המשחק של BLUEPRINT

BluePrint

New member
הרעיון שלי:

אלים יצרו את אונשיי, אלים קיבצו שבטים לאומות, ואלים הוציאו אותן למלחמות זו בזו. מאז תחילתו של הזמן אלים שמרו על תושבי אונשיי, וכשאלו פרשו מפרשים והפליגו הרחק מהחוף, מצודות הים שהתגלו מזדקרות מתוך המים, הובנו כאות לשמירה והשגחה מתמדת של האלים, האומרים "עד כאן". אך כל זאת השתנה לפני כ400 שנה, כשאנשי מלהאטיה גילו שימוש חדש לאבקה השחורה, ובעזרת דרקוני ברזל יורקי אש ועופרת כבשו כמעט את כל אונשיי. שדות קרב אפופי עשן השכיחו את האלים מלבבות האנשים, וחלקם אף החלו להתכחש לקיומן של אותן ישויות רבות עצמה, שכן אף תפילה לא הצילה אדם מפגז תותח או כדור מוסקט. במשך 26 שנות כיבוש, מלהאטיה מצצה את דמן של שכנותיה, אורליאון ומייבוסה, בדמות מיסים, אוצרות אמנות, מחצבים, וכוח עבודה. מייבוסה ואורליאון שהעתיקו את הטכנולוגיה ויצרו מוסקטים משלהם, פתחו במרד מתואם בשתי המדינות, והדפו את כוחות מלהאטיה הפזורים כמעט עד לגבול המקורי. שם הלחימה נמשכת מדי פעם לפי גחמות המפקדים באיזור והשטח מחליף ידיים כל מספר שנים. בזמן הכיבוש, הרבה פושעי רכוש באורליאון ומייבוסה הפגינו רגשי פטריוטיות, ופנו לשדוד רק מלהאטיים ושיירות בדרכן למלהאטיה, וכך האטו במעט את הביזה. לאחר המרד והחזרת השילטון לידי בית המלוכה המקומי בכל ארץ, מספר פושעים בעלי חזון החזירו למלוכה את אוצרות האמנות ששדדו מהמלהאטיים, בתמורה לחנינה על פשעי עבר וספינה מהצי המתהווה. שכן ידעו שכעט מלהאטיה תוכל להגיע על המדינות הכבושות מעברן השני של אורליון ומייבוסה רק בדרך הים, וכך יוכלו להמשיך לשדוד מהאויב ולהמלט לנמל אוהד. לאחר מספר שנים של הצלחה, פיראט אורליאוני בשם שוזמיור (Shozemyor) שם את עינו על מצודות הים, שספינות מלהאטיות נמנעו מלשוט בקירבתן. מצודות הים הן עמודי אבן המתנשאים ממעל המים לגובה של עשרות מטרים, וקוטרן נאמד במאות. בנויות כמו מגדלים עצומים, הן מחולקות לחדרים והיכלים, ובכולן ניתן למצוא מדרגות היורדות אל מתחת לפני הים, כנראה אל קומות נוספות מוצפות. חמש המצודות הידועות מפוזרות "מול" חופי מלהאטיה, ללא תבנית נראית לעין, במרחק 5-6 שבועות הפלגה, ובמרווחים של כשבוע הפלגה בין מצודה אחת לשכנתה הקרובה ביותר. שוזמיור חמד את המצודה הצפונית והקרובה ביותר לאורליון, ותוך מספר שנים הפך אותה לביתו. בעזרת רפסודות עגינה הקשורות למצודה בחבלים עבים, עשרות ספינות מסוגלות לעגון בו זמנית, ומספר מנופים על גג המצודה השטוח מסייעים בשינוע מטען הכבד מכדי לשאתו ביד על גשרי החבלים אל המצודה. כשנכנס לראשונה אל המצודה, שוזמיור לא היה ממש מופתע לגלות שהיא מתאימה לבני אדם, ואף מצא רהיטי עץ מרקיבים המעידים שפעם בני אדם חיו כאן. שוזמיור שידע מלהאטית ומעט מייבוסית, זיהה על ניירות שלא התפוררו במגע, שפה שנראתה כשילוב בין שלוש השפות שהכיר ועוד כמה שלא, ובכלי זכוכית שלא נשברו גילה דברים מאד מעניינים. מאבקות מוכרות ומוזרות, דרך עצמות שונות ומשונות, ועד חלקים מיובשים של בעלי חיים. הוא השתמש במה שניתן למכור כדי לממן את הבניה, והשאר הפך לחומרי גלם או בערה בהתאם למצבם. לאחר כשנה של פעילות מן הנמל שבנה לעצמו, הצי המלהאטי גילה שלקח לעצמו אחת מן המצודות המקודשות והגיע עם 18 ספינות להשמיד את הפולש. אך שוזמיור שהיה מוכן עם תותחים גדולים בראש המצודה, החל פוגע בצי לפני שזה הגיע לטווח אש, ושיבש לחלוטין את תוכנית ההתקפה המלהאטית עד כדי שגרם להם לפנות לאחור מבלי לירות אף לא יריה אחת. שתי ספינות מלהאטיות טבעו בדרך חזרה, ואנשי צוותם ניצלו בזכות קרבתם למצודה אחרת, שם גילו, כמו שוזמיור, שמבנה מרשים זה נבנה ע"י בני אדם כמותם. כשהוצלו ע"י ספינה שחזרה למוצאם, הביאו את סיפורם והחפצים שמצאו אל בית המלוכה המלהאטי, שהחליט לחקור את המצודות למרות קדושתן, ו20 שנה מאוחר יותר, ארבעת המצודות האחרות נשלטות ע"י מלהאטיה. בתקופה הזו, בלשנים באורליאון ומייבוסה אך בעיקר במלהאטיה, חקרו את הממצאים מהמצודות וגילו כוח שעד לפני חמישים שנה נחשב אלוהי. והיום, יותר מ300 שנה מאוחר יותר, המצב דומה: - איבה נמשכת בין מלהאטיה לברית אורליאון-מייבוסה. - קרבות ימיים ויבשתיים מתרחשים מדי פעם, אך שטח מחליף ידיים לעיתים רחוקות. - מאזן הכוחות נשמר כשלכל צד יש תותחים, מוסקטים, ורוקחי שיקויים המסוגלים להטיל מורא ע"י נוכחותם בלבד. --------------------------------------------- זה מה שיצא לי היום, ממש בזריזות, ואת החלקים האחרונים באמת מיהרתי. אז אם זה לא קשה, אשמח לקבל ביקורת (בונה, בעיקר :) ולא תגובות "אהבתי" או "
". אשתדל מחר לפרט יותר על מנגנון הקסם, אבל בכלליותו הוא כמו כישופי וודו. וכמובן, כל מי שרוצה להוסיף, להחליף (את השמות בעיקר), או להרחיב בעצמו. מוזמן. (מפה?) .T-13 days, and counting

ID3D

New member
אני כותב כד שזה לא ירד עד שאני יחזו

עד שאני חזור מהלימודים כי אני צריך לצאת עכשיו לבצפר אז אין לי זמן, ביי!

DIDGIN

New member
אונשיי

האם זו הייתה ממלכה עתיקה יותר שהפסיקה להתקיים לאחר הכיבוש המלהאטי? או פשוט השם הכללי לעולם\חבל הארץ שבו שלוש הממלכות? אגב, כשהתחלתם לדבר על מערכה בסגנון כזה חשבתי על קבוצה של יורדי ים שמסרבת להשתמש במוסקטים ותותחים ומעדיפה את ה"דרכים הישנות". הם שטים בlongships, לובשים שיריונות מתכת ונלחמים בחרבות, קשתות וגרזינים (דומים יותר לויקינגים). הם כמובן היו אמורים להמצא בנחיתות לכל השאר ולהעלם לפני מאות שנים, אבל באחרונה כל מיני ספינות נבזזו ונעלמו, ולא בעזרת מוסקטים ותותחים... יש לי רעיונות טיפ טיפה יותר מפורטים לגבי זה אבל אני מעדיף לשטוח אותם בפרטי. תשלח לי הודעה אם אתה מעוניין.

BluePrint

New member
oonshai

לא הדגשתי מספיק שאני ממש רוצה שמישהו יתן שמות טובים יותר? טוב, לא נורא, אפשר לחיות עם אלו. רק אל תשאלו אותי מאיפה הוצאתי אותם. (זה מביך) אונשיי הוא שם העולם\היבשת היחידה המוכרת. (?and that is soon to change... isn't it) כמו שהסברתי בפתילים קודמים: אני כותב רקע כדי ליצור מצב בשביל דמות\עלילה שאני רוצה לישם בעולם שכזה. אתה רוצה Viking style raiders, בבקשה: יש עוד מדינות שלא התייחסתי אליהן, ואתה מוזמן לכתוב להן רקע שיאפשר לך לקיים קבוצה שכזו. (נראה לי שזה דווקא ישתלב לא רע עם מה שכבר כתבתי) קצת רקע גאוגרפי אם מישהו רוצה לצייר מפה. ובעיקר אם לא: חשבתי בינתיים רק על האיזור המזרחי ביותר של אונשיי. היבשת נמצאת בערך באיזור אוסטרליה... אולי כמה מאות קילומטרים יותר לכיוון קו המשווה. חלקה הצפון מזרחי נראה מעט כמו פטריה (מעין חצי אי אבל בקנה מידה יבשתי), כך שמלהאטיה השולטת כמעט עד מיצר היבשה (שאותו רצו לכבוש) איננה מאפשרת לאורליאון ומייבוסה להפליג לאורך החוף, ומכריחה את ספינותיהן להפליג בכיוון צפון-צפון-מערב או דרום-דרום-מזרח כדי להקיף את השטח המלהטאי. מייבוסה ואורליאון מתחלקות בשטח מיצר היבשה באופן כמעט שווה (מייבוסה מעט קטנה יותר) ומחזיקות בעוד מעט שטחים לכיוון שאר היבשת. מעבר לאורליאון ומייבוסה ישנן מדינות נוספות, שלא התייחסתי אליהן מכיוון שאינן נוגעות לסיכסוך החשוב לי, ושם מלהאטיה שולטת בשטחים כבושים, אך לא עויינים למייבוסה ואורליאון. אז DIDGIN, אינך חייב לספר פרטים אותם תרצה לשמור ולגלות תוך כדי משחק, רק ספר על הרקע שיאפשר אותם. וגם אינך חייב להתאים בדיוק לרקע שלי, רק תן הערות איך אתה מכופף את הרעיון שלי כדי שיתאים לשלך, ונעבוד על לחבר אותם ביחד. .T-12½ days, and counting

DIDGIN

New member
טוב, למה לא

ממלכת הארלו (Harlaw, שם זמני) שוכנת בדרום אונשאי, או אולי באיים מדרום ליבשת, באזור קרוב יותר לחוג הקוטב, ולכן קר יותר. זהו אזור הררי ומיוער, והוא עשיר בברזל, אך עני במתכות יקרות ואין שם קרקע מתאימה לגידולים. תושבי הארלו היו הראשונים שהשתמשו בברזל, לפני יותר מאלף שנה בימים שרק מלומדים מעטים מכירים וכל השאר שכחו. לפני המצאת אבק השריפה הם הטילו את חיתתם על הימים וישובי החוף. כמו שכבר אמרתי, הם נהגו להפליג בספינות ארוכות ולתקוף עם חרבות, גרזינים וקשתות. הם היו לוחמים חסרי מורא, ורבים מהם היו שיכורי הקרב (berserkers הכוונה לכאלו שבאופן מולד יש להם יכולת הדומה לbarbarian rage, אלא שהיא איננה נשלטת והיא מתפרצת באמצע קרבות). המלהאטים הם אלו ששמו לזאת קץ, לפני כ400 שנה, לאחר שהכניעו את שאר הממלכות שהתייצבו נגדם (ובני הארלו מעולם לא הסכימו ללמוד להשתמש בנשק חם כמו שכבר אמרתי). אך הם לא יכלו ולא רצו לקיים כיבוש של קבע בהארלו בגלל התנאים שם. האנשים המעטים שנסעו להרלו ב400 השנים האחרונות התרשמו שהאזור הדרדר לברבריות. אך שמועות מאיימות הגיעו מנתיבי הסחר הדרומיים. ביזה ושוד של ספינות ארוכות שאנשיהן עטו פלדה מכף רגל ועד ראש כמו בימי קדם. שכשפים משונים האטו את תנועת הכדורים והפכו אותם לחסרי תועלת מטווח רחוק או בינוני אך שנשק קר הרג אותם. וסיפורים על אנשים משונים עוד יותר המפעילים את הכשפים האלו. אגב, אם כבר בסגנון אוסטרליה, אתה יכול להחליט שלב היבשת הוא מדברי (אולי אפילו כמעט כולה לבד מאזורי החוף) ולכן התחבורה העיקרית היא בעזרת ספינות. אפשר גם שיהיה עם של כהי עור שחי במדבר ובעצם נדחק לשם על ידי התושבים הנוכחיים של אזורי החוף שהגיעו מאוחר יותר במהלך ההסטוריה (כל מיני רמזים בשירים ואגדות על יבשת עתיקה שנחרבה או נינטשה מסיבה אחרת ועל מסע בספינות לאונשאי)

BluePrint

New member
אופס. "e" לא "a".

oonshei. ומה שכתבתי זה: "היבשת נמצאת בערך באיזור אוסטרליה", כדי שיהיה מושג קלוש על איפה אנחנו נמצאים ולאן אנו הולכים (כיווני רוח עוזרים, אבל רק אם יש נקודת מוצא). לרגע לא רמזתי ל"סגנון אוסטרליה" ואני מתנגד אליו בכל תוקף. מה שכן רמזתי אליו נמצא בפסקה על מצודות הים, שם נתתי רמז דק עבה כשק, שאלו מגדלים של משהוא גדול שפעם היה מעל למים. אבל בוא נחזור לעניינים החשובים, שאני רואה אותם כך: אם העם שלך רוצה לבוא מאיים דרומיים וקרובים יותר לקוטב, מלהאטיה מעולם לא שקלה להגיע לשם. המלהאטיים היו מעוניינים רק ביבשת, וכשחצי מארץ מולדתם היא איזור טרופי, הגעה לאיים קפואים איננה בראש מעינייהם. אבל אם אתה מעדיף שיבואו מחבל ארץ דרומי יותר המחובר ליבשת, הכיבוש המלאהטי עדיין לא הגיע אליהם, מכיוון שלא הרחיק יותר מכמה מאות קילומטרים מעבר לגבולות מייבוסה ואורליאון. ובעניין קסם, מה שחשבתי עליו זה שכישוף איננו הטלת קסמים ולחשים כמו במו"ד, ואיננו זמין בהינף יד. זה איננו "מקצוע בחירה", ומעטים עוסקים בו מחוץ לחצרות המלוכה עקב העלות הגבוהה הכרוכה בכך. מכשף זקוק למעבדה כדי לזקק חומרים ולהכין תרכובות, ועיקר הכישוף הוא הטמעת עצמה בחפצים ורקיחת שיקויים. (אבל "שיקויים" אינם "שיקוי ריפוי" או "שיקוי תעופה" ולא שום דבר בעל השפעות קסומות מיידיות ומדהימות) כישוף הוא פעולה טיקסית ומפחידה מעצם ביצועה, כיוון שתוצאותיה לרוב עדינות ומוזרות במיוחד: הסיפורים החלו כשבע שנים לאחר המתקפה על מצודת שוזמיור. ספינת דייג מייבוסית איתרה ספינה מלהאטית נסחפת ללא הכוונה באזורי הדייג, עם מפרשים מטוחים ואף נפש חיה על הסיפון. במחסני הספינה המצמררת מעצם שוממותה, נמצאו מספר חפצים שהדייגים לא ידעו שמקורם באחת ממצודות הים. אחד המלחים עשה את הטעות והתכופף להריח זר פרחים נבול משולחן הקפטן, וכשהזדקף בחזרה, הספיק לחייך חיוך רחב, ונפל מת. עד שהזעיקו את רופא הספינה, גופתו הרקיבה והתפוררה לאבק. הדייגים חזרו למייבוסה, גוררים את הספינה המלהאטית, ורק הקצין הראשון נשאר לספר על המאוראות. כל הצוות ברח בבהלה ולא חזר לים מאז, והקפטן איבד את שפיות דעתו. בנוסף, כל מטען הדגים בבטן הספינה המייבוסית, התקלקל כהרף עין ביום בו עגנו. מאז הסיפורים נהיו מוזרים עוד יותר: -רוזן מלהאטי נמצא מת ללא סיבה נראית לעין, בבוקר בו אישתו החולה מזה שנים, קמה ממיטתה בריאה כמו שלא היתה מעולם, והמשיכה לחיי בריאות עד לגיל המופלג של 132. -נסיכה מייבוסית שלא הסכימה לשידוך המוסדר עם נסיך אורליאוני, ביקשה לאכול לב חזיר חי בסעודת חתונתה, ולחלחלת הצופים אכלה אותו בשלמותו, כשעם כל נגיסה שמלתה מוכתמת יותר ויותר בדם שלא מן האיבר החי, עד שבסוף הארוחה המחרידה נפלה אל השולחן ללא רוח חיים. הרופאים סיפרו שליבה החסר מגופה, נראה שנאכל, וכנראה בעודה בחיים. -תושב אורליאוני שנאשם בכישוף, האסור על פי חוק מלכותי, הועמד מול כיתת יורים וקיללם קללת מוות בעודם טוענים את המוסקטים. המטח הראשון החטיא את האיש לחלוטין מטווח של שישה מטרים, וששת הרובאים התנגדו בכל תוקף לירות שוב. באיום מוות מצד מפקדם ירו בשנית ופגעו כולם, אך נפלו מתים עם המוצא להורג ועל גופם נתגלו פצעי ירי ללא כדורים שגרמו אותם. -נאמר על צאצאו של שוזמיור המנהל כיום את מצודת שוזמיור, שניצל מעשרות נסיונות התנקשות בהרעלה ע"י ניגוב שפתיו במפית אדומה לאחר כל אוכל ומשקה.

DIDGIN

New member
גם אם זה יותר בסגנון של כישוף טיקסי

הקטע עם כוח על טיבעי שמאט קליעים מהירים (כמו כדורי תותח וכדורי מוסקט) אבל לא בפועל נגד נשק קר וקליעים איטיים (כמו חיצים) יכול עדיין להיות. אפשר לעשות את זה בסגנון שאתה הצעת, אני רק לא יודע איך בדיוק כי אני לא רגיל אליו (אני רגיל אליו מספרי פנטזיה שקראתי אמנם, אבל לא ממשחקי תפקידים)

BluePrint

New member
טיקסי בגלל שביצוע הכישוף הוא טקס...

...לא בגלל השתייכות לאמונה כזו או אחרת. כמו שאמרתי: "לא זמין בהינף יד". וכוח על-טבעי תמיד יכול להיות, אבל אני רוצה על-טבעי "רגיל" ולא על-טבעי "פנטסיה". אני מתכוון לכישוף שמאד דומה למה שאנו מכנים "כישוף וודו", וככזה, אינו גורם לתוצאות מיידיות, מופלאות, וניתנות למדידה וחיזוי. בלי טלקניסיס, בלי "שדה כוח", בלי כדור-אש. אם תרצה, משחה למרוח על פצעי ירי שגורמת לגוף "לירוק" החוצה את הקליעים (כמו אנשי הזאב בסרט Underworld), או תליון מזל על שרשרת ארוכה, שבדיוק התנדנד אל מעל הלב כשנורה הכדור, ובלם אותו. כישוף קשה, יקר, ושמשפיע "בעדינות", לא משסע את המציאות. .T-11¼ days, and counting

DIDGIN

New member
המממ

תליון המזל או המשחה יכולים להתאים, למרות שבמקרה הזה זהו אמצעי המשמש עשרות, ואפילו מאות אנשים, ולא אנשים בודדים. אולי חומר שנמשח על השיריונות הופך אותם ליעילים נגד קליעים? בקשר למשהו שמגדיל עמידות של ספינות נגד תותחים קשה למצוא משהו שיתאים לשיטה הזו. אולי משום מה כל הפשיטות לוו בערפל סמיך ולא טיבעי לעונה שהקטין את הראות ומנע שימוש בתותחים?

BluePrint

New member
עדיין לא ירדת לסוף דעתי.

אני מדבר על קסם שקיים, אבל מאד "lo-tech" ביחס לקסם המוכר לנו ממו"ד. ובנוסף, זו מיומנות מאד מורכבת וכרוכה בעלויות גבוהות, מה שהופך אותה לנדירה מאד ולא נגישה לרוב האנשים. אני חושב על קסם שיהיה נגיש לדמויות, בערך כמו שטלסקופ האבל נגיש בשבילך.

DIDGIN

New member
אז אתה תציע משהו

שמאפשר פשיטות של ספינות ללא נשק חם על ספינות עם נשק חם, שמהן רק מעטים חזרו לספר. אני עדיין חושב שהקטע עם הערפל יכול להתאים אולי יש שמועות על קרן אגדית שמחרידה מפלצות ים ממקום מושבן להשתלט על ספינות?

BluePrint

New member
לא צריך, אתה הצעת כבר.

אבל ההצעה שלך קצת "overkill" על הרעיון שלי. נשק חם זה לא AK-47 וMagnum 44, נשק חם זה מוסקטים ותותחים שצריכים להטען דרך לוע הקנה. (יריה אחת כל... 23 שניות לחיילים ממש מהירים) זה נשק חם בו אתה משתמש פעם בודדת בתחילת הקרב לפני שאתה שולף את החרב, או שומר את היריה למקרה חרום. אני מזכיר שוב: "קסם יקר, מסובך, נדיר, ולא ישיר. ללא מערבולת רוח, פיצוצי עשן, או אורות מבזיקים. קסם שמתגנב עליך בלי שתרגיש. (משום מה נדמה לי שעדיין חסר לך "Y" ברקע של אותם "פושטים")

DIDGIN

New member
אוקיי

כמו שאמרתי, חבל הארץ הידוע כharlaw הדרדר לברבריות. אחד מהלוחמים שלהם עבר התגלות. באו אליו רוחותיהם של גיבורי העבר של הרלו, שנקטלו כולם על ידי מוסקטים ותותחים. הם ביקשו ממנו לנקום את נקמתם. הוא אסף מאות אנשים והם יצאו שוב לפשיטות. הפעם הם השתמשו בכל מיני טקטיקות והסחות דעת שמטרתן לצמצם את היתרון שיש לאוייב עליהם בזכות אבק השריפה (הסחות דעת באמצעות ספינות ריקות, תקיפת ספינות בזמן שהן צדות יצורים גדולים כמו לוויתנים, התגנבות בלילות ובערפל עם מפרשים שחורים). משום מה, תנאי מזג האוויר מרבים לנטות לטובתם, והרוחות לימדו אותה להכין את המישחה שדיברת עליה. חלק מן הפשיטות נעשו על ספינות מלחמה שהפליגו לבדן. בפשיטות כאלו הם בדרך כלל הותירו אחריהם את הספינה, כשכל אמצעי הלחימה הקשורים באבק שירפה הרוסים ומושחתים וגופותיהן של המתפעלים מושחתות גם הן, או לחילופין כבלו את כל אנשי הצוות לספינה, ריכזו את כל אבק השריפה במקום אחד, ופוצצו אותה לחתיכות. בקרבות שהתנהלו לפני כיבוש הספינה שיעור התקלות והמיקרים בהם הקליע מתפוצץ בבית הבליעה של הנשק היו מעל הממוצע.

BluePrint

New member
שיפור ניכר...

עכשיו כשיש לנו "Y", אפשר להתחיל לנבוח. (how) מצביא "בעל חזון" זה נהדר. רוחות יכולות להיות הפרעה נפשית, להופיע באמצעות חומרי הזיה... או להיות להיות רוחות אמיתיות. (אם כבר "וודו", אז למה לא רפאים וזומבים?) והפרטים הטכניים... -להתקיף ציידי לוויתנים זו לא חוכמה. הסיכוי שלקפטן בלבד יהיה מוסקט או אקדח הוא קטן מאד. -להשחית תותחים זו משימה בלתי אפשרים לאנשים שתיארת. תותח הוא מאות קילוגרמים של ברזל יצוק, והאפשרות היחידה להרוס אותו שלא בדרך בה נוצר, היא להפעילו. וזה, הרי נוגד את עקרונותיהם. (לעקם מוסקט או למעוך קנה אקדח אפשר עם קצת כוח ונקודת משען) כל שאר הדברים... כנראה שרק קשה לי אם סגנון הכתיבה שלך. "פוף" יש להם משחת ריפוי. "פוף" יש להם קסם קילקול תותחים. (על תקיפות בערפל זה מובן, מחכים לערפל) אבל את הפרט הכי חשוב שכחת: איך האנשים האלו מתקשרים לסיכסוך שכתבתי? לא שאני מתנגד שתכתוב עלילה לא קשורה המתרחשת במקום אחר בעולם, אבל אם אתה רוצה לחבר את הנ"ל למייבוסה-אורליאון-מלהאטיה, עליך לשים את העם הזה קרוב גאוגרפית לשלושה.

DIDGIN

New member
אז במקום

הם מגלגלים את התותחים לים. את הקטע עם הכבילה של אנשי הצוות ופיצוץ הספינה אני דווקא מעדיף להשאיר. זה נכון שהם רואים את זה כנשק חסר כבוד, אבל אחת המטרות של הפשיטות היא "לשכנע" את השאר לנטוש את הנשק החם. היו גם פשיטות בהם הם נתנו למי שלא תפעל תותחים ושלא היה בבעלותו מוסקט להמלט בסירת משוטים בעוד הם מפוצצים את השאר. הפיצוץ נועד על מנת להראות את הצד השלילי והמסוכן באבק השריפה. הפשיטות החלו על ספינות לא חמושות והיו יותר כמו פשיטות "רגילות". כשהמלהאטים (ההתקפות התרכזו בעיקר בהם, שכן הם המציאו את הנשק החם) הקצו ספינות מלחמה לחקור את הנושא, הם פיתו קבוצות להתפצל במרדפים ופשטו עליהן אחת אחת. כשהמלהאטים שינו את שיטת המרדף היה כבר מאוחר מדי והם הפסיקו אם הפשיטות מהסוג הזה ועברו לפשוט על ספינות שנמצאות בדרך אל או ממצודות הים (בזמן שהרבה ספינות מלחמה היו בלב ים, מחפשות את הפושטים). הפשיטות מתקרבות לאט לאט למצודות...

DIDGIN

New member
asked and answered

הם באים מאזור בדרום או מדרום ליבשת, במרחק מהקוטב שמספיק לאקלים בסגנון דנמרק, צפון גרמניה או דרום סקנדינביה. בקשר לקשר... אני חושב שהסברתי את זה בפוסט הקודם. אולי פשוט יש נקודות שלא הבהרתי מספיק. מה לא היה מובן?

BluePrint

New member
but not clearly enough

אם הם באים מאיזור דרומי של היבשת עצמה, אז צורת היבשת תצא קעורה כמו איזור הקריביים, ואז לא נראה לי שמלהאטיה הגיעה לשם. (הם רוצים את המיצר המחבר אותם ליבשת, לא להתפזר אל שטח אדמה מרוחק אלפי קילומטרים) אבל אם הם מדינם איים, אז יכול להיות שמלאהטיה כבשה במספר איים דרומיים לאורליון או מייבוסה (עדיין לא החלטתי מי דרומית ומי צפונית) כדי מושבות ידידותיות על נתיב השייט העוקף את המדינה העויינת. ואני רק רוצה להדגיש שוב את נושא הקסם: קסם באונשיי הוא כמו קסם כאן בכדור הארץ שלנו, עם הבדל אחד קטן: באונשיי הוא מוכח ועובד. זה לא קסם של מופעי בידור אלא קסם של "עין הרע". דמיין לעצמך מצב בו כל האמונות התפלות בעולמינו, אינן תפלות. אבל לא במובן של טקסים אישיים הגובלים בהתנהגות כפייתית כדי להמנע ממזל רע, אלא מצב בו קורה משהוא מוזר, ולהאשים את המקרה על כישוף היא תגובה מתקבלת על הדעת. (אבל כמובן שלא כל דבר זה כישוף, מכיוון שכישוף הוא נדיר כל כך) -כישוף קיים, אבל איננו כוח משפיע.

DIDGIN

New member
מדינת איים אם כך

איים קרים עם חופים מפורצים שמתאימים לנמלים שרוב שיטחם מכוסה ביערות מחטניים.

למעלה