המציאות שלנו

המציאות שלנו

המציאות שלנו מעוצבת על ידי גורמים שונים אשר יש לנו השפעה על הרבה מהם. למשל, בוא נסתכל יחד על האנשים שהם החברים שלך. הם לא נחתו מהשמיים וכפו את עצמם להיות חבריך ומשהו גרם להם להתחבר אליך ומשהו גרם לך להתחבר אליהם. אם חבריך הם למשל מאד ביקורתיים יש להניח שגם אתה כזה, או שאתה מסכים לביקורת. ברגע שאתה משתנה אתה מעצב את המציאות שלך בצורה שונה, כולל את חבריך. אם למשל אתה עובר תהליך כלשהו והופך לאדם שמרגיש שלמות עם עצמו, סביר שתהיה פחות מעוניין באנשים שמעבירים ביקורת על אחרים שוב ושוב. לא רק זאת, אלא גם שסביר שתמשוך אל חייך אנשים יותר מקבלים. ה"תדר" שלך השתנה וכך גם הדברים שאתה מושך לחייך השתנו לטובה. אתה מצליח לראות זאת?

fillius

New member
אכן כך ותוספת:

ברור מיכלי, את מתארת כאן תופעה טבעית של האדם. אדם נקשר לאנשים אשר יש לו מכנים משותפים איתם, וברגע שאדם מתחזק נפשית, הוא מתחבר יותר בקלות עם אנשים במעמד שלו מאשר חלשים ממנו, ולהפך. מסכים איתך. אך תדעי לך שזה שאדם למשל שקיבל תובנה על החיים, והחליט ליצור קשר רק עם אנשים במעמדו, עושה טעות. מפני שכולנו בסוף חלק מהעולם ואסור לנו להתעלם מקבוצות מסוימות ולשייך את עצמינו למעמד גבוה בגלל מה שאנחנו, אלא בגלל מה שאנחנו לעזור למעמד הנמוך. אל תשכחי זאת.

ברוך הבא! ../images/Emo24.gif

כתבת: "אך תדעי לך שזה שאדם למשל שקיבל תובנה על החיים, והחליט ליצור קשר רק עם אנשים במעמדו, עושה טעות. מפני שכולנו בסוף חלק מהעולם ואסור לנו להתעלם מקבוצות מסוימות ולשייך את עצמינו למעמד גבוה בגלל מה שאנחנו, אלא בגלל מה שאנחנו לעזור למעמד הנמוך." אבל אני בכלל לא דיברתי על זה
לא דיברתי על מעמד או משהו דומה לכך. אם למשל מישהו מסתובב עם אנשים שמבקרים באופן שלילי כל דבר (עצמם והאחרים) מרכלים וכדומה, והוא עובר תהליך שגרם לכך שהוא פחות מבקר את עצמו ואחרים, הוא פחות מתחבר לכל הביקורת ההיא והוא מושך לחייו אנשים מקבלים יותר. כמובן זה ניסוח מאד כללי מה שכתבתי כרגע ולא מדוייק. אבל זה היה על מנת להעביר את הכוונה.

misty10

New member
כן, אני יכולה לתת דוגמה

זוהי דוגמה אישית: בילדותי הייתי ביישנית נורא, והתחברו אלי ילדים ביישניים בעיקר, כשהתגברתי, (בגיל הצבא), הביישנות ירדה, והחברים הללו נעלמו מחיי, והגיע חברים אחרים שנראו לי פלצנים, לאחר בדיקה אצלי הבנתי שהפכתי מביישנית נורא ואדם פלצן ולכן משכתי את האנשים הללו. כיום אני אדם בוגר מאוד, מחושב, שונה לגמרי משני תקופות חיי הראשונות (זאת בעקבות אדם מדהים שראה את מצבי והחליט לעזור לי להשתנות, אולם זה סיפור ארוך של כמה שנים), ואני מרגישה שאני מושכת אנשים שונים לגמרי להיות איתי בקשר. לאחר שקראתי כמה סיפרי תקשור/מודעות יוגה ואפילו תזונה נכונה לפי הרמב"מ (שמין הסתם לא דיבר רק על מזון אלא גם על הנפש), הבנתי שזה חוק אוניברסלי. אני לא שוללת הכירות וחברות עם אנשים ששונים ממני, אני פשוט מודעת להם יותר, יודעת איך להגיב למה שהם, בצורה שלא תפגע בהם וגם לא בי. ויש לי כיום קשת די רחבה של "טיפוסים" שאני בקשר כזה או אחר איתם, ופשוט צריך לדעת איך להתנהג עם מי בלי לאבד את מי שאתה, ובלי לפגוע בהם ובך.

למעלה