המרה

ELIV7854

New member
המרה

אוקי אסביר לך מה עשיתי תהייה סבלני איתי קצת קשה לי אז ככה.
נכנסתי ל-FF וסימנתי DIVIX ואישורר נפתח לי מסך ראשי בחרתי וידאו וסימנתי AVI ובנסיון השני בחרתי קובץ MP4 כמובן אישור ובחרתי את הקובץ להמרה שסיומו AVI אגב גודלו 14.7 G אישור והתחל. עם סיום ההמרה קיבלתי קובץ חדש סיומו AVI וגןדלו 1.09G צרבתי אותו לדיסק DVD-R שמתי בDVD ושום כלום לא זיהה אותו אגב במחשב זה עבד יפה כולל אאדיו.
מה עשיתי בתהליך לא בסדר ? החכם אותי בבקשה זה הפך להיות אובססיה
תודה מראש אלי

גיליום

New member
המרה עם FormatFactory

בוקר טוב,
ראשית, אני מבקש לשרשר הודעות חדשות אל הודעות קודמות, במקרה שהחדשות הן "המשך" של הקודמות. כדי לשרשר, יש ללחוץ על ההודעה כלשהי, בד"כ האחרונה (החדשה ביותר) בענף, ואז ללחוץ על "הוספת תגובה" ולכתוב כרגיל את ההודעה שלך. ההודעה החדשה תצטרף בסופן של ההודעות שמעליה וכך יווצר ענף, שמאגד את כול ההודעות שקשורות לשאלה המקורית. מבחינת הפורום, זו הדרך הנוחה ביותר לנהל דיון בנושא ספציפי.

ובקשר לשימוש ב"פורמט פאקטורי", להלן מדריך-בזק להמרה מפורמט אחד לאחר:
  • בתפריט הראשי בחר "Video" ואז את הפורמט הרצוי לפלט (למשל AVI).
  • בחלון שיפתח, לחץ על Add file, בחר את הקובץ הרצוי להמרה ולחץ OK. התוכנה תחזור לחלון הגדרות AVI.
  • לחץ על הכפתור Output Settings, יפתח חלון הגדרות קידוד.
  • בסעיף Video Encode, בחר את הערך (MPEG4 (DivX.
  • בסעיף Bitrate, בחר את הערך 1200.
  • כל מה שמסומן כ-default, תשאיר אותו כך (זה אומר שהתוכנה תשתמש בערך ברירת-מחדל, שאותו תיקח מהקובץ המקורי, לפני ההמרה).
  • בסעיף Audio Encode, בחר במקודד MP3.
  • בסעיף Sample Rate בחר default.
  • בסעיף Bitrate (שתחת Audio), בחר בערך 128.
  • השאר את כל שאר ההגדרות ללא שינוי. לחץ על OK. התוכנה תחזור לחלון AVI. לחץ שוב על OK.
  • התוכנה נמצאת עתה בחלון הראשי והתווספה שורה שמתארת את ההמרה שברצונך לבצע.
  • ישנה עמודה שנקראת Output. לחץ עם העכבר על הטקסט שמופיע בה ואז לחץ על המקש F2. עתה תוכל להכניס נתיב עם שם של הקובץ החדש שיווצר (הקובץ המומר). למשל: C:\Movie.avi. בסיום לחץ על OK.
  • בחלון הראשי, לחץ על הכפתור Start כדי להתחיל את ההמרה. יוצג בר התקדמות ובסיום התהליך, יהיה לך קובץ AVI, בשם שבחרת.
הקובץ החדש שיתקבל לאחר ההמרה, יהיה קטן משמעותית מהקבצים איתם עבדת עד כה, אך ללא פגיעה משמעותית באיכות.
צרוב את ה-AVI החדש לדיסק DVD-R ודווח, האם עובד?

בהצלחה,
גיליום

ELIV7854

New member
ביצוע ההמרה

היי גליום
כפי שכתבת ביצעתי את כל התהליך על בוריו . הקובץ אכן קטן מ- 4.1G K- ל 519MB/ העלתי את הקובץ על דיסק און קי וחיברתי ישירות לטלביזיה והוא זוהה ועלה יפפה כולל אאדיו. בנסיון השני צרבתי אותו על דיסק DVD-R באמצעות תוכנת נרו באופציה DATA DVD/ וניסיתי להפעיל אותו ב-DVD. הפעם הקובץ זוהה אומנם בגיבריש אבל לחיצה על PLAY מתקבלת הודעה CAN'T PLAY THIS OPERETIONS אותו דבר לגבי הדיסק און קיי.
ושוב אני שואל מה טעיתי והאם יתכן שיש בעיה בוידאו למרות שהוא חדש. בטוח יש משהו שאני לא רואה אותו בתהליך
תודה על הסבלנות מראש

גיליום

New member
"זוהה בגיבריש"?..

אני לא לגמרי מבין למה אתה מתכוון ב-"זוהה בגיבריש", אבל אני מנחש ששם הקובץ הוא בעברית, או בשפה אחרת שאינה אנגלית?..
הדבר הראשון שהייתי מנסה הוא לשנות את שם הקובץ לאנגלית תקנית. כלומר, הדבר הבסיסי ביותר כדי לנגן קובץ כמו שצריך, זה ששם הקובץ יופיע כמו שהוא אמור להופיע.

בברכה,
גיליום

ELIV7854

New member
המשך דו שיח בנושא המרה

גליום שלום
לדעתי אתה מפספס את העיקר שם הקובץ בגיבריש זה ל החלק החשוב ראה וקרא מה כתבתי לגבי התהליך וההודעות שקיבלתי מהדיוידי .הזיהוי בדיוידי בגיבריש אומנם חשוב אבל כמו במקרים אחרים שנבדקו זה לא הפריע להפעיל את הקובץ כראוי, בכל מקרה לא ניתן להפעיל את הקובץ, (זוהי עובדה) כראוי. אני שואל שוב בסבלנות מה אני עושה לא נכון והאם יתכן שהדיוידי שהוא חדש לא מצליח לקרוא את הדיסק למרותת שבדקתי דיסקים צרובים אחרים והוא כן קורא ראה מפרט לעיל.
אגב מאחר ואין לי דיוידי אחר באזור אין לי אפשרות לבדוק את הדיסקים השונים שצרבתי באופן ברור כדי לדעת האם הדיוידי שלי לא בסדר? מקוה בהמשך למצוא משהו אבל עדיין יש בעיה מבחינתי
תודה מראש

גיליום

New member
בוא נעשה סדר..

היי, אני מבין שאתה רוצה לפתור את העניין, אבל אתה חייב להבין שהתהליך חייב להיות מסודר ויש לשלול את "החשודים המיידיים" קודם.
לדעתך נושא הג'יבריש הוא לא חשוב, אני אומר בודאות, ייתכן שזו בעיה. לפיכך, נסה לשנות את שם הקובץ לאנגלית תקנית ועשה ניסיון נוסף.
כמו-כן, כתבת "כמו במקרים אחרים שנבדקו זה לא הפריע להפעיל את הקובץ כראוי, בכל מקרה לא ניתן להפעיל את הקובץ, (זוהי עובדה) כראוי" - אז ניתן להפעיל את הקובץ כראוי, או שלא?
בנוסף, ציינת "ראה וקרא מה כתבתי לגבי התהליך וההודעות שקיבלתי מהדיוידי". עשיתי זאת. ההודעה שהופיעה לך היא "Can't play this operations" (לפי מה שכתבת בפוסט קודם). זו בדיוק ההודעה שיכולה להופיע, במקרים ששם-הקובץ הוא בעברית, אך מערכת ההפעלה של המכשיר, אינה תומכת בשמות-קובץ בעברית..
אז לסיכום, אין די מידע כדי להעלות רעיונות חדשים להתקדמות, מלבד כך ששם-הקובץ אינו תקין. ממליץ לשנותו לשם באנגלית ולנסות שוב.
אם עדיין לא עובד, כתוב מה בדיוק עשית עד כה (איזה פורמט ואיזה קודקים השתמשת), האם וידאת שהמכשיר שלך תומך בפורמט ובקודקים הללו? איך צרבת את הקובץ? האם ניסית לנגן במחשב את הסרט מהדיסק והאם זה עובד? וכן רשום מה אתה עושה לאחר שאתה מכניס את הדיסק למכשיר DVD ומהן הודעות השגיאה ומה עושה מכשיר ה-DVD לאחר שמציג את הודעות השגיאה?

אני קצת מבולבל מכל המידע שנרשם וצריך לעשות סדר, כדי למצוא איפה הבעיה.
בברכה,
גיליום

HassiD

New member
בנוסף למה שכתב גיליום

אם לאחר שינוי שם הקובץ, המכשיר עדיין לא קורא אותו, כדאי לנסות לבצע את ההמרה לפורמת XviD. כבר נתקלתי במכשירים שמגדירים את עצמם כקוראי DivX, אבל הם בעצם קוראים XviD, שנפוץ יותר.
זה אומר שאתה עושה הכל אותו דבר בFormat-Factory, רק שאתה מחליף את:
  • בסעיף Video Encode, בחר את הערך (MPEG4 (DivX.
ל:
  • בסעיף Video Encode, בחר את הערך (MPEG4 (XviD.
שאר הדברים זהים לחלוטין.

ELIV7854

New member
תגובת המשך

תודה לך גיליום וגם לחסיד. מסתבר שהעסק הסתבל מידי לכן החלטתי להתחיל מהתחלה בהתאם להוראות שלך גיליום ולהשלים גם עם ההצעה של חסיד. לאחר שיהיו לי כל הקבצים צרובים ואחרי שאבדוק אותם בלפחות שני מכשירים שונים ( אולי הבעיה במכשיר הדיוידי) מבטיח תשובה ותגובה מסודרת על כל התהליך כדי שבסופו של דבר גם נלמד מזה משהו .
אז בינתיים תודה.

גיליום

New member

נשמח להתעדכן וכן לייעץ במקרה הצורך.
ממליץ לנסות לנגן את הדיסק עם הקובץ הצרוב קודם-כל במחשב, לפני שמנסה לנגן אותו במכשיר DVD. מכיוון שהמחשב "חזק" יותר מבחינת יכולות הניגון שלו, זה ייתן לך אינדיקציה מסוימת האם בכלל הדיסק ניתן לניגון ובהמשך, תוכל "לצמצם" את הבדיקה ולוודא שתוכן הדיסק ואופן צריבתו, מתאים גם לניגון ב-DVD.

בברכה,
גיליום

ELIV7854

New member
המשך דיון

אוקיי
ראשית תודה על הסבלנות והמאמצים הרבים.
אז ככה כמו שאמרי מחקתי הכל ועשיתי מחדש כמו שאומרים.
הקובץ המקורי הוא -AVI שגודלו 14.8 G והוא נוצר ע"י התוכנה של עריכת הסרטים STUDIO VIDEO 8 PRO.
אח"כ באמצעות FF עשיתי המרה לקבצים כדלהלן:
AVI - עם קידוד XVID
AVI עם קידוד DIVIX
וקובץ בסיום MP4' ו-MPG
את כל הקבצים צרבתי בדיסקים מסוגDVD-R 4.7GB של SILVER LINE
באמצעות תוכנת צריבה NERO באופציה DATA----- VIDEO DATA
כל הדיסקים נבדקו במחשב ועבדו מצויין.
כל הדיסקים לא עבדו במכשיר הדיוידי שי שאת הפורמט שלו שלחתי לעיל.
לקחתי את כל הדיסקים לדיוידי אחר וכך
הקבצים AVI/DIVIX/XVID/ עבדו שאר הדיסקים לא עבדו גם במכשיר אחר.
מסקנה שלי כרגעהיא שהדיוידי שלי לא קורא דיסקים צרובים בכלל
והקבצים המקודדים עובדים במכשירי דיוידי אחרים (אולי) שקוראים צרובים).
תחכים אותי מעבר למה שכתבתי אשמח לשמוע עוד חידושים.

תודה אלי

גיליום

New member
כיוונים לפתרון בעית ניגון DIVX

היי,
אני רואה מספר אפשרויות להתכנסות לפתרון:
1. ראשית, אם יש לך שמות שאינם באנגלית תקנית, שנה אותם כך שיכילו רק תווים באנגלית.
2. בזמן שאתה מבצע הגדרות לצריבת הדיסק, וודא שאתה מבצע "סגירה" של הדיסק. לרוב צריך לסמן ב-V, אפשרות שנקראית Finalize או Close Session (אני לא יודע איך זה נקרא בתוכנה Nero, אבל זה אמור להיות משהו דומה לזה).
3. לפעמים, יש מכשירי DVD ש"לא אוהבים" דיסקים צרובים מחברה מסוימת. אם יש לך דיסקים לצריבה של חברה שונה מזו שהשתמשת עד כה, עשה נסיון צריבה גם על דיסק מחברה אחרת (מקסימום בזבזת דיסק, זה עולה מספר שקלים).
4. אם יש לך אפשרות, נסה לצרוב על דיסק CD-R במקום DVD-R (ייתכן שתצטרך לייצר סרטונים קצרים יותר לצורך הניסיון, כדי שיכנסו ב-CD). אם מתנגן מה-CD-R, סימן שהבעיה היא עם המדיה DVD-R ולא עם פורמט הקידוד (AVI,DIVX).

אם תנסה את כל הדברים שהוצעו לעיל, אתה אמור לקבל תובנות לגבי פתרון הבעיה (ואולי אף לפתור אותה). אם עדיין לא מצליח, תעלה פוסט לפורום ותרשום את התוצאות של כל אחד מהסעיפים לעיל וננסה להמשיך משם.

בברכה,
גיליום

למעלה