המציאות של ימינו

המציאות של ימינו

היום עזרתי לנכדתי בת ה- 12, הלומדת בכיתה ו', בהכנת עבודה על תל-חי. תוך כדי הסבר על מיתוס ועקשנות שיצרו עובדות בשטח, גרמו לשינויים טריטוריאליים, והפכו בכך את הסכמי צרפת בריטניה שלאחר מלחה"ע הראשונה על פיהם. העליתי לצורך השוואה גם את נושא "חומה ומגדל". ונכדתי המתוקה שואלת: "מה זה חומה ומגדל?" כמובן שהסברתי לה, אבל די השתוממתי לנוכח השאלה. יעל, תקני אותי אם אני טועה או נסחף, אבל לדעתי ילד בגיל הזה אמור כבר לדעת מה זה "חומה ומגדל", צודק או לא?

קודם כל תבורך הילדה בנושא תלחי

אבל מבחינת תכנית הלימודים - אין לה בתכנית בשום דרך את נושא "חומה ומגדל", אלא אם כן זה הוכנס ל"100 מושגים". הרעיון של "100 מושגים" או "מושגי מורשת" (הכינויים שונים, אבל מדובר במספר מושגים ראשוניים בציונות ויהדות) הוא להעניק לילדים מידע בסיסי. גם תל חי נכנס לתכנית שלה כמושג, אולי הורחב בבית הספר שלה מעט יותר (ויבורך בית הספר על כך). "חומה ומגדל" הוא מושג בתכנית הזו - ראה קישור למטה. כרגע בתכנית הלימודים שלה - חומה ומגדל יכנס בכיתה י'.

../images/Emo51.gif יעל ../images/Emo140.gif

שכחתי לציין (להשוויץ בנכדה...) שבמסגרת עבודה שקיבלו התלמידים לפסח, הם אמורים כביכול להחליף את אייל פלד בתכניתו, ולבחור עצמאית אתר עם כל תיאורי הרקע המוכרים לנו מתכניתו של אייל פלד. הנכדה שלי בחרה בתל חי, וכמו שציינת, אכן ילדה (נכדה) מבורכת. תודה נוספת על ההרחבה בנושא תכנית הלימודים - הורדת אבן מליבי. בכל מקרה ביקשתי מבתי, שבהזדמנות הראשונה יסעו לסחנה, אבל לפני כן יכנסו לאתר חומה ומגדל, כדי להמחיש לילדה את מה שהסברתי לה בנושא.

למעלה