המשבר הפרטי שלי....

שולה136

New member
המשבר הפרטי שלי....

שלום לכולם , גם אנחנו במשבר .... בני 50 , נשואים כ 15 שנה (פרק ב') ללא ילדים משותפים - לי יש 2 בנים בוגרים, שהקטן מתגורר איתנו . בעלי מסור מאוד לבית לי ולבנים ונוהג בהם כאילו היו ילדיו שלו.
לאחרונה נקלענו למצב כלכלי לא פשוט הוא פוטר מעבודתו (צימצומים) ונאלץ לעבוד בעבודות מזדמנות שאינן משקפות את היכולות שלו וכמובן השכר נמוך מאוד- (מסתבר שמאוד קשה למצוא עבודה אחרי גיל 50) . בעלי מצוברח ומתוסכל מהסיטואציה שנוצרה, הביטחון העצמי שלו בקרשים ובגלל השכר הנמוך הוא נאלץ לעבוד שעות רבות כולל סופי שבוע מה שגורם לו לעייפות כרונית נפשית ופיזית , אני מרגישה שהוא מתרחק ממני - בעבר היינו החברים הכי טובים וצלחנו בשלום משברים קשים יותר. קשה לי להגיע אליו , כשהוא כבר בבית הוא מסתגר בחדר (כבר אמרתי ...עייף ) כל דבר הכי קטן מרגיז ומקפיץ אותו - אני מצידי מנסה עד כמה שניתן להנעים לו את הזמן שהוא בבית, לבשל מאכלים שהוא אוהב, להתקרב אליו ולשכנע אותו שאני אוהבת אותו גם כפועל פשוט ולא רק כמנהל בכיר , על סקס כמובן שאין מה לדבר (כבר אמרתי עייף...) , תקופה מסויימת ניסיתי להניח לו לנפשו ולא להתעלק עליו חשבתי שאולי הוא באמת צריך את השקט אבל נוכחתי לדעת שזה רק גרם לנו להתרחק יותר ויותר . מחברים הכי טובים בעולם שמדברים על הכל ובקושי מצליחים להוריד את הידיים אחד מהשני הפכנו לכמעט 2 זרים, הוא חסר לי אני מתגעגעת אליו עד כאב. מה לדעתכם עדיף .....??? לתת לו את הזמן ולהניח לו לנפשו אולי פעם נחזור ונחדש ימינו כקדם או להמשיך להתקרצץ עליו שידבר איתי ויפרוק את התחושות שלו ( על עזרה מקצועית אין מה לדבר - הוא גאה מידי).

מריוס זכריה

Member
מנהל
כמובן שעדיף להניח לו

לא במובן של לזנוח אותו, אלא במובן של לא להיות המטפלת או התומכת שלו, או לרחם עליו, כי כל אלו הם דברים שמקטינים את הבן אדם.
&nbsp
אני מציע לך להתנהג אליו רגיל. לדבר איתו, כשהוא מוכן, לא להסתגר ממנו ולא להדיבק אליו. בקיצור, להתייחס אליו כאל אדם נורמלי שמסוגל להתמודד עם הקשיים שלו.
&nbsp
עם הזמן, יש סיכוי שהוא ימצא פתרונות יותר טובים. ויש גם סכנה שלא - אבל בכל מקרה, תפקידך הוא להמשיך להאמין בו ולא לבוא אליו מלמעלה, כאילו שהוא מסכן.
&nbsp
כמובן שאם הוא מתייעץ או מבקש עזרה - זה כבר משהו אחר. אבל כל זמן שהוא לא ביקש עזרה - מן הראוי לסמוך עליו. גם כשזה נראה לך שהוא לא מתמודד טוב. כי זה בדיוק השלב שבו אדם צריך הכי הרבה שיאמינו בו.

מעמקים39

New member
עם כל הכבוד לתסכול שלו ולעצב שלו

גם את מושפעת מהמצב וזה לא תפקידך להתחשב בו ללא גבול. נשמע שאת שלך כבר עשית והגיע הזמן שהבחור יתחשב גם בך ובקשיים שלך. את צריכה להבהיר לו שהתנהגותו אנוכית וכמובן כפוית טובה אל מול מאמצייך לנחם אותו. אין שום סיבה שתסבלי התעלמות כזאת ממנו. הבהירי לו שאת עדיין כאן וקיימת ומגיע לך אהבה ויחס של כבוד גם אם החיים קשים. אם ימשיך להתרחק למרות הידיעה שאת פגועה, קומי ועזבי אותו כי זה יראה שאהבה אין לו אלייך.

לא, את קורעת.

אחרי שהסתובבת בכל הפורומים האפשריים והרצאת את מישנתך ההזויה לגבי אהבת אמת, וכמה אהבת אמת היא משהו מלא חמלה וכבוד, וכמה אהבת אמת היא עד הסוף ובכל תנאי- ואפילו במשברים הכי עמוקים אין סוף וגבול לנתינה שאהבת אמת צריכה וחייבת לתת ובלהבלהבלה-
הנה באה אישה, אומרת שהיא רוצה לעזור לבעלה, שהיא מתגעגעת אליו וכואבת בכאבו- והנה, אין חמלה, אין כבוד, אין עזרה- הכל עף מהחלון. אם הוא, האגואיסט הנוראי שנמצא במשבר לא מסכים לקבל את תנחומיה, החוצפן, הרי שעליה לזרוק אותו מיד!
&nbsp
אמור מעתה:
אליבא דמעמקים, גבר יאהב את אישתו ללא תנאים, בכל מצב, מתוך כבוד וחמלה וללא סייגים
אישה תאהב את בעלה, נו, כשנוח לה, אם זה לא קשה מדי. ואם הוא במשבר? לא, לאהבה הזו, מסתבר, יש גבול.
&nbsp
האהבה בראי הפמיניזם הפסיכוטי
איזה קרועה.

pov2

New member
מה אתה קופץ?

שולה תומכת ועושה למען בעלה ככל יכולתה והוא במקום להעריך זאת ולהודות לה ולאהוב אותה, משיב לה רעה תחת טובה.
אם זה היחס שלו, אז שילך כבינימט.
אומרים שאדם נמדד בכוסו, כיסו וכעסו.
אם הוא היה נחמד אליה, רק כשהיו לו תנאים טובים בעבודה
וכשתנאים אלו השתנו, אז הוא נעשה קר ועצבני אליה אז ברור שאהבה אליה- אין לו.
העובדה ששולה ממשיכה לרצות בטובתו מלמדת שאהבה אליו- יש לה.
&nbsp
השאלה אם אהבה חד צצדית שכזו היא דבר הוגן.
התשובה היא לא.
&nbsp

הנטיה של קנאים לראות את העולם בשחור-לבן מגחיכה אותם

ומגחיכה את העמדות עליהם הם מגינים.
אני לא טענתי מעולם שאהבת אמת היא נטולת תנאים, ומעניקה ללא גבול ובכל מצב.
האדומה שלך עשתה זאת.
מאחר והיא תומכת באהבת אמת, בה ללא שום תנאי אתה צריך להמשיך ולתת ובכלל לא משנה מה קורה מסביב-
משעשע נורא לראות אותה מציבה תנאים לנתינה שמקורה באהבת אמת.
אבל זה בסדר-
לוגיקה מעולם לא היתה הצד החזק שלה,ומסתבר שגם שלך.
&nbsp
(בקשר לעצם התגובה שלך לשולה136- הרי זו תגובה המתאימה להלך הרוח של הפנאטים שאתה מייצגם- העולם הינו שחור או לבן. אתה טוב או רע. אם אתה טוב- אתה טוב על תנאי. אם אתה רע- אתה רע מוחלט. זו צורת חשיבה מגוחכת, בוודאי במקרה כזה.
צורת חשיבה כזו מתאימה לילד בן 15. תתבגר.)

שולה136

New member
לצערי חולקת על דעתך...

אם יש דבר אחד שאני בטוחה בו זה ש"תפקידי" הוא כן להתחשב בו ולתמוך ללא גבול ,
זוגיות טובה ויציבה נמדדת דווקא כשרע .
ההתלבטות היחידה היא איך לגרום לו להבין שאני כאן בשבילו בכל מצב ובכל רגע ,
איך לעשות את זה בדרך הכי פחות מעיקה שיש ושהכי תקל עליו לעבור את התקופה הקשה .

pov2

New member
לא רק תפקידך. גם תפקידו להתחשב ולתמוך בך ללא גבול

וזוגיות טובה אכן נמדדת דווקא כשרע
והפיטורים הם דבר רע והוא היה צריך להיות טוב אלייך גם לאחריהם
ומה שקורה זה שרק את עומדת ב"התחייבות האהבה" שלכם.
השאלה היא למה להשלים עם זה?
&nbsp
אני מבין שהתשובה לכך היא שאת אוהבת אותו
אך דעי שהוא בכל אופן- נכשל באהבה אלייך.
&nbsp

nowonder

New member
יש לך פטיש ביד

ואת חושבת שכל העולם מסמר

אייבורי

New member
יש לה פטיש ביד

&nbsp
והיא חושבת שכל העולם גברים מניאקים שצריך להכות להם בראש.

Cade Foster

New member
יש לה פטיש ביד

וצריך לקחת לה אותו לפני שהיא תשבור לעצמה את הראש, המצב מספיק גרוע כבר עכשיו

pov2

New member
אין פלא שמחבלים כמוך ירצו לקחת לה את הפטיש.

ומה שגרוע במצב כרגע, זה שהראש שלך עדיין שלם.
&nbsp

pov2

New member
ועל כך נאמר: אין חכם כבעל נסיון (חכמה, במקרה זה)

אלא שלך, כגבר, אין נסיון עם פגיעתם הרעה של הגברים ולכן אתה ממשיך להתהלך בתחושה שהכל סבבה.
&nbsp

סטנגה Joe

New member
לתקשר

למצוא את הדרך לתקשר איתו ללא יצירת המתח.
אולי יש לכם חבר/ה שקרובים אליו ובעזרתם ניתן להתקרב אליו?
אולי לעשות דברים יחד שיזכירון את העבר המוצלח.
לא לוותר.

מצב מסובך

ולמען האמת, ממש לא קל.
העובדה שפוטר, וגם לא הצליח למצוא עבודה שתתאים לכישוריו- ובנוסף הירידה בהכנסה והעייפות הפיזית משפיעים רבות גם על הדימוי העצמי שלו וגם כנראה בחששות על איך שאת והסביבה תופסים אותו.
זה משבר שלא קל להתאושש ממנו, ויש כאלו שלא ממש מצליחים.
עצתי אלייך-
תני לו את כל ההרגשה שהוא עדיין הגבר שלך, בן זוגך ואהובך (כפי שאת עושה)- אך תני לו גם את הספייס שהוא צריך. הבהירי לו שאת כאן עבורו, ונסי מדי פעם לגשש בעדינות אם הוא מוכן/רוצה/צריך לדבר ולפרוק.
חוץ מזה, ולחשוק שיניים ולשמש כסלע היציב בחייו- אני לא חושב שיש מה לעשות (בהנחה והוא לא מסכים/יכול/רוצה ללכת לטיפול)

שולה136

New member
הוא באמת הגבר גבר שלי!!!!

לא צריכה להתאמץ כדי להראות לו את זה ...
פניתי לכאן כי כבר ניסית את כל השיטות - גם האינטואיציה שלי אמרה לי לתת את הספייס
אבל אני חשה שהדרך הזאת רק מרחיקה בינינו.
להתקרצץ ולהתעלק זה לא אני .... אבל רק כך אני מצליחה "לחלוב" ממנו רסיסי חיים
ולעיתים רחוקית אפילו לשמח אותו במקצת .

שולה136

New member
אני עובדת

ולאור המצב שנוצר גם אני לקחתי על עצמי לעבוד שעות נוספות ע"מ להגדיל את ההכנסות.
ברוך השם כלכלית מתחילים להתאושש ליישר קו עם רמת ההכנסה הקודמת - רק שצריך
להכפיל את שעות העבודה ע"מ להגיע לאותו שכר .
המוזר הוא שאני דווקא שמחה שלמרות הקושי אנחנו מצליחים להמשיך ולשרוד כלכלית ....
מסתכלת על חצי הכוס המלאה שהנה מצאנו לנו את מקורות ההכנסה - גם אם מדובר בעבודה מתסכלת
ומנגד כל מה שהוא רואה זה את העלבון לכאורה של לחזור להיות 'פועל פשוט' .

למעלה