המצעד

אבזץ

New member
הייתי היום בשלושה מועדונים של הומוסקסואלים

וחילקתי פליירים למען המצעד (אגב, זו היתה חוויה של פעם בחיים והיא בהחלט ראויה להתייחסות בפני עצמה). כסטרייט קיום המצעד חשוב לי, לא פחות מלהומוסקסואלים. ולהפתעתי, מסתבר שהרבה יותר... האדישות בה נתקלתי בקהיליית ההומואים הפתיעה אותי. היעלה על הדעת שלי זה חשוב יותר מלהם?! כך או אחרת, לא ייתכן שקבוצת אלימים ופורעי חוק ינהלו את סדר יומינו. היום זה הומואים, מחר זה התחת שלי... אני חושב שכל מי שחופש הפרט חשוב לו, חובה עליו לצעוד שם. כניעה לאלימות משמעה עידוד אלימות. זו דעתי!

rigoletto111

New member
אני עדיין חושש ללכת לשם

זה עוד עלול למצוא חן בעיני

barr1969

New member
שמחתי לשמוע

שגם הם לא מבינים למה כל חצי שנה מטלטלים את המדינה הזו בשביל מצעד. גם אצלם יש כאלו שרוצים לחיות בשקט, בלי קרנבלים וחגיגות שהתוצאה שלהם מוטלת בספק. כן, אבזץ, יעלה על הדעת שזה חשוב לך יותר מאשר לחלק מהם. כי אתה לא עושה את זה מאהבת מרדכי אלא משנאת המן, ומי שלא שונא את החרדים כמוך, מוצא את עצמו אדיש עד קצר רוח. תאר לך שפעם בחצי שנה הנכים יארגנו מצעד, האמהות החד הוריות, מסורבות הגט, הגמלאים, המשפחות השכולות, בעלי בתים חד קומתיים, הלבקנים, העירקים, הפולניות, מאמצי הכלבים, ברמנים, מקבלי קצבת השלמת הכנסה, קצרי הרואי, הרופאים, המכוערים, ובעלי המגרנות. לא כל קהילה צריכה לצעוד פה, בטח לא פעמיים בשנה.

היי, מה עם הסטודנטים לקולנוע

שאין להם תקציב לעשות סרטים? (שזה העבודת גמר שלהם) בשבילנו לא מגיע איזה בלאגן קטן במדינה?

Le Fay

New member
היתה הפגנת תסריטאים בסינמטק לפני שבוע.

ב"מעלה" לא מעדכנים אתכם? זה חלק מהחופש היצירתי שיש שם ביחס לסם שפיגל?

Le Fay

New member
מה שמטריד אותי הן דעות נחרצות שמזדקפות על

כרעיים של בּוּרוּת.

Epignosis

New member
את השניה שעושה את הטעות הזאת.

ב"מקום של נפתלי" בחוף דוגית, רשום בתפריט התלוי במקום - "שוקיים של דג בפיתה". לדג אין שוקיים, וודאי שלא כרעיים. נ.ב. רבים של בורי - בורים.

Le Fay

New member
הזבר

כשקונים מושגים חדשים יש אמנם צורך אותנטי לרוץ למדוד אותם לכל העצמים בסביבה. זה מלהיב. אבל כשמזדרזים לשווק אותם בלהט מסיונרי נטול אבחנה, זה נראה די נלעג. אישית ממליצה לקצץ קצת במשקל האמירה. וגם ניתוח שוט-ביי-שוט הייתי משאירה לפורומים אחרים (אלא אם אתה רוצה לדבר על השוט הסיבובי, עם הקאט, של חיבוק טקס החתונה ב"בצהרי היום").

או בואי נגיד ככה

אני מקבל הרבה מידי מיילים שקשורים לכל מיני הפגנות בכל מיני נושאים. אני לא יודע בדיוק באיזה עניין היתה ההפגנה שאת מדברת עליה, אבל בגדול אני ממש לא אוהב את כל הפגנות הבכיינות האלה: אין לי כסף, אין לי כסף, אין לי כסף... (ספציפית בכל מה שקשור ב"תעשיה") זה ענף שמרויחים בו די טוב, ואפילו טוב מאוד ייחסית להרבה מאוד ענפים אחרים. מה הבעיה, שזה ענף שכמעט אף פעם לא מספק עבודה קבועה, נגזרת מזה- הכנסה קבועה. אכן בעיה, מי שלא טוב לו שיחליף מקצוע. אני משתדל בנתיים לעבוד בעוד עבודה במקביל. כי מה לעשות, צריך להתקדם במקצוע ולהשאר "בענינים" אבל מצד שני צריך גם לשלם שכ"ד. אבל אני בוחר במקצוע הזה. אין לי למי להתלונן.

almog4

New member
זהו, שזה דווקא חשוב מאוד

להומואים שאני מכיר. וגם לכמה חילונים שאני מכיר. ולא משנאת המן - אלא בהחלט מאהבת מרדכי (בהנחה שמותר לקרוא למדינתנו מרדכי) : מדאגה אמיתית לצביון מדינת ישראל. יש פה צד אחד רע, בסיפור הזה. צד אחד אלים, מאיים, וכופה את עצמו על מדינה שלמה. במקרה זה גם אותו צד שגם לא משרת בצבא, מנסה לכפות עלינו ככל יכולתו אורחות חיים לפי איסורי ההלכה, בכוח, ועוד לוקח על זה את הכספים שלי ושלך (באצעות מס הכנסה) על ידי סחיטה קואליציונית. ולא - לא דיברתי על ההומואים, אלא על החרדים. אבל אני מסכים איתך, בר, שהמצעד הזה - יותר משהוא חשוב להומואים (וכאמור הוא חשוב לאלה שאני מכיר) הוא חשוב לאזרחי מדינת ישראל שרוצים לחיות בדמוקרטיה ליברלית - ולא במשטר חשוך שבו איומים, כוחנות ואלימות פיזית הם הקובעים את סדר היום הציבורי. דני

barr1969

New member
רגע, רוצה להבין

ההומואים שמים נפשם בכפם ומארגנים מצעד, כדי להלחם במשטר חשוך שבו איומים, כוחנות ואלימות פיזית הם הקובעים וגו'? אשכרה כל הבלגן הזה מידי חצי שנה רק כדי שהדוסים ישתוללו?

מזכיר אנטישמיות

אין אפשרות שהדתיים יביעו עמדה במדינה בלי שיטיחו בהם מיד את עניין ההשתמטות מהצבא וה"סחטנות" הקואליציונית. במקום להתייחס לגופו של עניין - אתה עוסק בלהשמיץ את החרדים באמצעות הקלישאות הכי שחוקות. זה שאדם לא שירת בצבא (על פי חוק, שהוא חוק ככל חוק - גם אם אתה לא אוהב אותו) שולל ממנו את הזכות להביע את דעתו לגבי צביון המדינה? לידיעתך, חלק גדול ממתנגדי המצעד שירתו בצבא (דתיים לאומיים או חרדים לאומיים) וקשה לדבר בשנות ה2000 על סחטנות חרדית (תובענה שהיתה אכן רווחת בשנות ה80 וה90, אולם מאז צומצמה באופן משמעותי: ראה ערך קצבאות הילדים). יש הבדל בין דיון לבין הסתה.

almog4

New member
למעשה, מה שמזכיר אנטישמיות הוא יחס החרדים

למעשה, מה שמזכיר אנטישמיות הוא יחס החרדים להומואים וללסביות. לא חשוב שמשדובר במצעד של אנשים רגילים (לבושים, לא מתעלסים ברחוב, כמובן בניגוד להשמצות המטופשות, ולא רק שלא פרובוקטיביים, אלא שפחות יוצאי דופן מהחרדים בלבושם ובהתנהגותם בחברה הישראלית); לא חשוב שמדובר במצעד של 200-500 מטר בלבד, (מצעד קצרצר שיתחיל ברחוב אגרון/גן העצמאות, צעידה קצרה בדוד המלך, ויסתיים בגן הפעמון: ולא יעבוד בדרכו הקצרה במקום חרדי או דתי כלשהו); לא חשוב שמדובר בבני אדם- אזרחי המדינה ובחלקם תושבי ירושלים,שבסך הכל רוצים להביע עמדה, כתושבי ירושלים, במצעד מהוגן (אף אם קצר), זכות שזוכים לה קבוצות רבות אחרות בירושלים; לא חשוב שבמדינה דמוקרטית הזכות לצעוד היא לגטימית, ושבמדינת חוק בית המשפט והמשטרה הם המאשרים או דוחים את הזכות לצעוד, ולא אזרחים אלימים; כל זה באמת לא חשוב לחרדים. מבחינת החרדים יש לגיטימציה לאיומים, לאלימות (שהתבטאה כבר בפועל לפני שנתיים בדקירת צועדים במצעד ע"י חרדי) ובהסתה מהגרועות שיש. צדקת - בעל מלמד. זה באמת מזכיר אנטישמיות. עצוב, לא?

סלסרו

New member
../images/Emo45.gif לחרדים. שימשיכו כך.

החרדים לא קולטים שהם בסך הכל מסייעים למטרה שאליה הם מתנגדים. בזכותם, אנשים שסתם כך היו אדישים למצעד כיום נרתמים בעד. אז אדרבה, שימשיכו עם הטימטומציה שלהם, זה רק יועיל..

למעלה