המרת מסד נתונים ל SQL

עמרי1

New member
המרת מסד נתונים ל SQL

מסד נתונים ACCESS. יש לי אתר פרטי שמאוחסן בחברה לאחסון אתרים. החיבור למסד הנתונים (אקסס 2000) החל לקרוס והמליצו לי לעבור ל SQL. האתר בנוי ב ASP וכיום מתחבר למסד הנתונים דרך ODBC וקובץ נתונים של ACCESS 2000. (בעזרת DSN) יש באפשרותי לשכור שטח ב SQL סרבר נפרד באותה החברה אך רציתי לדעת מספר שאלות : מבחינת הקוד יש צורך בשינוי כלשהו ? (או שאני משנה רק בהגדרות ה DSN שזה SQL) ? שאלה שניה, האם המסד ב SQL בנוי כמו באקסס ? כלומר יש לי קובץ נתונים ואני יכול לערוך אותו עם תוכנה? או איך בדיוק זה עובד?? האם יש אפשרות להשתמש בקובץ MDB שלי ולהכניס אותו ל SQL SERVER ? או שאני חייב להמיר אותו ויותר לא אוכל להשתמש ב ACCESS כדי לבצע תיקונים במסד הנתונים. סליחה על הבורות בנושא אני מתחיל. אם יש צורך בכלים כלשהם (לדוגמא כלי כמו ACCESS כדי לערוך את קובץ הנתונים) מה המחיר ? בברכה, עמרי.

adamli

New member
ההבדלים.

אין בעיה להייבא מתוך ה-SQL SERVER את קובץ ה-MDB הישן שלך. אתה גם תלמד תוך זמן קצר מאוד כיצד לשלוט במסד נתונים - זה דומה מאוד לאקסס. אחרי הכל זה עדיין מיקרוספט האהובה עלינו
חוץ מהשינוי ב-DSN יש עוד כמה דברים קטנים שצריך לוודא והם: - שדות עם מספור אוטומטי יש לעשות שיהיו מספר אוטומטי מחדש. - אל שדות תאריךשעה מתייחסים באופן שונה מ-ACCESS. - אם השתמשך בערך ברירת מחדל בשדות מסויימים - תוודא את זה לאחר הייבוא. בטח יש עוד דברים שלא שמתי לב אליהם... בכל מקרה, זה לא בעיות רציניות ומה שבטוח - זה שווה את זה! אז בהצלחה במעבר

אלי_פ

New member
איך יוצרים מספור אוטומטי ב SQL SERV

אני עושה המרה מאקסס ל SQL איך יוצרים מספור אוטומטי?

adamli

New member
Identity

אתה קובע את השדה כמספר ב-IDENTITY מסמן "כן" ונותן לו SEED של 1 (המספר בו הוא יגדל בכל רשומה)

עמרי1

New member
מה עושים כאשר השרת הוא מרוחק

ואין לי את הכלים ? - באופן כללי איך עובד העסק יש לי ספריה בשרת ואליה אני מעלה קובץ נתונים ? תודה על התשובות הקודמות, עמרי.

לא...

יש לך "שטח אכסון" ב-SQLSRV. כבר אין לך תיקיה בה אתה מאכסן את קובץ ה-MDB, ויכול להוריד אותו כשבא לך... כדי לעבוד עם SQLSRV אתה חייב את התוכנה כדי לתקשר עם ה-SQLSRV שמותקן על השרת שלך ובו אתה מאכסן את הנתונים. גם כדי להמיר קובץ MDB לדיבי ב-SQLSRV, אתה חייב לעבוד מול התוכנה.

[ורק הערה קטנה]

רוב חברות האכסון דורשות SQLSRV עם רשיון... הם לא ישחזרו/ימירו קבצים שתשלח להם...

עמרי1

New member
ילדה בלבן -

תודה על התשובה, אני גם צריך SQL SERVER ?? יש להם שרת שלהם והם מוכרים לי שטח עליו, שאלתי היא מה אני צריך (איזה כלים) כדי לערוך את הנתונים ? (להוסיף טבלאות, שדות וכו´) אם את\ה יודע\ת מחירים נא פרט\י. תודה! עמרי.

rmarko

New member
טוב..

sqlsrv הציגה בפני המתשמש המרוחק דווקא אפשרויות ליצירת טבלאות וניהול מסדים די מתקדמות - אתה יכול להשתמש בפקודות של create table, drop table, alter table ממש בלי בעיה (דבר שאי אפשר להגיד על אקסס), וכל מיני שטויות. כמובן שעדיף לך לעבוד דרך מסוף sqlsrv משל עצמך, אבל אם זה לא אפשרי אז אתה יכול לעשות (בליווי של הרבה עצבים ושיערות מרוטות) הכל דרך משפטי sql... לא יודע לגבי ייבוא של קבצי mdb, אם זה באמת אפשרי דרך תחביר sql. מקסימום שלך את הקובץ לסרבר אדמין שלך.

עמרי1

New member
לסיכום,

האם יש תוכנה שיודעת להתחבר לשרת SQL מחובר ומאפשרת לבצע את כל הפעולות (הוספת טבלה, עריכה, העתקה וכו´) מרחוק ? (אם כן מה המחיר) מה דעתכם על הספר של הוד עמי (SQL) וספר ה ASP (החדש - בכריכה הקשה) תודה לכל העונים! עמרי.

neatsun

New member
access 2000

יכולה לשמש כ front-end מצוין ל sql server. אני למשל עובדת כך כמעט כל הזמן, למרות שהשרת שלי מקומי, ויש לי גישה מלאה ל MMC (כלי הניהול המובנה של sql server ), פשוט מעדיפה את הממשק של access. אין לי נסיון עם חיבור של access 2000 לשרת מרוחק, ויכול להיות שזה לא עובד, אבל, שווה לנסות. לפי ההגיון שלי זה דווקא כן צריך לעבוד :)

זה יעבוד... אבל...

עם מגבלות קשות. אקסס יודע לעבוד עם טבלאות מקושרות, שזה אומר בעצם שחייבת להיות טבלה קיימת על ה-SQLSRV כדי שתוכלי לקשר אליה את אקסס ורק אז תוכלי לעבוד איתה. זה גם אומר שלא תוכלי לערוך בה שדות וכיו"ב... שלא לדבר על ליצור טבלה חדשה. כל חבילת תוכנה של SQLSRV מגיעה עם ערכת כלים לצד הלקוח (Client-Side Tools - זה שמם בהתקנה), בין הכלים האלה ניתן למצוא את ה-Enterprise Manager המעולה... שיודע לבצע את כל פעולות התחזוקה המורכבות והפשוטות כאחת. והכל בממשק מאוד פשוט (כמעט כמו אקסס 2000) ומוכר.

neatsun

New member
אז ככה...

קודם כל, בוודאי שאני יודעת ומשתמשת ב Enterprize Manager (שבעצם מתבסס על MMC), כפי שהזכרתי. אבל העליתי את האפשרות לעבוד עם access כ front-end מכיון שלשואל אין sql server והוא רוצה לעבוד עם ה DB שעל השרת עליו הוא מאכסן. לגבי האפשרויות של access כמימשק ל sql server...ההגבלות שתיארת לא קיימות. אתה יכול להתחבר ל database קיים ולבצע עליו מיגוון פעולות, כגון - פתיחת טבלה, מחיקת טבלה, design לטבלה ועריכת נתונים בטבלה. לפעמים אני אפילו כותבת את ה stored procedures באמצעות המימשק של access. Enterprize Manager, כבודו במקומו מונח, ויש פעולות שלגביהן הוא האפשרות האופטימאלית, אבל access 2000 מהווה תחליף מכובד ויעיל, במיוחד בנסיבות שהשאלה המקורית העלתה.

למעלה