המשובטים

kick ass70

New member
המשובטים

זה נכון שהסטורמטרופרס הם המשובטים? אפילו כשהם מורידים את המסכה ורואים בן אדם רגיל.. אלה שבפרק 4..? מה שאני לא מבין כל כך זה איך בבת אחת פלפטין הצליח לשכנע אותם שג'דאי הם רעים והם עברו לשרת את האימפריה והדארק סייד? והמשיכו גם בפרקים הבאים..? זה שהם הפכו להיות הרבה יותר גרועים זה כבר משהו אחר

Jedi Force

New member
מטרת...

המשובטים היא להיות נאמנים לרפובליקה. פלפטין, שהוא בעצם הקנצלר של הרפבוליקה, הפעיל את פקודת 66 שאומרת שכל ג'דיי הוא האויב של הרפובליקה. המשובטים לא רואים את עצמם כאויבים של הרבפובליקה, צבא האימפריה ושהם בעצם עוזרים לסית', המשובטים רואים את עצמם כצבא שמשרת את הרפובליקה.

deddy23

New member
בפרק 2 כשאובי וואן מגיע לקאמינו

ומסבירים לו על המשובטים אז אומרים לו שהאישיות שלהם גם כן עוצבה שתהיה יותר "כנועה" יחסית למקור שממנו הם שובטו, לי לפחות זה נראה הגיוני - מבחינתם הם רואים שהם מבצעי הפקודות של המפקד העליון שלהם (פאלפטין) ושהג'דיי הם רק המפקדים בשטח ואז אם אותו מפקד אומר להם למרות במפקדי השטח שלהם הם עושים את זה - מבחינתם אין רע ואין טוב - הם פשוט ממלאים פקודות. אמנם זה ממש אבל ממש לא אותו דבר אבל "מילוי פקודות" שכזה קרה גם בהיסטוריה האנושית - וכן אני יודע, כבר במלא מקומות השוו את את האימפריה עם ה"ימח שמם" האלה...

אורי רז

New member
אני חושב שהנקודה יותר חזקה מזה

ג'אנגו פט אומר לאובי וואן שהוא נשכר לעבודה על-ידי אדם בשם טיראנוס. לקראת סוף הסרט פאלפטין מכנה את הרוזן דוקו 'לורד טיראנוס', ומנקמת הסית' ברור שדוקו חניך של פאלפטין. נראה לי מתבקש להסיק שהמשובטים עוצבו (גנטית ו\או באמונים) להיות נאמנים לפאלפטין, שהזמין את צבא המשובטים מלכתחילה. הדבר היחיד שלא מסתדר הוא שנובע מזה שדוקו היה חניך של פאלפטין הרבה לפני תחילת אימת הפאנטום - מה שאומר שפאלפטין היו שני חניכים במקביל (דוקו ודארת' מול), בעוד שיודה אומר בסוף אימת הפאנטום שהסית'ים תמיד באים בזוגות - מורה אחד עם חניך אחד.

funkey monkey

New member
הסטורם טרופרס הם לא משובטים.

בפרק 4 עד כמה שאני יודע הסטורם טרופרס (או אולי חלקם) הם אנשים רגילים. למשל האן סולו היה שם, ולוק רצה להצטרף לאקדמיה.. (האימפריאלית, מן הסתם)

tactical

New member
גם.....

קייל קאטארן היה בעבר סטורם-טרופר אם אני זוכר נכון מהמשחקים....

Darth Tomer

New member
המשובטים

הם שיבוטים של ג'אנגו פאט שמשרתים את הרפובליקה. אחרי הפיכת הרפובליקה לאימפריה, המשובטים הפכו לסטורמטרופרס אבל גוייסו גם אנשים רגילים. אני חושב שחלק מהסטורמטרופרס הם משובטים.

tactical

New member
לא....

הם לא משובטים... הם אנשים מהגלקסיה שפשוט מתגייסים לצבא האימפריה

kick ass70

New member
אז למה המשובטים נראים

בדיוק כמו הסטורמטרופרס? איפה המשובטים בכל הסיפור הזה?

KingpinEX

New member
המשובטים מתים מהר...

כמו שלוקח להם 5 שנים להגיע לבגרות (או שזה היה 10) לוקח להם כפול מזה למות... כלומר קלאון חי 20 שנה לרוב... פשוט הפסיקו לייצר אותם אחרי הקלאון ווארס כי הם לא היו נזקקים יותר.

Darth Tomer

New member
המשובטים נראים כמו סטורמטרופרס

כי הם בעצם אותו דבר. הקלונס הפכו לסטורמטרופרס כשהרפובליקה הפכה לאימפריה. המדים שלהם שינו צורה עם הזמן. כמו שאפשר לראות, המשובטים של פרק III שונים משל פרק II.

למעלה