המצעד

Le Fay

New member
איזו מוחצנות?

מתי התחלת להכיר את הציבור הזה? מה את יודעת עליו, ומה ידעת עליו לפני שנה? ו"המצעד בירושלים גרם למהומות והפגנות"? איך בדיוק המצעד גרם לזה? בזכות זה שהוא לא התקיים? המצעד שלא היה דפק על דלתות בגאולה והכריח אנשים לצאת להשיג חמורים, או זה באמצעות איזו תגובת שרשרת מיסטית שנסתרה רק מעֵינַי?

barr1969

New member
ולעניין חולי הסרטן והגמלאים

המסכנים האלו יארגנו מצעד ויצליחו לגייס כמה, שלושת אלפים איש? מישהו ייצא מהבית כדי לעזור להם? אלא אם כן החרדים יחרימו אותם- אז מובטחת להם הצלחה.

uri80

New member
השאלה היא איזו מדינה את רוצה לראות כאן בהמשך.

לא ממש משנה לי המצעד עצמו והאם הוא פרובוקטיבי או לא. יסלח לי קהל הקשת בענן אבל במצעד עצמו כמצעד, אין לי עניין ממשי. לעומת זאת, כאשר ישנם גורמים שעלולים למנוע באיומים את קיומו של מצעד כזה או אחר, אז זה כבר עניין שרלוונטי לא רק אליהם אלא לכל אזרח שחי במדינה הזו. היום יעצרו את החבר'ה הורודים האלה, מחר את החבר'ה הכתומים האלה מההתנחלויות שרק עושים רעש מעצבן כשמפנים אותם, אח"כ את הכחולים האלה שכל הזמן בוכים שגנבו להם את השלום מתחת לידיים, את האדומים הקומוניסטים כמובן שנעצור לפני כי ראינו איזה נזק הם עושים, את השחורים נעצור כי גם כך הם שורפים פחים כל הזמן וכך זה ממשיך. יש אמרה שיוחסה לוולטיר. אינני יודע אם הוא עצמו אמר אותה אבל היא נכונה מאד לכל תקופת זמן: "אינני מסכים עם דבריך, אך אגן עד מוות על זכותך להשמיעם". זה הכל. למעשה היא יותר מנכונה, היא קריטית.

barr1969

New member
ניטרלי ותכליתי כהרגלך

אם משני צידי הוויכוח, כל ויכוח, יהיו אנשים עם תפיסת עולם לא כוחנית כמו שהצגת, יש סיכוי שלא נצטרך למות כדי להגן על הדעות שלנו.

Le Fay

New member
הם אירגנו יותר (רק עמדו במקום ללכת).

ואם החרדים יחרימו גם אותם, לפחות תשמעי על זה.

היהודים אכן מזהמים את אירופה.

אני שונא אני אוהב אני שונא אני אוהב אני שונא אני אוהב

barr1969

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

שהחרדים הם החלק הטוב בסיפור הזה. מילה במילה. משום מה הצמדת אותי חזרה לאותו מגזר אותו עזבתי, רק בגלל שהדעה שלי אומרת שאין סיבה למסיבה, ושההומוהים הם ככל האדם שיושב בבית ולא מרוצה מהשלטון שלו. לא שרפתי פחי אשפה, לא הצפתי את הכבישים בעיר שלי בפשקיוולים, לא קראתי להם בכינויי גנאי. כולה אמרתי שהם לא המגזר היחיד המקופח במדינה, אבל היחידים שיודעים להנות מזה. עדיין לא מבינה למה כואב לך שבבני ברק שורפים התושבים את פחי האשפה של עצמם. הריח מגיע לתל אביב? אגב, את המצעד הבא של חד הוריות, אל תתני לי לפספס.

Epignosis

New member
../images/Emo45.gif

וכשיהיה לי עוד פעם כח (ומחשב) אצטרף לויכוחים מהסוג הזה.

stאסתי

New member
האמת? אני לא כלכך מבינה

אחרי שיחות רבות עם מספר די גדול של חברים קרובים מקהילת הגייז אני באמת לא מבינה (ובד"כ גם הם) למה בכלל צריך לצעוד? אם הומואים/לסביות רוצים שיקבלו אותם כשווים וזוהי בהחלט זכותם אז למה לייחד את עצמם? בשביל מה למצעוד בתור גאים? אתה רואה סטרייטים צועדים ומצהירים על זהותם המינית? הקהילה אף פעם לא תהיה שווה לכולם אם היא לא תתנהג לעצמה ככזאת. ואם כבר לצעוד, אז למה בירושלים? יש דבר כזה שנקרא לכבד אנשים אחרים. מדובר בעיר עם אוכלוסיה גדולה במיוחד של שומרי מסורת (ערבים ויהודים) בשביל מה לצעוד שם?? נכון שאני לא מסכימה עם דעתם ודרך החיים שלהם אך אני בהחלט אכבד אותם ולא אתקע להם בפנים את אורח חיי. בדיוק כמו שאני לא אלך למסגר עם מכנס קצר וגופיה.

Le Fay

New member
אז זה מה שירושלים, מסגד?

אם כך באמת הגיע הזמן להעביר משם את הכנסת, אוצר הספרים הלאומי, בית הנשיא, יד ושם, מוזיאון ישראל והאוניברסיטה העברית לתלביב. מה בכלל חשבו לעצמם אבותי המשכילים כשהקימו שם עיר חופשית מחוץ לחומות?

stאסתי

New member
נתתי את זה כדוגמא בלבד

את יכולה להגיד למה חשוב המצעד בכלל ובירושלים בפרט?

Sonic hedgehog

New member
מכיוון שהחוק עדיין לא נותן להם זכויות שוות

וירושלים היא עדיין מרכז החקיקה של המדינה

Le Fay

New member
המצעד בכלל חשוב כי:

א. הוא מאפשר לאנשים, בכללם אלה שעדיין בארון וחוששים לצאת ובכללם אלה המאיישים את המוסדות הציבוריים, לראות שגייז, לסביות וטרנסג'נדר'ס הם בני אדם כמותם, חלקם מוצלחים מאד, רבים מהם מוכרים, אחדים ידועים מאד ורובם אנשים שמתפקדים היטב בחברה על פי כל קנה מידה מקובל. ב. הוא מאפשר לגייז, לסביות וטרנסג'נדר'ס לצעוד יחד, להיווכח במו עיניהם שהם לא לבד ולא מעטים, ושהאחרים, כמותם, לא נאט-קייז'ס אלא אזרחים מהשורה, על כל קשת הגוונים המצויה בה, כולל קשי יום ומצליחים, בני נוער וקשישים, נוצרים, מוסלמים ויהודים, מכל הצבעים והמינים, ולהרגיש לשם שינוי כמו כלל, ולא כמו מיעוט החייב באפולוגטיקה. ג. הוא מאפשר ללסביות, גייז וטרנסג'נדר'ס להפגין לטובת הנושאים הבוערים על הפרק ולתבוע לעצמם שוויון זכויות. שתי המטרות הראשונות לא יוכלו להתממש אם יוּתר לגייז, לסביות וטרנסג'נדר'ס לצעוד, להפגין ולחיות בגלוי רק בתל אביב. התל אביביים כבר יודעים שהם בני אדם, והם כבר יודעים שבתל אביב לא יסקלו אותם. העניין הוא שלא רק בתל אביב יש גייז, לסביות וטרנסג'נדר'ס, אלא גם בערים אחרות; ואם לגיי מותר להיות גיי בגלוי רק בגטו שלו בתל אביב - אנחנו רחוקים שנות אור משוויון אזרחי מלא. המטרה האחרונה מחייבת לצעוד במקום בו נקבעים החוקים הנוגעים גם לגייז, לסביות וטרנסג'נדר'ס. אם הם לא יכולים לצעוד עם שלטים, בתור גייז, לסביות וטרנסג'נדר'ס, בחזית בית המחוקקים שלהם, את יכולה לקחת את המילה "דמוקרטיה" ולנגב בה, זה כמה היא שווה בנסיבות האלה. וכן - כשיפלו סטרייטים לרעה על יסוד הנטיה המינית שלהם, אני מבטיחה לך שאהיה הראשונה לארגן מצעד, שבמהלכו אבהיר מעבר לכל ספק, בכל אמצעי שיידרש, שאני סטרייטית. עד אז - יש לי את הפריבילגיה לשמור את המידע על ההעדפות שלי לעצמי. יום אחד גם לגייז תהיה הפריבילגיה הזאת. אפילו בירושלים. בינתיים אנחנו עוד לא שם. נ.ב. לפי התגובות פה אפשר לחשוב שהמתנגדים הקולניים למצעד לא יוצאים לרחוב בירושלים בפחות מחליפת שלושה חלקים.

סלסרו

New member
כמה דברים

לגבי א' - המצעד במתכונתו העכשווית (ברחבי העולם, לא יודע לגבי ירושלים) רק מדגיש עד כמה GLBT שונים משאר הציבור. אם המטרה היא להראות ש"הם בני אדם כמותם", המתכונת היתה צריכה להיות שונה לחלוטין. במתכונת העכשווית, המטרה הזו מפוספסת לחלוטין. לגבי ב' - נכון. לגבי ג' - המצעדים אינם הפגנה אלא הפנינג. סתם כך אני לא בטוח עד כמה ה"גיי אישיוז" הם אישיוז שמגיעים מצידם של הGLBT בעצמם. כמה מהם באמת רוצים להתחתן? להתברגן? להתמסד? להיות חלק מהמיינסטרים? אחוז גבוה מהם מחליף פרטנרים כל שני וחמישי. רבים מהם לועגים לממסד הנישואין ובכלל להתמסדות. לרבים מהם יש מערכות יחסים פתוחות, ובא נאמר שמונוגמיה היא לא הצד החזק של ההומואים. להומוסקסואל ממוצע יש פי כמה וכמה בני זוג מאשר סטרייט ממוצע (די שכיח שהומוסקסואל ממוצע ישכב עם מאות גברים בחייו). אחוז גבוה מהם לא בדיוק מחפש to settle down, להקים משפחה, לעבוד בעבודה אפורה רגילה ולהיות כאחד האדם. אולי בקרב הלסביות זה מצוי יותר, אבל להערכתי קיים רק באחוז נמוך בקרב ההומואים והטרנסג'נדרים. לא רק הערכתי האישית המתבססת על היכרות הקהילה ההומוסקסואלית - ישנו מחקרים המראים שבמדינות המכירות בנישואין חד מיניים, רק כ1-5% מכלל ההומוסקסואלים והלסביות התחתן. זהו אחוז נמוך מאד. אם באמת הדרישה לאישיוז הנ"ל היתה מגיעה מצידם של ההומואים, היינו רואים אחוז גבוה בהרבה שמנצל את הזכות להתחתן. אבל זה לא קורה. זה לא קרה גם במדינות סקנדינביה המכירות בנישואין חד מיניים, באופן זה או אחר, כבר כ20 שנה! יתירה מזו, לפי המחקרים, אחוז גבוה מבין הזוגות שהתחתנו עשו זאת בגלל ההטבות החוקיות/סיבות פרגמטיות, לא בגלל הזוגיות עצמה/סיבות רומנטיות וכו'. בקיצור, העובדות בשטח מורות, לדעתי, שה"גייז אישיוז" אינם מגיעים בעיקר מצד ההומואים. העובדה היא שכשהזכות ניתנת להם, רק מעטים מאד מנצלים אותה, וגם אז בעיקר מסיבות פרגמטיות. מכאן אני מסיק שחלק לא מבוטל מהנושא נובע מסטרייטים שמאלנים, המנצלים את הנושא מסיבות פוליטיות, לא בגלל שבאמת קיימת דרישה מהקהילה הגאה.

למעלה