המרחב החילוני

המרחב החילוני

קו 51 בצהרי יום רגיל לגמרי, הקו שחוצה את ז'בוטינסקי. לפניי, ישובה לה קבוצת נשים חרדיות, נראות לי כקבוצת מורות לפי התיקים והקלסרים שהן נושאות, הקבוצה מפטפטת לה בניחותא בקולי קולות ומצחקקת בקול, לנגד עיני מתמרת המודעה "אזהרות חמורות לבנות ישראל", "לא תלכנה בנות ישראל בקבוצות" "לא תפטפטנה בנות ישראל בקול ברשות הרבים" "אסור לבנות ישראל לצחקק בקול ברשות הרבים" הפלא ופלא שלש עברות חמורות שהמחנכות הישובות לפניי, עוברות עליהן ללא ניד עפעף, אהה טוב, נזכרתי כאן לא בני ברק ולא ירושלים ובטח שלא בית שמש, כאן זה קו 51, קו חילוני שעובר באיזור חילוני כאן הן יכולות להשתחרר מהמועקה של הגטו החרדי והרבני בצירוף קנאים מטורפים, כמה טוב שיש עדיין חילונים במדינה, מה תעשו כשהמדינה תהפוך לאורטודוכסית? נכתב בהשראת הפוסט פיגומי החרדיות

נכון מאד

אני גרתי במתחרדים עוד לפני שנעשיתי אנוס, כאפשרות של לכתחילה. מדריך חתנים אחד אמר לי שהוא מייעץ לזוגות מיד אחרי החתונה לגור במתחרדים, לטענתו הדבר בריא לזוגיות שיש מקום ואפשרות לעשות טיולי ערב וכדו׳ בלא להיתקל במבטים ולחיות כמו בסרט כל הזמן. ואגב, כמה משכניי החרדיים הודו בפני שהם מפחדים מהיום שבו יתחרד המקום יותר מידי, מכיון שאז תיאבד להם הפרטיות והשלוה ויתחילו התככים והלחצים החברתיים ללכת לפי הנהוג אצל ׳בני תירה׳.

תלמידות שלהן

בסיטואציה דומה היו חוטפות אש והרצאות אין קץ על צניעותה והליכותיה של בת ישראל כשרה. בכללי, שמירה על המרחב החילוני אמור להיות אינטרס של הרבה חרדים אבל לא נראה לי שהם משכילים לתפוס את הענין או לפחות לעשות משהו בנידון.

למעלה