שלום, אני אמור לקבל סכום של 30 אלף לירה סטרלינג מחו"ל (חלק מסכום לרכישת דירה), אני יודע שב CHANGE PLACE שיש ברחוב מקבלים שער טוב יותר מאשר שער המרה בבנק. השאלה האם יש דרך להמיר את זה ב CHANGE PLACE ? האם המקומות האלו בטוחים לסכומים גדולים? האם יש דרך אחרת לעשות את זה?
כמו כלל פורקס להצע עיסקה הפוכה ולהמיר אותה לשקל (לקבל 15% ) בונוס לסחור על הבנוס ולנסות להרוויח ובסוף למשוך את הכסף בשקלים באופן כללי כסף שמיועד לדירה אם התשלום בשקלים יש להחזיק את הכסף בשקלים ואם התשלום הוא בדולרים יש להחזיק את הכסף בדולרים לא מהמרים על כסף של דירה מחזוקים אותו back to back
את הכסף אני מקבל בהעברה בנקאית, אני ממש לא רוצה להמר אוו לשחק עם הכסף, חצישהימים אחר שהכסף נכנס לבנק אניצריך לפדות אותו לשקלים ולשלם אותו על הדירה. מה שאניכן רוצהזה לקבל את שער החליפין הגבוהה ביותר...
תבצע את ההעברה לחשבון הזה. כאשר תמיר אותו לשקלים זה יהיה לפי שער העברות והמחאות שהוא השער הגבוה ביותר שתקבל בבנק.זה הכי בטוח והכי נקי. בשוק השחור, האפור, החרדי, אולי תוכל לקבל יותר אבל עם סיכון .
תבצע עסקה טלפונית מול חדר עסקאות של אחד מבתי ההשקעות שעוסקים בזה (הראל, מיטב ומגדל למיטב ידיעתי מבצעים המרות כאלה). אתה סוגר מחיר בטלפון ומבצע את ההמרה באמצעות העברה כספית מותנית של המט"ח לחשבון בית ההשקעות כאשר הם מעבירים לך את הכסף בש"ח. השער שתקבל שם יהיה טוב יותר משמעותית מזה של הבנק או של צ'יינג'. בהחלט לא הייתי מתקרב לצ'יינג' עם עסקה כזו.