המראה ההפוכה

murmur

New member
המראה ההפוכה

המראה אומרת לי שאני רזה, ההורים אומרים לי שאני רזה, השכנים אומרים לי שאני רזה, החברים אומרים לי שאני רזה, זרים ברחוב אומרים לי שאני רזה, ירדן אמרה לי שאני רזה, המשקל אומר לי שאני רזה, כולם אומרים לי שאני רזה. אז למה אני לא רואה את זה? למה כשאני מסתכל על עצמי כל מה שאני רואה זה את אותו הילד השמן של לפני שנתיים?

גנגי

New member
אה. זה.

כי בפנים עוד מסתתר הילד השמן. דבר איתו, שכנע אותו שאין לו מה לחפש אצלך. תהיה נחמד לעצמך ותפרגן לעצמך, אולי הוא ילך ויניח לך. זה לא קורה אינסטנט, אתה יודע.

murmur

New member
זה? נחיתה?

הילד השמן לא מקשיב, המשקל אומר 55, אבל אני עדיין רואה את ה70.. כי את ה70 לא ראיתי, אני מעולם לא ראיתי שהורדתי אותם. אנשים כל הזמן התעקשו ואמרו לי שרזיתי ואני אמרתי תודה וחשבתי שהם מנומסים וכמה נחמד להגיד לילד השמן שהוא רזה ולגרום לו להרגיש יותר טוב. ואז הגיע הגובה פתאום, והבגדים שגדולים עליי... יש לי 34 מכנסיים שמתאימות לי, כל השאר (ואני לא מדבר רק על ממש ישנים, אלא על דברים מלפני 4 חודשים) אני צריך חגורה כדי שהם לא ייפלו ממני (מחר אני סוף סוף לוקח אותם לתופרת)...

גנגי

New member
34 ?????

וואו, בנאדם, יש לך ה-מ-ו-ן מכנסיים! מתי אתה מספיק ללבוש את כולם?

murmur

New member
לשם ההדגמה, שתי תמונות

אחת מ2001 ואחת מ2003, עם אותה החולצה

כל הכבוד לך על ההתמדה!

ולמה אתה לא רואה הבדל? כי אתה מסתכל כל יום במראה וכששינוי מתרחש לאט לאט ולא בבת אחת לא תמיד שמים לב להבדל.. עדיין אתה רגיל להסתכל על העצמך במראה בתור דמות מוכרת.

De-Panther

New member
איזה שי חמודי קוצ'י מוצ'י!! דיי כבר

לשים תמונות שלך אני מתחיל לא לסבול את הקוצ'י מוצ'י שלי לא מתאים לי להגיד דברים כאלה

s h i r k u s h

New member
המראה ההפוכה...

כשאתה מסתכל במראה, אתה רואה את עצמך כמו שהיית בעבר כי עדיין לא קלטת והפנמת את העובדה שרזית. השינוי היה חיצוני ולא פנימי ועד שלא תחליט שאתה משנה את עצמך מבחינה פנימית ומתחיל לחשוב על עצמך בתור בחור נאה בהחלט (ויש לך במה להתגאות!) תרגיש תמיד שאתה מסתכל על הילד השמן.

shellyland

New member
כי הילד השמן

הרבה יותר בטוח. הוא עטוף בחומות של הגנה, שכנראה עדיין מוקדם לך לוותר עליה. למה, בעצם, זה רע שאתה עדיין רואה אותו?

niva99

New member
מה שמעורר מעט חשש כאן זה...

שזהו אחד מהסימנים של אנורקסיה נוירוזה. כשכל העולם ואישתו אומרים לך שאתה רזה-אבל משום מה נראה לך שאתה עדיין שמן.

shellyland

New member
אני מציעה להזהר עם האבחנות

מה ש-murmur מתאר היא תחושה טבעית של אנשים שמשנים את מראם באופן משמעותי.

מהכרותי השטחית עם השי והאישיות,

לא נראה לי שמדובר בהפרעה נוירוטית, אלא בסופו של דבר בדימוי עצמי שהולך איתו כבר שנים, בלי קשר למראה החיצוני הספציפי. ובינינו, רוב האנשים לא באמת רואים את עצמם באמת כמו שהם. יש המייפים, יש המגזימים, יש שממעיטים ויש שפשוט יודעים את מידת מוצלחותם ולא נעים להם לדבר על זה... בכל מקרה, ואני לא מנסה לרפות את ידיך, נראה לי ש"הילד השמן" תמיד יהיה איפשהו חלק ממך, מנצנץ ברקע ומזכיר לך נשכחות. זה היה הרי מצב שאתה בשום פנים ואופן לא רוצה לחזור אליו לעולם, מן הסתם גם לא היה לך קל חברתית, והוא תמיד יהיה הסמן שלך ל"אסור לחזור לשם". אני מכירה עשרות ואולי מאות אנשים (טוב, ברובן נשים, אבל מילא) שהיו שמנות/שמנמנות/מדושנות ורזו בצורה זו או אחרת, ועדיין, עם מידה 38-40, הן תמיד תחשובנה שרואים את השומנים. זאת לא אנורקסיה, שהרי שי וגם הן לא מחביאות ארוחות מתחת למיטה או מתחמקות מאוכל, הם פשוט מאוד מודעים למצב. אז אל תילחץ מזה, אתה בהחלט רשאי להאמין למה שאומרים לך, ובהחלט רשאי לעמוד על המשמר. אני לא הייתי נלחצת מהעובדה שאתה עדיין רואה ילד שמן במראה, כל עוד אתה לא משתמש באמצעים חריפים כדי להרזות את הילד במראה.

צימעס

New member
נשלח טרם זמנו.

שי, האם הדיאטה שלך היא בעזרת תזונאי/רופא? אם כן - תוכל להתיעץ אתם באשר ל"הרזיה נפשית" בנוסף לפיזית.

למעלה