המרת סרט בפורמט ISO

hagrisha

New member
המרת סרט בפורמט ISO

יש ברשותי קובץ ISO של סרט תלת מימד (קובץ גדול של כ 40 גיגה) ,הטלויזיה שלי תלת מימד תומכת בקבצים SBS.יש לי תוכנה (Format Factory) שממירה קבצי ISO ל קבצים של MKV אבל היא לא יודעת להמיר ISO תלת מימד לקובץ MKV SBS.אולי יש למישהו המלצה בשבילי?

גיליום

New member
קובץ ISO אינו קובץ וידאו אלא קובץ "אימאג'"

קובץ ISO הוא מה שנקרא קובץ Image, כלומר הוא קובץ שמכיל קבצים אחרים ושומר את כולם בדיוק באופן בו היו מאורגנים במקור (אותם תיקיות ואותה היררכייה כמו במקום המקורי בו היו הקבצים). היתרון בשיטה זו הוא שכל הקבצים נשמרים יחד בקובץ יחיד ובדרך-כלל גם מופעל מנגנון כיווץ מסוים, כך שנפח הקובץ ISO, קטן מסכום הנפחים של הקבצים המוכלים בו. שיטה זו מקלה על העברת אוסף קבצים דרך מדיית אחסון (דיסקים, דיסק-און-קי וכדומה), על העברת קבצים דרך האינטרנט וגם על שכפול דיסקים (כי כאמור ההיררכיה נשמרת במדויק, אז ניתן להפוך דיסק לקובץ ISO יחיד ואח"כ לצרוב דיסק זהה למקור, מתוך קובץ ה-ISO).

ולאחר שעברנו את הרקע התאורטי, נעבור לחלק המעשי.
עליך "לחלץ" את קובץ/קבצי הסרט שמוכל בתוך ה-ISO ולצרוב אותם לדיסק.
רוב תוכנות הצריבה הפופולריות (כגון: Nero, CDBurnerXP, Imgburn ועוד), יודעות לקבל קובץ ISO, "לפתוח" אותו ולצרוב ממנו דיסק שמכיל את כל הקבצים שב-ISO. (הערה: לא כל התוכנות שהוזכרו חינמיות).
אז אתה יכול לצרוב את ה-ISO לדיסק ואז לנגן אותו ב-DVD (בהנחה שהפורמט של הקבצים בתוך ה-ISO מתאים לניגון ב-DVD) ואתה יכול גם לחלץ את הקבצים הרלוונטים מתוך ה-ISO ולשמור אותם לכל התקן זיכרון שהטלוויזיה שלך מקבלת (דיסק-און-קי?), בעזרת תוכנות חינמיות שונות, כגון 7zip ואחרות (לא מצליח להיזכר בנוספות כרגע, אבל חיפוש בגוגל יביא תוצאות).

בברכה,
גיליום

hagrisha

New member
תודה,אבל כנראה לא הבנתה את הבעיה שלי...

אני יודעה איך להפוך ISO לקובץ MKV! אני צריך להפוך ISO שהוא סרט תלת מימד לקובץ MKV SBS (זה הפורמט המקובל לצפיה בטלויזיות תלת מימד!) את זה אני מחפש איך עושים.

גיליום

New member
תקרא בבקשה שוב את התשובה שלי...

כתבת "אני צריך להפוך ISO שהוא סרט תלת מימד לקובץ MKV SBS". כתבתי לך בתשובה הקודמת (אולי זה לא הובן לגמרי?..) שקובץ ISO כלל אינו קובץ סרט! הוא קובץ שמכיל קבצים אחרים (שייתכן שהם קובץ סרט).
לפיכך, אם אתה יודע שה-ISO מכיל קובץ סרט ואתה רוצה להמיר את הסרט הזה למשהו אחר, אתה צריך ראשית "לחלץ" את הסרט מתוך ה-ISO כך שיעמוד בזכות עצמו (קובץ נפרד) ואז תמיר אותו לאיזה פורמט שאתה רוצה, בעזרת תוכנה מתאימה (אם תגיד באיזה פורמט הסרט לאחר שאתה מוציא אותו מתוך ה-ISO, נוכל להגיד לך איך להמיר אותו למשהו אחר).

בברכה,
גיליום

תשובת המשך

קובץ ה-ISO שיש לך מכיל, ככל הנראה, קבצים שונים (אולי תיקיות) שבתוכן נמצא סרט התלת-מימד שלך.
כמו שאמר לך גיליום, אתה צריך להוציא את הקבצים הללו מתוך קובץ ה-ISO (שכרגע משמש בתור "קובץ מעבר", אם אפשר לקרוא לזה ככה, שמאגד את כל התוכן ב"קופסה" אחת). אחרי שהתוכן יהיה בפניך, תוכל לעשות איתו מה שאתה רוצה.
יכול להיות שהתוכן כבר מוכן לצפייה, בסיומת המקובלת לסרטי תלת-מימד, ויכול להיות שתצטרך להמיר אותו עם התוכנה שציינת שאתה משתמש בשביל ההמרה.

hagrisha

New member
טוב אז כך...

לצורך פתיחת קבצי ISO אני משתמש בכונן וירטואלי שיצרתי עם ALCOHOL 120% בתוך ISO קיימים מספר קבצי וידיאו בפורמט TS.הקבצים לא SBS הם קבצי וידיאו בפורמט 3D (כאשר רואים אותם רואים תמונה מתושתשת).
הקבצים ברזולוציה גבוהה 1080P .סך גודל הקבצים כ 40 גיגה!!!
אני מעוניין להפוך אותם לקובץ MKV SBS.

hagrisha

New member
אם זה עוזר הנה נתונים של קובץ ISO

DISC INFO:

Disc Title: JOHNCARTER
Disc Size: 46,221,373,846 bytes
Protection: AACS
BD-Java: Yes
Extras: Blu-ray 3D
BDInfo: 0.5.6

PLAYLIST REPORT:

Name: 00800.MPLS
Length: 2:12:01 (h:m:s)
Size: 30,753,355,776 bytes
Total Bitrate: 31.06 Mbps

VIDEO:
MPEG-4 AVC Video 22300 kbps 1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

AUDIO:
DTS-HD Master Audio English 5340 kbps 7.1 / 48 kHz / 5340 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)
Dolby Digital Audio French 640 kbps 5.1 / 48 kHz / 640 kbps
Dolby Digital Audio Spanish 640 kbps 5.1 / 48 kHz / 640 kbps
Dolby Digital Audio English 320 kbps 2.0 / 48 kHz / 320 kbps / Dolby Surround

SUBTITLES:
Presentation Graphics English 25.261 kbps
Presentation Graphics English 0.583 kbps
Presentation Graphics French 22.408 kbps
Presentation Graphics French 0.672 kbps
Presentation Graphics Spanish 20.922 kbps
Presentation Graphics Spanish 0.693 kbps

גיליום

New member
כנראה שאין כאן שאלו שמשתמשים ב-SBS..

3D זו טכנולוגיה פחות נפוצה מ-2D (הסרטים הרגילים) ולכן כנראה שאין כאן מי שמבין בהמרות מהסוג שאתה מחפש..
בזמן שאתה ממתין לתשובה (אולי בכל זאת מישהו יודע, אבל לא יצא לו להכנס לפורום ביומיים האחרונים), אני ממליץ לך לחפש גם בפורומים בחו"ל (באנגלית). זה פחות נוח מלקרוא בעברית, אבל מגדיל את הסיכוי למצוא תשובה..

בברכה,
גיליום

למעלה