המרת הפחד באהבה

המרת הפחד באהבה

כיצד אני יכול להמיר את הבסיס לפעולות שלי מפחד לאהבה? למשל: אני רוצה להיות בריא, אני מפחד, והפחד הזה כולא אותי, כואב לי, מכווץ אותי רגשית וגופנית... ואני מרגיש שאני יכול לעשות את אותן הפעולות (להיות בריא, לפרוח) גם מתוך אהבה, מזינה, מכילה, מודעת, רפויה, נעימה... כיצד להעצים את התהליך?

מניח שקיימים אלפי טכניקות לעשות את מה שאתה

שואל. ואז אחרי שנים של עבודה שהבסיס שלה זה "אהבה" במקום "פחד" שום תשאל שאלה דומה. הבסיס לפעולות שלך אמור להיות מודעות למוות ולא כל מיני דברים סובייאקיטיבים כאלו ואחרים. אגב, בלי פחד לעולם לא תלמד כלום... זאת הסיבה שאתה רוצה "להמיר" אותו?

מה זאת אומרת

"הבסיס לפעולות שלך אמור להיות מודעות למוות"? זה לא ברור לי... איזה איכות יש למניע הזה "מודעות למוות"? ומדוע הוא עדיף? אם אפשר הרחבה בבקשה...

רציתי להרחיב....

אבל כנראה ה"חוסר רצינות" שלי מנעה ממך לשמוע.... מודעות למוות זה הוודאות היחידה ביקום, זה אבן יסוד של צעידה בדרך עם לב... מה עוד אני יכול להוסיף על גבי דפי פורום?

wolfbrother27

New member
אחי היקר

אני דווקא חושב שהרצון שלך להמיר את הפחד לאהבה הוא נהדר. הפחד והספק לא בהכרח מניעים אותנו כי אם מונעים מאיתנו לפעול בצורה נקיה. כאשר אנו פועלים מתחושת פחד אנו עלולים למעוד וליפול או לא להתקדם כלל. האהבה אליה מומלץ לשאוף הינה אהבה חסרת גבולות וחסרת תנאים לכל הסובב אותנו, כאשר אנו פועלים מתוך האהבה הזו אנו עושים זאת בקבלה מלאה של מה שצריך להעשות, ואם זה אומר שעלינו לחבק את הפחד עצמו באהבה ולקבל אותו אז כך נעשה. גם האדם האמיץ ביותר חש בפחד, הוא פשוט עושה את הצעד שמעביר אותו הלאה. בפעם הבאה שתחוש שהפחד מונע ממך מלהתקדם, עצום את עינייך למספר רגעים, תרגיש את מחסום הפחד, גע בו, ותנסה למצוא את האור הפנימי, האהבה היקומית שנמצאת בכל אחד מאיתנו, תן לה לעטוף אותך ולמלא אותך, ואז פסע דרך מחסום הפחד בחיוך.

רשף כשף

New member
לפעמים פחד זה טוב

ממליצה לך לפתח שיטה משלך לזהות פחד שמגן עלייך לעומת פחד שמכשיל אותך.

מפחד ../images/Emo5.gif לאהבה ../images/Emo23.gif

בדרך כלל היחס של אנשים אל פחדיהם הוא הדחקה, כעס שיש להם אותם או ניסיון להעיף אותם. במקום לפחד מהפחד אפשר לאפשר לעצמנו לחוש את הפחד בגוף, להכיל אותו ואז לשחרר אותו מתוך אמון בעצמנו וביקום. הפחד אינו אויב אלא הוא בסך הכל מנסה להגן עליך מפני אפשרות מסוימת. כשאנו משתמשים בפחד אנו מנסים למנוע מציאות מסוימת וכאשר אנו משתמשים באהבה אנו מנסים ליצור מציאות מסוימת שאנו מעוניינים בה. הימנעות מול יצירה. 1) קבל את הפחדים. ממש תרגיש אותם בגוף. רק אחרי שתכיל אותם, תרשה לעצמך להרגיש אותם - תוכל לעבור לעבוד דרך אהבה. אם אתה נאבק אם משהו ולא מכיל אותו, הוא צובר אנרגיה. 2) תראה את השירות שהפחד נתן לך עד כה. הוא ניסה לשמור עליך מפני מצב שתהיה לא בריא. 3) תראה את האהבה למה שאתה רוצה ליצור -> אהבה למצב שאני בריא (במקום פחד שלא אהיה בריא) 4) תבחר בליצור את הבריאות דרך אהבה 5) ביום-יום תתמקד באהבה למצב שאני בריא (כשאתה רואה בדמיונך את המצב הזה) 6) כשהפחד עולה, תכיל אותו. תרגיש אותו בגוף. ואז אתה יכול להגיד בקול "אהבה למצב שאני בריא" ותתמקד בזה. ותפעל בהתאם כמובן. תשפר את בריאותך מתוך אהבה. תראה איזה הנחיות אתה מקבל שאין בהן פחד.

למעלה