המצעד העברי - 23/06/05 90fm

המצעד העברי - 23/06/05 90fm

מבצע שם השיר מקום הפרוייקט של עידן רייכל מילים יפות מאלה 1 מה קשור תתנו לו צ'אנס 2 עברי לידר זה לא אותו דבר 3 שלום חנוך ושלמה ארצי אני רואה אותך 4 אייל גולן סרט שחור לבן 5 אוהד חיטמן תגידי לו 6 אלון ז'אן אין לי מילים 7 עופר לוי מצייר אותך 8 משינה התשובה 9 חמסה 2 בוא גידי 10 טיפקס סוף השבוע מסיבה 11 עודד ארביב ילדה קטנה שלי 12 מירי מסיקה לשם 13 שרית חדד פנויה לאהבה 14 גיא הררי תרקדי את הלילה 15 שירי מימון השקט שנשאר 16 מושיק עפיה את האחת 17 פיטר רוט בכל היא מודה 18 סגיב כהן פרח באביב 19 שרון חזיז רק עלייך מדברים 20 על קו הזינוק לשיפוטכם ליאור נרקיס חתול רחוב 21 גליה ירון מאחת לרבים 22 להקת שבע שיר חדש 23 איריס פרחי איתי ובלעדי 24 רוני מותק 2 25 מטרופולין לישון בלי לחלום 26

מישהו יוכל להסביר לי...?

איך מה קשור הצליחו לכבוש את המצעדים עם "תתנו לו צ'אנס"? איך שיר עם שגיאות עברית קשות (והבולטת בהן נעוצה בכותרת השיר), איכות הפקה עלובה ומבצעים שלא יודעים לשיר - הצליחו להגיע למקומות הראשונים במצעדי הפזמונים?! מה עובר על המדינה הזאת? מה עובר על גלגל"צ, שהפכו את השיר הזה ללהיט? ומה עובר על הרדיו? תשובות תתקבלנה בברכה.

alpha80

New member
מה הבעיה עם שיר כזה?...

קצת הומור לא יזיק, שיר שעושה חיוך, אז מה אם יש בו טעויות בעברית, אז מה אם הוא לכאורה בהפקה זולה, אז מה אם המילים מטומטמות. אבל זה כל העניין, שיר קליל, חביב, מצחיק, בתוך מבול שירי הדיכאון שיש בזמר העברי לא יזיקו עוד כמה שירים כאלה. מה ציפית משלישיית "מה קשור" שישירו?... שירים עם אמירות פוליטיות בעד או נגד ההתנתקות?...

ובכל זאת...

אני לא מצליח להבין איך שיר כזה הגיע למקום הראשון במצעד העברי של גלגל"צ. אחרי שכל השנים הללו תחנות הרדיו הכריזו שהן תנגנה מוזיקה איכותית בלבד (מה ששימש כתירוץ טוב לאי-השמעת מוזיקה ים-תיכונית למינה), מלכת הפלייליסט מטפחת שיר חובבני, מצחיק ככל שיהיה.

אייל וולקוביץ

New member
מנהל
בדיוק.

ובלי קשר, דווקא בגלל איכות ההפקה הזולה והשירה הבינונית, הרבה אנשים מזדהים. ניתן לשאול את אותו הדבר על האפקטים בשירים של רוני סופרסטאר. מסתבר שזה מה שהקהל אוהב.

S o l l y

New member
../images/Emo45.gif

אנשים אוהבים אותו בגלל שהוא כזה "גרוע"... חוץ מזה שזה שיר הומוריסטי, ואלו בדיוק הכוונות שלו. והוא ממש ממממממש מ-מ-כ-ר !!

איכות הפקה???

נועם יקירי... מה קשור הוציאו אחלה איכות.... תפקידי כינורות יפהפיים... קצב מגניב וגיטרות סבבה.... איכות הסאונד בשירה גם מעולה והלחן פגז. אין שווווום בעיה עם איכות ההפקה של השיר והוא להיט כי.... הוא פשוט טוב!

אתה המבין בזה... ../images/Emo9.gif

אני פשוט שומע יותר ויותר דעות של אנשים שיוצאים נגד איכות השיר הספציפי הזה. ולי אישית זה נשמע כאילו הם הקליטו את השיר באמבטיה.

alpha80

New member
אגב - חצי מהשירים באלבום

הפסקול של טיפקס ל"כלבים לא נובחים בירוק" הוקלט באמת באמבטיה ו/או בסלון של קובי אוז. אז מה? לא ישמיעו את זה כי האיכות ירודה?... ביננו? אני מעדיף לשמוע שיר שגורם לי לחייך ובאיכות (אולי) ירודה, מאשר לשמוע הפקה פלצנית של מליון דולר לשיר דיכאון של זמר שבא לי לבכות שהוא בכלל עוד מרשה לעצמו לשיר. ו.... מי שישמע כאילו שברדיו באמת מבחינים באיכות של שיר זה או אחר... הרי זה עובר כל כך הרבה קומפרסורים ומכשירי אנטי-סאונד למיניהם, שאיכות של שיר מסויים לא תורגש ברדיו בין אם היא טובה ובין לא.

alpha80

New member
וחוץ מזה - אם כבר נועם -

אני הייתי אומר אותו דבר על השיר של שלום חנוך ושלמה ארצי. אם כבר רדידות, וחוסר מקוריות , הייתי אומר את זה על השיר שלהם. פשוט שיעמום, שיר סתמי עם מוטיבים שחזרו על עצמם באינסוף שירים של כל אחד מהם לחוד.

מסכים איתך אורן

וגרוע מכך - השיר כל כך משעמם שפשוט אחרי שתי דקות כבר לא יכולתי להמשיך... קיבלנו אותו כסינגל לרצף המוזיקאלי שלנו והוא כמובן לא עלה. מי שרוצה לסבול שיפנה לגלגלצ הבנתי שהם טוחנים אותו בעוז.

alpha80

New member
כי לשם הוא נועד.

"שיואו... שיר חדש של שלמה ארצי ושלום חנוך... בואו נטחן..."

נצל"ש מי בעד להעיף את אוהד אלישע?

איך נתנו לדפקט הזה לעלות לחצי גמר בכוכב נולד הוא שר זוועת עולם !!!

אייל וולקוביץ

New member
מנהל
אוהד אלישע רולז!

מאמצע כוכב נולד 2 הפסקתי לעקוב. אף אחד שם לא שר יפה ורחוק מלרגש. גם בכוכב נולד 3 לא ראיתי הרבה מציאות חוץ ממריאור שחר, אבל בלי קשר לאיך שהיא שרה...

למעלה