המקופחים

melancholy man

New member
המקופחים

פעם חשבתי שמי שבאמת טוב, בסופו של דבר מצליח, אבל זה היה פעם, היום אני יודע שיש המון אומנים מעולים שלא זכו להכרה ראויה בזכות כשרונם, כתבתי 3 גירסאות שונות למאמר על כמה מהמקופחים האהובים עלי (מייקל בלומפילד, רורי גאלגר, בראיין מקלין (מ love) וכמובן ג'ף בק, שתמיד היה הגיטריסט השני הכי טוב בעולם (לא שיש הכי טוב, אבל בק הוא בטח השני, אם אתם מבינים למה אני מתכוון). המאמר שתכננתי נמחק כמה פעמים, אבל זה לא אומר שאי אפשר לעשות שרשור, אז מי המקופחים שלכם?, ולמה?

GingerBread Man

New member
יש כזה סרט של וודי אלן, לא?

על הגיטריסט השני הכי טוב בעולם. דווקא מצחיק

avivs

New member
ג'ון פול ג'ונס

רינגו סטאר אלכס לייפסון ג'ון אנטווסל

TheFly

New member
המקופח שלי

אמן מקומי מוכשר מאוד , המוסיקאי של המוסיקאים כינו אותו , מלחין בחסד ואף כותב מילים לעת מצוא , עבודתו מוערכת , אך הוא אינו מצליח לתרגם את ההערכה והכשרון לפרוטות הנדרשות - אלון אולארצ'יק.

gilgamesh

New member
נו כן,כוורנים וכאלה

חייב לציין את סנדרסון שמעולם לא זכה לכבוד הראוי לו מטעם המימסד,אמן הלחנה,נונסנס וגיטרה,יש לציין שהקולגות רוכשים לו כבוד רב(ר' תולדות המים)

gilgamesh

New member
פיזדלוך התפוז האלה

שלחתי שתי הודעות כיוון שהראשונה לא נקלטה ועכשיו פתאום היא כן מופיעה,בלאט.

pasteran

New member
יש כמה

מצטרף אליך מאוד לגבי ג'ף בק. מעניין שיש הרבה שחושבים ככה ובכל זאת הוא נשאר מספר שניים. מישהי אחרת היא ג'ניס איאן שלא ברור לי למה היא לא פרצה כמו מיטשל למרות שהקדימה אותה.

melancholy man

New member
מקופחים זה לא המילה אולי

מעניין כמה פה מכירים או זוכרים את להקת sweetwater המקסימה מפריסקו של סוף שנות השישים, להקה שאם מישהו זוכר אותה היום זה בעיקר בגלל שהם היו הראשונים להופיע בוודסטוק, אבל חוץ מזה וחוץ מזה שהייתה להם סולנית מדהימה ומקסימה: נאנסי נווינס, שבגיל 18 (אאל"ט) הייתה גם הכי צעירה על הבמה בוודסטוק. הייתה גם אחלה להקה, ששליבה פולק עם פסיכדליה והיו על גבול הפרוג ממש (בטח יחסית ללהקה אמרקאית). למרבה הצער, נווינס נפצעה בתאונת דרכים שהרסה לה את מיתרי הקול והלהקה לא הצליחה לשחזר את הצלחותיה והתפרקה שנתיים אחרי וודסטוק. מה שנשאר לנו זה אלבום אחד, מאוד מומלץ (sweetwater-sweetwater) שהוא היחיד בו ניתן לשמוע את הלהקה עם נווינס לפני התאונה ועוד שני אלבומים מעניינם אבל לא ברמה של אלבום הבכורה. למרבה הצער אף אחד מהחברים לא זכה להצלחה כלשהי אחרי הפרוק והחבורה כולה דיי נשכחה.

ד"א,

אני ממש לא מסכים על עניין הפרוג...הלחנים קליטים מאוד מאוד, אפילו יחסית לפסיכודליה...לא כל מי שמשתמש בחליל וצ'לו הופך פרוג...אם כבר- יש גוון פיוז'ני, אבל גם זה לא במיוחד

melancholy man

New member
אז ככה

קודם כל, צודק משום לא זכרתי את המאמר (ככה זה כשלא אני מעלה את המאמרים), אבל סחה... בקשר לפרוגיות, זה בהחלט לא פרוג אבל יחסית לפסיכדליה אמרקאית, זה מאוד מתקדם ועד כמה שאני זוכר שימוש בכלים קלאסיים, זה בהחלט מאפיין פרוגי. ועוד אגב, לחן קליט לא הופך שיר או יצירה ללא פרוג

לא לחן, אלא שיר...

לחנים קליטים, כמשפטים מוזיקליים ששימשו להקות רוק מתקדם במהלך שיר או בקטע מסויים- בהחלט קיים. אבל שירים שלמים שניתן להגדירם כקליטים?? זה בהחלט משהו שהפרוג הדיר רגליו ממנו במהלך השנים (היום במיוחד). לעומתם- סוויט ווטר דווקא הלחינו שירים קצרים וקליטים, אפילו מאוד. לא שזה מוריד מערכם, להיפך..אבל זה פשוט המצב. ולגבי הכלים. בכלליות, כל כלי משמש ז'אנרים רבים, שלעיתים מנותקים לחלוטין מהמוזיקה הקלאסית (ואף קודמים כרונולוגית). פולק, ג'אז, אלה רק כמה דוגמאות. כך שבאופן כללי, לא ניתן להגיד שז'אנר הוא מושפע ממוזיקה קלאסית, רק כי גם באותו הז'אנר וגם במוזיקה הקלאסית משתמשים בחליל, נניח. הדמיון צריך להיות מוזיקלי. וספציפית לגבי sweetwater הם השתמשו בצ'לו- כשנגינת הצ'לו בהחלט מזכירה את זו של הג'אז, השתמשו בחליל שבצליליו הזכיר יותר את החלילים הפולקיים מאשר אלו הקלאסיים, ובתוף קונגה, שהוא כלי שלא בדיוק משמש תזמורות סימפוניות ברחבי העולם.

melancholy man

New member
שוב

זה לא פרוג ונדמה גם שלא כתבתי בשום מקום שזה כן. אם זה לא נראה לך גם כמשהו שמזכיר או מתקרב לפרוג, סבבה, שיהיה. אני לא נכנס לדיוני ג'אנרים מתוך עקרון

טוב,נו...משהו אחר- אותה הלהקה

אתה מכיר את ההאלבום הראשון שלה (והאחרים לצורך העניין) במלואו?? ז"א, כמו שציינתי במאמר, 9 מתוך 11 השירים זמינים בדיסק (ומכאן, באינטרנט), והשניים האחרים- בלתי אפשרי למצוא באינטרנט (בדקתי), משום שלא יצאו על דיסק...אני אישית מכיר אותם כי חקרתי אתרים ומצאתי אדם שהעביר את השירים הללו לאמ.פי.3 בעצמו, בטכ' ביתית (האיכות זוועתית ברמות שלא יתוארו)...כך שאם אתה מכיר את האלבום בשלמות ישנן שתי אפשרויות: 1.יש לך את התקליט: אפשרות זו מעניינת אותי בתור חובב הלהקה..הייתי רוצה לדעת מאיפה יש לך אותו... 2.יש לך את שני השירים החסרים במחשבך, באיכות שהאוזן סובלת...במקרה זה, אשמח אם תיצור עימי קשר במסרים- אם תרצה לעזור לי ולהביא לי אותם..(זה לא נחשב גניבה, כי אין לי שום דרך אחרת להשיג את זה...זה כמו להוריד בוטלג)

melancholy man

New member
התקליט

יש לי התקליט היכן שהוא, האמת שאני כותב עליהם מזיכרון שכן לא שמעתי אותו או ראיתי את התקליט מזה כמה שנים, אם אוכל אנסה לעזור. אגב, חוקיות העניין לא קשורה לזמינות השירים בתקליט או דיסק, יותר לעניין "השימוש הסביר" כלומר, אם קניתי דיסק/תקליט/קלטת ואני נותן לאדם אחד להקליט ממנו זה שימוש סביר אם אני מפיץ אותו באינטרנט זה לא (כל זה אם זכוני אינו מטעני)

למעלה