המרוקאית של היום ...

Giggle Loop

New member
המרוקאית של היום ...

אני חולה. וגם בן זוגי ת' (מה בא קודם הביצה או התרנגולת ? ). אחרי התפלדאות במיטה ואין סוף טישו ותה, החלטנו לצאת להתאוור קצת בחוץ. אמיצים שכמותנו נטולי מסכות אב"כ דהרנו ברחובות ת"א ... לאחר ניסיון בעבר להגיע ל"בארכה" ללא הצלחה, החלטנו הפעם להגיע ויהי מה. מצאנו את המקום בקלות יחסית, נכנסנו ו ... התאהבנו. המקום מעוצב בצורה יפייפה, שהצבע השליט הוא חום עץ עתיק מאסיבי. ליד כל שולחן יש כורסא מפנקת ובר גדול וקורץ. התיישבנו שנינו זה לצד זו בספה וחיכנו לתפריט. הגיעה מלצרית חיננית שהביאה לנו מנת פתיחה חלה טריה - טריה עם 3 רטבים: שום עם שמן זית, רוטב חריף, רוטב לימון. אח"כ קיבלנו על התפריט ובלי להתמהמה יותר מדיי התחלנו להזמין. לקחנו 2 עסקיות. למנה ראשונה: פטה כבד עוף עם טוסט קינמון וריבת בצל. הגיעה מנה מאוד נדיבה שהייתה טעימה להפליא. בנוסף קרפציו חצילים עם גבינת פטה, על מצע עגבניות חתוכות דק דק והמון פרסה. אממממ ... ט-ע-י-ם ! מנות עיקריות: (אני) פרוסות סינטה עם עגבניות מיובשות + שיני שום + לימון + קוסקוס עם ירקות. הגיעה מנה נאה עם ירקות אפויים: בצל לבן עם חרדל, סלק, צנון, קישוא ועוד על מצע נימוך של פירה. מנה מצויינת. ת' הזמין בקר ברוטב שורש. הגיעה מנה ענקית עם המון, המון רוטב עם עדשים,קטניות והמון ירקות מבושלים. ת' לא הצליח להשתלט על כל זה בכוחות עצמו כך ש Moon כלבנו האהוב זכה לשארית הבשר ובעיקר לעצמות העססיות שהוגשו במנה. לקינוח: אייס טחינה, חלווה עשויה מטחינה ממותקת. הוגשו לנו 3 כדורים כמו גלידה והקינוח הנ"ל היה מאוד מיוחד. בנוסף שוקולד פאדג עם שמנת חמוצה (!) שנתנה מרקם וטעם ניגודי מעניין לשוקולד. מה אוסיף ומה אומר ? הייתה ארוחה מצויינת, מלאת טעמים ועניין. כל המנות הוגשו על כלי חרסינה יפים וכל האווירה כולל המוזיקה הייתה מאוד אותנטית וכייפית. השירות היה יעיל ומצויין וכל זה במחיר של 65 ש"ח למנה לא כולל שתיה. יחד עם כוס יין ומיץ תפוזים סחוט (ויטמין C בשבילי ..) 156 ש"ח לפני שירות. בהחלט סביר. השירותים, אגב, היו יפייפים ובקלות יכולים להיכנס לסקר שלנו מלפני מס' ימים. אפלולים, פסיפס על הרצפה ובקירות, נרות והרבה מנורות מיוחדות ומראות משובצות באבנים. גישה לנכים - רק אם יקבלו עזרה לעבור את ה 3 מדרגות בכניסה. המסעדה עצמה בנויה כחלל גדול ויש הרבה מרווח בין השולחנות. לסיום - סיומת: מאוד מאוד מומלץ. "בארכה" (מסעדה מרוקאית) - אחד העם 22 תל אביב.

גידי42

New member
מסכים עם כל מילה

יצא לי פעמיים לאכול בבראכה ולא התאכזבתי כלל למרות שבערב הרבה יותר יקר שם. אגב גם בירושלים יש מסעדה מאד דומה על אותו קונצפט, דארמה. מישהוא היה? אני הייתי שם בבר מיצוה והיה מאש מאש טעים וגם העיצוב המרוקאי מאד מצא חן בעיני

תיקונון...

דארנה ולא דארמה. האחת מסעדה ירושלמית מעולה ויקרה עד זוב ארנק והשניה דמות טלויזיונית מקסימה. ועל משקל שאלתך, משיהוא כאן היה פעם במקורו ואכל אוכל מרוקאני אותנטי?

שח_מט

New member
דווקא שמעתי שהחליפו את הטבח

והם לא ברמה זהה למה שהיה שם לפני שנה-שנה וחצי. אני גם צריך לנסות. המומחה שלנו לאוכל אוריינטלי הוריד את המלצתו למסעדה. אכלת עסקית? לכן המחיר הנמוך? אני מניח שקיימת רק ב- א עד ה נכון?

liti

New member
איזו ביקורת יפה!

מאוד נהניתי לקרוא. כל הכבוד. מאחלת לך ולבן זוגך ת' (כן, אני זוכרת- עם ו' ולא עם י'...) החלמה מהירה!

B r u l e

New member
עתי קצת שונה

הייתי במסעדת בארכה אמנם לפני חצי שנה בערך, הוצאתי סכום כסף גבוה מאד והתאכזבתי מהשירות המשפיל (כן בדיוק), האוכלוסיה שמגיעה למקום (כדורגלנים עם בלונדיניות) והאוכל ברמה נמוכה מאד. מצטער.

liti

New member
שני דברים בנושא זה ../images/Emo26.gif

כבר דיברנו על כך שלא מספיק משפטים קצרים בנוסח של "השירות המשפיל". למה להשאיר אותנו במתח? נשמח לפירוט!
לפי ההבדל בין מה ש- Giggle Loop כתבה לבין מה שאתה כתבת, נראה כי חל שינוי מאוד מהותי במקום במהלך חצי השנה האחרונה (למרות שביקורת אחת לא מספיקה כדי לקבוע זאת). כולי תקווה שכך הדבר והמסעדה אכן שינתה את רמתה בנושאים שהוזכרו. ועוד משהו... למה להצטער? קורה שאחד נהנה יותר והשני פחות (או בכלל לא). אני קוראת לכולם להפסיק עם ההתנצלויות. דעות שונות הן לגיטימיות, במיוחד בפורום זה שיש לו השלכות על כיסם של אנשים. עדיף שיהיו שני ביקורת סותרות על מסעדה (אחת משבחת והשניה מזהירה) מאשר ביקורת אחת מהללת, כך שלנו כצרכנים יהיה מקסימום המידע על המסעדה.

B r u l e

New member
היי ליטי

את צודקת, הייתי צריך לפרט יותר בנוגע לשירות ולאוכל, אבל הדבר היה מזמן וממש לא רציתי לחזור אחורה בזמן להזכר בזה. בכל אופן, אם כבר שאלת, אזכיר כמה אנקדוטות: מלצר שעבר ונתקע בחבר שלי כמה פעמים (ובאמת שם לב כי הוא ממש נתקל חזק והוטה הצידה), אף לא מילה אחת של התנצלות (זה קרה פעמיים כאילו בכוונה). דבר שני- אנחנו התקוממנו על המנות הקטנות והבהחלט לא שוות מבחינת טעם ואיכות ביחס למחיר הגבוה, והמלצר אמר בזלזול כי אולי אנחנו לא "מכירים" כזה אוכל וזה "גורמה" וככה זה "גורמה", מנות קטנות בצלחות גדולות. תשובתי- עשה לי טובה... ועוד כאלה פנינים יפות.

wan

New member
את בטוחה שאכלתם במסעדה מרוקאית?

כמרוקאית( מלידה)לא זיהיתי כמעט אף אחת מן המנות כמנה מרוקאית ,מלבד המילה קוסקוס שהוזכרה. וקינמון. שזהו תבלין שנעשה בו שימוש במטבח המרוקאי. ושם המסעדה גם הוא מילה מרוקאית שפירושה ,מספיק. אם מוסיפים לבארכה מ- מבארכה אז פירושו מבורך. לא מכירה את המסעדה. אך זה לא אוכל מרוקאי בעיני. ועל פי ידיעתי. בכל אופן התיאור יפה. וגם האוכל שהוגש נישמע מאד טוב ומגרה. גם אם לא ממש אוכל מרוקאי. לדעתי ומהיכרותי את התפריט של דארנה. שפירושו - ביתנו.= הבית שלנו. האוכל יותר אוטאנטי. יום ניפלא לכולכם.

גידי42

New member
מדובר באוכל מרוקאי גורמה

יענו פיוז'ו מרוקני. ולכן זה לא דומה לאוכל בבית. אבל 2 המסעדות הנ"ל הם בהחלט מסעדות עם מטבח המושתת על אובל מרוקני רק שהם שצריכים למצא גם הצדקה למחיר שהם גובים וזה קשה כאשר מדובר ב"סתם" קוסקוס

קורותיי עם בארכה

בפעם הראשונה שניסיתי להגיע למסעדה קבענו מקומות , רצינו לאחר את השעה אך טענו שהמטבח נסגר ב- 23:00 ונאלצנו לותר ... בפעם השניה הזמנו מקומות. בשעה 19:00 (כשהמקום בוזמן ל- 21:00) התקשרו אלי לבטל את ההזמנה מאחר"ויש בעיות חשמל בגלל מזג האויר" התירוץ נשמע לי די מוזר וביקשתי מחברה שתנסה להזמין מקום . לה נאמר דבר אחר ... שיש קבוצה גדולה של אנשים שהזמנו מקומות ואז הבנתי למה ביטלו לנו באמת את ההזמנה.... בקיצור , שמעתי שהמסעדה מעולה אבל לאחר הניסיון שלי איתם לא ממש עושה לי חשק לבקר שם. מה אתם הייתם עושים???

למעלה