המרת רישיון נהיגה

michaeldom

New member
המרת רישיון נהיגה

שלום לכולם!
האם אפשרי להמיר רישיון נהיגה ישראלי לאירופאי (פולני)?
הכוונה היא ללא מעבר של מבחנים תאוריה וטסט..

אם כן מה היא הפרוצדורה?

תודה מראש!
מיכה.

forglemmigej

New member
לאיזו מדינה אתה רוצה להמיר

לכל מקום יש חוקים אחרים , יש מדינות שמאשרות המרה בלי מבחנים מעשיים ותאוריה ויש שדורשות את כל העז.

michaeldom

New member
אני בעל אזרחות פולנית

אז אני רוצה להמיר לרישיון נהיגה פולני, ואז בכל מדינה באיחוד זה תופס.
אני יודע שכל מדינה והחוקים שלה, לדוגמה ישנן מדינות שאפשר לנהוג בהן עם הרישיון הישראלי שנה מאז הכניסה למדינה, לאחר מכן יש צורך בהוצאת רישיון נהיגה מקומי.
אבל אם יש רישיון נהיגה של מדינה באיחוד אז בכל מדינה שבאיחוד הוא תופס ללא הגבלת זמן.
מתוך העובדה הזו אני מעוניין להמיר את הרישיון הישראלי לרישיון פולני.

יש למישהו ניסיון עם זה? האם זה אפשרי בכלל?

יעלי9

New member
אתה מתכוון להשתקע באירופה, או להיות תייר

החוקים שציינת הם לתושבים. אם אתה מתכוון לטייל במדינות שונות באירופה כשאתה תושב ישראלי אז אין צורך להמיר.

elley

New member
אם להשתקע, אז זה תלוי איפה

בגרמניה אפשר להמיר רישיון ישראלי בלי בעיה, בבריטניה ידרשו ממך לעבור מבחן תיאוריה פלוס טסט בכל מקרה. ככה שזה מאד תלוי באיזו מדינה אתה משתקע, ומה החוקים המקומיים שם בנושא.

elley

New member
וגם

גם גרת בגרמניה והמרת לרישיון גרמני, נאמר, ואז עברת לבריטניה, תצטרך לעבור טסט פלוס תיאוריה, כי את מבחן הנהיגה המקורי עשית מחוץ לאיחוד, ולבריטים זה משנה. אז שוב, תלוי איפה אתה רוצה להשתקע.

michaeldom

New member
תודה על התשובות! אבל כנסו

על השאלה ששאלתי לא הצלחתי לקבל תשובה.. :)
אני יודע שכל מדינה והחוקים שלה. זה מובן וברור.
הקטע הוא שאם יש לך רישיון של מדינה חברת האיחוד האירופאי אז זה לא משנה לשאר המדינות שחברות באיחוד, ואפשר לנהוג בהן ללא הגבלת זמן וכו'.
השאלה היא האם אפשר להמיר רשיון נהיגה ישראלי לרשיון נהיגה פולני?
האם אני כאזרח פולני ראשיי/זכאי לקבל רישיון נהיגה פולני מבלי לעבור מבחנים כל שהם, אלא רק מתוך הצגת רישיון נהיגה ישראלי?

שוב תודה לעונים!
שבת שלום!!

elley

New member
לא בדיוק

בחלק מהמדינות, כמו גרמניה, אין בעיה להמיר את הרשיון הישראלי למקומי, וזה יספיק לנצח.
במדינות אחרות, כמו בריטניה, הם לא מסתכלים על הרישיון הנוכחי אלא על היכן נעשה הטסט שבזכותו נתקבל הרישיון - אם המבחן נעשה בתחומי האיחוד - אין בעיה. אם המבחן נעשה מחוץ לאיחוד (גם אם אתה מגיע עם רישיון שהומר לכזה של אחת ממדינות האיחוד) - תצטרך לעשות הכל מחדש, בתוך שנה מהמעבר לבריטניה.

לגבי רישיון פולני - אין קשר בין אזרחות לבין רישיון נהיגה. את הרישיון תיאלץ להמיר לרישיון של המדינה אליה תהגר, ואז החוקים של המדינה הספציפית הם שיקבעו אם תצטרך גם מבחנים מקומיים או שלא. אם תהגר לפולין, חוקי המדינה הזו יקבעו לגבי המרה. אם תהגר למדינה אחרת, החוקים *שלה* יקבעו. בכל מקרה, אין קשר בין אזרחות לזכאות לרישיון נהיגה.

מקוה שיותר ברור עכשיו.

forglemmigej

New member
מה שהיא אמרה

זכות התנועה החופשית באיחוד לחבריו אין להבינה ליטרלי כנהיגה גם, זהו יותר חוק שמאפשר להתישב בכל מדינה בלי שום בעיות אבל רשיון נהיגה אינו כלול בכך, בלי שום רצון להעליב כי גם אני מאותה תפוצה, נהגי משאיות פולנים אלוהים תשמור איך שהם נוהגים ,הרבה תאונות שנהרגו בהם רוכבי אופניים בממלכה הקטנה היו מעורבים בהם אותם נהגים מורשה מצד שני התברר שגם רוכבי האפניים דברו בפלפון בזמן הרכיבה ..

michaeldom

New member
אכן קצת ברור יותר

אני חשבתי על להגר למדינה אחרת שהיא לא פולין, ובירור שעשיתי עולה כי הרישיון הישראלי טוב בה לשנה, לאחר שנה חובה לעבור טסט ותאוריה וכו'.
יחד עם זאת אני יודע שבעלי רשיון ממדינות האיחור יכולים לנהוג במדינה ללא הגבלת זמן עם הרשיון מהדינה שממנה הגיעו.
מכאן אני שואל האם אפשר להמיר את הרשיון הישראלי לפולני ובכך לחסוך בעוד כשנה את תהליך ההוצאה מחדש.

winterhude

New member
כפי שכבר הסבירו לך - זה בלתי אפשרי

המרת רשיון נעשית במדינה בה אתה חי, העובדה שיש לך אזרחות פולנית לא משנה. במקרה שלך, כרגע מרכז חייך בארץ, רק מהגרים יכולים להמיר את רשיונם במדינה אליה היגרו (ובה יש להם תעודת תושב, או תעודת זהות במידה ומדובר במדינת אזרחותם). אם אתה גר בגרמניה, אז לא משנה אם יש לך אזרחות גרמנית, פולנית או ישראלית - אם הרשיון שלך הוא ישראלי תוכל להמיר אותו לגרמני. אם אתה גר בארץ, לא תוכל להמיר את הרשיון לגרמני גם אם ברשותך אזרחות גרמנית. אותו כנ"ל לגבי פולין. בכל אופן, כרגע רשיון אירופאי שהומר מרשיון שמקורו מחוץ לאיחוד, תופס במלואו רק במדינה שלרשיונה הוא הומר (מדינת המגורים הנוכחית). במדינת איחוד אחרת תוקפו של הרשיון מוגבל, ז"א שאם אתה מהגר בשנית עליך לבדוק את החוק המקומי לגבי המרה נוספת הרשיון שלך. אומרים שזה הולך להשתנות, אבל כרגע זה המצב.

למעלה