המשותף לכלם?

baryo2

New member
המשותף לכלם?

אני סתם חושב בקול רם. יש משהו משותף לכלנו? כלומר, משהו שלדעת כלם הוא שיעשה אותנו מאושרים. הרי כל אחד הוא אינדיוידואל, מה שעושה אושר לזה הוא לא מתאים לזה וכל אחד מושך לכיוון. האם יש משהו שאין עליו מחלוקת וכלם מסכימים עליו?

avitano

New member
משהו שמסכימים עליו.. :)

יש משהו אחד שכולנו מסכימים עליו, אני חושב.. זה שאנחנו בני אדם... ושאנחנו צריכים להבין את זה... ולהבין שאם ככה אנחנו יש סיבה.. אבל את הסיבה אף אחד לא יודע... או שכן.. או שלא.. או שכן.. או שלא.. קיצר.. פעם הבאה שאתה חושב בקול רם... תחשוב על שאלה אחרת.. :)

לסלי

New member
אולי..... בריאות?

נראה לי שזה משהו שכולם יסכימו עליו- אם אתה לא בריא, אתה עלול להרגיש רע (נפשית) בגלל זה. הצרה היא שלפעמים אנחנו לוקחים את הבריאות (הגופנית) כדבר מובן מאליו.......

לסלי

New member
במחשבה שנייה...

כדי להיות מאושר, אין צורך בנסיבות חיצוניות. הכל בפנים. אם תחליט שאתה מאושר, אז תהיה מאושר. הבחירה בידיך.....

baryo2

New member
ההנאה...

אני חושב שהמשותף לכלם הוא הרצון להנאה אין סופית. והמחלוקת היא מה הדרך לזה. יש המושך לפה ויש לפה. וניראה לי שבכל רמה יש קבוצה שמסכימה לאותו דבר. למשל בגיל הרך ההנאה היא ממשחק מסויים, ובגיל ההתבגרות גודל השכל ומחפשים הנאה אחרת, ובגיל יותר גבוה לפי השכל ובזיקנה לפי השכל של הזקן. כי הרי הגוף כבר לא יכול להנות, ובפתח הקבר בודאי מחפשים הנאה שתמשך בכלל בלי גוף. אך המשותף הרצון להנות....

למעלה