המשחק של אנדר

roei88

New member
המשחק של אנדר

המליצו לי על הספר איך הוא לדעתכם? הגירסה העברית הורסת את הספר? איפה אפשר לקנות אותו? איך ספרי ההמשך?

Rivendell

New member
יש לי תחושה

שיסקלו אותי באבנים על מה שאני אגיד עכשיו, אבל בתור חובבת גדולה של מד"ב ופנטזיה מצאתי ש Ender´s game הוא פשוט אובר-רייטד. או במילים אחרות... כל השבחים שניתנו לו טיפה מנופחים. הוא ספר טוב, הוא ספר מעניין, והוא קריא מאוד. אבל מעבר לזה, אני לא זוכרת שהוא השאיר עלי חותם עמוק במיוחד. אני אישית קראתי אותו ואת ספר ההמשך באנגלית, פשוט משום שזו שפת האם שלי, אבל הבנתי שהתרגום לעברית מצויין. לקנות אותו אפשר כמעט בכל מקום. אני יודעת שרשת הדיונון מחזיקים אותו, ואני מניחה שגם סטימצקי.

een ogenblik

New member
לא מזמן

התנהל דיון בנושא הזה בדיוק בפורום ספרים של BSH, ואני התחלתי בדיוק באותה גישה: ספר טוב, אבל סובל מהערכת יתר. התברר שאנשים רק חיכו לפתיחה שכזו, כדי להצטרף, כך שאיני חושבת שיסקלו אותך. אז שוב, "המשחק של אנדר" הוא ספר מעניין, סוחף ומעלה שאלות רציניות, אבל הוא (לדעתי) לא ספר מופת. מכיוון שרוב הזמן איננו נתקלים בספרי מופת, אז אנדר אכן מומלץ לקריאה. הוא הספר הראשון מסדרה, או ליתר דיוק שתי סדרות. המשך אחד הוא "קול למתים", ולו יש עוד המשכים שאיני זוכרת את שמותיהם. המשך אחר הוא "הצל של אנדר", ויש הטוענים שהוא טוב יותר מהספר הראשון - אני לא קראתי אותו, אז איני יכולה לחוות דיעה. לעניות דעתי התרגומים טובים.

ציפי ג

New member
אני בטח לא אסקול אותך

אם אני אצטרך כאן לסקול כל מי שאני חלוקה עליו בספרים, יחסרו לי אבנים. לא קראתי את הספר. האם כבר ציינתי שמדע בדיוני זה לא אני? ציינתי? באמת???

הצנצנת

New member
המשחק של אנדר

מדע בידיוני הוא גם לא הסגנון שלי. למרות שאחותי קוראת ואוהבת מד"ב ופנטזיה ויש לחי מלא ספרים של זה בבית - רוב הספרים שניסיתי לקרוא בז´אנר הזה ממש לא אהבתי. אבל את "המשחק של אנדר" דווקא מאוד אהבתי. הוא מדע בידיוני אבל אין שם דגש על המדע וכל זה - אלא יותר על הדמויות והאסטרטגיות מלחמה - זה ספר מצוין וכדאי לך לנסות לקרוא אותו גם אם את לא אוהבת מד"ב.

פרמיר

New member
מד"ב זה גם לא העניין שלי, ובכל זאת,

את סדרת "אנדר" אהבתי מאוד.

Dodo28

New member
הכל עניין של טעם

המשחק של אנדר מזכיר לי את "חולית" שניהם ספרים של התחלות של סדרהץ הספר הראשון מוצלח בעליל יותר משאר הסדרה ושניהם של סופרים שנוטים להטפה... (לפחות לטעמי) ושתי הסדרות ושני הספרים מאד מפורסמים כחובה במד"ב אבל בעוד חולית שעמם אותי למוות את משחקו של אנדר קראתי בנשימה אחת (באנגלית...) אבל הרושם מתפוגג מהר וזה חבל במיוחד בספרי מדע בדיוני... אני גם נגד לדחיפת מוסר ההשכל בגרונו של הקורא דבר שהפריע לי באופן אישי שני הספרים כמו כן לדעתי הגיל בו אתה קורא את הספר משנה, אני קראתי אותו בגיל 20+ אני חושבת שהייתי יותר נהנית מהספר בגיל העשרה. אבל תזכור "על טעם וריח יש על מה להתווכח אבל לא חובה לנצח..."

למעלה