תגובות
א. מי החברים שלי ? ב. דווקאר בנושא רבין היה הרבה בלגן, הנושא לא כוסה כמו שצריך כלל. היו אנשים שאמרו שצריך לחסל את רבין, אותם לא חקרו, ולא העמידו לדין. לעומת זאת התמקדו במדי האס אס של רבין. אפשר להאשים את מי שעשה את התמונה הזאת בטעם רע, או במעבר על החוק (לפי העלבת עובד ציבור וכו') - אבל לא נראה לי שזה מעבר על חופש הביטוי. - מי שעשה השוואה השווה את רבין להיטלר, ההשוואה מקוממת ומטומטמת, וזה הכל (כנ"ל הקריקטורה באינדמידיה - מטומטמת אבל לא יותר מכך). ג. התמקדות ראויה במדי האס אס של רבין היא בפוליטקאים ובארגונים הפוליטיים שראו ושתקו, היו בהפגנה ולא הרימו קול צעקה נגד. לא ניסו להשרגיע ולהגיד שמדובר בחילוקי דעות מדיניים, רבין לא ניסה לחסל את מדינת ישראל - ואת זה ידעו כל הפוליטקאים בימין. ד. הנושא זה אינו חל אל אינדימדיה, היות והיא אינה מפרסמת שום דבר, אלא רק מקום ציבורי שבו אנשים יכולים להביע את דעותיהם ולהביא ידיעות חדשותיות. ה. באותה מידה של הגיון , אפשר לאסור את ראש עיריית ירושלים על מה שמישהו אמר או כתב בכיכר ציון, שהרי העירייה בנתה את הכיכר הזאת, אם אינדימדיה אחרית לתוכן שנכתב בה, אולי גם העירייה אחראית לתוכן שנאמר בתחום המוניציפלי של ירושלים? ו. עורך בעיתון יוזם את התכנים שיש בעיתון שלו, ומפקח עליהם בצורה מסויימת, באינדימדיה, הפיקוח הוא מינמלי הרבה יותר. לדעתי, יש מקום לדבר כזה, היות והעיתונות הרגילה מצתנזרת יותר ויותר נושאים. ז. החוק לגבי העלבת עובד ציבור - נראה לי אידיוטי. בשם חוק כזה, אפשר לסתום פיות לכל מי שיש ביקורת על עובד ציבור. עובד ציבור צריך לדעת שהוא עלול להעלב, זה חלק מהתפקיד שלו , כמו שחלק ממנו זה הכבוד שנותנים לו. ח. גבולות חופש הביטוי. נראה לי הגיוני שצד מסויים בויכוח לא יתן מקום לזרם שכל מטרתו לחסל את אותו צד. - לכן לא הגיוני שבערוץ 7 יפרסמו כתבות שקוראות לחיסול ההתנחלויות, ולא הגיוני שהרש"פ תפרסם דברים בזכות הטרנספר או החיסול הפיזי של פלסטינים. וכו'. מצד שני , שתי הדעות האלו נראות לי בגדל סבירות, בכל מה שנוגע לחופש הביטוי , כאשר הן מובאות בקרב הציבור הישראלי. ציבור זה לדוגמא, יכול להחליט לצנזר דעות הקוראות לחסל את חופש הביטוי עצמו , כמו פאשיזם, או פודמנטליזם איסלמי או יהודי. לא דיברתי על הזכות לעשות כלום. זכותו של אדם להחליט שהוא שומע רק דעות מסוג אחד וזו גם זכותה של חברה לעשות כן - זה פשוט לא חכם.