המרכז לתזונה נבונה....

המרכז לתזונה נבונה....

ניסיתי לחפש מעט מידע על המרכז, מצאתי ממש מעט אבל ייתכן ומצאנו את האור שחיפשנו בשנה האחרונה... חבורת תזונאים אשר אינם מסתמכים על מיתוסים בהרכבת תפריטים, ואף ניראה (ממעט המידע שיצא לי להיתקל) שהם ממליצים על הפחתה ואף הסרה של מזון מן החי מן התפריט! עכשיו רק צריך לנסות לאסוף עליהם מידע... הבנתי מטלי ונטע שהמנהל שלהם (מעבר להיותו נפוח טיפה) לא מוכן לנדב מידע כתוב ומנסה לגרום לכולם להגיע לקורסים שלהם (שעולים 650 ש"ח!!!) בכל אופן, מי שיודע מידע בצורה כזו או אחרת מוזמן לנדב אותו...

Neta558

New member
לא יכולת פשוט לשאול? ../images/Emo8.gif

"אלון, יש מרכז לתזונה נבונה בלה בלה בלה" ואז מגיע הקטע שלך: "מגניב, יש לך פרטים על המרכז הזה?"
02-5663523 פקס- 02-5639993 יש להם סדרת הרצאות יקרה שכזאת, הכוונה לתזונה מאוזנת, שיפור התזונה ככלי להתמודדות עם בעיות בריאותיות, יעוץ לשימוש בויטמינים, ועוד שירותים שכאלה... אתה יכול לנסות להתקשר ולשאול אם הם מועילים גם לאנשים שאין להם מאות שקלים ללמוד איך להיות בריאים...

sayv

New member
לא מכיר אבל אלא נשמע לי ממש ממש

רציני- דהיינו מידע שלא ניתן למצוא במקום אחר- מקום מצויין למציאת מידע על ויטמינים תזונה בריאות וכו' - כולל פינות לשאלות של רופאים בכל מיני תחומים- אתר טבע לייף

דורון ק

New member
ואם בטבעלייף עסקינן...

הנה מאמר בנוגע להשפעת מקורות חלבון שונים על בריאות העצם- יש לי כמה הערות לגביו, אבל לא נכנס לדקויות- בסה"כ הוא נחמד.

sayv

New member
תודה... באמת היה יותר פשוט לחפש שם

לא חשבתי על זה.....

דורון ק

New member
לא ../images/Emo8.gif

יותר פשוט לחפש כאן!- את תמיד מוזמנת לשאול פה גם.
אם היית אומרת לנו קצת על מה דיברתם שם- היינו יכולים לעזור לך יותר...פשוט קצת קשה לתת לינקים שיכול להיות לא ממש קשורים ולא יובנו כהלכה. מה קורה עם הדיון הזה ד"א? עדיין נמשך? צריכה עוד מידע?
ואם מעניין אותך לעיין במחקר שהוכברג מדבר עליו- הנה.

דורון ק

New member
ואיפה המעט מידע?

בחיפוש בנט לא מצאתי... ד"א- לא רק במרכז לתזונה נבונה ממליצים על כך- כל אנשי המקצוע מסכימים כי כחברה אנחנו אוכלים יותר מדי מוצרים מן החי ופחות מדי מזון צמחי-וממליצים להפחית את כמויות המוצרים מן החי בתזונה. ה"שיפט" בזרם הכללי בתזונה הוא בהחלט לעבר Plant Based Diets- ובצדק.

sayv

New member
שמעתי על רופא שטוען כי תזונה צמחית

מנסיונו אינה בריאה ומעוררת חוסרים- בלי בכלל להתייחס לעובדה שבקלות ניתן למלאם ע"י תזונה נכונה- פשוט קבע כאילו אין זה אפשרי - כיוון שהמטופלת הבהירה לו שאחרי 35 שנות צמחונות ממש אין סיכוי- הוא הסתפק באינפוזיות של ויטמינים. רופא שנחשב בעל שם, בעל קליניקה משגשגת.. ממש עשה לי רע לשמוע.

דורון ק

New member
זה חוסר ידע

חסר ידע? נתעדכן? נלמד? מה פתאום- נתן זריקות! זה מה שהוא מכיר כנראה. זאת הסיבה שתמיד טוב לקבל סקנד אופיניין בכל דבר הקשור לרפואה(ולא רק). אני מדבר על כך ש: -דפי המידע של ארגוני הבריאות המובילים- כגון ה-ADA למשל, מכירים בכך שתזונה צמחית מספקת את כל מרכיבי המזון החיוניים ותומכת בבריאות אופטימלית. -ע"פ המידע שמצוי בנוגע לתזונה ובריאות- רוב אנשי המקצוע ממליצים על תזונה שרובה המוחלט צמחים. וכפי שציינתי הם מכירים בכך שתזונה המורכבת רק מצמחים תומכת בבריאות אופטימלית.

tsf

New member
מאמר מוזר על חלב בטבעלייף

ליד המאמרים נגד חלב יש גם בעד חלב. מצאתי שם מאמר שמספר על איזה מזון מושלם הוא החלב. מה דעתכם על המאמר? ואיך הם מצליחים לסתור בכל מאמר את הקודם?

דורון ק

New member
למה מוזר?

האתר הוא במה לכמה כותבים אשר מן הסתם מחזיקים בדעות מנוגדות. וטוב שכך. בקשר למאמר הספציפי הזה? נו...עוד כמה מילים אשר רובן חסרות ביסוס(מעניין למה אין רפרנס?). האמת הוא מזכיר לי דפי מידע "מיושנים" שהוציאה תעשיית החלב. אני לא יודע אם לכותב יש אליהם קשר, אבל אצלי המאמר העלה כמה תהיות. בכל מקרה- גם אם מאמר מסוים לכאורה מנוסח יפה ובאופן "מדעי"- אל תבני עליו שהוא בהכרח יהיה גם נכון. תמיד תצליבי מידע ותשאפי לקבל מידע אמין ולא אינטרסנטי. יש הרבה הטעיות ואינטרסים כלכלים כאג'נדה נסתרת במאמרים שונים ברחבי הנט.

Neta558

New member
קחו בחשבון... (או בספרות)

שמנהל המרכז לתזונה נבונה, ממליץ על אכילת דגים, למשל. פרו טבעונות הם כנראה לא, צמצום מוצרים מן החי, מן הסתם כמו כל ארגון תזונה שמכבד את עצמו...

המעט מידע...

הוא מחיפוש בגוגל (ערך: "המרכז לתזונה נבונה") שהוביל אותי למתכונים למשל שמנהל המרכז נתן למתכוני חג, ובין היתר רשם שם שניתן ואף רצוי להחליף את הביצה במתכון בטופו מגורד או כדו'. והאמת שרובו משבבי מידע שטלי ונטע נתנו לי בעקבות ההרצאה שלו שהם שמעו... אה, ודורון, כשדיברתי על ארגוני תזונה התכוונתי לארגוני תזונה ישראלים... זה שארגוני תזונה בין לאומיים נוטים לכיוון של תזונה צמחית אני יודע.

דורון ק

New member
אה, את זה כבר ראיתי

חשבתי שאולי מצאת משהו אחר. לא משנה. אה, ואלון, אני יודע שאתה יודע, פשוט רשמתי את זה כי יש עוד קוראים שאולי לא יודעים אתה יודע.

למעלה