המקום שהשכרתי הוצת ..!!

webguy

New member
המקום שהשכרתי הוצת ..!!

שלום לכולם ... הסתבכתי השכרתי נכס והוא הוצת לפני חודש ... השוכר טוען כי עלי לתקן את הנזק (נזק רב)... . ואני מנסה להפטר ממנו , הוא לא מוכן לבטל את החוזה ..!! *החוזה נערך ע"י עורך-דין(נראה לי שנפלתי גם איתו ..הסכם רשלני עם השוכר..?) * מדובר בעסק של ספא הכולל עיסויים רפואיים בלבד לדברי המשכיר .(בחוזה נכתב מטרת העסק מכון יופי בלבד ..!!) ההצתה נעשתה ע"י שפיכת חומר דליק לתוך העסק והצתה ..!! לא נדרש בחוזה ביטוח מבנה מהשוכר אלא ביטוח צד ג בלבד ..שהמשכירים ניכללים במוטבי הביטוח צד ג . מתוך ההסכם הדברים הרלוונטיים .. 1.השוכר מצהיר כי הוא מקבל את המושכר והוא מתחייב להחזיק ולשמור על המושכר ולהשתמש בו שימוש זהיר וסביר . 2.השוכר מתחייב לתקן כל נזק או קלקול שנגרם למושכר במשך תקופת השכירות שיגרמו שלא משימוש סביר ולא מבלאי טבעי . 3.השוכר יהיה אחראי לכל נזקים מכל סוג ומין שהם שיגרמו למושכר או למשכיר או לכל צד שלישי במושכר והנובעים ממעשים או מחדלים של השוכר או אורחיו או מי מטעמו . 4. על הצדדים ועל ההסכם יחולו הוראות חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה) תשל"א-1870 . 5.השוכר מתחייב לרכוש ולהחזק בתוקף ביטוח אחריות כלפי צד שלישי - ביטוח חבות השוכרת כלפי המשכירה,חברת הניהול, נציגות הבית המשותף וצד שלשי כלשהו , על פי פקודת הנזיקין (נוסח חדש ) בסכום שלא יפחת מסך שקלים השווה ל- 1,000,000 ש"ח לכל מקרה . (עלי לציין שהשוכר לדבריו "שכח " לבטח ..) 6.השוכר מתחייב כי הוא מוותר על כל טענה מכל מין וסוג שהוא בדבר דרישה לשיפוי ו/או שיבוב ו/או תיחלוף המופנת למשכיר ו/או כל הבאים מטעמו בגין נזקים אשר יגרמו לרכוש השוכר המצוי במושכר ...כולל הסיכונים הבאים ...אש , שיטפון .... פגיעה הצתתית ....!! ........ זה פחות או יותר ..השוכר גם נדרש להמציא רשיון עסק - דבר שלא עשה .. יש לציין כי השוכר שכר את העסק לפני חצי שנה ... ואחרי 5 חודשים הוא הוצת ..!! אני מודה מראש למי שיתייחס לבעיה שלי .. המשכיר אדם מוכר בציבור בלי עבר פלילי .. אבל ספא מושך אש כי ספא נקשר גם למין ע"י רבים וישחרות בניהם..(כזכור בחוזה נכתב שהמטרה מכון יופי בלבד ). בתודה מראש יצחק המודאג

webguy

New member
אז מצאתי משהו ..

במקרה של הצתה יצויין כי נהוג להבחין, מבחינת האחריות הנזיקית, בין הצתה צפוייה להצתה בלתי צפוייה. כבר נפסק כי - "בנסיבות שעל פיהן אין כל נימוק או עובדות שיצביעו על חשש כזה, אין לצפות מאדם סביר שיצפה שרכושו יוצת, ואין לומר עליו שהתרשל כשלא נטל על עצמו את המעמסה של השקעת משאבים במניעת סכנת הצתה. הטלת מעמסה כזו עליו אינה דרושה ואינה סבירה". כאשר קיים סיכון להצתה (למשל כאשר המקום הינו קזינו) או כאשר ניתן היה למנוע אותה, האחריות היא של מחזיק הנכס ממנו יצאה האש. כך, למשל, כאשר עסק מהווה מקום רגיש להצתה מכוונת בשל אחזקתו הלקויה יחוב המחזיק כלפי הניזוק בשל נזקי האש. משהוכח שהשריפה פרצה עקב הצתה, על מחזיק הנכס ממנו פרצה האש להראות שההצתה לא נגרמה עקב התרשלותו, שגרמה או תרמה לאותה הצתה. כדי להראות זאת, עליו להראות אחת מהשתיים: או שההצתה לא היתה בגדר סיכון צפוי, שאז לא היה חייב לנקוט בצעדים למניעתה; או שאם זו היתה צפויה - הוא נקט בכל האמצעים הסבירים למניעתה. מצד שני, כאשר לא ניתן היה לצפות את ההצתה או למונעה לא יחוב מחזיק הנכס על הנזקים

mol3

New member
יש עוד משהו קטן

נשאלת השאלה אם המחזיק היה נתון לאיומים, או שהיה חשש שהעסק יוצת?. אולי עצם זה שלא עשה דבר להודיע לך על כך, יש בכך משום רשלנות שלו. מכל מקום, הסעיף היחיד המתייחס להצתה, שאותו הדגשת עם סימני קריאה, מתייחס לכך שהשוכר לא יכול לבוא בטענה אם העסק הוצת. זה מעט לא קשור למקרה. מכל מקום, פנה לאלתר לעו"ד. ועוד דבר ידידי, אף חברת ביטוח לא תסכים יותר לבטח את הנכס לאחר שהוצת והשוכר עדיין שם. במקרה הטוב, יבקשוך לפנותו וישקלו את הביטוח שנה אחרי שיעזוב. אם תנסה לבטח בלי להודיע על ההצתה והמקרה יחשף אחרי הצתה נוספת, לא תזכה לפיצוי. בקיצור, פנה לעו"ד. אם היה עו"ד שניסח את החוזה האמור מטעמך, פנה אליו לקבל הבהרות הכיצד לא סתם את החור הענק הזה בחוזה.

webguy

New member
אתה צודק ...!!

אכן פניתי ל3 עורכי-דין ..!!! העורך-דין שעשה את החוזה ואני שילמתי לו ... פישל שלא הוסיף בחוזה חובה לעשות ביטוח רכוש אלא צד ג בלבד ..!! שאר 2 עורכי-הדין בכלל לא מודעים לסוגיה של הצתה ..אני הגעתי לזה בכוחות עצמי באינטרנט הם טענו שחובה עליו כמחזיק הנכס לתקן ..!! שבהרי יש שם סעיף בחוזה ביני לבין המשכיר האומר : ".השוכר מתחייב לתקן כל נזק או קלקול שנגרם למושכר במשך תקופת השכירות שיגרמו שלא משימוש סביר ולא מבלאי טבעי ." כמו כן מדובר על ספא שבאופן מעשי נעשו בה עסויים ולמעשה מדובר במכון לעסויים רפואיים ..בבקורי שם בנכוחתי הופיע שוטר והזהיר את בעל המקום לבל ינהל שם מקום לא חוקי ...מסתבר לדברי המשטרה שרוב המכריע של המקומות האילו עושים מה שנקרא הרפיה מינית . ברור שדבר כזה מושך אוייבים כמו מכון לווי ...והשאלה האם מראש יש להגדיר את המקום הזה כמסוכן ..?והאם השוכר נקט אמצעים סבירים להגן על המקום ..? בפועל כל המקום היה מעץ ..!!! לא היה מטף של כבוי אטומטי ...לא היה לחצן הזעקה לשרפה ..לא היה רשיון הפעלה מעירית-ת"א ..לא היה אישור ממכבי אש להפעיל את המקום ..לא היו מצלמות אבטחה ותאורה מסביב למקום . תוך 5 דקות נשרף המקום ...!! מכבי-אש הגיעו למקום תוך 5 דקות ויש על זה תעוד ממצלמת אבטחה בחנות רחוקה משם . סך הכל השוכרים שינו את המושכר ללא הכר והוסיפו חומרים דלקים כמו עץ שלא עבר הכנה לשרפה ..ספות ...ווילנות לא מוגני אש . ולסיום אוסיף תמונה ..מראה לא מלבב

mol3

New member
תבדוק הפרה יסדית של החוזה

חוזה חייב להיות על בסיס חוקי. אם העסק לא חוקי (לא סתם אין רישיון עסק) נשאלת השאלה האם החוזה בתוקף. מדובר פה במתן שירותי מין. אם יקבע שלא, אתה תתבע ממנו הכל. תן לעו"ד שלך לטפל בזה.

webguy

New member
הבעיה ..

אין הוכחות לשרותי מין ...בחוזה נכתב שהמקום מיועד למכון-יופי בלבד ..!! השאלה המענינית האם שרותי עיסוי חוקיים נכללים בקטגריה של מכון יופי .. בכל מקרה נשקלה אפשות לתביעה ..זו תיקח שנים שהרי החוזה מסתיים במילא עוד כ 3 שנים . אבל ... בחוזה השוכר מתחייב לעשות ביטוח צד ג שהמוטב זה אני המשכיר ...אם הביטוח יסרב לכלול ביטוח להצתה ואכן זה מה שיקרה .. אזי השוכר מפר את החוזה ..!!! האמת ..לי יש ביטוח שלי ..והוא בוטל ע"י חברת הביטוח .. ששלחו חוקר פרטי מצידם ..!!! כרגע איני מסוגל לבטח את החנות ויותר מזה את שאר המבנה שלא קשור לחנות שהוצתה שחלקים ממנו שייכים לו ..! איזה סמטוכה ניקלעתי ..מרבה רכוש מרבה דאגה ..המצחיק שמזמן רציתי להפטר ממנו ..אבל אני צריך לשלם מס של 40% למדינה ...!! מדינה זבל ..!!! משטרה לא מזיז לה ...אז יש ביטוח ..!!

webguy

New member
ועוד ..

המצחיק שסרבתי להשכיר את הנכס לאנשים שנראו לי מפוקפקים ובלי גרוש בכיס .. ואז כלכך שמחתי שהגיע אלי שוכר איש בעל-נכסים ממשפחה עשירה .. איש מוכר וידוע בעירו ...פקיד בעל עמדה בכירה בעיריה גדולה וידועה ..!!! הגיע לחוזה עם הרכב והנהג הצמוד שלו .. ועכשיו הוא מנסה להתנער מהאשמה ודורש ממני לתקן .. אין אדם שאני מכיר מהרחוב ועורכי-דין וכולל שוטרים שחושבים שהמקום באמת משמש רק לעסוי חוקי חהחה ... כולם קורצים לי שאני אומר זה כשר . יש רק דבר שיכול להציל אותי ..רעידת אדמה וטוטל-לוסט לבית ..ודובר על בית של 80 שנה .. על זה יש לי בטוח ..
ובטוח שרק מהרבית אני מסודר ...חהחה

mol3

New member
לא מובן, מתי בוטל הביטוח ?

אם לאחר הנזק, חברת הביטוח אמורה לפצות אותך. אי אפשר לבטל רטרואקטיבית. אי אפשר לדחות כיסוי אם היתה הצתה בלא שהיה ידוע לך שיש סיכון גבוה. חברת הביטוח נוטה קודם כל לדחות. מתי היה האירוע ?, האם הגשת תביעה לחברת הביטוח ?.

webguy

New member
אז ככה ..

אתה שוב צודק .. הביטוח הודיע שאכן יש ביטוח על המקרה ..אבל הודיעו לי כי בעוד 21 מרגע שליחת מכתב הביטול אלי הביטוח מתבטל ..!! כלומר הם מפחדים מהעתיד .. הודעתי להם שיחכו לראות האם השוכר נשאר או יוצא או שישימו לי הגבלה על הצתה אבל הם סרבן מדובר בהראל .. המעניין שיש לי שותפים בנכס שבוטחו ע"י מגדל ולהם בנתיים הביטוח לא בוטל... פניתי אל מגדל ואמרתי להם אתם מבטחים כבר את הנכס אז תוסיפו אותי והם סרבו ..אמרו יש הבדל בין לקוח וותיק לבין לקוח חדש .. האמת שאין עוד בכלל דו"ח משטרתי על האירוע ..באירוע היתה פצועה שאושפזה כשבוע בבית-חולים במזל גדול לא היה מדובר פה על רצח ..!! פשוט היו שם גבר ואשה במקום שישנו ...ההצתה היתה ב-5 בבוקר ..ישנו במיטה שהיתה שם במקום שהוגדר בחוזה מכון יופי ...חה חה ..פשוט המפעיל של המקום גר שם בחנות וחברתו נפגעה ..!! יש לי עכשיו ביטוח בחברה אחרת אבל דיווחתי על שרפה של קצר חשמלי ..שהרי אין עדיין דו"ח רשמי על הצתה ... ברור שאין לי בטוח על אש ..בכל מקרה חברת הביטוח החדשה חייבה אותי בצינור כבוי אש 2 אינטש ובחדרי המדרגות בארונות עם גלגלות וזרנוק ..הוצאה של 11000 שקל כפרה .. בסך הכל אני נלחם עכשיו בשותפים שלי בשוכר כל אחד בכוון שלי אני נוטה להתפשר עם השוכר ולהשתתף בשיפוץ ..לא אוהב משפטים ..השותפים מסרבים לכל פשרה עם השוכר .. בלגאן ...

mol3

New member
הקטנת ראש שרק תסבך אותך

קודם כל, אני שמח שעל ההצתה תקבל פיצוי. אז מה אכפת לך שהשוכר לא ישתתף, הרי על נזקיך תפוצה ע"י חברת הביטוח. הבעייה היא שאתה הקטנת ראש והצהרת לחברת הביטוח השנייה שהנזק הוא כתוצאה מקצר, בעוד ידוע לך ולכל העולם יחדיו, כי לא כך הדבר. עכשיו, חברת הביטוח תשלח סוקר. ע"פ רמתו המקצועית הוא גם יעלה על הסיפור. אם הוא לא יעלה על האמת, אתה תבוטח. יקחו ממך פרמייה, הכל יהיה בסדר, עד להצתה הבאה (בתקווה שלא תהיה). אבל אם תהייה, יעשו חקירה קטנה, יגיעו לאמת והתוצאה ... גם שילמת פרמייה וגם לא תקבל פיצוי. צא וחשוב על רעיון מקורי יותר. מכל מקום, לא הייתי זז בלי יעוץ משפטי צמוד בשלב זה, כולל יעוץ איך להפטר כמה שיותר מהר מהשוכר.

webguy

New member
תודה

קודם תודה לך על ההתיחסות ..!! הודעתי כבר לשוכר שאם לא יהיה לי בטוח כולל הצתה אני יעשה הכל שהוא לא יהיה שם ..!! הוא הודיע לי שהוא ידאג לבטוח כולל הצתה ..!!

mol3

New member
אל תסמוך עליו, מהסיבה הפשוטה

הוא יכול להשיג ביטוח בדרכי עורמה (מצג שווא למבטחים). וביום הדין, החברה תתנער מאחריות ואתה תישאר עם הנזק. תמשיך לטפל מול עו"ד שלך.

למעלה