המרענן הרשמי של הקיץ

דקל נור*

Well-known member
אני גדלתי על "גיל". קשה לקרוא לו מעדן חלב אבל זה היה מרווה בקיץ. נשאב בכמה שלוקים גדולים. מתישהו לפני כמה שנים הוציאה תנובה את גירסת הבטעמים. משום מה ניתן למצוא אותו רק בסופרים של דוסים. הוא מתוק אך לא יותר מדי כמו הדני או הדניאלה. מרענן. זול. אולי רבע ממחירו של מילקי. אולי זו הסיבה שהוא לא נמכר בחלק מהרשתות. כי הרווח קטן. יש גם בטעם וניל, אבל הוא לא מוצלח כמו הבטעם תות. מיותר לציין שאין בו פרומיל תות ועדיין הוא בנבחרת הקיץ שלי.
אני אפילו נענית לבקשה שעל האריזה.
מה מאכל הקיץ המועדף שלכם?

קבצים מצורפים

• 20260614_175911.jpg
    5.7 MB · צפיות: 7

סופהו 1

Well-known member
אני גדלתי על "גיל". קשה לקרוא לו מעדן חלב אבל זה היה מרווה בקיץ. נשאב בכמה שלוקים גדולים. מתישהו לפני כמה שנים הוציאה תנובה את גירסת הבטעמים. משום מה ניתן למצוא אותו רק בסופרים של דוסים. הוא מתוק אך לא יותר מדי כמו הדני או הדניאלה. מרענן. זול. אולי רבע ממחירו של מילקי. אולי זו הסיבה שהוא לא נמכר בחלק מהרשתות. כי הרווח קטן. יש גם בטעם וניל, אבל הוא לא מוצלח כמו הבטעם תות. מיותר לציין שאין בו פרומיל תות ועדיין הוא בנבחרת הקיץ שלי.
אני אפילו נענית לבקשה שעל האריזה.
מה מאכל הקיץ המועדף שלכם?
בעיני, או לחיכי, אשל היה טעים יותר ולשתיה היה ריויון.

רוויון קרטון 1 ליטר – משק החלב 18

יוגורט עדיף. ככה, חמוץ, ללא תוספות.

אם אני צריכה לבחור מה מאכל הקיץ? קשה, קשה.
נשארתי נאמנה למה שגדל בחצר, בבית ילדותי : ענבים לבנים קטנים/ מוסקט, אפרסק לבן, שזיף סנטה רוזה, מנגו.
חבל שאין לאף אחד מהפירות של היום, הטעם של פעם.

ולשאלתה של צליליתה- קפה קר ומר.

.

נערך לאחרונה ב:

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בעיני, או לחיכי, אשל היה טעים יותר ולשתיה היה ריויון.

רוויון קרטון 1 ליטר – משק החלב 18

יוגורט עדיף. ככה, חמוץ, ללא תוספות.

אם אני צריכה לבחור מה מאכל הקיץ? קשה, קשה.
נשארתי נאמנה למה שגדל בחצר, בבית ילדותי : ענבים לבנים קטנים/ מוסקט, אפרסק לבן, שזיף סנטה רוזה, מנגו.
חבל שאין לאף אחד מהפירות של היום, הטעם של פעם.

ולשאלתה של צליליתה- קפה קר ומר.

.
המשקה שלי לקיץ (בעצם לכל השנה) הוא איירן.

חצי יוגורט (מהמיכלים של 3ל') וחצי מים קרים, מלח, פפ"ש ושפריץ מיץ לימון.

אפשר להוסיף גם כמה טיפות טבסקו וקצת אבקת שום.

סופהו 1

Well-known member
המשקה שלי לקיץ (בעצם לכל השנה) הוא איירן.

חצי יוגורט (מהמיכלים של 3ל') וחצי מים קרים, מלח, פפ"ש ושפריץ מיץ לימון.

אפשר להוסיף גם כמה טיפות טבסקו וקצת אבקת שום.
אוי, הטורקיה שאני מכירה, לא תהיה מרוצה מהאיירן שלך. האיירן "שלה" מורכב מיוגורט (רצוי תוצרת ביתית ולא דל שומן), מים (קרים מאוד), או מים וקוביות קרח, או חצי מים, חצי סודה, מלח. למעלה, חובה, הרבה קצף. (יותר סודה/ יותר הקצפה).
אם רוצים מפזרים ממש מעט עלי מנטה קצוצים דק דק.

אבל אין סיכוי שאפגוש אותה ואספר לה, אז תתפרע ושיהיה לרוויה.

נערך לאחרונה ב:

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אוי, הטורקיה שאני מכירה, לא תהיה מרוצה מהאיירן שלך. האיירן "שלה" מורכב מיוגורט (רצוי תוצרת ביתית ולא דל שומן), מים (קרים מאוד), או מים וקוביות קרח, או חצי מים, חצי סודה, מלח. למעלה, חובה, הרבה קצף. (יותר סודה/ יותר הקצפה).
אם רוצים מפזרים ממש מעט עלי מנטה קצוצים דק דק.

אבל אין סיכוי שאפגוש אותה ואספר לה, אז תתפרע ושיהיה לרוויה.
אני לא רואה את ההבדל המהותי בין האיירן שלה לשלי מלבד אולי הלימון והטבסקו. כמו כן, אני לא מבין איך מכינים יוגורט עם אחוז שומן גבוה בבית. אני רוכש יוגורט במיכל עם אחוז שומן 4.5% או 6%, ואילו כשאני מכין בבית אני מקבל יוגורט של 3% בלבד, בדיוק כמו החלב ממנו הוא נוצר (מליטר חלב מקבלים ליטר יוגורט כך שאחוז השומן נשאר זהה).

סופהו 1

Well-known member
אני לא רואה את ההבדל המהותי בין האיירן שלה לשלי מלבד אולי הלימון והטבסקו. כמו כן, אני לא מבין איך מכינים יוגורט עם אחוז שומן גבוה בבית.
ו
יוגורט, מים, מלח. זהו. לא לימון, לא פלפל.

היוגורט שלה, למיטב זכרוני, מורכב מחלב מלא+ שמנת לקצפת/מתוקה שמכילה- 32%? 38% שומן?
אין לי מתכון, בטוחה שיש ברשת.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
יוגורט, מים, מלח. זהו. לא לימון, לא פלפל.

היוגורט שלה, למיטב זכרוני, מורכב מחלב מלא+ שמנת לקצפת/מתוקה שמכילה- 32%? 38% שומן?
אין לי מתכון, בטוחה שיש ברשת.
נראה לי שאין ברירה אלא להעלות אותה לפורום ולתחקר אותה.

צליליתה1

Well-known member
אבטיח!!!!!

פעם לקחתי נכד, זה שהכי הרפתקן באוכל למסעדה שווה. הוא בחר למנה ראשונה מנה שהיתה צלחת מעוצבת עם כל מיני מאבטיח . זה היה יפה והוא אמר גם טעים. תכננתי לקחת בעצמי בפעם הבאה ברם למרבה צערי המקום נסגר.

אבל יש עוד. באמת יש לי די מאכלי קיץ מועדפים מה שמאפשר לגוון ולהתחזר. (פסיפלורה מהמקפיא מישהו?)

קפה קר או תה קר?

דקל נור*

Well-known member
אבטיח!!!!!

פעם לקחתי נכד, זה שהכי הרפתקן באוכל למסעדה שווה. הוא בחר למנה ראשונה מנה שהיתה צלחת מעוצבת עם כל מיני מאבטיח . זה היה יפה והוא אמר גם טעים. תכננתי לקחת בעצמי בפעם הבאה ברם למרבה צערי המקום נסגר.

אבל יש עוד. באמת יש לי די מאכלי קיץ מועדפים מה שמאפשר לגוון ולהתחזר. (פסיפלורה מהמקפיא מישהו?)

קפה קר או תה קר?
כבר לא יכולה לעכל אבטיח..זה עולה לי. אז נהנית ממלון טוב.

קלייטון.ש

Well-known member
אה מעדנים. המקרר שלנו עמוס במעדנים מכל הסוגים. העוזרת-מנהלת משק-בית כל פעם שיוצאת לקניות שואלת אותי "אדון קלייטון מה להביא לך מהסופר? להביא לך מילקי? להביא לך דני? להביא לך קרלו?"
בהתחלה הייתי סתום והייתי אומר לה לא, אני לא אוכל דברים כאלה.
אבל בסוף הבנתי את השאלה.
ומאז אומר לה כן בטח, תביאי הכל.
ממלאת את המקרר בשפע מעדנים מכל הסוגים. אף אחד לא נוגע בזה, וכמה ימים אחרי כן מכיון שאף אחד לא נגע, היא לוקחת הכל לנכדים.
ככה כל פעם.
עכשיו גם אם היה עולה בדעתי לנסות מעדן, אני לא אעז. זה שלה. של הנכדים שלה. מי אני לקחת מעדן מפה של ילד.

למעלה