המראה הקוונטית

morada

New member
המראה הקוונטית

כפי שהסביר קוואלסקי לדניאל בפרק 3X06 point of view, מאפשרת לעבור בין יקומים מקבילים (או מציאות מקבילה). בחירה של היקום אליו עוברים היא ע"י נגיעה ב"שלט רחוק", נגיעה עדינה תעביר ליקום דומה ממנו אנו באים ונגיעה ארוכה יותר תעביר ליקום שונה מאוד. בסוף הפרק הנ"ל כשס"ג 1 רוצים לחזור למציאות שלנו דניאל מנסה למצוא בחזרה את המציאות שממנו הם באו, חלק מהמציאויות היו שונות (הג'אפה השתלטו על הבסיס) וחלק היו כמעט זהות לחלוטין (קרטר מחכה לצוות שיחזור אבל היא לא קודמה בדרגה). מה, לדעתכם, היה קורה אילו דניאל בכל זאת בחר במציאות הלא נכונה, מציאות אשר דומה מאוד למציאות שממנו בא אבל היא לא המציאות שלו? איך אתם הייתם מרגישים אילו הייתם מגלים שאתם חיים תקופה לא קצרה במציאות ש"אינה שלכם"?

combustblemoo

New member
יכול להיות שזה מה שקרה

could come in handy למעקפים יצירתיים בעלילה : אהא! אשתו של דניאל בעצם לא מתה באמת, בגלל ש-4 העונות שראיתם מאז לא היו במציאות המקורית! מואהאהאהאהא. או משהו.

מאות על גבי מאות של אפשרויות

זה יכול לפתוח מאוד אלפי אפשרויות מוזרות, אבל אני חייבת לציין שזה נשמע בדיוק כמו גולשים בזמן. מחפשים את העולם האמיתי כשהם כל הזמן מגיעים לעולמות מקבילים מאוד דומים רק שפרט אחד או שנים שונה...

subatoi

New member
אני לא ממש זוכר

אבל אנחנו יודעים שהוא חזר לעולם ה"אמיתי"? כלומר, בלי צל צלו של ספק? אולי הוא באמת חזר לעולם ממש-ממש-ממש-ממש-ממש (אבל ממש!) דומה? אולי בפרק האחרון, בסצינה האחרונה, התמונה האחרונה של הסדרה תהיה משהו שיגרום לנו להבין "אה... עבדו עלינו כל השנים האלה?". זה בהקצנה, כמובן, אבל מי אמר שהוא *באמת* חזר למציאות שלו?

combustblemoo

New member
חוקי התסריטאיות אני מניח

זה יהיה story arc מופרך מדי ולא מהנה לצופים.

subatoi

New member
מסכים לחלוטין. זה היה רק

כדי להבהיר את הרעיון.

Hakarpad

New member
או שזה לא מתגלה ישר

כמו שהיה בפרק There but for the grace of god, או שזה לא יתגלה ואם אחד מאנשי הצוות עוד בחיים אז יווצר ה ECF = Entrophic Cascade Failure ואז יהיה ברור לכולם שזו לא אותה מציאות. הדבר בטוח יתברר תוך זמן יחסית קצר... מכיוון שחייבים להיות שינויים בין המימדים גם אם הם קטנים.

למעלה