המציל נפש אחת .........

המציל נפש אחת ......... ../images/Emo91.gif

שירן היתה ילדה קטנת מידות יחסית לשאר חבריה בכיתה, ילדה מופנמת ושקטה, יתומה מאם , ותמיד חשבתי שבשל כך, היא כזו שקטה ועצובה. לא אחת שאלתי את שירן, מה שלומה? איך הלימודים ועוד, הרגשתי שמשהו עובר על הילדה המקסימה הזו, קיוותי שתפתח את סגור ליבה בפניי. אך שירן היתה עונה בנימוס , תוך כדי השפלת מבטה כלפי מטה, שהכל בסדר בלימודים, והיא מרגישה טוב. בוקר אחד, בעודי הולכת לכיוון חדר המורים, לשתות את הקפה הראשון של הבוקר, ראיתי חבורה של נערים המתגודדים ומצחקקים, ניסיתי להבין מה הולך שם, התקרבתי בהיסוס מה, וראיתי את שירן עומדת באמצע המעגל, ובוכה. מיד כעסתי, וביקשתי בטון חריף , שיעזבו את המקום ויחזרו לכיתה. עטפתי בידיי את שירן , חיבקתי חיבוק חם ומלטף והובלתי אותה לחדרי, מזגתי לה, כוס מים, ונתתי לה לשחרר את דמעותיה בלי להפריע. לאחר שנרגעה מעט, שאלתי לפשר ההתקהלות סביבה, דמעות החלו שוב לזלוג מעניה, והיא ענתה, שהם הציקו לה, בגלל ששמו לב, שלא החליפה בגדים מיום אתמול, וטענו שריח רע, נודף ממנה. לא הבנתי, איך שירן המתוקה, והשקטה, שתמיד היתה נראית לי לבושה , בצורה נאה, ומסודרת, הגיעה כך לבית הספר, שאלתי לפשר ההתנהגות החריגה. ואז החלה לגמגם מספר מילים, מהוססות, בלחש, כאילו מפחדת שמישהו ישמע אותה. אמרתי לה, "שירן, אם יש לך סוד, את יכולה לשתף אותי, מבטיחה לשמור את זה עמוק בלב אלא אם כן, תאמרי לי אחרת" "ובוודאי לא אעשה דבר, שיגרום לך לנזק", ואז החלה מספרת "מאז שאימי נפטרה, אבי החל לשתות אלכוהול , בהתחלה, היה שותה רק בלילות, לאחרונה החל לשתות גם ביום". "לפני כחודש, חל שינוי קיצוני ביחסו כלפיי, הוא החל לאבד שליטה, וכאשר זה היה קורה, הוא היה צועק, ומרביץ לי". "אני אוהבת את אבי, ויודעת שהוא סובל" , "אתמול למשל, הוא הגיע הביתה שיכור , ומסריח מאלכוהול, ביקשתי שיחליף בגדים, והוא החל לצעוק ולשבור דברים בבית, מרוב בהלה, נכנסתי לחדר האמבטיה, ושם נשארתי כל הלילה, נרדמתי על המגבת הגדולה שהיתה שם, בבוקר מוקדם התעוררתי לפני שאבי הספיק לקום , ובאתי לבית הספר". "אני פונה אליכם לעזרה", "אנא עיזרו לי ולאבי". ובכיה החל להרעיד את כל גופה. ביקשתי את רשותה , להתייעץ עם יועצת בית הספר, והיא אישרה את בקשתי, לאחר מכן, כבר לא הייתי מעורבת, אך שמעתי ששירן עברה לגור אצל דודתה, בעיר אחרת, לומדת שם בבית ספר, ויתכן ותחזור. לאחר חודשיים, ראיתי את שירן עם שתי בנות, עומדת ליד הברזיה וצוחקת בקול רם , צחוקה היה מלא אושר. ניגשתי אליה, וביקשתי לשוחח עימה, סיפרה כי , את אביה, הפנו לטיפול, ובנוסף הם מטופלים ביחד אצל פסיכולוג, אביה הפסיק לשתות, והיא חזרה הביתה לאביה, "החיים בבית טובים" אמרה , "קיבלתי את אבי בחזרה" , "תודה לכולכם". שמחתי מאוד וחשבתי בליבי על האימרה "המציל נפש אחת בישראל , כאילו מציל עולם ומלואו".

חתולון*

New member
קרן אור לי ../images/Emo24.gif גדול

קרן אור לי קראתי בדמעות את הסיפור שהבאת לנו כאן..... כן ירבו כמותך, כל הכבוד ויישר כח אני גאה בך חתולון

קרן אור לי,,,

להגיד כל הכבוד,, זאת אולי לא המילה הנכונה,, אך אין ספק, שרק לב חם ורחום,, היה עושה כשם שעשית,, ועל כך,,,
ענקי,,, אוייש,, כמה מזעזע,,,,

קורע לב

יוווווווו.......מעניין כמה סיפורים כאלה קיימים היום במדינה ? קורע, קורע, קורע לב...........

שמח לדעת...

שיש עוד כמוך במערכת החינוך שלנו... אל תפסיקי - וכמו שנאמר "כל המציל שתי נפשות - מצילתיים"

ועוד אחכ אומרים...

שהמורים בישראל פרזיטים וסתלבטנים. קרן, אשרייך ואשריי תלמידייך. מורה טוב- מורה לחיים

../images/Emo24.gifמישל מתוקה - תודה אבל......

אני לא מורה
אבל בהחלט ישנם מורים טובים
וגם פחות טובים

אז איך את רוצה את הקפה?../images/Emo24.gif

עם כפית או שניים של סוכרזית חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח מסכנים אם באמת הייתי מכינה

ה מ ב י ן

New member
דווקא לא...

חתולה -> חתולת מין -> את היועצת המינית בבית הספר ? או שמא אשת האבטחה ?

שמחה לדעת...

(בהמשך לפנטום): וכל המשקיף לשתי בחורות - משקפיים. סחטן קרן אור לי.

האמת - גרמת לי לצחוק ../images/Emo6.gif

מאיפוא אתה מביא את המשפטים האלה? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

קרן אור לי../images/Emo24.gif

יישר כ´ח אחותי תמיד ידעתי את גדולה בכל מצב מושיטה עזרה אם היו במדינתינו הקטנה עוד אנשים כמותך מצבינו היה נראה בהרבה יותר טוב כל הכבוד אחותי

ד ו ר י ן

New member
על זה נאמר ...

אנשים טובים באמצע הדרך .... כן ירבו .... שמחה עבור שירן על שקיבלה את אביה בחזרה וגאה בה שלמרות הכל ידעה לסלוח לו ...

קרן אור לי ../images/Emo24.gif

סיפור נוגע ללב, גאה בך על שתרמת לילדה "חיזוק" וסייעת לה ע"י הכוונה. מאחלת לה חיים טובים, נעימים ושלווים. ולך, שתזכי לישועה, לרווחה והצלחה בכל העניינים. סוד מתגלה עתה ואף על פי כן נשאר בגדר סוד... מדליקה
"אם כשלה הדרך לפסגה תשמח בכל הטוב שיש בך"

למעלה