המצעד בירושלים

Dana742

New member
המצעד בירושלים

סתם רציתי לדעת אם למישהי פה יצא להיות במצעד של ירושלים בשנתיים האחרונות... אתן מבינות, כמה חברים שלי רוצים ללכת לתמוך אבל אני לצערי תקועה בשושים למשך עוד 3 חודשים ככה שאני לא יכולה לבוא איתם :\. מישהי יכולה קצת להגיד לי על איך הולך המצעד? למה כדי להגיע ועל מה אפשר לוותר? שמעתי מכמה אנשים שיש אווירה נורא מחאתית כזאת, זה נכון?

סורי על החפירה אני פשוט לא רוצה שהם ילכו סתם לאירוע שבסוך יראה כמו עוד מחאה חברתית בתוספת חרדים מקללים בצד

PinkyRaSta

New member
הייתי בשנה שעברה

ואם את צריכה מקור להשוואה- המצעד הזה בהחלט לא כמו המצעד בתל אביב.
א/נשים לבושים/ות יותר, יחסית. בלשון המעטה.

יש שלטים בצד, על החלונות, מתוך המרפסות, ציטוטים מהתנ"ך, תנ"ך של ציטוטים.
יותר אבטחה מבתל אביב, זה בטוח.
שנה שעברה היו פצצות סירחון. מעניין מה הם ימציאו השנה, קפצונים?

דומה יותר למצעד בחיפה, אך המוני יותר. וסמלי יותר.
ואולי קצת שכחנו- אבל זו עיר הבירה שלנו

ההרגשה שם לעיתים היא שאת הולכת וממש מטביעה את רגלייך באדמה הזאת. ובמדינה הזאת. (כי בתל אביב- כבר בסדר, הבנו שמותר להיות גאים/ות.. אבל מה מייצג את המדינה שלנו? את כל המדינה? תל אביב?)
עניין המצעדים שם יחסית טרי וכך גם העשייה והתגובות, האורחים והאורחות.

יש פתיחה בהתחלה של כמה נאומים (לפני תחילת הצעידה) ובסוף יש עצרת/ התכנסות כזו עם הרבה נאומים- מכובדים ומכבדים ביותר. ייצוג לקהילה הטרנסג'נדרית ועוד.
לא יודעת מה המתכונת השנה, אבל זה מה שזכור לי משנה שעברה.
(אולי השנה זה יהיה בנוסח ההיידפארק הטרנדי שנהייה ונפתח לקהל הרחב עם כל מיני דוכנים, הסברות, לאו דווקא קשורים וקשורות)

זוהי לא עוד מחאה. אומנם שום מחאה היא לא 'עוד מחאה'.. אבל למחאה הזו יש נושא ברור ומוגדר, היא מתרחשת פעם בשנה, כל שנה בקיץ, ללא כל קשר להתאגדות סטודנטיות/ים, הד תקשורתי או לא.

מבטיחה לך שהמצעד הזה הוא לא "סתם אירוע" ולא "עוד מחאה". נכון שאנו רווים ושבעים ממחאות, אבל את המחאה הזו אי אפשר להפסיק. וזה לא מתקיים בנימה שלילית, אלא בנימה הכי חיובית שיש, יש חיוכים, יש חיבוקים, יש א/נשים ססגוניים וצבעוניים, את מרגישה שיש לך תמיכה ויש לך קהילה ויש לך- שייכות.

תהני :)

Dana742

New member
המון תודה

הכוונה כמובן לא היתה לזלזל במצעד בירושלים חס וחלילה ואני דווקא מאלו שפחות מתחברים למצעד התל אביבי. מה שעניין אותי זה האם באמת יש אווירה טובה מסביב ולא אווירה מרירה ועל זה ענית גם כן :) בכל מקרה תודה

למעלה