידיים חשופות עלולות לגרום נזק. הלא כן??? יש מורים? אז שישקיעו יותר זמן בחינוך הילדים שלנו נגד אלימות ומנהלים- שיפסיקו לטייח אירועים נוראים ולטאטא אל מתחת לשטיח כדי לא לפגוע בשמו הטוב (לכאורה!) של בית הספר. בתי משפט יש? שיתחילו לשפוט! שיפסיקו להתחשב במצבו של הפושע ובסופו של דבר להראותו כאילו היה הוא הקורבן של הנסיבות אשר הביאוהו למעשה הנורא שעשה. מי שרצח צריך להיענש. מי שפגע באחר צריך להיענש. ובכל חומרת הדין. וכל אלו חייבים להתחיל להיעשות עכשיו ומייד. תקציבים, 'כפיפות' ותגבור? בהחלט צריך. אבל קודם כל להתחיל בעשיה!!!

שילה1

New member
שוה-צודקת.קראתי כי בארצות אחרות,

הורים לקטנים שעברו עבירות רחוב,מחוייבים בקנס כספי.כל כן שומרים על ילדיהם מכל משמר.איך נראה לך הרעיון?

שוטר82

New member
אממ תבינו

אנחנו לא ניו יורק אין לממשלה או למשטרה את התקציבים לגייס שוטרים בקושי יש להם דיו עבור הדפסת דוחות פעולה לשטרים

שילה1

New member
נו באמת..ומזכרים?אבל יגרילו תקציבים

כי אין ברירה אחרת!

שלוקמן

New member
תשמע לאמרקנים

יש הרבה חוקים שהייתי מאמץ.. למשל: גנבתה 3 פעמים פיצה וטפסו אותך. אז יש לך כלא לכמה חודשים.

זה ממש לא רק המשטרה

למרות שמשטרה זה בהחלט חשוב, מה זה עוזר לתפוס ולעצור את העבריינים אם בתי המשפט נותנים להם עונשים מגוחכים ומשחררים אותם על ימין ועל שמאל? מה אכפת לעבריין העצבני-האלים-שחושב-רק-על-הסיפוק-המיידי-שלו אם הוא יתפס כל עוד הוא יודע שהוא יצא מזה בזול? שאין לו ממה לפחד? השופטים בימינו עושים עבודה מחפירה ואנחנו שומעים על כך כל יום בעיתונות. עוד שוטרים זה טוב אבל מה שבאמריקה בעיקר נעשה זה החמרה בענישה וזה כבר לא התפקיד של השוטר. אלא אם כן את מציעה שהשוטרים יתחילו לכסח את העבריינים במכות בעצמם כדי להעניש אותם כי בית המשפט לא עושה את זה... חוץ מזה, זה די קל לומר "לקצץ בחופשות ויותר משמרות" כשזה לא את שצריכה לוותר על חופשות ולעבוד יותר קשה ולהישחק בעבודה. אין ספק שהשוטרים עובדים קשה ומקדישים את עצמם וכך זה גם צריך להיות (כמו רופאים) אך יש צורך ביותר שוטרים ולא לשחוק את השוטרים הקיימים. וכמובן שיהיו חדורי מוטיבציה ומאומנים לתפקיד ולא סתם פקידים. כרגיל, עניין של תקציב. בקיצור- אם לא יתחילו לעשות רפורמות רציניות על בתי המשפט וביקורת על החלטותיהם של השופטים כך שלא יוכלו להחליט שכל מי שהחיים קצת לא האירו לו מזל באיזה אופן צריך להקל עליו ולרחם עליו, אנחנו נהיה עדים לכך שלאף אחד לא יהיה אכפת מחצי השנה המסכנה שיקבל על תנאי ומהקנס הזעום שיצטרך לשלם בתמורה לחייו של אדם.

שילה1

New member
דולצ'ה דה לצ'ה יקירי-אם רק היית

יודע אל מי אתה מדבר..ועל מה..היית משנה את דעתך במיידית!

s h o o s h a

New member
העשיה נכונה לכל זרועות החוק

על כל מי שעוסק בתחום להחמיר עם פורעי החוק, העבריינים והפושעים. החל מהשוטרים שכבר היום מסתובבים ברחובות אלא שלצערי, 'מחפפים' בתפקיד ולפעמים נדמה שכל ייעודם הוא לרשום עוד דו"ח ולהביא מכסת שקלים גבוהה יותר לקופת המשטרה. אני רוצה לראות את אותם שוטרים שעובדים היום, עובדים במשנה מרץ כדי להקטין תופעות אלימות. לשדר לעבריין הפוטנציאלי סמכות שתגרום לו, לעברין, לחשוב פעם נוספת לפני שיעיף מבט מזלזל בשוטר. אין ספק שבתקופה הראשונה יצטרכו שוטרים להקדיש יותר מזמנם ומרצם אולם המטרה מקדשת ועד אשר יוכלו להיות כוחות אלו מתוגברים וממומנים חייב את הנטל לשאת, בינתיים, מי שכבר בתוך המערכת. לגבי בתי המשפט, הוא שאמרתי- שתתחיל המערכת לשפוט לחומרא ולא לקולא! על כל עברה שיינתן עונש ריאלי ושלא יפתרו עברין עם פוטנציאל להיות פושע גדול ב'מעצר בית' או 'עבודות שירות' שכן זהו פרס עבורם. שתוקם מערכת שיקום בתוך בתי הסוהר ולא ישוחררו פושעים אחרי שריצו 1/3 מעונשם על 'התנהגו טובה'. ש'התנהגות טובה' תיתמך לא רק על כך שלא היו מעורבים בקטטות כאלו ואחרות אלא על רצונם והשתתפותם בסדנאות שיקום שאכן מראות תוצאות. גם כאן יהיו שיזנקו: אבל מה עם תקציבים? ואני עונה: להתחיל עם מה שיש ובמקביל להילחם כדי לקבל עוד. אבל כל עוד כולם מדברים רק על הצריך ודבר לא נעשה כשהתירוץ הוא: אין כסף, אין משאבים, אין אין אין- אז עדיף שירדו אלו שאינם מאמינים כי ניתן ליצור שינוי מהארץ לזו אשר עשתה ופעלה ויחיו בה בשקט ובשלווה. כי להיות כאן ולרפות את ידי אלו שכן מעונינים ומוכנים להשקיע בשינוי, זהו פשע מסוג נוסף.

mjlk

New member
ג'וליאני הצליח !

ג'וליאני גם החרים את כל "מכוני הליווי" שהם חלק לא קטן מתעשיית הפשע !

Medium

New member
http://www.infowars.com

לדעתי, לרוב הישראלים אין באמת מושג מה עומד מאחורי הגישה המשטרתית האמריקאית המופיע בניו יורק לדוגמא. אם אתם גם רוצים שהשוטרים שלנו ילכו עם נשק אוטומטי, תוך הסתרת התג ולבישת מסכות סקי. אם אתם מעוניינים בנשקים מלחמתיים ברחובות כמו תותחי קול, או אולי אתם רוצים שיצלמו אותכם בכל מקום אליו תלכו גם מהאויר, גם מהיבשה משמע מצלמות מוסוות וגם על ידי צלמים משטרתיים סמויים, אם אתם באמת רוצים את כל זה ויותר, אז אתם באמת מבינים מה יש באמריקה. באמריקה כרגע יש מדינת משטרה "קלה" הייתי אומר, מפני שקובץ החוקים "פטריוט אקט 2" עדין לא עבר.. מי שלא יודע, "פטריוט אקט 1" הוא קובץ חוקים שג'ורג' בוש העביר לאחר אסון התיאומים.. ומי שיקרא את החוקים הללו, יגלה שהוא לא בידיוק מגן על האזרחים, אלא יותר כופה אותם לרודנות. נשמע לכם מופרח? תחקרו בעצמכם. מצידי תורידו באימיול סרטים של ALEX JONES, ותקשיבו למה שהתקשורת לא אומרת לכם. ויש הוכחות, הרבה הוכחות, הכל עיניין של לא להיות מקובע למה שהרגילו אותך לחשוב, ראו דוגמת "עולם חדש מופלא " או "1984". יום טוב שיהיה לכם, בתקווה שלא נפתור את בעיותנו על ידי החנקת התושבים על ידי איום המשטרה.

נמצא פה

New member
מה הבעיה שהמשטרה תצלם את הכול?

שיצלמו מצדי את הכול! מה זה משנה? זה תפקידו של השילטון לפקח על הרחובות! זה לא רק תפיקדו אלא גם מחויבתו לפקח על כל מה שמתרחש ברחובות! אחרת השילטון חסר זכויות קיום! מה זה משנה אם ניידת תעבור ברחוב או מצלמה תצלם ברחוב?! רק מצלם זה יותר אפקטיבי וזול! אז למה לא?! נאמס כבר מיפיות הנפש! אנשים מתים ברחובות ואתה לא רוצה שיצלמו אותך מסתובב עם הכלב שלך?!!!!

Medium

New member
תסתכל על התמונה המלאה..

אתה באמת חי בפחד מתמיד שכזה שאינך מסוגל שניה לראות מה קורה שם ובעתיד כאן? אתה חושב נגיד שהטרור הוא באמת כמה חברה מוסלמים ששונאים את העולם? התפיסה שלך של שחור ולבן משרתת את העולם הנוח שאליו הורגלת.. אבל למה לא תנסה לראות מעבר למה שאומרים לך לראות. שמע, ביננו, זה חסר טעם ההדיינות שלנו כאן, מצידי תכתוב שאני אדיוט, שאני קונספירטוריסט, או איך שלא ננסח את הדפיקות שבמה שכתבתי.. אבל תכלס, למה לא תנסה לראות מזוית אחרת, כמו זאת שאני הצעתי לך לבדוק בעצמך, ואז תשפוט? יום טוב שיהיה לך

נמצא פה

New member
על מה אתה מדבר?

אין לי בעיה שהשילטון יפקח על הנעשה ברחובות בצורה מלאה! לדעתי זה לא זכותו לא חובתו לפקח על זה!!! אני רואה את הקשר בהודעה האחרונה שלך לבין ההודעה שלי מקרי בהחלט. או שלא ירדתי לסוף דעתך. בכל מקרה מי פה דיבר על טרור או על זהשהם חברות מוסלמים ששונאים את העולם? לטרור יש את הסיבות שלו ואת הקרקע שממנו הוא צומח. כמו לכל דבר בחיים. אבל מה זה קשר לעינינו ולכך שהשילטון צריך לפקח בצורה מלאה בנעשה ברחובות!! עוד מעט תגיד שאסור לאפשר לניידת ולשוטרים לעזוב את תחנת המשטרה. אם מותר להם לפי דעתך, אז למה במקום שניידת סמויה של בילוש תעבור כל חמש דקות לא להתקין מצלמה נסתרת וזהו! זה יותר זול,יעיל ואפקטיבי ונותן עדות נאמנה במשפט! ואתה יכול לצעוק ג'ורג' ארוול 1948 עד מחר... קראת בכלל את הספר?

Medium

New member
חחחח

את "עולם חדש מופלא" קראת? הוא נכתב לפני הספר 1984, ויותר טוב ממנו לטעמי. אם אתה רוצה לדעת על מה אני מדבר, עליך לפקוח עיניים, לראות שהשיטה הכי הגיונית לשלוט על אנשים ולהשיג כוח היא על ידי פחד.. אבל שמע, אתה מפחד, ובצדק, כי גרמו לך לפחד מהמון דברים. אז עכשיו זה רציחות. זה נראה לך מגיע משום מקום? בסדר , אין בעיה, ככה אתה בוחר לראות את הדברים. שים לב שמשקיעים יותר כסף כנגד הפלשתינאים מאשר ב"מאבק" בתאונות דרכים. למרות שמאז תחילת השנה נכון להיום בבוקר מתו 203 בני אדם בדרכים. טוב, נו, זה אולי נראה לך הגיוני. אבל את הקשרים בין כל הדברים הללו שאני אומר, זה לא שאני לא יכול להראות לך, זה פשוט שאתה בוחר שלא לראות. אתה אוהב את השלטון בידיוק באותה צורה בה הגיבור של 1984 אהב לבסוף את השלטון. לאחר ההפחדה, אתה מעוניין שישלטו עליך. אז שיבושם לך :) אם אתה רוצה באמת להבין על מה אני מדבר, תוריד את הסרט של ALEX JONES, תוריד נגיד את police state 3, ואז תתן את דעתך העליונה על הדברים. אתה באמת רואה לנכון את הריב המגוכך הזה שלנו בפורום של לא לאלימות? אותי זה פשוט משעשע. שבת שלום

נמצא פה

New member
ההשקפה האנרכסטית שלך נובעת

כנראה מפראנויה רצינית!! השילטון זה לא משהו אבסטרלי! מעיין מפלצת ענקית ששולטת בנו! השילטון זה אנחנו! הוא למעננו! ואנחנו בוחרים אותי! אני לא מפחד משום דבר! אבל אני רוצה שיהיה סדר במדינה! אני רוצה שהילדות יפסיקו להאנס ולהרצח ברחובות! אני רוצה שיהיה פיקוח על תרופות. אני רוצה שיהיה פיקוח על מאכלים, אני רוצה שיהיה פיקוח על הבנקים וכן אני גם רוצה שיהיה פיקוח על רחובות!! לא יעלה על הדעת שעל תרופות או על מאכלים לך אין בעיה שיהיה פיקוח אבל על רחובות שלנו אתה פתאום מתחיל לדבר על 1984 . מה דעתך שנסיר את הפיקוח על התרופות. הרי הוא נובע מהפחד שלנו ובלה בלה בלה! בבית תעשה מה שבא לך ואף אחד לא יראה! אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה! לחשוב מה שאתה רוצה! אבל למשטרה צריך להיות פיקוח על הרחובות(וכן גם על כבישים! כולל מצלמות נסתרת לאורך כל כבישי הארץ ,כדי שאף אחד אפילו לא יחשוב לעבור קו הפרדה לבן כי באותו הרגע הוא גזר גזר די מוות על... הרשיון שלו!)! כמובן שמקביל יש להקים רשות ציברות רצינית בדומה למח"ש שהעומד בראשה יבחר ע"י העם או ע"י ועדה ציבורית. רק יותר חזקה אם יותר תקציב וסמכויות שתפקח על המשטרה חזקה! שתמלא את המשטרה מסמויים משלה. שתפקח שהעבודה שלהם תסתכם רק בשמירה על החוק!! ככה יווצר מאזן שישמור על הסדר וגם ימנע מטישטוש האינוידואלית ע"י המשטרה שאתה ואלוויל כל כך מפחדים מזה!

Medium

New member
19 סימני קריאה

אם אגיב לך כמו שאתה מגיב לי, אני פשוט אומר שהשימוש שלך בסימני קריאה היה מרשים.

למעלה