המרת/החלפה תוכנה

המרת/החלפה תוכנה

אני ערכתי שרשרת משפחתית על תוכנה של דורותרי. כפי שידוע לי כאשר רוצים להוציא "מפה" צריך להדפיס הכל על דפים רגילים ולאחר מכן לעשות לגו כלומר לחבר את הדפים ולאחר מכן להשלים את הקווים. לתוכנה יש סיומית של DTE . האם מי שהוא באם קיימת תוכנה אחרת על מנת שניתן יהיה להפיק את השרשרת על נייר ארוך ורציף. או תוכנה שניתן להמר אותה לתוכנת מסיומת DTE ל -TIF על מנת להוציא את הפה בקלות. יכול להיות במקרים מסויימים שהוצאת "תפה" ברציך יהיה יותר זול מאשר על דפים רגילים. אולי צריך ללחוץ על דורותרי לשנות את התוכנה שלהם או שימצאו תוכנת העברה

מעבר מתכנה לתכנה

המעבר נעשה על ידי פורמט שהוא כמעט אוניברסלי בשם גֶדקום GEDCOM בדורוטרי אתה לוחץ על FILES ושם על GEDCOM ואח"כ EXPORT. אם העץ שלך מכיל שמות ומקומות בעברית יש קצת בעיה. בדורוטרי יתנו לך הדרכה טובה באימייל אם יתקל בקשיים.

תשובה לחנה ודני

את מתכוונת להעתיק חלק מהעץ ל"מקום אחר" אבל בכל מקרה תצטרכי להדפיס בסוף של דבר על דפים קטנים . אני רוצה להדפיס הכל בדף A0 כמקשה אחת את כל המפה. לדברי דורותי הם ממלצים על תוכנה נוספת PDF995 אך לערי רוב המקומות לא רוצים להתעסק עם זה כי באחד השלבים את צריך לקבוע את גודל המפה ביחס לדפים קטינים וזה גורם להם לבלבול מיותר ולכן הם לא מוכנים להדפיס ישירות. הם כן מוכנים שתביאי להם מפה מוכנה והם יסקרו אותה ואז העלות הכספית היא גדולה. בעתיד מה יקרה באם תרצי מפה קטנה יותר תצטרכי להדפיס אותה ולעשות לגו. לכן לדעתי צריך ללחוץ על דורותי שיעשו משהוא לטובת העניין.

yehudad

New member
אם אני מבין נכון אתה מחפש פתרון

להדפסה של עץ המשפחה כמקשה אחת. הפתרון הוא כמובן מורכב. קשה להדפיס עץ גדול בדף קטן ותהא התוכנה אשר תהא. לא ניסיתי להדפיס מדורותרי, אבל ייתכן שהפתרון שלהם (הדפסה באמצעות תוכנת PDF995) הוא פתרון ישים למה שאתה צריך. ל-GenoPro יש פתרון להדפסה על דף אחד גדול כפי שתיאר ארנון כאן בעבר. ניתן לשלוט בכמות הדפים עליהם מודפס העץ - כמו שמתואר כאן. אם כל זה לא מספק, הרי שיש לה אפשרות ליצור קובץ תמונה של העץ (קובץ MetaFile אותו ניתן להמיר לכל פורמט אחר, כולל TIF) שאותו ניתן להדפיס. אני מניח שיכולת כזו קיימת גם בתוכנות אחרות באופן זה או אחר.

הדפסה

אני קראתי והבנתי מארנון שלא ניתן להדפיס כזה דבר בבית. אני עובד בתוכנה של דורותרי ולכן הוא ממליץ לשמור את הקובץ ב - PDF אבל בכמה מקומות שהייתי הם היו מוכנים לעשות לי את זה על נייר ארוך ולדבריהם הם לא עובדים עם התוכנות האלה כיום כי הם קצת ישנות ומורכבות כאשר ה - TIF הם דגם חדש יותר יוותר קל ןמהיר יותר. אני גם מבין שלא כל פעם צריך להדפיס את כל התרשים אבל לפעמים צריך. אני בדרך כלל מוציא את התרשים בחתיכות . הבעיה היא שלי אומנם שאני עובד עם דורותי אבך אולי צריך ללחוץ עליהם שישפרו את התוכנה ושינסו להביא את זה לאופציה נוספת שרצה בשוק ולא רק על דפים רגילים.

yehudad

New member
אכן - לא ניתן להדפיס כזה דבר בבית

מאחר ומדובר במכונות דפוס מתקדמות שמן הסתם איש לא מחזיק בבית. אתה יכול לנסות ולפנות לדורותרי עם הבקשה שלך. לא תמיד ישנה האפשרות לבצע את זה. זה מאוד תלוי באפשרויות של כלי התוכנה שאיתו פותחה דורותרי. בכל מקרה תמיד קיימת האופציה לעבור לתוכנה אחרת שכן מאפשרת לך את זה, ואפילו זה רק לצורך ההעברה לפורמט של TIFF.

אולי כדאי לנצל את ההזדמנות הזו

(חוץ מאשר להגיד שלום ושהיה נפלא
) כדי לבקש מכולם לנסות ולברר בסביבתם ובקרב מיודעיהם - היכן ניתן בארץ להדפיס עצי משפחה על נייר-ארוך-כנדרש בפלוטר, באיזה פורמט מקבל בית העסק את הקובץ, מהי איכות התוצאה, ומהי העלות המשוערת. אם למי מחברי הפורום יש מידע שכזה מנסיונו - אשמח אם תביאו אותו כאן, אחרי שעבר "סינון" להורדת הרמה הפרסומית שלו למינימום. בתי העסק הללו תמיד יוכלו לפרסם עצמם במדור "לוחות" של הפורום. ארנון

אנחנו מסרנו את ניירת דורותרי

לגרפיקאית שעשתה עבודה יוצאת מהכלל. הכל היה פשוט, בהיר, נקי, כל אחד זיהה עצמו בכנס ואת ה"ענפים" שלו ושל הקרובים והן של הרחוקים. הצורה הייתה של מעין "חנוכיה - עץ" ועל הענפים שמות בני המשפחה. העבודה לקחה לה כשבועיים! נייר ארוך נוסף ערכנו וצילמנו בבית דפוס, לקח ממש 15 - 20 דקות לנייר. חוזרת לגרפיקאית - איני יודעת באיזו תוכנה השתמשה, אך היא שלחה לי לבדוק מס' פעמים, דרך הדוא"ל. ולבסוף שלחה את הנייר הארוך לבית דפוס "מקצועי" העוסק בין היתר בשילוט גדול, אשר עפ"י בקשתה/בקשתנו עבד על האילן וערך אותו למימדים שבקשנו לכנס :ש שלושה מטר רוחב ואורך 1.5 מ'. בנוסף בקשנו הדפסה לנייר יפה לבני המשפחה שחפצו לקחת הבייתה בגודל קטן יותר. כך הייתה מזכרת לכל אחד מהכנס והאילן נמצא כמעט בכל בית. בנוסף מי שרצה שלחתי לו בדוא"ל את האילן. בהכנת הכנס יש עלויות וכל משפחה/בן משפחה שלמו דיפרנציאלי עבור העלויות בין היתר הללו. אוכל - כולנו הכנו! מי שרוצה בשמחה אמסור את שם הגרפיקאית ופרטים אחרים במסר. בהצלחה! לאה

גודל המפה

השאלה היא מה גודל המפה שלך עם תמונות או בלי תמונות. למשל אצלי המפות עם תמונות מ - 60 ס"מ והגודה ביותר 16.5 מטר.

eyholla

Member
הדפסה

היות ורוב המדפסות הביתיות המקובלות כיום מדפיסות רק גליונות A4 חתוכים יש צורך לפנות למדפיסים מקצועיים. כמעט בכל מכון העתקות/ צילום מסמכים יש כיום פלוטר גדול שתפקידו להדפיס שרטוטים גדולים. הדבר משמש את רוב המשרדים ההנדסיים, כך שניתן בהוצאה לא גדולה להדפיס גליונות גדולים, וגם בצבע. רוב הפלוטרים מקבלים סוגי מסמכים רבים: PDF, PLT וכד' הם פורמטים מקובלים. רצוי לשאול את מפעילי המכון לגבי הפורמט המתאים לפלוטר הספציפי שלהם. לי יש בבית מדפסת רחבה שמסוגלת להדפיס על נייר רציף, בשנים האחרונות שימושה היחיד הוא להוצאת עצי משפחה. תוכנת BK תומכת בהדפסה רחבה וארוכה וע"י כך הדפסתי עצים בשטח של מס' מ"ר. איל

הדפסה

איל אני הבנתי אותך מאד ואני מבין גם שניתן להדפיס אצץ בתי דפוס או מכוני גרפיקה אך הבעיה של היא שהעץ המצא אצלי בתוכרנת דורותרי בסיומת DTE ואילו במקומות אחרים כפי שתה מציין השאלה שלי אית אפשר לתרם להמר מהתוכנה שלי לאחת מהתוכות שלי (אגב לי יש כרגע שרשרת של 10.5 מ' ללא לתמונות ואם הוסיף תמונות זה יהיה 16.5 מ') לכן אורך העץ הוא משמנה כרע השאלה היא מתרגמים או מהמרים מהתוכנה הזו לאחרת תודה בכל אופן ויום נעים

למעלה