המצעד

Le Fay

New member
בדיוק. שהומואים וחד-הוריות ונכים יפסיקו

תכף ומיד לצעוד ולהפגין. את מי מעניינות הצרות שלהם? ממילא אף אחד לא רוצה לראות אותם. שיישארו בשקט בבית ויגידו תודה שמותר להם לנשום. אופס, שכחתי: וגם הערבים והשחורים והקומוניסטים. אבל החרדים, כשהם יוצאים לרחובות ורוגמים ושורפים ומקללים ויורקים, זה בסדר, כי הם מאנ"ש. והם מכוסים כמו שצריך. והם לא מביאים איתם נשים.

JackDanyells

New member
מה זה מאנ"ש?

אגב, אהבתי את התגובה. נכנס למועדפים, לפעם הבאה שיגידו לי "את מי זה מעניין?"

barr1969

New member
מאנשי שלומינו

משום מה הפיה עדיין חושבת שהם דורשי שלומי, או אני דורשת בשלומם.

Le Fay

New member
אחרת איך אפשר להסביר את העובדה, שהם

שורפים פחים, חוסמים כבישים, תוקפים שוטרים, יורקים על מפגינים בתלביב, מובילים חמורים ברחובות, מאיימים, מקללים, מסיתים, למעשה מזמינים פיגועים - ובסוף הקצף שלך יוצא על הגייז?

barr1969

New member
אם הייתי מצדיקה את החרדים

היית צודקת. הביאי לי מראה מקום שבו אני אומרת שדעתם מקובלת עלי. אני לא נגד המצעד כי הדוסים שיכנעו אותי ברעה החולה שלו לשיטתם, אלא כי אני באופן עצמאי חושבת שהמצעד הזה מיותר. את לא בן אדם שמקטלג אנשים. מצער שבגלל דעה שהבעתי, את משייכת אותי מיד לקבוצה אלימה אחרת שגם חושבת ככה. אם באיזשהי סיטואציה אמצא הצלבה בין דעה שאת מביעה, לדעה של מישהו שאת בזה לו, זה יהיה נסלח מבחינתך אם אכתוב נגדך ונגדו כאילו אתם חברים לדרך?

Le Fay

New member
זה כמו לחשוב באופן עצמאי שערביי ישראל

צריכים להגר אל מעבר לקו הירוק בלי לקבל את דעת ישראל ביתנו, להתנגד באופן עצמאי לתיאוריית האבולוציה בלי לתמוך בבריאתניים, או לסבור באופן עצמאי שהיהודים מזהמים את אירופה בלי לצדד בתיאוריה הנאצית. באיזו שנה התחלת לחשוב באופן עצמאי שמצעד הגאווה מיותר? אני מייחסת את עמדתך לתעמולה חרדית מהטעם הפשוט שהאשמת את ה צ ו ע ד י ם שהם "מטלטלים את המדינה הזו". ההאשמה הספציפית הזאת החלה להישמע בארץ רק לפני כשנה וחצי, כחלק מהתארגנות חרדית נגד מצעד הגאווה העולמי שנועד לאוגוסט 2006 (נדחה בהמשך לנובמבר 2006, ולבסוף סורס וקוצץ לאירוע מקומי ומצומצם בגבעת רם). במקרה ידוע לי שמצעד הגאווה כבר התקיים בירושלים בלי לטלטל שום מדינה - עוד לפני חמש שנים, בשנת 2002. למעשה כך היכרתי, בלילה לבן אחד, צעיר בשם אלי פלס, שהיה אז יועץ פרלמנטרי של ח"כ, איש הבית הפתוח וממארגני המצעד הראשון בירושלים (והשאר היסטוריה). ממי שאינו ניזון מתעמולה חרדית אני מצפה אפוא שיבין, שלא הצועדים מטלטלים את המדינה אלא מי שחוסמים כבישים, מצעידים חמורים, שורפים פחי אשפה (לא רק בבני ברק), תובעים לבטל מצעדים של אחרים, מאיימים בשפיכות דמים ובאים עד תל אביב להטריד גם את הצועדים כאן. הטעם הנוסף לשייך אותך לעמדה החרדית הן הטענות נגד אופי המצעד. לולא שאבת את המידע שלך ממקורות חרדיים, היית יודעת שהתמונות החשופות צולמו במצעד התל אביבי, ואילו המצעד הירושלמי נראה כך. נ.ב. השנה, דרך אגב, התקיים גם מצעד בחיפה.

barr1969

New member
יופי לו

את בעצם אומרת, שכיוון שחרדים הם נגד המצעד, וכיוון שאני יצאתי בשאלה, אני צריכה להיות בעד המצעד. מצטערת. אני חושבת שהמצעד מיותר, את יכולה לקרוא לי דוסית. אם לא אתבטא באנטישמיות ושנאה על החרדים, כמו כמה כותבים פה, עדיין לא הוכחה חפותי החילונית? אז לא. לא מתכוונת אפילו. בבני ברק ראיתי השבוע פשקווילים ושריפות בכל מקום. אם נח להם לחיות בתוך ענן העשן הזה, כדרך להתבטא נגד מצעד הגאווה, שיערב להם, אני נגד כל המעשים האלו, וגם לא אצטרף לשום הפגנת נגד. אל תכניסי אותי לשם- דרכם היא לא דרכי, גם אם היא לא בדיוק מתלבשת יפה כמו דעותיך.

Le Fay

New member
שאלתי מתי התחלת לתת את דעתך

(באופן עצמאי) על מיותרות המצעד בכלל, ועל האופן בו "הם מטלטלים את המדינה הזו" בפרט. עוד לא ענית. ובאותה הזדמנות - שחד הוריות, נכים, חולי סרטן וגמלאים יצעדו פעם בשנה זה כן בסדר מצידך או גם הם צריכים לקבל רשות מיוחדת להזדהות במאפייניהם הרלבנטיים?

barr1969

New member
שאלתי איפה ראית שאני מצדיקה את החרדים

והאם לא תיפגעי אם אשים אותך בשורה אחת עם ארשש רק כי שניכם עברתם את גיל העשרים. עדיין לא ענית לי. מתי התחלתי לתת את דעתי? כנראה כשהכרתי את הציבור הזה. אף אחד לא חינך אותי נגד הקהילה ההומו לסבית, מסיבה פשוטה שלא דיברו על זה אף פעם. מאז יצא לי להכיר את המושג, ולהיפגש עם אנשים שמייצגים אותו, אני חושבת שחיי המין הוא עניינם הפרטי של בני האדם, ולכן המוחצנות של הקהילה ההומו לסבית מוגזמת. זה כולל את המצעד. בשנה שעברה כשהמצעד בירושלים גרם למהומות והפגנות, חשבתי שאפשר להסתפק בתל אביב, מעוז הבילוי הישראלי, ולא "לטלטל את המדינה". אלו מילים שלי- אני לא קוראת המודיע. אגב, אם כבר מדברים על עיצוב עמדה- קראתי את ספרו של טומי לפיד- "עוד אני מדבר", עוד כשהייתי חרדית. הוא כותב נגד "הומוס משתינים". ציטוט קצר: " אבל יש קבוצה רדיקלית של הומוסקסואלים ולסביות שאינם מעוניינים בשיוויון זכויות, ואינם רוצים להשתלב בחיי החברה. אלא רוצים תשומת לב". ובתור אחת שנלחמת את מלחמתם של כל המיעוטים במדינה הזו, דווקא את אמורה להבין טוב מכולנו את הציבור החרדי.

שאלה אחרת:

האם לגיטימי לדעתך למנוע את קיומו של מצעד גאווה - בתוואי המתוכנן ובמתכונת המתוכננת - בירושלים?

barr1969

New member
לא

אבל מלכתחילה הייתי מנסה למנוע את כל ההילולה הזו, כשעוד הייתה קטנה.

בד"ץ העדה מציג:

המקללים
יצחק טוביה ווייס - גאב"ד
משה שטרנבוך - ראב"ד
מאיר בראנסדארפער
אברהם יצחק אולמאן
נפתלי ה' פרקל
יהושוע ראזנבערגער
יעקב מנדל יאראוויטש

אבא שלו היה היפי?

עם אופנוע והכל? סתאם (-; אתה יודע מי זה יאראוויטש? אני עד היום לא נתקלתי בשם הזה. לא ששמתי לב בכל אופן. אולי תספר על אביו משהו.

אדם מיוחד. יהודי מיוחד.

חכם, ידען, בעל נפש עדינה, רגיש, מנהיג נערץ, עניו וצנוע, אוהב אדם באשר הוא אדם. אדם אמיתי. כשהיה הולך ברחוב, היה נדמה שיש מן חומה שמפרידה בינו ובין ההמולה מסביב. תכל'ס אני מרגיש שעם כל מילה שלי, אני מקטין אותו יותר ויותר. רבם של שני האדמורים, מתולדות אהרון ותולדות אברהם יצחק.

למעלה