המשחק של אנדר

arandiera

New member
המשחק של אנדר

אני תוהה אם לא פגשתי כאן מד"ב כי לא חיפשתי מספיק או כי מישהו חושב שמד"ב זה פורום אחר. כי לדעתי זה לא. בכ"א הזדמנות מעולהל המליץ בחום על "המשחק של אנדר" אורסון סקוט קארד, שמוכיח טוב מתמיד שמד"ב זו ספרות יפה וגבוהה לכל דבר. בעולם בו הבאגים מאיימים על האנושות רק ילדים מחוננים בני 6 עד 16 יכולים להציל את המצב. אני רוצה להוסיף עוד המון, אבל מתאפקת כדי לא להרוס. רק זאת, בניין דמות משכנעת, מרתקת ולעומק, כניסה לתודעה בצורה אחרת ובין השיטין אמירות פילוסופיות ופליטיות שקשה להתעלם מהן. תהנו

Rivendell

New member
כי לא חיפשת מספיק. רק אתמול שמתי

הודעה על "סולאריס". והמשחק של אנדר - לטעמי האישי - over rated. זה היה נחמד פלוס, אבל זהו. לא הצלחתי להבין למה זה נהיה כזה קאלט, ביננו, ואני זוכרת שהיו עוד כמה שהרגישו כמוני. ואם את/ה רוצה לשמוע עוד על טעמינו במד"ב, יש מאמר שלם על זה ממש כאן - מי מפחד ממדע בדיוני.

arandiera

New member
תודה../images/Emo8.gif

ודווקא בגלל זה העליתי את הנושא. נדמה לי שקוראים אותו ומפספסים. כמו הרבה יצירות אחרות. יש בו משהו שלא מצאתי עדיין. לא רק שהוא מותח ומורכב. אבל האופן בו הדמות נבנית, לכאורה ללא כניסה רצינית לתודעה ומצד שני הכניסה מאד מוצלחת. "הצל של בין" לעומת זאת הוא כשלון חרוץ, אגב. בדיוק מה שלא אמור לקרות לספרות מד"ב.

למעלה